Nekome glance a meni je potreban remider za sms i poziv. Propustio si neki dogadjaj i na svaki minut ili pet te on podseti, zlatni symbian je imao tu aplikaciju a za wp se jos niko nije setio da je napravi.
Android ima tu app
Odavno postoji Glance jos od Lumia Amber update-a. Sto se slika tice, ona je moguca da se postavi od rep recimo godinu dana (gledao sam sta su sve ljudi stavljali). Po meni je najbolje staviti na Peek, i to najvise cuva bateriju. Svako vadjenje iz dzepa, ili cak preletanje rukom iznad light senzora, aktivira ekran, koji je dotle ugasen.
Daaa, ja sam taj rimajnder i još neke s60v3 aplikacije skinuo dok ih još ima na netu i čuvam ih na cloudu jer planiram da se vratim na simbijan i e72.
Zamislite taj sound reminder plus glance uffff
Primetio sam sinoc, slucajno, da maska ne stoji bas najbolje. Ima lufta u uglovima, kad se stisne displej udje malo unutra. Da li je ovo generalno mana ili je do mog telefona?
Nije baš generalno, ali je česta pojava. To su još na 520ki imali problem, ali kad sam uzeo novu masku nije mi se više dešavalo. 630ka mi je isto malo mrdala u gornjem ćošku dok mi nije opalila o beton i maska se tako iskrivila da stoji fiksirana.
Ti nemoj da lupaš telefon o beton nego stavi parčence papira ispod maske.
To je jednostavno problem kod ovakvog dizajna i teško mogu svaku masku savršeno da uklope.
To je malo zeznuto kod takvog oblika maske kad nije samo zadnja strana nego ide oko celog telefona. Kod mene samo jedan ćošak je mrdao i na 520 i na 630, dok zamenska maska koju sam kupio za 520ku je legla savršeno.
Imam problema oko imenika,pojedinim kontaktima iako ih imam u imeniku ne mogu da posaljem poruku,jednostavno nema opcije,takodje ako na kontaktu imam dva broja ili vise,mogu samo na jedan broj da posaljem sms ?!
Samo na broj koji je definisan kao mobile možeš da pošalješ poruku. Kada god imaš više od jednog broja, ti ostali budu definisani kao work, home ili štagod. Isto tako može da se desi da neki od kontakata iako ima samo jedan broj, nije legao kao mobilni. Moraš da urediš kontakte, da svaki mobilni broj obeležiš kao takav, onda ćeš moći da šalješ sms. Tako je definisan sistem, kad biraš kome da pošalješ sms, nema te opcije ako broj nije upisan pod kategorijom mobilni.
Ako nije problem, neka mi neko kaže kako da na početni ekran dodam prečicu za Microsoft Cameru. Ona se ne nalazi na listi instaliranih aplikacija u glavnom meniju i moguće joj je pristupiti samo ako se podesi prečica u "padajućem" meniju (kada prevučete prstom od vrha ka dnu ekreana). Hvala unapred.
Več sam napisao da Microsoft kamera nije izlistana u glavnom meniju, tako da nemam na čemu da zadržim prst.
Lumia Camera je tu, ali "obična" nije. Moguće je jedino staviti prečicu u onaj gornji, padajući (iliti brzi) meni.
Prodaje ga dečko u oglasima uz komentar kako je on napredni korisnik i mob ne zadovoljava njegove potrebe + win app su loše urađene šta god to značilo. Komentar?
Vjerovatno je navikao na android da cacka po sistemu i rootuje, a to wp ne dozvoljava. Vecina aplikacija je uradjena i vizuelno i funkcionalno losije nego na drugim platformama, a i dosta ih nema za wp. Ako si zainteresovan za mob onda se skontas da li mozes zivjeti sa tim:)
ciklon, uh, na brzinu kad citas tako ti je to, nisam video ono tvoje gore NE i moja je greska. A ta Microsoft Camera ona je bolja ili sta ? <Milanche>, pa ti mu kazi koliko ga prodaje za ne napredne korisnike i ako je dobro ispod cene pa da se kupi.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.