Windows 10 mobile i univerzalne aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 mobile i univerzalne aplikacije

Post od гари »

Slažem se, ovo je za sad vrlo slično web stranici, ali računam da je to početak i da će biti bolje. Dobro je za prvu iteraciju ipak, a i dobro je za samu Windows Mobile platformu.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Nije toliki problem sto je to ustvari webstranica, al mene nervira sto je podjonen iOS stil. Tako mi je na 8.1 redovno nudilo da ako za neku stranicu postoji android aplikacija, da je skinem.
To su mozda neke sitnice, al po meni je bitan i imidz sistema.
Vise volim viber koji ima taj win interface negoli ove portove sto radi fb.

Sent from my iPhone using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To jeste, ali kontam da je to do tih samih stranica - to što se nudi aplikacija za Android.

A za iOS interface, to nisam obraćao pažnju na to, mada Facebook ne koristim. :) Ali sigurno bi i meni bilo bezveze.

fidel
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 10. Jun 2014. 11:33
:: Note 2

Post od fidel »

Radi li vam tab "moments" na Twitteru? Ja sam ubeđen da se kod mene prikazivao ranije ali sad su samo prazne kategorije. Možda nešto treba srediti u podešavanjima?

Sent from mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ko koristi Authenticator za Microsoft nalog, možete da probate sada ovaj novi ako ga već ne koristite Microsoft Authenticator.

Ja sam do sad samo stari koristio, a sad sam samo ovaj novi i našao u prodavnici. Ima opciju da se sve radi offline, pa da prekucavate onaj kod, ili da vam iskoči obaveštenje na telefonu, od da odobrite prijavljivanje. Ima tu još neki kod pa po kome možete da znate da je to u pitanju baš taj vaš pokušaj da se prijavite. I naravno, nije da morate da više birate šta da koristite, nego su u stvari uvek obe opcije dostupne, pa kako ti prija, i svaki put ti nudi onaj način na koji si se prethodni put pojavio.

Ukratko, sad radi kao što bi i ja zamislio da bi mi odgovaralo, a jedino bi mi još falila tamna tema. :)

Fidel, a ovo što si pitao, ne znam, ne koristim Twitter.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

fidel napisao:Radi li vam tab "moments" na Twitteru? Ja sam ubeđen da se kod mene prikazivao ranije ali sad su samo prazne kategorije. Možda nešto treba srediti u podešavanjima?

Sent from mTalk
I meni se od skora samo prazne kategorije pojavljuju.

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

fidel
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od fidel »

Kad prebacim region na Srbija imam moments, mada uglavnom držim telefon na USA region zbog Cortane. Twitter verovatno očitava lokaciju i zato ne pokazuje moments kad region ne odgovara lokaciji telefona.

Sent from mTalk, Lumia 950

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Meni ne region Srbija i Cortana mi radi. Od Redstone 1, tj. verzije 1607, Cortana nije ograničena na regione, nego zavisi da li ti je dostupna samo od jezika telefona. Pomene tokom aktiviranja Cortane nešto kao "jezik i region se ne slažu, možda neće sve savršeno raditi", ali to samo ok, i radi sve bez problema. Jedino eto Cortana ne može da mi traži restorane po Srbiji i slično, a to mi ništa ne fali.

fidel
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od fidel »

Sad sam probao, promenio region na Srpski, Cortana ne radi. Možda jer nisam na insider buildu.

Sent from mTalk, Lumia 950

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne, i ja sam na redovnom kanalu. Beži od insajdera ko đavo od krsta. ;) Možda samo da je aktiviraš. Većinom uspeju da je aktiviraju kad tapnu na search button, ali možeš probati i da pokreneš Quite hours. Search može da funkcioniše bez Cortane, a Quite hours recimo ne može.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Jel ima neko zanimljive predloge za igre kao što je tetris na primer?

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Solitaire HD

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala na predlogu. Baš ću i njega da skinem, a mogu i da ga uporedim sa Microsoftovim Solitaireom.

Nego, sad tek pre par sati primetio kako su izgleda u opis one igre Mahjong stavili da mu treba 2GB RAMa. :o Ako sam dobro video. Inače, igra još sa wp8.1, i na Lumiji 630 radi, s tim da se sećam da su se s njim i Lumija 630 i 532 grejale. Ni prostije igre, ni glupljeg razloga za grejanje.

DODATAK:
MusicTube
Izgleda da je ovo jedina aplikacija koja nam je ostala, i sa kojom možemo da preuzimamo muziku sa YouTuba u mp3 format, pa dodatno i da popunjavamo ime izvođača, naziv pesme, i ostalo. Iz nekog razloga one preostale su nestale, uključujući YouTunes, ko će ga znati zašto. A možda sam i ja paranoičan. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ranije sam video ovu aplikaciju na Windows Central, ali tada nisam video za šta bi mi (ili nama) bila značajna. Posle sam to skontao družeći se sa vama fotografima. :D

Perfect Flicker
Klijent za Flickr. Ima sve one osnovne funkcije - da se okači nova slika, da se podeli neka od svojih slika, da se fotografije uslikane kamerom automatski uploaduju, a i one standardne sve funkcije koje su potrebne onome ko posećuje flickr kao društvenu mrežu... Doduše, kako sve ove opcije rade, u to nisam stigao još da se uverim, ali ovako površno gledano - aplikacija je dobro urađena.
DODATAK: Generalno lepo radi, ali kad hoću da vidim pojedinačno neku sliku iz mog PhotoStreama, učitava je sporo kao gladna godina, i nisam ni siguran da li bi je ikad i prikazao. Mada mogu i da pomenem developeru taj fenomen.
DRUGI DODATAK: Photo Stream izgleda malo zeza kao što sam opisao, ali ako se ide na Home, onda tamo prikaže sve moje fotografije baš kako treba, i instant ih prikazuje.
Ima aplikacija mogućnost direktnog deljenja bb koda, i html koda za datu sliku, a sad sam pisao i developerima, i baš sam im predložio da nam dodaju i tu opciju za deljenje slika u različitim rezolucijama.

Još nešto interesantno onima što im smeta kad nešto ostane u clipboardu.
Clipboard Cleaner
Izgleda da može i na početni ekran da se stavi pločica, pa da se brže očisti clipboard. Nisam je oprobao, to što mi nekad nešto možda čuči u clipboardu mi nije razlog za sekiraciju.

I ne znam da li je ovo nekome korisno, ali ajde da i njega podelim.
Imgur4Windows
Samo ime kaže.

TREĆI DODATAK:
Jel znate za ovako neku igru? Od tih igara tipa Tetris najbolja je Tetris od Electronic Artsa. Mislim, kad uzmem u obzir i interface, i kontrole, i sve ostalo. E sad, super bi bilo ako bi i ovako nešto postojalo. Baš mi je glupo što ima gomila igara, a sve skoro su nekako bebaste... Candy Crush Saga i slično, da čovek povrati. Da imam malo dete bilo bi mi simpatično, ali ovako - brate mili... :D
[img]http://i.imgur.com/hRSOFLk.png[/img]

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Camera360 Sight

Neko reče sa l735/730 reče da je koristi kao podrazumevanu kameru, i da mu se čini da je kvalitet veoma sličan onome sa Lumia kamere na wp8.1. Vredi je probati.

Izvinjavam se što je pominjem u dve teme, ali reko u ovoj temi joj je više mesto, ali je ovde ne bi primetio Baraba možda. Zato sam je i tamo pomenuo.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Inače, vezano za Viber, čini mi se da sad radi mnogo bolje, pa čak i da mi ne zaostaju obaveštenja na pločici i na lock screenu. Jel i ostali imaju ovakvo iskustvo? Nove poruke prikazuje odmah - to je bio problem sa prethodnom verzijom, a ovo što sam prethodno pomenuo - taj problem je vukao duže vreme. Nadam se da sam u pravu. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Sve se otvara u pola sekunde, posebno ako je ostavljen neugašen u pozadini, sve poruke stižu na vreme, toliko sam pozitivno iznenađen Vajberom da ga danas koristim ceo dan umesto Votsapa.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Baš to, kod nas na Windowsu je Viber odličan, i da ne ureknem - čini mi se da je s ovim ažuriranjem to slučaj i po performansama, a i po interfejsu. A za interfejs već duže vreme imam takvo mišljenje.

aki.032
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2015. 21:45
:: Nokia

Post od aki.032 »

Jel ima jos neko problem sa aplikacijama kao fb messenger i instagram na windows 10 mobile?

1. Ne mogu da slikam preko messengera. Kad kliknem na onu kameru, izadje iz aplikacije. http://prntscr.com/dtjkbw
2. Kada hocu da posaljem sliku koju sam slikao, uopste ne pokazuje slike koje imam u telefonu. http://prntscr.com/dtjknx
3. Ne mogu da okacim sliku koju sam slikao na instagram i instagram story, isto kao pod 2. uopste ne pokazuje slike koje imam u telefonu, kao da je prazno sve.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne koristim Facebookovu aplikaciju (niti Facebook), ali to i jeste svakako jedna od najgorih aplikacija po komentarima ostalih, pa nisam iznenađen ni jedan put kad neko kaže da ima neki problem sa njom. Kako na Windowsu, tako i na Adroidu, valjda Facebook boli dupe da imaju dobru aplikaciju, može im se.

A i aplikacija za Instagram - to je ta ista ekipa...

Inače, ne moraš koristiti nikakve alate za pravljenje screenshotova, možeš da napraviš screenshot i sa kombinacijom tastera power dugme + volume up. Kažem za svaki slučaj, možda i bez potrebe.

Moj odgovor sad nije nešto od pomoći, ali tako je kako je sa tim aplikacijama. Pretpostavljam da jednostavno ne valjaju. Doduše, pored njih ima i još nekih aplikacija, tipa Fastbook ili SlimSocial. Verovatno ih ima još, ja znam da sam ove viđao u prodavnici. A naravno, tu je i Edge. ;)

Odgovori