Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Re: Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)

Post od tolero »

Ako možete preko oglasaprobajte lično. Instaliras multitouch app i vidiš, ako ti ocita bar četiri prsta ili ako očita oba prsta na 1-1,5 cm onda je ok .

Draguljče
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2015. 22:12
:: lumia 535

Post od Draguljče »

Ma samo serija 5.0 , da se ne rizikuje :D Ja se nadam da nisam pogrešio u odluci da kupim ovaj telefon.... Inače telefone menjam na 4 godine :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pa, ti se žešći od mene, ja ponekad "cepam" jedan telefon i po tri godine. ;)
Ali srećom, koristim dva telefona, pa onda taj drugi menjam na pola godine - godinu. :D

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Ma i ja sam u tom fazonu, SE T610 sam nosio oko 6god, onda nakon toga Nokiju 6233 blizu 5god, al vremenom nam se povećavaju prohtevi pa su nam potrebni telefoni koji će ispuniti naše zahteve a i nažalost ne prave se više kvalitetno kao ti stari telefoni pa samim tim moraju češće da se menjaju (crkne nešto na telefonu, ili ti padne i pukne tač, gde ti se više isplati da kupiš drugi nego da popravljaš postojeći).

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2015. 21:19
:: nemam u nabavci
:: samsung galaxy tab 3

Post od _Dario_ »

Telefona ima koliko hocete kod tog prodavca na kp.Serija je 5 , garancija 24 meseca u ovlascenim servisima. Moguce je da prodavac pre prodaje isproba multitouch. Ja imam srece sto mogu licno da odem i testiram pa mi se to svidja. Cena je 120e i ima u crnoj,beloj,plavoj i narandzastoj boji (krivo mi je sto nema zeleni ali nmvz). Kaze da verzija hardvera zavisi od boje tj nema 5 u svim bojama pa ce mi javiti u kojoj boji su modeli sa tom verzijom. Prodavac je iz subotice ali je moguce i licno preuzimanje u novom sadu.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Poklopac uvek možeš kupiti, nadam se da ih ima povoljnih u ProMobi pošto je za L520 koštao oko 300din :)

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

Pa bas i ne za lumiu 535 na ebay-u kosta oko 8 do 9 dolara znaci kod nas bez 15 ne moze da se nadje :D

Draguljče
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Draguljče »

Hehe, dobro je da nisam jedini koji dugo koristi jedan tel :wink: Šta znam, nisam zahtevan, naviknem se na jedan telefon i guram sa njim dok ga u potpunosti ne iskoristim ili kada mi baš zafali neka funkcija.... Uvek gledam da kupim nešto da valja... Mislim da je ovaj telefon za ovaj novac super...

@Dario Ja evo upravo čekam gosp. Veru da me pozove i da joj dam podatke da mi pošalje, naručio sam plavu sa serijom 5.0, nekako mi je plava najlepša.... Jedva čekam da stigne telefon pa ću i sam odmah da testiram mulitouch itd.. Mada će i ona da proveri rekla mi je... Napisaću svoje utiske do kraja nedelje sigurno !!! Inače što se poklopca tiče rekla mi je da je našla u Budimpešti za 10 e original poklopce... Kako god, žena je jako ljubazna, ozbiljna i mislim da će sve to biti super... ali svakako javljam šta sam i kako uradio.

Draguljče
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Draguljče »

Ukoliko neko od Vas ima neki predlog tj. preporuku za pojedine osnovne aplikacije neka slobodno napiše.... I pitao bih vas ljudi da li ću morati da formatiram bateriju recimo da je punim 12 sati ili ne... više sam i zaboravio, prošle su 4 godine :D

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Litijum jonske i polimerske se ne formatiraju, samo gledaj da ih ne praznis do kraja i da ti ne budu dugo na punjacu jer je to ostecuje.
Kad padne na nekih 20-25% stavi ga na punjenje i kad se napuni odmah ga skidaj sa punjaca, cak mozes i nekada kada je na 95% napunjen :)
Za malo brze punjenje ukljuci flight mode.

Draguljče
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Draguljče »

@ 9R94 Hvala ti puno na brzom odgovoru :) Nadam se da baterija dobro drži bar dan sa nekim normalnim ili čak minimalnim korišćenjem... Mada verujem da ću prve nedelje da mu pošteno uzmem dušu 8)

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Nema na čemu ;)
Siguran sam da hoće od ujutru do večeri ipak ima 1900mah, ja na mojoj L520 i sa valjda 1400mah izguram nekada blizu 2 dana, sve zavisi kako ko koristi telefon.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Re: Одг: Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)

Post od knezevic76 »

ne slažem se uopšte sa ovim oko punjenja baterije.
Aparati imaju zaštitu koja kad je baterija napunjena isključuju kolo za punjenje.Kad opadne napon u bateriji , kolo ponovo pušta struju u bateriju.
Najbitnije za dugoročnost baterije je da se ne prazni do nule i da se puni do ''vrha'' i da struja punjenja bude po deklarisanoj proizvođačkoj specifikaciji.

Iz mog iskustva, prejaka struja punjenja u mA ubija bateriju i krivi je, utiče i na sam rad uređaja tako što uređaj može da brljavi.Obično se odrazi na touch.
Preslaba struja punjenja predugo puni i umrtvljuje bateriju.

Imam jedan asus phablet sa baterijom 4200mAh i evo već 1.5 godinu se puni i po dva puta dnevno.Nekad i po celu noć stoji na original punjaču,i dalje mu baterija isto drži kao prvog dana.

Draguljče
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Draguljče »

Ja sam recimo na netu pola sata sat jer proveram često poštu i odgovorim na par mejlova, razgovaram na dnevnoj bazi 2 sata, pošaljem 3-5 poruka i recimo sat vremena slušam muziku ili radio.... :) Ne igram igrice.... Mislim da će mi ovaj telefon dobro doći zbog posla i nekih prezentacija jer ima ms office.... :)

Nego reci mi čitao sam negde da mi recimo za postavljanje određene pesme za melodiju zvona treba neka aplikacija da li znaš neku dobru? I slobodno ako imaš na umu neke korisne aplikacije za normalno korišćenje telefona slobodno predloži, recimo za you tube isl...

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Draguljče, imaš temu za aplikacije, ovo je tema samo za utiske o uređaju.
http://mobilnisvet.com/forum/viewtopic. ... &start=320

Lep je plavi, super si izabrao :) .

Draguljče
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Draguljče »

@cvoruga hvala na usmerenju :) Nisam mislio da spamujem nego rekoh ovde ću dobiti i o aplikacijama najbolje informacije iz prve ruke od onih koji recimo već imaju lumiu 535... A i ja ću podeliti svoje utiske čim dobijem i isprobam telefon...

Inače nadam se da nisam pogrešio, negde sam čitao da svi sem crne lumie 535 škripuckaju malo ta zadnja maska ali nadam se da nije tako. Ja sam baš plavi isprobao u gigatronu i nisam to primetio... Meni izrada deluje kvalitetno...

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 04. Okt 2011. 10:28

Post od lesa »

@Dario-zašto ne postavite link do tog prodavca na kupujem-prodajem koji ima telefone sa novijom verzijom hardvera.Ne verujem da bi time prekršili zakon a ni pravila foruma.A mnogima od nas koji uzaludno traže telefon sa 5.000 verzijom hardvera bi pomogli.Ima ih tamo dosta iz Subotice,kako mi da pogodimo koji prodaje noviji verziju?
Unapred hvala

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

Evo bas sada sam se dogovorio sa prodavcem telefon plava boja + Nokia slusalice Coloud Boom ili Knock (ima crvene plave i limun zelene) + jedna maska za 138e

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

Prodavac se zove vera i jako je ljubazna i lako je dogovoriti se sa njom. Uz svaki proizvod daje garanciju koliko sam gledao njene proizvode (zao mi je ako sam prekrsio neko pravilo foruma posto insistiraju da kazem ko je prodavac).

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 04. Okt 2011. 10:28

Post od lesa »

Ok.Hvala ti.Mislim da nisi prekršio nikakvo pravilo foruma,obzirom da si nam pomogao.Ako moderatori smatraju da si prekršio pravila,neka banuju mene a ne tebe.Samo proveri još jednom,meni je rečeno da trenutno ima verziju 3.0

Odgovori