Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Re: Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)
Pozdrav ljudi . Imam nekoliko nesuglasica oko ovog telefona uzeo bih ga u Telenoru istrazivao sam dosta oko verzija i problema sa touch screenom, spreman sa da rizikujem pa ako zapadne dobar super ako ne vraticu ga . Naime video sam da za njega nema Tehnical preview za wp 10 i video sam da se prica da je to zbog snapdragon 200 procesora koji je navodno slab za wp 10 ali pogledao sam dosta recenzija i video da telefon ne manjka perfromansi naspram l630 koja ima snapdragon 400 i jaci graficki cip cak je benchmark gotovo isti l630 ima malo bolji skor ali to je razlika za 50 bodova max . Da li neko moze da mi kaze vise o ovome i koliko je zapravo hardver slabiji na l535 ?
Edit: Inace zanima me jos da li je moguce da na l535 ne dodje wp 10 zbog gore navedenog ?
Edit: Inace zanima me jos da li je moguce da na l535 ne dodje wp 10 zbog gore navedenog ?
Docice, docice za sve modele samo je pitanje koliko ce koji model biti zakinut bas zbog hardvera. Znam i da ce stici za moju L520 ali je pitanje koje funkcije hocu/necu dobiti.
9R94 napisao:Docice, docice za sve modele samo je pitanje koliko ce koji model biti zakinut bas zbog hardvera. Znam i da ce stici za moju L520 ali je pitanje koje funkcije hocu/necu dobiti.
Iskreno u ovom trenutku za svaku dodatnu funkciju koju su najavili ne vidim nijedno ogranicenje od strane hardvera bilo kog telefona pa ni same cene jer nijedan od ovih dodataka mi ne izgleda kao nesto sto bi moglo biti samo za skuplje telefone . Jedino su neke glasine da ce WP 10 dozvoliti korsicenje LED lampice za notifikacije koja je do sad bila ugradjena u telefone ali sistem nije koristio .
1) svi novi uređaji imaju gb ram-a, sigurno jer će programi biti kompleksniji a multitasking ozbiljniji. Tako da će ovi sa 512 biti uskraćeni za nešto (multiwindow npr.)
2) samo 730/5 i 930 imaju led za notifikacije.
2) samo 730/5 i 930 imaju led za notifikacije.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 20. Feb 2015. 21:19
- :: nemam u nabavci
- :: samsung galaxy tab 3
Najverovatnije da ce da dobije sve funkcije .
uskraceni ce biti samo modeli da 512 rama

Pa koliko ja znam u sustini telefoni sa 512RAM su i na WP 8.1 uskraceni multi taskinga ili je sve to na niovu jako "light" multi taskinga.
Ja sam citao za 735 ali u tekstu je stajalo da imaju i drugi modeli to tako da nisam bio siguran ni koji ni koliko jos tih modela ima taj LED . Ali eto sad znam .
Ja sam citao za 735 ali u tekstu je stajalo da imaju i drugi modeli to tako da nisam bio siguran ni koji ni koliko jos tih modela ima taj LED . Ali eto sad znam .
Nego da se vratimo na temu malo smo odleteli . Mene prvobitno zanima da li je neko uzeo ovaj telefon iz Telenora i kakva iskustva je imao sa njim ? Zanima me da li taj touch screen radi kao sto bi trebalo da radi kao sto radi recimo na L630 i da li je neko mozda dobio sa losim touch screenom i da li mu je Telenor uvazio reklmaciju na to ? Zanima me jos vidim da se dosta ljudi zali da je ekran premazan nekim uljem i da to otezava stvari pa da preporucuju da se uzima mat folija sto je po meni besmislica.. Da li neko jos zna kako se ovaj telefon u hardverskom pogledu nosi sa L630 tj. kolika je razlika izmedju snapdragona 200 i 400 i GPU Adreno 302 i 305 . Neke youtube recenzije daju veliki minus osvetljenju ekrana i kazu da na max se maltene nista ne vidi na suncu da li je to tako ?
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Malo je preterivanje da se bas nista ne vidi na suncu ali svakako l630 ima citljiviji displej na suncu zbog clear black tehnologije
@rock9855 Pa ja sam cuo da i l535 ima nesto poput toga da se ukljuci na automatici pa da sam telefon prepozna kad je na suncu i da poveca osvetljenje preko max-a u normalnim uslovima . Sad se nesto prisecam rezencije mislim da su rekli ako se to nesto ne ukljuci da je onda jako tesko po suncu da se vidi nesto .
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Ja nisam imao l535 pa ne znam. A imao sam u posedu l620, l625,l630, l720, l920 i sad l1520 i nisam imao vecih problema sa vidljivoscu na suncu.
Ne znam da li L535 ima senzor za automatsko osvetljenje, ako ne, mora manuelno da se podesava u 3 nivoa- low/medium/high
-
- Entuzijasta
Ally, ja imam lumiu 535 . Pribacu sutra na suncu ako ga bude bilo pa cu reci kako je. Inace ima drug 630 pa cu ih uporediti u radi. Mislim da nema neke bas velike razlike izmedju snapdragona 200 I 400. Hardver mi je 3 i nemam problema (samo kad je znojav ekran). Uzeo sam ga u gigatronu. Ima sensor za osvetljenje I jako je dobra stvar
@Dario hvala na informacijama probaj negde u podesavanjima za osvetljenje da nadjes neki mod za sunlight ili tako nesto nisam siguran po nekim rezencijama sto sam gledao nesto postoji valjda ako sam ja dobro cuo . Nije mi bas jasno kako znojav ekran i sta se onda desava ? Jer bi to moglo da se resi bilo kojom folijom ?
-
- Entuzijasta
Ja nisam stavio jos ali cu staviti mat foliju ovih dana . Ima u podesavanju sunlight evo ga screenshot http://i.imgur.com/9RdXa6G.png
Mat folija daje malo "iskrivljene" boje i cini mi se da dodatno zatamnjuje ekran, makar je tako ili mi se cini kod moje 520. Dobra stvar je sto ne ostaju otisci i prsti klize preko ekrana 

Eto znaci kad se to ukljuci na suncu ne bi trebalo da bude nikakav problem . A koje je razlika izmedju mat folije i obicne ja sam vidjao te mat folije bude ekran kao da si naneo sloj prasine na njega odvratno izgleda ?
Jesi li siguran? Imao si pa znaš? Ili veruješ šta piše na tarabi? Nadji nekog ko ima npr. 520 i nekog ko ima bilo koju drugu lumiju, na 520 uključi tu opciju a na drugoj lumiji isključi pa reci koliko je korisna ta opcija.Ally napisao:Eto znaci kad se to ukljuci na suncu ne bi trebalo da bude nikakav problem .
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Opet treba da se umesam?
Lumia 520 na High i sa ukljucenim Sunlight Readability se jedva nazire na suncu! Ima odsjaj kao ogledalo, dok npr. Lumia 630 koje nema Sunlight Readability funkciju se zbog ClearBlack-a veoma dobro vidi i na direktnom udaru sunceve svetlosti!

To sa sun readability nema veze sa boljim pregledom na suncu na 520. Samo ako je osvetljenje automatsko tj high i ako je bela tema.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Poruke nekucam cesto ali cekam sunce bas da vidim vidljivost ekrana ali mi ovde na jugu tesko da cemo ga videti uskoro, (juznije sto tuznije i sunce nas nece).