Vesti o Xiaomi

Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Vesti o Xiaomi

Post od Joxy »

Sumnjam da ce se ovakvi ekrani lako lomiti. Vidis kako se savijaju, sanse nema da ovo tako lako pukne. Sigurno je zastita veca nego kod "obicnih" ekrana. Isto vazi i za oleo premaz. [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Bravo za Xioami, oni munjevito napreduju. Koncept izgleda odlično, definitivno će biti zanimljivo na tržištu savitljivih telefona :)

Sent from my Samsung Galaxy S9 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2015. 23:46
:: android

Post od niko1a »

Evindzer napisao:Ovaj samo izgleda lepše, ali ne i praktičnije. Prvo, ekran koji je spolja neuporedivo je lakše slomiti (možda im je to i cilj, da izvuku dodatne pare, kao ajfonovci); drugo, oleofobski premaz će se na spoljnjem ekranu mnogo brže skinuti (većini možda nije bitno, ali meni je veoma bitno); treće, spoljnji ekran će se sigurno mnogo više, češće i lakše grebati od unutrašnjeg (opet nešto što je meni vrlo bitno, dok mnogima nije).
Po mom mišljenju, najfunkcionalnije je rešenje sa većim ekranom (koji se preklapa ka) unutra i manjim, spoljnjim ekranom za jednoruku manipulaciju i svakodnevno korišćenje.
Ali, bez obzira na sve to, ovaj koncept izgleda lepo i futuristički.
Mada, nema šanse da im je na snimku testni primerak jer izgleda previše doterano i dovršeno, estetski i tehnološki, pre će biti da je to CGI u cilju reklame.
i kod ostalih koji su do sada izbaceni kao primeri je predvidjeno da ekran bude dostupan i kad je sklopnje i kad je rasklopljen, tako da ce ta situacija biti ista kod svih, verovatno. samo sto ce ovde biti jedan ekran koje se savija na 2 mesta, a druga varijatna je 2 ekrana, jedan manji spoljasnji koji je u funkciji kada je uredjaj sklopljen i drugi veci koji je u funkciji kad se rasklopi. koristice se poled koji se bas tesko lomi jer nije staklen i dosta je otporan jer je i predvidjen za razna savijanja, a premaz ko premaz, ko kakav stavi.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Uopste ne volim ove glasine. Nema sanse da bude ovakav. Mislim mozda i ubace taj novi senzor kamere jer imaju obicaj da neke spec prenesu sa Redmi Note serije ali cisto sumnjam da ce ostale spec biti ovakve.
Ali ako se to stvarno kojim slucajem dogodi onda nemam dilemu oko sledeceg moba. [emoji3]

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

uff nista mu ne fali da bude takav, jos za tu cenu i aluminijuska ledja, super!

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Zato sam i rekao da nazalost tesko moze biti ovakav jer ovo deluje nerealno dobro. Po meni savrsen mob. Uz ovakve spec i neke sitnice poput full alu kucista, 3.5 mm dzeka, IR blastera itd bukvalno idealan mob. [emoji4]
Tu bih dodao i Amoled na ovoliku dijagonalu ali to su vec puste zelje. [emoji3]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Auuu, 7.2 inča, pa ovo nije normalno. Ja se mučim sa 6 inča na A6 plus i 6.2 na S9 Plus. Preko toga fizički ne mogu da koristim jednom rukom. Čak šta više nije ni prijatno koristiti tako veliki uređaj. Mislim da bi proizvođači trebalo da malo "stisnu kočnicu" kada je dijagonala ekran u pitanji, 7 inča je bukvalno tablet.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

7' je idealno sa ovim novim trendom odnosa stranica. Nekako sve ispod 6.5' deluje malo, sitnije. 6' u 16:9 izvedbi nekako deluje dosta komfornije i vece.
Ja sam koristio jedno vreme Max prve generacije koji je po dimenzijama jako slican, gotovo identican poslednjem Max 3 a ekran na trojci je znatno veci (6.44' vs 6.9').
Malo je samo za nosenje nezgodno ali za koriscenje nije ko ima velike sake. [emoji4]

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

I s ovim sada ekranima meni bi 7" bilo previše, ali razumem da nekome i to odgovara jer imao sam prilike da lepo uporedim veličinu S9+ s mojim A1 i s razlikom od 0.7" u dijagonali sami uređaji su skoro iste veličine. Čak je S9+ i nešto uži. [emoji846]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ukusi se razlikuji, lično nema šanse nešto preko 6.2 inča da koristim. 5.8 u odnosu 18.5 : 9 je idelano. Konkretno S9 i S8 su bili kompaktni za korišćenje. S9 plus sa dijagonalom većom od 0.4 inča ne pruža toliko veći ugođaj, a nezgodniji je za rukovanje jednom rukom. S9 plus "vadi" edge ekran, a A6 Plus male ivice sa gornje i donje strane, pa još i donekle može da se žonglira jednom rukom. Uređaj od 7 inča fizički ne bih mogao da koristim, a nemam baš nešto male šake.

Sent from my Samsung Galaxy A6 Plus using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Slazem se za 5.8' sa novim odnosom stranica. Moze se reci da je to idealna velicina za koriscenje jednom rukom bez problema (S8, S9, iPX). Ali meni recimo to ne odgovara, previse uski telefoni i na sve to jos i edge ivice pa mob u ruci izgleda kao daljinski.
Naravno da ovih 7' ni u ludilu ne moze da se koristi jednom rukom kolike god sake da imas ali je za koriscenje sa dve ruke idealan, taj uzitak u radu je fenomenalan. [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Za dve šake se slažem i tu vidim prednost veće dijagonale. Kada koristiš obe ruke udobnije je kucati i surfovati netom. Ali ipak mislim da bi trend povećavanja dijagonale trebao da se zaustavi.
Ako zažive savitljivi telefoni možda će to biti rešenje. Neki uređaj sa dijagonalom od 5.8 ili 6 inča u skopljenom stanju, a nekih 8 inča u rasklopljenom. To bi zadovoljilo potrebe obe grupe korisnika i onih koji žele nešto manji ekran i one koji žele komfor koji pruža velika dijagonala.

Sent from my Samsung Galaxy A6 Plus using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Slazem se u potpunosti. Takvo resenje bi bilo idealno.
Najvise mi se dopada Motorolin koncept kao spoj nostalgicnog i modernog. [emoji4]

[spoiler][img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201902 ... 016d76.jpg[/img][/spoiler]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

I meni se ovaj koncept dopada. Razr model sam, tada kada je izašao, želeo da kupim, ali nisam. U to vreme je bio jedna od lepših i futrističkih modela na tržištu.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Xiaomi takodje ima zanimljiv koncept. Videcemo sta ce od svega toga biti. [emoji4]

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Xiaomi je brend koja se zadnjih godina najvise razvio i u tehnickom smislu i finansijski tako da me ne bi cudilo da nekad preteknu cak i Huawei.

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

Joxy napisao:Slazem se u potpunosti. Takvo resenje bi bilo idealno.
Najvise mi se dopada Motorolin koncept kao spoj nostalgicnog i modernog. [emoji4]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201902 ... 016d76.jpg
e bas ovo, kad sam video ovo rendere prvi put odusevio sam se, pre 100 god kad sam uzeo tu motorolu bio sam odusevljen, ni jednom mob se nisam toliko obradovao i odusevio jos uvek kao onda tom, meni je ostao neprevazidjen, a sad ako uklope ove novije tehnologije sa tim izgledom bilo bi super! :)

inace vezano za max, da velik je i svakako nije za koriscenje jednom rukom, ali ako bude nudio sve ovo i jos po toj ceni nece imati zamerke bez obzira na velicinu, pogotovo mi se svidja nagovestaj da nece biti staklen..

Citroen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 12. Avg 2017. 21:51
:: Alcatel pop c9

Post od Citroen »

Lebac ti poljubim, 48mp kamera. Ali može da bude i 100mp Xiaomi i kamera su dva najveća neprijatelja. Nikada nisu znali da naprave dobru kameru. Iako uzimaju kamere i od Samsunga, džaba im je, nešto tu ne znaju da upakuju da valja. Kome treba odličan telefon taj nek kupi Xiaomi, onaj ko traži telefon za dobro fotkanje nek kupi Samsung.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Gcam se baš ne slaže s ovom izjavom. [emoji1787]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Odgovori