Win mobile - korisne aplikacije
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Day nije to moje delo.Ja sam skinuo temu i onda sam je prepravio kako meni odgovara.Uostalom i ti ces morati (ko je skines i instaliras)jer pola ikonica ne radi zato sto su pogresni putokazi ili pogresne ikonice.Pa sam malo doterao i izgled same teme.
P.S. Jaco odgoorio sam ti na PP

P.S. Jaco odgoorio sam ti na PP
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- dimi89
- Mobil manijak
Day i ja nisam menjao start dugme i start program ali evo poceo sam odpocetka da pravim moju temu tako da skidam vece ikonice ali i dalje slova moraju da budu sitna jer Corona ima 320x240 ekran i nemam mnogo mesta za konfor.Sa druge strane mogu da napravim da prozor bude preko celod ekrana ali po meni ce to strasno glupo da bude.Mozda deluje glupo ali ovo je najbolje resenje.
P.S. Sad mi je palo na pamet kako moze da se napravi tema a da se lepo sve vidi tj. da bude pregledno.Mada naravno ta tema nema sanse da lici na vistu(sem mozda toolbara,start dugmeta i jos neki sitnica).Poslacu ti na PP jednu temu koja je malo konfornija pa ako ti se svidja ti je prapravi po ukusu.Inace sve tutoriale imas na lakeridge forumu samo otkucaj za ono za sta te interesuje.Ako budes uporan za 3 dan ces da udjes u stos kako se sta prepravlja ili pravi.
P.P.S. Jaco koj telefon imas? Tema koju vidis na slikama je za QWGA telefone.Imas i za ostale rezolucije slicne-iste teme.
P.S. Sad mi je palo na pamet kako moze da se napravi tema a da se lepo sve vidi tj. da bude pregledno.Mada naravno ta tema nema sanse da lici na vistu(sem mozda toolbara,start dugmeta i jos neki sitnica).Poslacu ti na PP jednu temu koja je malo konfornija pa ako ti se svidja ti je prapravi po ukusu.Inace sve tutoriale imas na lakeridge forumu samo otkucaj za ono za sta te interesuje.Ako budes uporan za 3 dan ces da udjes u stos kako se sta prepravlja ili pravi.

P.P.S. Jaco koj telefon imas? Tema koju vidis na slikama je za QWGA telefone.Imas i za ostale rezolucije slicne-iste teme.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
dimi89, Omnia
evo ja gledam te teme valjda uspijem prepravit kako se meni svida,mislim valjda cu znati, ali prvo mi valja napravit hard reset jer imam par repova sto su mi ostali..pa sve nanova da si sredim mobitel,isfurala sam spb shell a i pravo mi usporava
dimi,instalirala sam wisbar advance desktop i instalirala sam sve potrebno i S2U2 i instalirala sam temu,sve pratila po upustvu ali neznam kako da nadem temu..gdje da nadem ono search for skins ili themes u ovoj app??nasla sam search themes u settings ali nemoze mi naci temu

evo ja gledam te teme valjda uspijem prepravit kako se meni svida,mislim valjda cu znati, ali prvo mi valja napravit hard reset jer imam par repova sto su mi ostali..pa sve nanova da si sredim mobitel,isfurala sam spb shell a i pravo mi usporava
dimi,instalirala sam wisbar advance desktop i instalirala sam sve potrebno i S2U2 i instalirala sam temu,sve pratila po upustvu ali neznam kako da nadem temu..gdje da nadem ono search for skins ili themes u ovoj app??nasla sam search themes u settings ali nemoze mi naci temu
[quote="dimi89"]Day i ja nisam menjao start dugme i start program ali evo poceo sam odpocetka da pravim moju temu tako da skidam vece ikonice ali i dalje slova moraju da budu sitna jer Corona ima 320x240 ekran i nemam mnogo mesta za konfor.Sa druge strane mogu da napravim da prozor bude preko celod ekrana ali po meni ce to strasno glupo da bude.Mozda deluje glupo ali ovo je najbolje resenje.
Veujem da postoje fantasticne ideje ali me zanima sta bi bilo na mom telefonu posto je rezolucija 800*480 upitanju je Xperia x1 dali mozes da mi nadjes i posaljes ili mi posalji link te teme pa cu da skinem na pp za moj model takvu temu ,iskreno ja bas ne umem dobro da koristim pretragu ocigledno posto mi ni jedna nije uspela koju sam stavio
Veujem da postoje fantasticne ideje ali me zanima sta bi bilo na mom telefonu posto je rezolucija 800*480 upitanju je Xperia x1 dali mozes da mi nadjes i posaljes ili mi posalji link te teme pa cu da skinem na pp za moj model takvu temu ,iskreno ja bas ne umem dobro da koristim pretragu ocigledno posto mi ni jedna nije uspela koju sam stavio

Day, jesil uspio sta,msilim s wisbarom i temama za wisbar?
pitanje za sve koji su instalirali wisbar advance desktop theme koju je ponudiodimi89, naime,ja sam imala problema sa instalacijom ove teme,i na kraju sam uspjela instalirati,i u theme manager i nasao mi je temu odma,medutim kada sam se vratila na desktop crn mi ekran nema nista,samo na sredini imaju dvije kocke? u cemu je problem? morala sam soft reset i izbrisat temu...da bi mi se pokazao bilo kakav desktop
hvala
pitanje za sve koji su instalirali wisbar advance desktop theme koju je ponudiodimi89, naime,ja sam imala problema sa instalacijom ove teme,i na kraju sam uspjela instalirati,i u theme manager i nasao mi je temu odma,medutim kada sam se vratila na desktop crn mi ekran nema nista,samo na sredini imaju dvije kocke? u cemu je problem? morala sam soft reset i izbrisat temu...da bi mi se pokazao bilo kakav desktop
hvala
- dimi89
- Mobil manijak
jaco moras da prekopiras ceo folder u Pgorgram Files/Lakeridge/Wisbar advence desktop/themes i posle startujes WA desktop onda zadrzis misa bilo gde na ekranu pojavice se padajuci meni onda ides settings pa ces da vidis opciju import theme kliknes tu i ti ce da bude tema koju trazis kliknes na temu onda ides options pa set portrait theme.
ING Change Font ! Program za menjanje fontova na vasem PPC-u.Program sam testirao(kao i sve sto postujem) i radi savrseno.Nema potrebe da dajem dalja objasnjenja.

Aplikacije je freeware pa ko se nekom svidja mozeda da donaciju. Link za download: http://www.mobilehtc.net/index.php?ind= ... iew&iden=1
ING Change Font ! Program za menjanje fontova na vasem PPC-u.Program sam testirao(kao i sve sto postujem) i radi savrseno.Nema potrebe da dajem dalja objasnjenja.

Aplikacije je freeware pa ko se nekom svidja mozeda da donaciju. Link za download: http://www.mobilehtc.net/index.php?ind= ... iew&iden=1
dimi89, tako sam i uradila.. odnosno isla sam u file explorer i onda isla na theme menager,i onda tu izabrala vistu da mi bude portrait,i restartovala i nista opet mi se desilo to.. hm... pokusat cu ponovo sve nanova..
a ova app za change font,nije komplicirana? i ja sam cula da nije bas dobro da se mjenja font moze uzrokovati crash,je li to istina? znaci kod tebe radi..nadam se da ce i kod mene na Omnia
a ova app za change font,nije komplicirana? i ja sam cula da nije bas dobro da se mjenja font moze uzrokovati crash,je li to istina? znaci kod tebe radi..nadam se da ce i kod mene na Omnia
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Koristite Linux a zeleli bi da se povezete sa svojim Windows CE PDA ili Windows Mobile telefonom? Onda vam treba zamena za Microsoft Active Sync (Win 2000/XP) i Windows Mobile Device Center (Windows Vista).
Open source Linux ekvivalent je SyncCE.

http://www.synce.org/moin/
http://www.synce.org/moin/SynceInstallation
Open source Linux ekvivalent je SyncCE.
SynCE
Overview
The purpose of the SynCE project is to provide a means of communication with a Windows Mobile device from a computer running Linux, *BSD or other unixes using USB or Bluetooth. One can then use one's computer to browse files, install applications and synchronize contacts, calendar and tasks with their PIM application of choice.

http://www.synce.org/moin/
http://www.synce.org/moin/SynceInstallation
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Wunder Radio

Over 36,000 radio stations on your Phone!
Features include:
* Huge directory of stations
* Currently playing information displays current song and artist
* Listen to your local hometown radio station from anywhere in the world
* Find specific stations using the extensive search function
* Use GPS capabilities to generate a list of all local stations
* Keep up-to-date with international news and current affairs
* Listen to live commentary and sports talk
* Build a list of your favorite stations and shows
* Play back popular shows at your own leisure if you missed the live broadcast
* Check emergency scanner streams from ScanAmerica.us
* Check weather conditions on local NOAA weather radio streams
* Get local railroad information from RailRoad.net
Devices:
-Windows Mobile Smartphone and PocketPC Phones
-iPhone
System Requirements:
*Windows Mobile Phone running Windows Mobile 6.0 or newer
*A data connection (WiFi, EDGE, 3G, etc)

Over 36,000 radio stations on your Phone!
Features include:
* Huge directory of stations
* Currently playing information displays current song and artist
* Listen to your local hometown radio station from anywhere in the world
* Find specific stations using the extensive search function
* Use GPS capabilities to generate a list of all local stations
* Keep up-to-date with international news and current affairs
* Listen to live commentary and sports talk
* Build a list of your favorite stations and shows
* Play back popular shows at your own leisure if you missed the live broadcast
* Check emergency scanner streams from ScanAmerica.us
* Check weather conditions on local NOAA weather radio streams
* Get local railroad information from RailRoad.net
Devices:
-Windows Mobile Smartphone and PocketPC Phones
-iPhone
System Requirements:
*Windows Mobile Phone running Windows Mobile 6.0 or newer
*A data connection (WiFi, EDGE, 3G, etc)

- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Jérôme Laban Bluetooth Remote Control for Windows Mobile

With this software, you will be able to control remotely your desktop mouse and keyboard, applications like Winamp, iTunes, the Windows Mixer, the Windows Media Player, PowerPoint, Media Player Classic, PowerDVD and the Vista's Media Center. You'll also be able to pause your favorite music software when the phone rings, then play it back when you hang up.
Requirements:
*An installation of the Windows XP Service Pack 2
*A Bluetooth enabled Windows Mobile Device
*A Bluetooth radio on your laptop/desktop supported natively by Windows XP (which is detected by the Windows XP Control Panel), or that is supported by the Broadcomm Stack (Formerly Widcomm).
*The .NET Framework 2.0.

With this software, you will be able to control remotely your desktop mouse and keyboard, applications like Winamp, iTunes, the Windows Mixer, the Windows Media Player, PowerPoint, Media Player Classic, PowerDVD and the Vista's Media Center. You'll also be able to pause your favorite music software when the phone rings, then play it back when you hang up.
Requirements:
*An installation of the Windows XP Service Pack 2
*A Bluetooth enabled Windows Mobile Device
*A Bluetooth radio on your laptop/desktop supported natively by Windows XP (which is detected by the Windows XP Control Panel), or that is supported by the Broadcomm Stack (Formerly Widcomm).
*The .NET Framework 2.0.

javlja se jedan buduci korisnik WM fona (preciznije ks20) i potpuni noob kad je taj OS u pitanju
Vec sam napravio spisak programcica koje ce mi biti potrebni gledajuci ovu temu (hvala svima) al imam par noobovskih pitanja (prvo je konkretno za dimi89 jer on ima ks20 i pisao je o ovim programima, ali nek odgovori bilo ko ko zna) :
1) Da li su spb ms, pointui i wisbar programi istog "tipa", tj. kao graficki shell-ovi? U fazonu da je preporucljivo i/ili moguce imati samo jedan od njih. Takodje bih pitao i za funkcionalnost posto svi hvale spb, a negde sam procitao da je pointui samo graficki lep i da mu funkcionalnost nije jaca strana. I neka licna preporuka po tom pitanju.
2) Postoji li u samom WM opcija da ide samo na WiFi i ako izgubi signal da "pukne veza", a ne da se prebaci na gprs ili je za tako nesto potreban program kao sto je vec ovde opisani NoData? I ovo ce pitanje mozda zvucati cudno, ali da li treba da brinem da mi se fon ponekad sam prikaci na gprs da proveri ... bilo sta, update-ove za programe i sl. (ovo pitam jer Win za kompove voli da se zeza na netu bez ikakvog obavestenja pa je mozda to preneseno i na WM)
3) Postoji li defaultna blutut aplikacija u WM ili je potrebno/preporucljivo instalirati neku od ovde ponudjenih?
4) Jel je neko imao iskustva sa S2V programom koji je kopija iPhone picture viewer-a?
5) Neko je spomenuo da postoje alternativni (i mozda bolji) programi za citanje pdf-a od zvanicnog adobe-ovog, ali niko ih nije naveo.
Hvala na odgovorima pa se cujemo

1) Da li su spb ms, pointui i wisbar programi istog "tipa", tj. kao graficki shell-ovi? U fazonu da je preporucljivo i/ili moguce imati samo jedan od njih. Takodje bih pitao i za funkcionalnost posto svi hvale spb, a negde sam procitao da je pointui samo graficki lep i da mu funkcionalnost nije jaca strana. I neka licna preporuka po tom pitanju.
2) Postoji li u samom WM opcija da ide samo na WiFi i ako izgubi signal da "pukne veza", a ne da se prebaci na gprs ili je za tako nesto potreban program kao sto je vec ovde opisani NoData? I ovo ce pitanje mozda zvucati cudno, ali da li treba da brinem da mi se fon ponekad sam prikaci na gprs da proveri ... bilo sta, update-ove za programe i sl. (ovo pitam jer Win za kompove voli da se zeza na netu bez ikakvog obavestenja pa je mozda to preneseno i na WM)
3) Postoji li defaultna blutut aplikacija u WM ili je potrebno/preporucljivo instalirati neku od ovde ponudjenih?
4) Jel je neko imao iskustva sa S2V programom koji je kopija iPhone picture viewer-a?
5) Neko je spomenuo da postoje alternativni (i mozda bolji) programi za citanje pdf-a od zvanicnog adobe-ovog, ali niko ih nije naveo.

Hvala na odgovorima pa se cujemo

- dimi89
- Mobil manijak
PA ajde da odgovorim(pisem ovo iz licnog iskudtva)
1) SPB MS -WisBar-Point UI su programi "istog grafickog tipa" tacnije oni skinuju tvoj desktp.St oe tice instalacije ja sam imao sva 3 ( i pored njih Omnia widget skin-HTC desktop) i ukljucuvao sam ih kako mi se koj vise svijdao.Jednog dana jedan,drugog dana drugi....Jeste da opterete memoriju i uspore telefon ali nista toliko znatno da ti nem ozes da noramlno koristis svoj telefon.Point Ui ima dosta aplikacija koje mu znatno poboljsavaju izgeda tako da ne bi reko da je siromasniji u bilo kom pogledu.
2)Za ovo pucanje veze i samo podesavanje na gprs ne znam jer do sad nikad nisam izgubio WiFi konekciju(mada nije bas i da sam nesto mnogo surfovao sa telefonom).Sto se tice tog samo updaovanja to zavisi od programa koji koriste internet konkciju ako ih podesis na auto update teelfon ce da ti se sam svremena na vreme kaci na net ako podeis na manual update onda samo kad ti zelis.
3) Sto se tice bluetootha aplikacija naravno da imas vec program koji je preinstaliran samo nisu toliko dobri kao sto su ove aplikacije ovde postovane.Ja nisam nista dodatno instalirao jer neam potrebe za tim.
4) Trenutno koristim S2V -S2P-S2U2 i sve mi rade super.Ne zauzimaju mnogo memorije a rade super i lepo izgledaju.Kao isto si reko S2V( Slide to view) je aplikacija koja je identicno napravljena kao ona na iphonu.
5)Meni je adobe sasvim super za citanje i prepravljanje pdf fajlova tako da neke druge nisam koristio.
P.S. Pitanje si postavio u pogresnoj temi i najverovatnije ce da bude premesteno ili izbrisano.
1) SPB MS -WisBar-Point UI su programi "istog grafickog tipa" tacnije oni skinuju tvoj desktp.St oe tice instalacije ja sam imao sva 3 ( i pored njih Omnia widget skin-HTC desktop) i ukljucuvao sam ih kako mi se koj vise svijdao.Jednog dana jedan,drugog dana drugi....Jeste da opterete memoriju i uspore telefon ali nista toliko znatno da ti nem ozes da noramlno koristis svoj telefon.Point Ui ima dosta aplikacija koje mu znatno poboljsavaju izgeda tako da ne bi reko da je siromasniji u bilo kom pogledu.
2)Za ovo pucanje veze i samo podesavanje na gprs ne znam jer do sad nikad nisam izgubio WiFi konekciju(mada nije bas i da sam nesto mnogo surfovao sa telefonom).Sto se tice tog samo updaovanja to zavisi od programa koji koriste internet konkciju ako ih podesis na auto update teelfon ce da ti se sam svremena na vreme kaci na net ako podeis na manual update onda samo kad ti zelis.
3) Sto se tice bluetootha aplikacija naravno da imas vec program koji je preinstaliran samo nisu toliko dobri kao sto su ove aplikacije ovde postovane.Ja nisam nista dodatno instalirao jer neam potrebe za tim.
4) Trenutno koristim S2V -S2P-S2U2 i sve mi rade super.Ne zauzimaju mnogo memorije a rade super i lepo izgledaju.Kao isto si reko S2V( Slide to view) je aplikacija koja je identicno napravljena kao ona na iphonu.
5)Meni je adobe sasvim super za citanje i prepravljanje pdf fajlova tako da neke druge nisam koristio.
P.S. Pitanje si postavio u pogresnoj temi i najverovatnije ce da bude premesteno ili izbrisano.