Windows Phone 8 aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Windows Phone 8 aplikacije

Post od sugarcoated_ass »

Meni isto nije hteo da odradi apdejt tako da je pao jedan aninstal i kad sam ga ponovo instalirao legla je nova verzija. :D

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Šta se desilo sa skajpom? Mogu samo preko windows naloga da se ulogujem. Ranije sam mogao više naloga da imam, sada samo jedan. Postoji li neki način da koristim više naloga?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

staff, ne, Microsoft uvodi polako da odbacuje Skype naloge, i uvodi mogucnost logovanja samo sa Microsoft naloga. Za sada to pogadja koliko je meni poznato samo mobilne korisnike, ali mislim da ce vrlo brzo i svi ostali morati da se loguju preko Microsofta.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

To je baš bezveze. Imam dva naloga i sada sam morao da izaberem jedan koji ću koristiti na skajpu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja i dalje koristim svoj Skyoe nalog, ali one sekunde kad se izlogujem novo logovanje ce biti moguce samo sa MS nalogom
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Dosta su popravili viber, sada stizu i poruke i pozivi instant a i cini mi se da je malo fluidniji.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ne znam da li je nekom značajno, ali nedavno se pojavila Zedge ringtones and wallpapers oficijalna aplikacija. Ko voli često da petlja sa menjanjem ringtonova i tako to, eto pouzdanog rešenja.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Pozz svima
Odavno nisam koristio ovaj OS pa me interesuje kakva je situacija sa navigacijom,moze li IGo,personalizacija telefona,postoje li alternative ili krekovi za aplikacije koje se placaju i da li ima dobrog menadzera koji se instalira na komp za back up telefona a da nije ''fabricki''?

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

yocasylver, navigaciju imas fabricku,koja koristi here mape(koje su slicne,ako ne i iste kao navigon mape).To je besplatna glasovna navigacija za ceo svet,mozes da skines koliko mapa hoces, i radi bez internet konekcije.Ja sam je probao nekoliko puta po Srbiji i odlicna je, bolje radi nego Igo,mape se redovno azuriraju,azurirane su zadnji put pre 2-3 meseca.
Sto se personalizacije tice, mozes da menjas zakljucani ekran('lock screen'),da stavljas kakve hoces slike,da ti se svaki dan menja slika,da se menja u zavisnosti od vremena itd.Pocetni ekran ne mozes da menjas puno,mozes one plocice i boju plocica,ali sad kad dodje wp8.1(za neku nedelju), imaces vise mogucnosti.
Sto se tice aplikacija koje se placaju...Generalno imas toliko zvanicnih nokia i microsoft aplikacija, da ti te koje se placaju nece biti potrebne.Cak i one koje se placaju mozes da skines za dz,posto dosta cesto budu i one besplatne na po jedan dan.Napisi ovde koje su ti bitne aplikacije, pa cu ti reci sta od toga ima za wp.
Za backup ti ne treba nista za PC, posto kad odradis backup,on se cuva na onedrive.Postoji nokia softver (ako zelis da reinstaliras sistem na telefonu), ali ti on uopste nije neophodan.Cini mi se da ima neka aplikacija za povezivanje telefona i racunara,ali je ja ne koristim,jer kad povezes PC i telefon on ga automatski prepozna....Ako te jos nesto zanima,pitaj :wink:

Shomyz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 09. Dec 2013. 19:48
:: lumia 920

Post od Shomyz »

miodrage napisao:Ne mora da se upisuje broj telefona. Ima opcija za to. Zbog toga je moj kum otvorio 18 naloga, i sada uploaduje sve sto ima a toga je dosta
koja je opcija? prva strana mi na engleskom i popunim sve sto treba i kad odem na next stranica je na ruskom i nista ne razumem, samo onaj deo gde je polje za upisivanje broja samo provalio ali ako kazes da ne mora da se upisuje sta da radim?
rec je o cloud mail.ru da ne bude zabune posto je pisano o ovome pre mesec dana :D

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Da li postoji nacin da sacuvam poruke iz telefona?Imam oko 700 poruka koje ne bih zeleo da izbrisem a potrebno je da vratim telefon na fabricko stanje.Telefon je Ativ S.
LG G2 Black,16GB

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

Settings-backup .. wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Windows Phone 8 aplikacije

Post od toda81 »

Imas i aplikacije koje mogu da odrade backup na gmail nalog
Note IV N9100 dual

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od yocasylver »

alphablue597 napisao:yocasylver, navigaciju imas fabricku,koja koristi here mape(koje su slicne,ako ne i iste kao navigon mape).To je besplatna glasovna navigacija za ceo svet,mozes da skines koliko mapa hoces, i radi bez internet konekcije.Ja sam je probao nekoliko puta po Srbiji i odlicna je, bolje radi nego Igo,mape se redovno azuriraju,azurirane su zadnji put pre 2-3 meseca.
Sto se personalizacije tice, mozes da menjas zakljucani ekran('lock screen'),da stavljas kakve hoces slike,da ti se svaki dan menja slika,da se menja u zavisnosti od vremena itd.Pocetni ekran ne mozes da menjas puno,mozes one plocice i boju plocica,ali sad kad dodje wp8.1(za neku nedelju), imaces vise mogucnosti.
Sto se tice aplikacija koje se placaju...Generalno imas toliko zvanicnih nokia i microsoft aplikacija, da ti te koje se placaju nece biti potrebne.Cak i one koje se placaju mozes da skines za dz,posto dosta cesto budu i one besplatne na po jedan dan.Napisi ovde koje su ti bitne aplikacije, pa cu ti reci sta od toga ima za wp.
Za backup ti ne treba nista za PC, posto kad odradis backup,on se cuva na onedrive.Postoji nokia softver (ako zelis da reinstaliras sistem na telefonu), ali ti on uopste nije neophodan.Cini mi se da ima neka aplikacija za povezivanje telefona i racunara,ali je ja ne koristim,jer kad povezes PC i telefon on ga automatski prepozna....Ako te jos nesto zanima,pitaj :wink:
Evo sta me zanima:Box,neki dobar kalkulator kao MIUI na androidu,Copy(cloud aplikacija kao i Box),Dropbox,Evernote,Foursquare(ne koristim je bas ali mi zatreba po nekad),gReader,iVMS-4500(za video nadzor),Kurir(novine),MMA Summit,Office,Osmatrac,Parking manijak,Picasa Tool,Plan Plus,Polovni automobili,Shazam,Skype,stanje na putevima,Tapaatalk,tinyCam monitor PRO,Torch,Vazni Brojevi,Viber,XDA forum,YT Downloader i neki torrent klijent.
Sto se tice pesonalizacije vidim da ne moze da se menjaju teme kao kod androida i IOs-a tj kompletan izgled.
Mozda je bolje da sacekam 8.1 da vidim kakav je pa da se se odlucim.
Ne svidja mi se sto bas i nije neki izbor win telefona,jedino bi sto se tice odnosa cene i kvaliteta mogla u obzir da dodje nokia 925.Mozda da stekam pare za 930?

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Od ovih sto si nabrojao zvanicnih aplikacija ima evernote,foursquare,office,shazam,skype,tapatalk,viber.Kalkulator imas vec u telefonu,ima i funkcije i sve, a ima i dosta na marketu.Za ove cloud nemas jos zvanicne(najavljene su), ali imas klijente za njih koji rade odlicno, a imas video sam i aplikacije koje obuhvataju sve klaud servise,znaci u jednoj aplikaciji imas sve.Ja za to koristim pocket file manager,koji je i file manager i imam u njemu naloge za gdrive,dropbox,box itd.gReader(ako mislis na servis za vesti),ne postoji uopste ni za jednu platformu,google ga ugasio,ali imas aplikacije koje koriste feedly, i one rade odlicno,ja koristim nextgen(i za citanje nasih novina).Kurir nema aplikaciju za win, samo mondo i b92.Za stanje na putevima, kamere, parking imas aplikacija dosta.Polovni automobili nema,a za youtube imas puno.NAjbolje ti je da na racunaru otvoris windowsphone.com i tu gledaj koje sve aplikacije postoje.
Ne znam sto bi cekao 930, kad ce i sve ove nokije dobiti win8.1, a ne znam po cemu je 930 bolja od njih?

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Cedogares napisao:Settings-backup .. wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
:lol: To sam prvo uradio ali iz meni nepoznatog razloga sve odradi osim poruka. :dry:
toda81 napisao:Imas i aplikacije koje mogu da odrade backup na gmail nalog
Jos kad bih znao koja je to aplikacija.
LG G2 Black,16GB

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od yocasylver »

930 ima aluminijumsko kuciste koliko jas saznao na netu.Podsetilo me je na HTC Mozart koji je bas kvalitetno izradjen i zato bih voleo da ga imam.8.1 jos uvek nije zvanicno izasao?

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

yocasylver, preview for developers izlazi za neki dan(valjda 14.).Ova 930 ne znam tacno kad treba da stigne kod nas, dobar je telefon.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od yocasylver »

Sacekacu malo da vidim kakva je situacija kad izadje.Hvala mnogo na pomoci i obavestenju.

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

AnGeL oF LoVe napisao: :lol: To sam prvo uradio ali iz meni nepoznatog razloga sve odradi osim poruka. :dry:
Hm, ne znam sta je, meni je provereno odradilo posao..

Odgovori