Najbolje/najkorisnije aplikacije za OS9.1,9.2,9.3 (S60v3)

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

cale, u Application Manager-u ćeš videti fajl sa nazivom tipa 200062BF.sis i pisaće ispod "not installed". Pronađi taj fajl u E:\Private\, oko 2-4KB je, izbriši ga i rešio si problem. ;)

kayser_soze
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 28. Jun 2008. 20:55

Post od kayser_soze »

Da li je neko imao ove probleme sa Garmin Mobile XT:

Nakon sto sam ga instalirao, ubacio SCG mape, sve je super proslo, ali imam 2 problema:

1. Povremeno mi se javi sledeca poruka na ekranu (aplikacija ne radi u tom trenutku): "Garmin Mobile XT Detected. Launch Now? ". Ako kliknem na "no", nista se ne desi, sve bude ok, a ako kliknem na "yes" startuje mi aplikaciju. Da li ovo moze nekako da se iskljuci ? Primetio sam da mi se obicno desava posle ukljucivanja/iskljucivanja USB kabla iz telefona (data storage mode je u pitanju, i Garmin App je instalirana na karticu). Ispada kao da kad god tel ponovo vidi karticu, telefon me pita da pokrenem aplikaciju.

2. Isti taj Garmin mobile XT super radi, sem sto ima tendenciju da se zaglupi kada dugo nema sta da radi: Npr ruta je takva da sam izasao na auto put i treba 5 minuta da vozim samo pravo. Posle nekog vremena, upali mi se screensaver, i ne mogu da se vratim u aplikaciju, niti da je iskljucim, nego moram da gasim tel, pa da ponovo ulazim u aplikaciju, nalazim adresu i ukljucim navigate, sto je vrlo komplikovano izvesti kada su kola u pokretu :D Da li je neko jos imao slican problem ?

Hvala unapred.

poz

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Do sad sam isprobao rotateMe, Hi-N-Bye i ShakeSMS, baš dobri i korisni programčići. ShakeSMS ima još nekih opcija koje mi nisu uspjele (kad mi otvori poruku piše da "skrenem" lijevo npr. za delete itd. a meni zaključa fon)... ima li još neko iskustva s ovim programom?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

kayser_soze, negde u Garminu treba da imas opciju Disable screensaver, i to bi trebalo da reshi taj drugi problem. Za ovo prvo stvarno ne znam sta da ti kazem.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Izuzetna igra za ubijanje vremena kao i za ljude avanturistickog duha.
GPS Mission 0.90.3
Slika
This new scavenger hunt style game will get you some fun walking around in your environment and collect gold, answer riddles, find new places and share pictures with your friends. You can create easily missions for your Friends and every one else who is playing GPS Mission.

Everything you need is a S60 Phone with internal or external GPS and GPRS or 3G data connection. It´s free except of your connection costs.

Works with: Symbian S60v3 (N95, N95 8GB, 6110 Navigator, N72, N82, E90, Samsung SGH-i550)

kayser_soze
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 28. Jun 2008. 20:55

Post od kayser_soze »

Evo da dam odgovor na svoje pitanje odozgo, siguran sam da ce se kad-tad javiti neko sa istim iritantnim problemom:

Naime, garmin sfoftver je zamisljen da se kupuje na kartici, i poseduje autorun funkciju. Dakle sednes u auto, izvadis svoju karticu, ubacis garmin karticu, i on se automatski ponudi da se startuje. Oni koji nisu sa ovim imali problema su verovanto instalirali garmin na memoriju telefona.

Ja sam ovo resio na sledeci nacin:
Preko "data transfer" moda sam izlistao sadrzaj kartice, i locirao sledeci fajl:

H:\Garmin\Apps\Symbian\bin\S60_TTF\TSRAUTOSTART.EXE

(h: zameniti sa slovom removable-device-a - kartice)

Lepo sam si bekapovao taj fajl na komp, a sa kartice ga obrisao. I od tada mi se vise ne nudi garmin da se pokrene svaki put kad otkacim USB kabl ili na neki drugi nacin vratim karticu u telefon.

NAPOMENA: Ovo brisanje fajla radite na sopstvenu odgovornost! Ja nisam stigao detaljno da isprobam kako radi garmin bez fajla i ukoliko se odlucite da ovo isprobate, ja ne preuzimam odgovornost za eventualne probleme.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Kako se zove ona py applikacija,ono kao pijes pivo iz fona?
Edit:
Applikacija se zove PyPiwo
Slika

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

kako se instalira ovo? :)

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

Mirko BGD, kao i svaki drugi program...radi pomocu shake senzora (ili kako se vec zove) koji ima u n82,n95/8gb...

:)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Da,ali moras da imas installiran Python na memoriji telefona 8)

Ova veoma interesantna applikacija radi takodje na osnovu Python-a

Battery Voice v0.4
Slika
The program using the accelerometer, when you shake your phone - application "talk" how many points of battery there are still available.

Requirements:
* Symbian S60
* Python

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Upravo ide pesma koja Vam se jako svidja,a vi nemate pojma o kojoj se pesmi radi a kamoli izvodjaca ili album.Ovo je prava stvar za Vas.

ShazamID
Slika
ShazamiD is the world's leading music recognition mobile application. ShazamiD enables users to find out what music is playing whenever and wherever they are. The application takes a 10 second recording of the music, connects to Shazam to find a match and displays the result together with a picture of the album artwork and any products available to buy relating to that track. Users can share their music iD's (tags) as well as manage their list of tags within the application.
8)

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

Verovatno je vec bilo, ali ako moze neko da mi kaze postoji li neki program koji moze da blokira sms poruke, cini mi se da je neki handy blacklist ali nisam siguran, inesto o tom programu? i da li osobi koja mi salje poruku stize izvestaj da mi je stigla por ili joj ne stigne ni izvestaj?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

U pravu si,Handy Blacklista blokira sms,a i pozive.Po meni je to naj app koja ima tu namenu jer radi bez greske.Naravno da toj osobi koja je na tvojoj blacklisti,a koja ti posalje sms stigne izvestaj da si ti dobio sms,a sms i ceo log mozes videti kad udjes u samu blacklistu
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Isto radi i Private Call&SMS Guard, Easy Reject (odlichno parche softvera, ali mnogo jede bateriju) a samo za poruke imas jos Magic Message Manager koji bar meni fantastichno radi posao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Može li mi neko od korisnika reći koji Torch radi na 6120? Probali smo drug i ja nekoliko i neće nijedan da radi, jer svi zahtijevaju olovčicu...

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

i meni treba isto za n95-8gb nasao sam neke guposti koje upale svetlo za AF a ne sam LED. cini mi se da sam to vec negde pisao...

Richie89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 06. Mar 2008. 23:00

Post od Richie89 »

Posto sam ja nov u svijetu symbiana, treba mi par programcica za N73. molio bih nekog da mi da imena par programcica koji su najbolji u tim kategorijama.
trebaju mi programi sa sledecim funkcijama :
1. treba mi program da drzi blic upaljen kao lampu(postoji li to uopste)
2. treba mi jedan dobar alarm, znaci alarm koji nebi morao da navijam svaki dan kao ovaj standardni, trebao bi da ima funkciju da se ponavlja svaki dan
3. program za zakljucavanje poruka i imenika (nesto kao sto imaju samsung ili motorola)
4. neki programcic za msn preko moba

znaci sav software je potreban za N73, zahvaljujem se unaprijed
N 73 ME

laki!!!
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 29. Jul 2004. 19:37
Kontakt:

Post od laki!!! »

Jel imao jos neko problema da ne moze da vidi celu poruku kada stingne u BlackBaller :blinky:
vidi se samo jedan ipo red a ne cela poruka
moze li da se nadje ta poruka preko fexplorera ili vidi nekako drugacije ???
Nokia 6120

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

@Richie89,za blic imas torch,od alarma ti je po meni najbolji Handy Clock,za zakljucavanje svih app koristi Advanced Device Lock,a za msn ti je po meni naj bing,pisao sam vec o njemu.Najmanja potrosnja kb,jedva 30kb/h na 064 mrezi,a to je java app,dok od symbian app nije los MMIM.Windows.Live.Messenger.v1.00.@laki,ja sam u pocetku dok sam imao n70 koristio blackballer pa mi se nije svidjao jer je znao cesto da baguje i da propusta pozive.Onda sam probao Handy Blacklistu 1.01 koja ne pravi nikad gresku,a poruku uvek mnzes da vidis celu
Note IV N9100 dual

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

toda81 napisao:@Richie89,a za msn ti je po meni naj bing,pisao sam vec o njemu.Najmanja potrosnja kb,jedva 30kb/h na 064 mrezi,a to je java app,dok od symbian app nije los MMIM.Windows.Live.Messenger.v1.00
Ne slazem se sto se tice messengera.Ubedljivo najmanje trosi Slick.Do 5kb/h u idle rezimu 8)

Odgovori