Najbolje/najkorisnije aplikacije za OS9.1,9.2,9.3 (S60v3)

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

Nadao sam se da postoji nacin nekakog editovanja te baze podataka...

Elem, posto sam nekoliko dana isprobavao Skype za mobilne telefone, preuzet sa Skype-ovog sajta, uvideo sam da ne radi dobro, bar ne kod mene. Da li zbog manjka rama ili zato sto se radi o beta verziji, samo sam dva puta uspeo da se ulogijem na svoj nalog. Kada pokusava konekciju (npr. preko wifi), kao da nema vremenskog ogranicenja, kada pokusam da da prekinem, on se zablokira i jedino da resetujem telefon - on ce se ukinuti.

Koji program da koristim kao alternativu ovom?
Da li sa programom Nimbuzz mogu da se ulogujem na Skype sa svojim nalogom ili moram da pravim neki drugi?
Ako ne gresim, sa ovim programom mogu sve kao i sa tim Skype-ovim (poruke, pozivi, da vidim ko je online)?
Nokia e71

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

ikiM, moras da napravis nimbuzz nalog(besplatno) da bi mogao da ga koristis, sa njim mozes da se ulogujes na sve svoje naloge koje imas na: Skype, Windows Live Messenger (MSN), Yahoo Messenger, ICQ, AIM, studiVZ, GoogleTalk, Facebook, MySpace, Jabber i jos dosta drugih.
Mozes sa nimbuzz-om sve to sto si naveo i jos mnogo, mnogo vise!
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

OK.
Evo sad malopre probah ponovo Skype program, ovaj put da se konektujem putem wap servisa i radio je normalno...
Iako je na njihovm sajtu pisalo da moze da se telefonira pomocu njega, ja
ne nadjoh nigde tu opciju. Ima li neko odgovor na ovo, da li je probao?

P.S. Inace, samo da pohvatam sve aplikacije koje mi trebaju, pa cu izmedju ostalog da i Nimbuzz uvrstim u tu kolekciju, pa sledi instaliranje...
Nokia e71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja za Skype koristim Fring koji jos radi za razne druge protokole, od nama interesantnih tu su MSN, ICQ, Yahoo... Program radi prilicno dobro, dobro se snalazi i sa SkypeOut razgovorima i sa Fring razgovorima. Poprilicno sam zadovoljan kako radi i na E61 i na iPhonetu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Instalirao sam Nimbuzz... sa njihovog sajta.

Nije mi jasno kako dodajem kontakte sa Skype i kako mogu da odem na Skype preko Nimbuzza, nigde ne vidim tu opciju?
Nokia e71

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

ikiM, čim si prvi put ušao u nimbuzz ponudio ti je da se uloguješ u svoje naloge na skype-u, msn-u i ostalim programima. Ali pošto je to bilo previše komplikovano za tebe sad moraš da ideš na options-settings-communities-skype.

Inače, izašao je i google translator za S60.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Evo, instalirao sam ga ponovo i proslo je sve OK.
E sad ako mozes uputi me gde ima uputstvo kako da se besplatno razgovara sa kontaktima sa liste (npr. Skype), ja sam nesto kao pokusao, ali me on obavestava da ce mi poziv biti tarifiran kao internacionalni...
Al' da ne davim mnogo, ako ima neki link ka uputstvu, ja jos nisam nasao.

Evo, uprvo je i izasla nova verzija Nimbuzz-a - v.1.1.0rev.1026
Nokia e71

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

ikiM, nema nidje uputstva zato što je sve to vrlo jednostavno pa nema potrebe za takvim nečim.
Samo idi na options-settings-calls pa tu prebaci na internet call. Već bi ti tu stajalo internet call da si se povezao na nimbuzz preko 3g-a ili wifi konekcije, program je sam prebacio na local call jer je obična gprs veza preko koje si se povezao spora za kvalitetan razgovor preko interneta.
Google translator je besplatan naravno.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Da li neko zna kako na ovaj novi IM+ 8.03 Da se postavi slika,ili da vidim tudje slike ,trebalo bi da moze ,ali ne znam kako.ako neko zna neka podeli tajnu.pozZ
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Fring je po mom mišljenju mnogo više User-Friendly (blago rečeno). Ja isto kao i ti sa Nimbuzz-om nisam znao gde je levo, iako mogu reći da nisam noob... Sa fringom sam otišao i sa prvog HotSpot-a za 10 minuta uspostavio Skype poziv i chatovao preko ICQ-a.
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

ikiM, nisam koristio Nimbuzz, nego eto, prvo instalirao Fring i svidelo mi se kako radi, i ostao na njemu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

mozda vec postoji takav post, ali rekoh da pitam :oops: :

jel je neko mozda koristio ovaj program: goText 2.2 (slanje smsova i mmsova preko neta)?

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Samo da potvrdim da je nova verzija Nimbuzz-a stvarno extra ,i mogu reci da zamenjuje sve dosadasnje progr.tipa Fring,Im+ i td...

Zaboravih da kazem jos ovo da li neko koristi program N82Smart?ja sam ga danas inst.ima stvarno mnogo opcija,ako ga neko duze koristi,neka kaze iskustva sa ovim programom.pozZ

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

ae pojasni malo program za sta sluzi ?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

N82 Smart:
Possibilities N82smart

- A Program compatible with telephone Nokia N-series, as well as with all model under control Symbian 8 and 8.1, including Nokia 6630, Nokia 6680, Nokia 6681.
- A ScreenSaver with large time hours.
- In upper line of the ScreenSaver displayed:
- on the left - general time of the functioning smartphone since moment of the start.
- on the right - time of the functioning smartphone since moment of the last use the telephone (the activities).
- In bottom line of the ScreenSaver is displayed number missed CALLs and SMSs. If there is missed CALLs and SMSs, colour of the numerals of the ScreenSaver is inverted.
- A Count and image of time of the work with moment of the start N82smart:
- an backlight,
- an uses by telephone.
- time of the functioning in mode MP3 (on drawing number “0″ after “:”).
- A Built-in ScreenSaver defines the arrival of the message from ICQ (Jimm and his(its) modification). Works if it is included option (SS detect activ.(ICQ)) and in Jimm’e - surfacing window.
That is to say if the message ICQ came during working ScreenSaver then on ScreenSaver it is displayed in the manner of “ICQ “, (refer to fig. http://gensnet.narod.ru/ss_scr.jpg).
- A Quick input in mode of the ScreenSaver from condition worker table (two times “#”). When start the ScreenSaver, possible block the keys if option Autolock is ON.
- A Quick output from lock mode of the keys (two times “#”).
- A Possibility to minimized (RATHER THEN CLOSING) of the programs on striking the Red button.
- A Possibility of the closing the programs on ABC + Red button.
If, holding ABC, press Redden button - will occur closing of application.
But if, for the following second holding ABC, press once again Redden button - will occur “killing” applications.
- A Mode of the torch (not backligth off), works before enabling the ScreenSaver (the mode is switched ABC+C) or during 30 mines inactivity telephone (first #, then ABC+C).
- A Start MP3 (Alon MP3 player) on striking the Music key.
- A Start Radio (Visual Radio) on striking ABC + Music key.
- A Possibility of the auto unhooking Bluetooth through given timeout.
- A Built-in switch of the language (ABC + “*”).
- A Long keystroke “0″ causes browser Opera.
- A Built-in switch of the language (ABC + “*”).
- A Possibility to autoincrease loudness of the talk, when installing the vocal join. The Option “Do phone volume up” must be included.
- Any program Control with SWITCHED off backligth. Regrettably control incomplete, by reason of restrictions Symbian in lock mode, but on majority of the programs will be enough. So, for instance, will comfortable control the music, sparing battery.
In this mode (MP3 mode) must work the keys: “#”, “*” and 0-9. To translate any program in such mode it is necessary to press 2 times “#”, then MM key. Output thereof mode: 2 times “#”.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

@Sensei, trebam informaciju od tebe ili od nekog drugog ko koristi Nimbuzz.
Evo preko wifi cackam malo taj program. Interesuje me sledece, a vezano je za koriscenje Nimbuzza za Skype:

1. Kako to da Nimbuzz kontakte koji su sigurno online, ne prikazuje takvim uvek (proveravao sam na kompu)?

2. Kada ja posaljem chat poruku na Skype, automatski mi poruka izadje i na Skype prozoru na kompu. Medjutim, kada meni posalju poruku, desi se da poruku prvo vidim na kompu, pa mi se tek posle par minuta pojavi na telefonu, tj. u Nimbuzzu. Da bude fora jos veca, ne slazu se vremena, na Nimbuzzu laze da je poruka tek stigla, tako da se desava drugaciji redosled poruka u chatu.
Sto se to desava?

3. Pozivanje preko Nimbuzza, preko wifi mi je uspelo tek posle nekoliko pokusaja. Kada se veza uspostavila bila je slicnog kvaliteta kao i da pricamo preko kompa - znaci OK.
Nije mi jasno da li je cesto tako tesko uspostavljanje veze?

4. I na kraju, da li od ovih "bolesti" pati i FRING?
Nokia e71

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Ja koristim nimbuzz.a da li ti se desava da neko ko je preko kompa i ima postavljenu sliku,ne pojavljuje se kod tebe slika,a ni on tvoju sliku ne vidi?!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Auuu....koliko komplikacije oko sega toga!Ja sam se razmišljao da instaliram nimbuzz,ali kako mi je trenutno neophodan jedino za messenger varijante,rešio sam da odustanem,jer mi nije vredno svog tog petljanja.Stavio sam windos live messenger(msn) for symbian,i prezadovoljan sam kako vrši posao.....U nekom momentu možda pređem na Fring,zbog poziva ka ljudima koji su mi u inostranstvu,ali to tek kad se nakanim da posvetim neko vreme petljanju.

Nego,ima li neko ideju zašto neće Handy Shell da mi radi kako treba na N78?Nešto mi skroz pobrljavi,i ne radi mu baš kako treba ono šaltanje njegova 3 ekrana,i povratak na njega kao default desktop....malo se pogubi.Da li je to do kompatibilnosti sa 9.3 ili šta?Mislim da ne bi trebalo da ima tih problema.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

ikiM, ništa od tvojih navedenih problema ja nemam na nimbuzz-u. Ali moram da naglasim da ja njega koristim najviše za msn, tek posle msn-a za icq, facebook i tek na kraju za skype(tu imam najmanje prijatelja).
Tako da vjerujem da do tih problema dolazi zbog skype-a, e sad da li zbog samog skype-a ili nimbuzz skype-a to već ne znam.

Ako tebi treba SAMO zbog skype-a onda probaj program IM+ for skype. Trebao bi da ti dobro radi. Mada ne znam zasigurno da li može preko njega da se poziva, mislim da može.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

@Sensei, dali si koristio kad Nimbuzz za pozivanje Skype kontakata?
Znaci, kad se ulogujem treba mu jedno minut da prepozna ko je aktivan na Skype-u. Danas popodne, npr. nisam uspeo uopste da dobijem telefonom druga koji je bio ulogovan na kompu... Pokusavao sam nekoliko puta, njemu zvoni i on se javi, ali ja nista ne cujem... Njemu cak i vreme trajanja razgovora postoji...
Kod mene pise "Setting up call to ...(kontakt)" i to stoji li stoji...

Onaj drugi program sam probao, on je nesto cudno koncipiran, pa sam ga skinuo...

Probao sam i Fring, nikako nisam mogao da se pocetno ulogujem, a kada sam kasnije resetovao mobilni, zbog pojedene ram memorije, on se (Fring) sam digao cim se mobilni pokrenuo i opet je pokusavao i polusavao i nikako da se uloguje... Znaci i njega sam skinuo...
Sa Nimbuzzom sam makar nesto postigao.

Konekcija koju sam koristio je preko wifi i mreza nije bila opterecena, samo sam to radio sa internetom.
Nokia e71

Odgovori