Najbolje/najkorisnije aplikacije za OS9.1,9.2,9.3 (S60v3)
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
ikiM, koristio sam mozda jednom pozivanje skype kontakata i to jako davno, pa se stvarno ne sjecam kako je radilo... Mislim da sam morao par puta da pokusam pa je posle bilo ok...
Mozda je ipak nesto do te tvoje konekcije. Probaj na nekoj drugoj za svaki slucaj.
Mozda je ipak nesto do te tvoje konekcije. Probaj na nekoj drugoj za svaki slucaj.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Meni Fring savrsheno radi. Ima ponekad poteskoca oko logovanja ali reshavam time sto izadjem iz Fringa, i udjem opet, i onda radi ko zmaj. Sve poruke sam preko njega dobijao instant (odnosi se pre svega na Skype). Jedino sto me iritira je sto ne mogu da budem odjednom ulogovan na ICQ, i MSN i na fonu i na kompu. Cim se ulogujem sa fona, prekida mi vezu na kompu 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
@miodrage, mislim da si u pravu. Izgleda da je do konekcije mobilnog sa routerom. Iako surfovanje radi, kada se radi o kontinuiranom prenosu malo vece kolicine podataka, telefon se "zbunjuje". Ili je zato sto treba da se podese IP aadrese i ostale stavke, ili zato sto je wireless router vezan na telekomov adsl modem.
Ima li neko upute kako da ovo resim?
Ima li neko upute kako da ovo resim?
Nokia e71
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
ikiM, ne bih rekao da je do toga. I ja imam Telekomom ADSL (Huawei MT882), i cak nemam ni WiFi router nego MSI WiFi karticu koju sam prebacio u Ad-hoc AP mode, i bridge-ovao konekcije - tachnije sama kartica i njen softver to odrade bez greske. IP adrese su podeshene u kompu, tj, ADSL ima svoju adresu, kartica svoju. Jedino sto mi ne ide je da povezen fon sa kompom preko WiFi (Remote Desktop) jer se nesto ne vidi. IP dobar, port dobar, sve naoko dobro, a opet nesto netje 
Inache net radi savrsheno.

Inache net radi savrsheno.
@miodrag, definitivno je do konekcije - da li zbog wireless routera ili ADSL modema (ako postoje neke zabrane preko njega)...
Isao sam popodne do kafica gde je free konekcija preko wifi i sve je radilo odlicno, stranice se brze ucitavale, internet radio je brze radio i bez naknadnog prekidanja, a pozivanje preko NIMBUZZa je odmah proradilo.
Kad to opet sad pokusam preko moje konekcije - nece.
Inace ima jos nesto frustrirajuce, pre nekih sedam dana sam uspeo da od kompa napravim hotspot koristeci njegovu wifi karticu i konekciju preko mrezne na ADSL i sad (poso sam naknadno radio hard reset telefona) - NECE i NECE. Prepozna telefon hotspot i na racunaru konekcija kao postoji, ali ne moze nista telefon da ucita... Stvarno neverovatno. Pitam se da li sam mozda sa hard resetom skinuo nesto - neka podesavanja ili neki program pa zato nece da radi...
Nego, za ovo prvo me interesuje, ima li neko resenje?
Isao sam popodne do kafica gde je free konekcija preko wifi i sve je radilo odlicno, stranice se brze ucitavale, internet radio je brze radio i bez naknadnog prekidanja, a pozivanje preko NIMBUZZa je odmah proradilo.
Kad to opet sad pokusam preko moje konekcije - nece.
Inace ima jos nesto frustrirajuce, pre nekih sedam dana sam uspeo da od kompa napravim hotspot koristeci njegovu wifi karticu i konekciju preko mrezne na ADSL i sad (poso sam naknadno radio hard reset telefona) - NECE i NECE. Prepozna telefon hotspot i na racunaru konekcija kao postoji, ali ne moze nista telefon da ucita... Stvarno neverovatno. Pitam se da li sam mozda sa hard resetom skinuo nesto - neka podesavanja ili neki program pa zato nece da radi...
Nego, za ovo prvo me interesuje, ima li neko resenje?
Nokia e71
Uspeo sam, ali ne ide sve glatko...
Naime, nakon besomucnog gledanja, primetio sam da je u podesavanju routera ostalo da Wireless mode bude i u B i u G modu. Izabrao sma da bude samo u G modu i proradilo je bolje, mada ne kao sto mi je radilo telefoniranje preko wifi kojeg koristim u kaficu. Proverio sam i danas, ipak tamo radi mnogo brze i bolje.
E sad, ne znam da li ima neko ko se razume malo vise u podesavanja u routeru kojeg imam: D-Link DI-524?
Poslao bih mu na PM screenshot-ove podesavanja koja su sada.
Naime, nakon besomucnog gledanja, primetio sam da je u podesavanju routera ostalo da Wireless mode bude i u B i u G modu. Izabrao sma da bude samo u G modu i proradilo je bolje, mada ne kao sto mi je radilo telefoniranje preko wifi kojeg koristim u kaficu. Proverio sam i danas, ipak tamo radi mnogo brze i bolje.
E sad, ne znam da li ima neko ko se razume malo vise u podesavanja u routeru kojeg imam: D-Link DI-524?
Poslao bih mu na PM screenshot-ove podesavanja koja su sada.
Nokia e71
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Meni je kartica u B mode, znachi nije do toga. Ocito ti nesto ne fercera kako treba u samom network bridge-u. Znam da sam ja tu imao problema dok sam ga ispodeshavao. Ne smeju WiFi i ADSL ruter da imaju DHCP adrese nego im ti dodeli. stavi tipa 192.168.1.1 za adsl i 192.168.1.4 za WiFi.
Ljudi imam problem interna memorija mi se puni recimo nedeljno po 2kb nasao sam sta je problem u c:logs/epos/supl_pos.txt sada mi je oko 2.5 mb nije puno ali raste,pa dal smem da ga deletnem? Dal je neko to brisao npr kada ga otvorim sa xplorom ima znaci sve sto sam radio od kada sam ga kupio koje fajlove sam otvarao,kao history neki... Aj help:-)
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 26. Jul 2006. 19:18
Instalirao sam ovaj FreeMinMon za kontrolu saobracaja ali mi nikako ne odgovara jer nema (ili ne znam da namestim ) opciju da prvi minut broji kao minut a posle po sekundama...menjao sam sve one opcije clocking 60/60,60/30...i td mada ne kapiram ni sta znace.Moze help ili predlog za neki drugi program koji ima ovu opciju kao moj postpeid paket(prvi minut broji minut a posle po sekundama)
-
- Neredovni učesnik
-
- Neredovni učesnik
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
Izasao je Google Maps v3.0.0.1.S60v3
Mogu samo reci da je program fenomenalan, po meni cak i bolji od verzije za komp(jer koristi i integrisani gps) i mnogo brze ucitava satelitske slike.

Zanimljivo je sto je citav program preveden na srpski jezik i pisan cirilicom!
Mogu samo reci da je program fenomenalan, po meni cak i bolji od verzije za komp(jer koristi i integrisani gps) i mnogo brze ucitava satelitske slike.
Features:
My Location (beta)
My Location shows your current location on the map, even if your Nokia phone does not have GPS. Learn more with our My Location video.
Interactive maps
Google Maps for your Nokia feels just like Google Maps on the desktop. Pan and zoom the map, and view satellite imagery, and even switch into Street View for a closer look.
Business listings
Search Google Maps for local businesses and points of interest. View store hours and reviews, then dial a business in one click. Thanks to My Location, you can find nearby businesses without even having to enter your current location.
Directions
Google Maps offers turn-by-turn driving directions - and thanks to My Location, you don't even have to enter your starting point. You can also get walking directions and find public transit routes in more than 100 cities around the world. Learn more with our public transit video.
Traffic
Real-time traffic data helps you find the fastest route to your destination.
New! Street View
View street level imagery of addresses, businesses, and turns in directions in major cities throughout the United States, Australia, Japan, and parts of Europe. Learn more with our Street View video.
Favorites
Save your favorite places so that you can easily return to them on the map.
Supported Nokia phones
Google Maps for Nokia works on most smartphones that run S60 3rd Edition. Popular Nokia phones that run Google Maps include:
Nokia N95
Nokia N70
Nokia N73
Nokia N75
Nokia N82, and many more

Zanimljivo je sto je citav program preveden na srpski jezik i pisan cirilicom!
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo