Win mobile - korisne aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

Instalirao sam SPB Mobile Shell 3.0.1.
Prethodno sam na telefon ubacio realvga 1.1 verziju koju nisam aktivirao, tj. nisam birao drugu rezoluciju.
E sad, shell normalno radi (cini mi se za sada) i da li to znaci da mi realvga nije bio ni potreban za njega?

Ako moze neko pojasnjenje, za koje programe (popularnije) je poteban taj realvga?

P.S. Tomase, vezano za instalaciju realvga, mislis li da je prema sledecim instrukcijama ok:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=485735

P.S.S. Instalirao sam Google maps, meni mi je na cirilici i kada hocu npr. da udjem u opciju Omiljene lokacije, pojavi se box sa nekakvim kvadraticima, nesto nerazumljivo... Ne verujem da to tako treba... ili?
Nokia e71

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ti kvadratici se pojavljuju zbog fonta ili pisma jer ga telefon ne podrzava, promeni na engleski i sve ce biti ok. Zasto Google maps? Pa turi iGO8, daleko je bolji, user friendly, mape do u sitna crevca odradjene itd itd. Pisao sam negde o tome...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Ikim sve sto je sa xda sajta je ok jer su to kacili likovi koju su pravili te programe(u vecini slucajeva).Moguce je da ti za SPB shell nije trebao.Kad ti sve radi kako valja ne pitas kako i zasto 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

ikiM, ja koristim bas tu verziju posto sam uradio update na Windows Mobile 6.1. Sto se tice aktiviranja - slobodno aktiviraj realvga - uvek mozes da vratis na staro stanje ako ti se ne svidi.

Sa realvga npr. bolje radi HTC Home plugin, neke igre itd.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

ikiM, koristim 96DPI. Kada jednom podesis nema potrebe da podesavas relavga ponovo pri ukljucenju. Pokreces ga samo kada zelis da menjas DPI (npr. ako odlucis da vratis na 128DPI).
Sto se tice testiranja GPS-a, ne zaboravi da ukljucis aGPS na i780 (ako je ukljucen na e71): Start->Settings->System->Enhanced GPS pa podesi "XTRA Enable" na Enable i "Auto Download" na Enable.
Sto se tice verzije sve sto mogu da ti kazem je da je iz maja 2008 (H=2008, E=May). Region/operater PU nije na listi. Preporucujem ti da uradis upgrade na WM 6.1 a detalje imas u temi o i780.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Probacu sa 96dpi - valjda nece smetati sto sam vec instalirao SPB Mobile Shell...

A sto se tice testiranja gps, primetio sam da i780 gotovo momentalno nadje satelite (preko igo8), cekirano je bilo "XTRA Enable" na Enable, ali "Auto Download" je bilo na Disable...
Na garminu (na e71) mislim da nije to cekirano, ume da ceka nekih 3-5min.

E sad sto se tice tog aGPS, ja sam vec disejblovao wap konekcije, preko programa kojeg si preporucio (Nodata), jer sam primetio da mi se ikonica mreze menjala na G (bila je na E).

A sto se tice WM, ona jeste verzija 6.1 professional...

P.S. Ono za 91dpi, jel to neka greska sto je naveo taj tip?
Nokia e71

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

ikiM, ako je pisalo 91 DPI to je sigurno pogresio kada je kucao. Kao opcije imas samo 96DPI i 128DPI.

Sto se tice tvog firmvera - tu je nesto cudno. Ako sam dobro protumacio oznaku taj firmver je iz maja 2008 a tada nije bilo verzije 6.1 WM-a za i780.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Thomas, telefon ima AZERTY tastaturu, a momak koji je prodao, naknadno je ubacio 6.1 wm. Pretpostvljam da je mobilni sa neke francuske mreze, ali tu oznaku nisam nasao u sifarniku kojeg si ispisao, pa sam te zato cimao oko toga... Sve u svemu, mislim da to i nije bitno...
Sad sam se setio, kada sam pokrenuo Nodata program, sem 064 mreze on je imao postavke i za Orange mrezu... to je valjda i odgovor!

Vezano za realvga, da li treba da bude cekirano Disable phone skin?
A kada sam cekirao 96dpi javlja se:

Missing 96 dpi resources:
mboxhs.96.dll
mboxkor.96.dll
msimk.96.dll
sskim.96.dll

Some programs may no work correctly.

>> Znao sam da mi se nesto nece svideti to oko relavga >>>
Nokia e71

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

iKim ako si dobro procitoa na xda forumu (bas odakle si skinuo program) objasnili su da se javlja taj problem i da samo restartujes telefon i trebao bi da radi sve ok. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Video sam, ali i to da je kod svakog nesto drugacije...
...npr. kod ricarda chavesa je pomenut sao jedan fajl (msimptg.dll - kod mene ga i nema)...
... kod nekog drugog samo dva od ovih mojih cetiri...
... kako kod koga...

Evo poslusao sam te i...
Kod mene od SPB Mobile Shell je ostala malte ne "samo mrlja"... vidi se zvucnik i temperatura u brojevima!!!

Mogao sam da skrolujem olovkom ili prstom po aplikacijama pre - a sad ne moze!!!

I to je samo ono sto sam mogao odmah da vidim!
Nokia e71

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Ikim onda lepo vratis na sve kao sto je bilo i vratice ti se i SPB mobile shell.Nikad ne znas dok ne pokusas uostalom ne vidim zasto sam ja kriv sto ti se to desilo? Da je sve radilo ok sigurno ne bi reko eto poslusao sam te i sve radi super ...I nema potrebe za tim "!!!!" znakovima...

P.S. Uostalom taj program ce ti nekad sigurno zatrebati zato bi bolje bilo da nadjes resenje... 8)

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Ti uzvici nisu bili tebi namenjeni, vec sam stvarno bio iznenadjen, kada se desilo to sto se desilo i to na prvi pogled.

Plasio sam se da nece biti nekih problema, a ono su ispali preterani!

Naravno, vratio sam na staro, ali opet mi ostaje enigma - zasto nece to kod mene da sljaka.
:wacko:
Nokia e71

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Ikim kad iscitas vecinu postova u temi o realvga programu veruj mi da ces da znas tacno zasto ti ne radi i kako ces da napravis da ti radi.Ako i tad ne mozes da se snajdes pisi da vidimo da l ineko moze da ti pomogne sa foruma. 8)

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Nije da nisam citao i to bas vezano za moj model telefona, zato sam se i toliko dvoumio, plaseci se da se nesto ne pokarabasi zesce (kao kod symbiana sto nekad hoce).
Ovo sto sam odradio bilo je prema "najsvezijem uputstvu" i "kao provereno"...

Ako nekom nije problem, neka ispise koji to programi nece raditi bez pokrenutog realvga.
Nokia e71

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

iKiM to jedino moze da uradi tomas ili neko ko ima i780...Sto se tice WM telefona moras da znas da je WM dosta ne stabilniji od Symbiana ali da se i lakse vrati u normalu jedan hard reset+imas program u koji ubacis sve .cab stvari koje ti trebaju startujes program i on ti ih instalira jedan za drugim... 8)
Sto se tice ne stabilnosti WM-a moram da napomenem da me neko ne shvati pogresno to da sama njegova ne stabilnost zavisi od toga koliko ste ga drnadali i koliko cesto "posecujete" registre baze...Telefon moze da vam dugo dugo koristi sa programima i da nemate nikakvih problema ako instalirate programe koji manje"opterecuju" telefon. 8)

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Vratih se sa letovanja... pa da nastavim sa raspitivnjem oko wm...

dimi89, koji to program mogu da koristim za instalaciju programa jedan za drugim?
Nokia e71

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

iKim to je Extendir nacices ga na xda forumu...mada poslednje verzije imaju neke probleme tako da bih ti preporucio da sacekas malo sa njegovom instalacijom.Obicno se koristi u ROM-ovima ali sam siguran da moze i ovako da se instalira... 8)

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Ok.
A sad nesto sasvim drugacije... (Sto bi rekli Pajtonovci)

Instalirao sam jos pre SPB Mobile Shell 3.0.1.
Kako vec to znate, on na home screenu ima i podatak o vremenskoj prognozi za taj dan i kada se klikne na nju ulazi se u prognozu za narednih 4 dana.

Ono sto me stvarno buni i nervira je to sto sam zadao za update informacij o vremenskoj prognozi ne radi automatski, vec manuelno, a primetio sam da i kada nisam konektovan na wifi, SPB Mobile Shell 3.0.1. izvrsi update podataka o vremenskoj prognozi.

Da stvar bude jos blesavija, instalirao sam NoData i mts wap stavio na DISABLE!

Ima li neko ideju o cemu se ovde radi?

Kod symbiana se striktno postuje kod svih programa, kada se zada da se pre konekcije uvek pita kakva ce biti i uvek imam izbor pre nego se konektujem na net! :blinky:
Nokia e71

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

A da ti se ne konektuje preko linka na kompu? Dosta programa pokrece autoupdate kad "vidi" activesync konekciju.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Nema veze to sa kompom, nije ni bio ukljucen... a SPB Mobile Shell 3.0.1. i dalje updejtuje vremensku prognozu... boli njega... :chytry:

Ima li neko slicnu situaciju?
:blinky:
Nokia e71

Odgovori