Windows 10 mobile i univerzalne aplikacije
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Re: Windows 10 mobile i univerzalne aplikacije
Ima li neka aplikacija preko koje bih fotke sa telefona (L950) mogao da gledam na tv-u povezanom na isti wi-fi? Hvala unapred
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
I mene zanimafidel napisao:Ima li neka aplikacija preko koje bih fotke sa telefona (L950) mogao da gledam na tv-u povezanom na isti wi-fi? Hvala unapred
Sent from mTalk

Čekam da odgovore dežurni WP reklamožderi koji gataju M$-u budućnost punu prosperiteta i blagostanja, a dok se to ne desi da blagosiljamo, možda da neko pomogne čoveku?
Koliko znam ne može da se poveže kao android/ios uređaji na pametan TV (jedan klik na sliku/video i to je to), moraš dokupiti poseban uređaj HD-10 (Screen Sharing for Lumia Phones) sa kojim bi to mogao.
Hvala Baraba, vidim da nema druge, mora da se nabavi dock...
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ne mora. Nekad je bila aplikacija beam, ili play to, i radilo je sa 2 klika. E sad odavno ovo nisam koristio, moraću da pogledam.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Hvala ljudi, Play to kaže da telefon nije hardverski podržan (nije kompatibilan)... A mislio sam da Lumia 950 ima sve što treba...
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Probaj Cast to, novija i radi, doduše mora da se plati, ali isprobaj.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
fidel, Evo sad sam isprobao na svom tvu, imam LG 42LA660s, a telefon je iz potpisa, Lumia 950xl. Šta sam uradio? Ušao u settings, pa system, pa display, i dole ima connect to wireless display. Telefon je sve automatski uradio i za par sekundi imao sam bežični Continuum. Malo secka, laguje, ali radi. S obzirom da nemam potrebnu opremu, prijatno sam se iznenadio.
Sad isprobao i sa ženine Lumie 930 (wp 8.1), išao u settings, pa system pa project my screen, i za par sekundi bio prikazan ekran telefona na tv, bolje i brze radi nego 950xl, ali nije ceo ekran i ne može da se razvuče
Sad isprobao i sa ženine Lumie 930 (wp 8.1), išao u settings, pa system pa project my screen, i za par sekundi bio prikazan ekran telefona na tv, bolje i brze radi nego 950xl, ali nije ceo ekran i ne može da se razvuče
Cast to može da se instalira, pogledaću večeras kako radi i vredi li je kupiti. To je jedino što može da se instalira na L950.
Zagolicali ste me. Evo mog 550 na Filips TV. Samo WiFi veza korišćena. Može i land skep. Slikao baš ovu stranicu. Ako može 550, onda može i 950. E sad verovatno i TV igra važnu ulogu. Išao sam kao i @Miodrag, pa kad mi se pojavio kvadrat i tekst da dozvolim rad s mišem ili tastaturom od uredjaja. Štriklirao kvadrat tapnuo na win dugme pojavio se home screen na foni i na TV. Izabrao mtalk, otvorio ovu stranicu i uslikao. Ovo malo što sam probao radilo dobro. 
E da, uspeo sam ja ovo i negde u septembru/oktobru samo ne mogu da se setim,mnogo sam petljao s ova dva fona. Da li s 8.1 i L920 ili s W10M L925 na bulidu 393.321.

Sent from mTalk

E da, uspeo sam ja ovo i negde u septembru/oktobru samo ne mogu da se setim,mnogo sam petljao s ova dva fona. Da li s 8.1 i L920 ili s W10M L925 na bulidu 393.321.

Sent from mTalk
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
I ja bih sad probao sa 930, ali već dve godine nemam TV - verovali ili ne. 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Shazam kada pustim samo vrti i ne izbacuje koja je pesma, ne izbacuje zapravo ništa...jos nekom se ovo desava? Pitam Cortanu What is this song i svaki put dobijem odgovor.
Sent from Lumia 950 using mTalk
Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.
Mene jeste Shazam ispalio ne davno na L925 W10M 484. Probao upravo sad Shazam, radi i na 550 i 925 isti bulid.
Edit1
Probam danas ponovo 550 da povežem s TV- smart -android. Uspeo tek iz više od 10 pokušaja. Dosta je to izgleda još bagovito. Samo ne znam do koga je? Tv me inače često kad izaberem Smart TV, tera od 5 pokušaja bar 3 puta da prodjem postupak povezivanja na WiFi.
Izgleda ću morati da ga rootujem
Edit 2
Moram se ispraviti za jednu grešku i propust u mom prethodnom postu, gore. U žurbi da postujem, nisam pažljivo čitao/preveo s engleskg, ono tap na kvadrat. Štrikliranje je za, ko ima uredjaj plus. Kad se povežu, pojavi se prvo na fonu kvadrat i pored njega tekst, za korižćenje miša i tastature od uredjaja. A tek kad se ponovo udje u fon i podešavanja gde je povezivanje , ima dve opcije > povezan ekran i ispod glavni ekran < pa druga opcija za >izbor vertikalno ili horiziontalno <.
Evo upravo povezao, hteo da uslikam kako izgleda ovo što pišem, pukla veza, crn ekran, smrzao se TV, morao ga restartovati. Njesra
Edit 3
Ja se baš zaigrao
Sad se povezuje stalno.Dosta stvari sam otvarao, radi odlično ka se poveže
Izbor za položaj nema veze, okreće se slika svakako
Crn ekran i smrzavanje je zbog zaključavanja ekrana. Podesio na never i nema problema.
Evo i fotki:
[img]http://i.imgur.com/j9wnXFG.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/uoE6CNK.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/jmeiVFE.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/eu6F5sy.jpg[/img]
Edit1
Probam danas ponovo 550 da povežem s TV- smart -android. Uspeo tek iz više od 10 pokušaja. Dosta je to izgleda još bagovito. Samo ne znam do koga je? Tv me inače često kad izaberem Smart TV, tera od 5 pokušaja bar 3 puta da prodjem postupak povezivanja na WiFi.
Izgleda ću morati da ga rootujem

Edit 2
Moram se ispraviti za jednu grešku i propust u mom prethodnom postu, gore. U žurbi da postujem, nisam pažljivo čitao/preveo s engleskg, ono tap na kvadrat. Štrikliranje je za, ko ima uredjaj plus. Kad se povežu, pojavi se prvo na fonu kvadrat i pored njega tekst, za korižćenje miša i tastature od uredjaja. A tek kad se ponovo udje u fon i podešavanja gde je povezivanje , ima dve opcije > povezan ekran i ispod glavni ekran < pa druga opcija za >izbor vertikalno ili horiziontalno <.
Evo upravo povezao, hteo da uslikam kako izgleda ovo što pišem, pukla veza, crn ekran, smrzao se TV, morao ga restartovati. Njesra

Edit 3
Ja se baš zaigrao

Sad se povezuje stalno.Dosta stvari sam otvarao, radi odlično ka se poveže

Izbor za položaj nema veze, okreće se slika svakako

Crn ekran i smrzavanje je zbog zaključavanja ekrana. Podesio na never i nema problema.
Evo i fotki:
[img]http://i.imgur.com/j9wnXFG.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/uoE6CNK.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/jmeiVFE.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/eu6F5sy.jpg[/img]
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Koji Android je u pitanju?
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
ok je ovo, "samo" jos realizacija, univerzalni uredjaj.
Sent from lumia532ds
Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
@sizif, miodrage kako ste povezali telefon i tv, uz pomoć neke aplikacije? Kad odem na Connect to wireless display ne nalazi mi tv. TV je LG 42LF652V, smart, ima wi-fi ali nije android, nema bluetooth (ili bar mislim da nema). Android (OnePlus 2) se povezuje bez problema.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
fidel, napisao sam ti postupak. Kako je TV povezan na mrezu, kablom ili WiFi? Ako je kablom, moze da ne radi, ili da radi jako traljavo (to sam vec iskusio). jednostavno konekcija zahteva da bude na ISTOJ mrezi, a kako telefon ne mozes kablom da konektujes na mrezu, neke se stvari same namecu. Moj LG nije android nego neki fabricki OS (Bogu hvala), a konekcija se ostvaruje preko Miracast-a sto moj TV i oba telefona imaju u sebi.
Probaj obavezno LG remote aplikaciju na telefonu i vidi da li ona nalazi TV?
Ako ti ne ide, javi mi se na PP, pa cemo da se sredimo nekako za Skype session, i da vidimo sta moze da se uradi.
Probaj obavezno LG remote aplikaciju na telefonu i vidi da li ona nalazi TV?
Ako ti ne ide, javi mi se na PP, pa cemo da se sredimo nekako za Skype session, i da vidimo sta moze da se uradi.
Ovo bih i ja voleo znati. Meni rekli u radnji da je neka vsta androida, ja nisam puno dumao oko toga. Našao u suportu svašta nešto. Piše Multi Rom Europe, qrac palac, spominje se Linux, Jel Bin.Evindzer napisao:Koji Android je u pitanju?

Voleo bih da znam šta je. Eve gi http://skr.rs/LDZ od njega
i https://www.youtube.com/watch?v=LaPQJzkFYSI po bugarski you tube review:
Izgleda nije Android, nego kao i kod, ulete @miodrag post , fabrički OS

@Fidel
Pogledao sam, tvoj TV podržava Miracast, super

U mom slučaju ne treba aplikacija, povezuje se putem WiFI, s mojim TV ide tako. Idi u podešavanja TV, ne znam kako je kod tebe, nadji opciju ili podešavanje Miracast, pogledaj jel uključena. Normalno i WiFI od TV-a.

Zatim ideš na fon kako je @Miodrag objasnio ili ja. Ako može moj 550, onda tek L950 mora, jedino ako nije do TV i MSofta.
Srećno

Edit
Sad pogledao. Pogledaj u Podešavanjima > Privatnost > Aplikacije u pozadini < MiracastView mora biti uključena, ne znam da li treba/pomaže ali mi je uključena i Transfer my data.
@sizif
Kao i obično, kad ništa ne uspeva, čovek pročita uputstvo (na netu). Trebalo je podesiti tv i sve radi bez dodatnih aplikacija.
U svakom slučaju, uspeo sam da povežem fon i tv i da nateram continuum da radi. Zanimljivo iskustvo, posebno mi je drago što mogu da pogledam fotke na velikom ekranu.
Hvala svima na pomoći.
Sent from mTalk
Kao i obično, kad ništa ne uspeva, čovek pročita uputstvo (na netu). Trebalo je podesiti tv i sve radi bez dodatnih aplikacija.
U svakom slučaju, uspeo sam da povežem fon i tv i da nateram continuum da radi. Zanimljivo iskustvo, posebno mi je drago što mogu da pogledam fotke na velikom ekranu.
Hvala svima na pomoći.
Sent from mTalk