Win mobile - korisne aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

mozda je glupo pitnje ali ja sam totalni "noob" sto se tice ovoga:nasao sam uputstvo za instalaciju windows-a(na xda-developers) medjutim tamo me pita koji sam prethodno imao:i nudi mi windows 5 ili windows 2003,a ja imam 6.1? imali neke veze ako uzmem windows 5 posto nema druge opcije(pretpostavljam da ima)?!
p.s.sad sam video:pa ovo je citava nauka da bi upgrede-ovo windows...trebace mi dosta vremena da iscitam sve ovo...a je mislio samo next,next,next i gotovo :lol: :lol: :lol:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

cure2fast, a o kom telefonu se radi? Inace ako vec imas 6.1 i ako radi kako treba nema razloga da se "vracas" na 5.0/2003.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od cure2fast »

Radi se o omniji...tomas.hokenberi, ocigledno nisi lepo procitao post...ja imam wm6.1,ali kad krenem da citam uputstvo za flesovanje(a hocu da ga upgrade-ujem na 6.5 ili 6.5.1), http://wiki.xda-developers.com/index.ph ... izzardMain ,on me pita koju verziju imam sad(pre nego sto zapocnem flesovanje) i nudi mi opciju wm5 i wm2003se,a posto ja imam wm6.1 ne znam sta da kliknem...a pretpostavljam da postoji razlika cim me pita... :| a ne verujem da moram da uradim downgrade na neku od pomenutih verzija,pa upgrade... :?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

cure2fast, izvini ali ako imas Omniu zasto citas uputstvo za HTC Blue Angel? Moras imati verziju firmvera namenjenu Omnii. Inace pitanja o flesovanju Omnie postavljaj na temi o Omnii.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Izlistao sam skoro sve strane u ovoj temi, i možda sam ćorav, ali ne pronađoh ono što meni treba, pa da pitam: ima li neki virtual keyboard koji u portrait modu daje alfanumeričku tastaturu? Nisam naišao na nešto tako.

Probao sam SPB keyboard, ali on mi je suviše sitan i u portrait i u landscape režimu. Resco keyboard nije loš, i prilično precizno kucam kad mu stavim onu iSkin varijantu, ali mi sve verzije koje sam našao katastrofalno baguju u landscape režimu. Trenutno koristim FingerKeyboard, i on je poprilično ok, ali bih zaista voleo nešto što bi mi dalo mogućnost da u portrait režimu kucam poreuke na alfanumeričkoj tastaturi, pošto ovako mogu da zaboravim na pisanje poruka u pokretu. Debeli prsti, šta da radim :oops:

Da, čisto da napomenem, treba mi za ekran VGA rezolucije.

8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Zanimljivo, nisam se preterano zezao s tim, jer osim što u landcape modu imam hardversku qwerty, RESCO mi savršeno radi, mada sam to više isprobao reda radi ili kad mi zafali neki karakter sa harverske, ali se pitam zašto to tebi ne radi :?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Jesi probao da skines HTC Keyboard ili kako god da se zove sa Diamonda i slicnih? Sad su izvadili ove nove tastature i zapakovali ih u svim ukusima :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

gargamel4, baš pravi gluposti tipa sam stavlja velika slova, onda kad stavi velika slova, ne radi backspace,neće da kuca uopšte u landscape režimu i tako to.

Grandpa, probaću, ali recimo na X650 HTCov X button neće da radi, tako da ne znam da li će i ovo.

Generalno mi treba nešto da mogu na brzinu da kuckam kratke mailove i sms u pokretu, pa otud potreba za alphanumeric. za duže kuckanje mi nije problem da koristim olovčicu, jer to ionako radim kod kuće ili u ofisu :wink:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Po meni 2 najbolje testature su EZinput (najnovija verzija naravno) koja je pravljena za WM 6.5 i na ostalim WM-a radi dobro ali nije moguce skrolovati u podesavanjima do kraja....Zatim tu je Finger Keyboard 2.1 koja je fenomenalna....Ako su vam slova na testaturi premalena mozete ih povecati promenom velicine fonta,ali ako su vam dugmici mali...onda tu nema pomoci zavisi od skina....Probajte ove dve testature super su.....Sto se tice alphanumeric keyborda ima je samo EZimput i to u starijim verzijama tog programa...(ima i u novim ali ne radi na 5.0-6.0-6.1 vec samo na 6.5 WM-u)

P.S. Dobro je jos to sto su obe free 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od cure2fast »

tomas.hokenberi, izvini brate izgleda da sam se tesko zeznuo...pravi sam nooberijanac :oops:

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

procitah cjelu temu...imam isti problem kao kolega ARAPHEL..znaci skinuo sa neta ezinput 1.5 verziju i ne radi mi..ili mozda ima cakica neka..ko ima neko ko ima iskustva da mi kaze..upitanju je LG KS20

HVALA

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Hirurg mislim da je u pitanju to sto treba naknadno da ubacis Engleski jezik.Zapravo EZ input ga pokazuje kao da ima ali kad hoces da otucas slova nista ti ne izbacuje.Ako je to tvoj problem onda skines engleski jezik za EZinput i ubacis u folder i radice ti 99%.

P.S.Ako niste znali najnovija verzija EZinputa je 2.1....... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Sharp
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 20:53

Post od Sharp »

Nisam uspio da pronadjem na ovoj temi, pa da pitam: zna li neko neki dobar programcic za vodjenje licnih finansija, i neki recnik engleskog jezika?

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

araphel, naj bolji keyboard za sada po meni je Cliquick. Moja verzija je 3.08 .
Moje pitanje je dali je neko provalio kako ubaciti T9 Srpski naravno.

Slika

Slika

Slika

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

vezano za Slide to unlock, mozda je malo glupo pitanje ali moram :o
nalazim par opcija za download, jedna je S2u2-1.62-QVGA .cab a druga S2u2-1.62-VGA .cab

ima tu neke razlike ili je svejedno, a da.. imam Omniu i900

hvala in advance :)

ps: i ako neko moze da mi preporuci klasican phone keyboard, ubih se trazeci, sa po 3 slova na jednom tasteru kao kod klasicnih telefona, od kako mi je flashovan mob pogubile su mi se sve tastature osim klasicne querty i handwritinga :s

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

N-tchbl, Jedina razlika izmedju te dve verzije S2U2 su podrzane rezolucije. VGA verzija je namenjena VGA (640x480) i vece rezolucije. Kako je rezolucija i900 WQVGA (240x400) treba ti QVGA verzija.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

hvala tomas. :)
pretpostavih da ima veze sa rezolucijom kamere i procackah pre pitanja po specifikacijama Omnie na MSu,
ali osim brojcanog opisa rezolucije ne nadjoh i "slovni opis" a dao bog mozak nece za sve da radi, bar da ne znam da su vga slabije pa hajd'.. desava se. :oops:

lm,
evo neceg sto je meni bilo zanimljivo i postalo jako korisno
od kada nam je stigao novi saobracajni zakon :wacko:

myCar Profile v0.50

Slika

• Summary: This application allows auto answering of incoming calls without pressing any harware buttons on windows mobile professional devices. It also turns the speakerphone on automatically. Unlike the default auto answer feature on windows mobile devices which only works when a headset is present and is burried deep inside Phone>Menu>Options>More, MyCar Profile works with or without headsets and is easily accessible. This application does not replace the default feature but simply makes it easier to access and use. The application is not code signed therefore you may have to grant access if your device is appication locked.

• Requirements:
Windows Mobile Pocket PC 6 , 6.1 .Net CF 2.0
Optimised for 240 x 320, 240 x 240, 320 x 320, 480 x 480, 480 x 640 & 480 x 800

• License: Free

8)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

N-tchbl napisao:pretpostavih da ima veze sa rezolucijom kamere
Nema veze sa kamerom nego sa rezolucijom displeja ;)

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

khm.. bas mi ide. :oops: :lol: tnx!

radi sve to je bitno, naucih svasta nesto novo za zadnjih 10ak dana sa Omniom, puno zackoljica nekih ali ipak vode stravicno divnim rezultatima.

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

mDesktop
Program preko koga mozete da radite bukvalno sve a da ga ne dodirujete. Pocevsi od instalacije, prebacivanja fajlova, uredjivanja kontakata, slanja poruka, razgovora, screen projekcije vaseg telefona na monitoru kompjutera idr... Fantastican program.

http://i39.tinypic.com/152cayh.jpg

Odgovori