Microsoft Lumia 950 (Dual sim)

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Re: Microsoft Lumia 950 (Dual sim)

Post od sizif »

@TosaNS @kinkel po vašim porukama mi se čini da niste pazili na času,ugledajte se na @gari-ja :)
Ali hvala na čestikama, jer sam se ipak na neki način ponovio :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Važno je da si uspeo da nabaciš 'desetku', i to na najlepšu Lumiju koju su ikad napravili. ;)
Nadam se da će dobro raditi. :)
-----
Pogledajte razliku u veličini:
https://www.youtube.com/watch?v=L8QYh6KXc6Y

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Mnogo mi se svidja Auto HDR opcija kod kamere sto omogucava kod slikanja blicem npr. da se bira nivo osvetljenja (posto je blic prejak kada se slika iz neposredne blizine). Sinoc sam bio na nekoj zurci i fotkao u mraku a kasnije podesavao po zelji.

Sent from mTalk
Festina lente.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

Posle nesto vise od nedelju dana “mucenja” moje l950 – tice, mogu slobodno da kazem … nisam pogresio sa kupovinom. Za moje pojmove, odlican Windows telefon. Neki od vas znaju da posedujem i Mi4 na kome je bio w10m (kazem bio, jer sam flesno miui8 pratim sta kinezi rade na tom polju) i nekoliko dana sam poredio ta dva modela, o tome malo kasnije.

Prvo, da ne gnjavim sa specifikacijama vec je to sazvakano, “mator” je ovo model, napisacu samo ono sto mi se dopalo i ono sto mi se ne dopada na 950-tici.

Dimenzije meni odlicne, lepo lezi u ruci, minus .. oescaj nije premijum. Obican plastikaner.

Ekran .. prikaz i odziv su sjajni .. nemam zamerki.

Brzina .. pa brz je, minus .. jos nije prelezao sve decije bolesti, zna da stucne ponekad, ali mislim da ce to ispeglati nekim sledecim firmwerom.

Baterija .. u mojem rezimu rada (lte, surf, razgovori sinhronizacija dva e-mail naloga) od 100 – 30% za oko 24h, rekao bih solidan rezultat, u najmanju ruku neki prosek za danasnje uredjaje. Brzo punjenje od 30 – 100% za 1:15 min .. odlicno!! Punjenje preko USB je solidno ubrzano.

OS .. kao sto sam rekao, zna da stucne, ono zto bih zamerio je brzina glance-a .. znaci, izvadim iz dzepa .. protekne sekunda (mozda i vise) i tek onda se ukljucuje glance .. ranije je to bilo trenutno ako se ne varam. Ono sto bih pohvalio je DT2W funkcija .. brzo reaguje za otkljucavanjie, a I DT2S na navigacijonoj traci radi bas kako treba.

Telefon sam koristio i kao insider fast .. nisam bio zadovoljan, boot dosta duze traje pa sam se vratio na regularni rom. Nisam primetio neke anomalije osim tog boot-a.

Ono sto cu sad da napisem, mozda neke fanove windows-a pogodi, ali mogu da kazem iz licnog iskustva .. W10M BOLJE I BRZE RADI NA Mi4. OK, rom za L950 je skoro 3GB, a za Mi4 oko 1G .. Mi4 nema sve funkcije koje ima 950-tica (glance, DT2W, DT2S, ekvilajzere, podesavanje “topline” ili ti boja ekrana, network servis i jos neke sitnice, a takodje ima samo kineski i engleski od jezika), ali ono sto ima radi brzo i bez seckanja, na svim mogucim varijantama w10m (RS1 ili na fastu RS2) .. znaci ni da stucne. Kinezi su stvarno dobro odradili posao i stvarno je glupo sto nisu omogucili jos neke funkcije. Ono gde je mi4 inferioran je kamera .. Mnogo bolja je na L950.

Moj glavni telefon ostaje L950-tica i pored malih sitnica koje mi zasmetaju, bolji mi je utisak kada koristim njega nego mi4. Mozete to nazvati kako zelite, za sada Windows :)
Molim clanove sa drugim “boljim” OS-m da ne koriste ovaj tekst kao povod za neke komentare koji nemaju veze sa L950. Hvala :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

kinkel napisao:(...) mogu da kazem iz licnog iskustva .. W10M BOLJE I BRZE RADI NA Mi4.
To je ono što me je interesovalo. Dakle, 950, a verovatno i XL, nisu šampioni brzine - s druge strane, ako OS ikad zaživi među proizvođačima, možemo se nadati da će raditi brzo i tečno.
Hvala za informaciju. :)

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Mislim da to nije dovoljno ispeglano. Nema razloga da budu spori sa tako mocnim hardverom. Pa leteo bi bilo koji Android na tom hardveru. Mora jos da se pegla W10 ima propusta jbg jos

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Naravno da ima, bar kod mene na 930. Ali sam se nadao da je 950(xl) tu bolji, ako ne premnogo, onda barem dovoljno da bude uočljivo. Ako sistem nije primetno brži na njima, onda mi se (još) ne isplati da uzimam 950xl.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Pa ako ti je brzina na prvom mestu onda neces uociti preteranu razliku. L950/XL imaju bolji ekran, bolju bateriju i bolje kamere. Svakako je dobar upgrade. E s d zavisi od tebe da li to vredi ili ne

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

Ovaj današnji TP ... Imam utisak da je ubrzao tel. i bateriju štedi?

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Post od banet64 »

Пре извесног времена кућиште сам непажњом приликом скидања оштетио баш код USB-C улаза за пуњење,дакле где је најуже и потом се одвалио део. Како ми Mozo баш није доступан за 70 еура,случајно нађох после дуго трагања поклопац код ProMobi и морам да их похвалим,пословност,љубазност,тачност и на крају изненађење,послопац има конекторе за NFC и Qi пуњење. Обрадовао сам се као дете. Свака им част. 8)

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

I ja isto imam samo reči hvale za ProMobi. 8) Ranije sam kao klinac sa starim telefonima stalno lutao od radnje do radnje da kupim tastaturu, masku, i šta sve ne, u pokušajima da dođem do dobre maske ili tastature (dok se to tako prodavalo), i uvek su mi na kraju uvalili tastaturu koja se izliže i za kratko vreme postane gora od moje originalne koja je bila urnisana, i isto tako i za masku. Ovo kod njih je super - ljudi prodaju original delove, možda je malo skuplje nego u nekoj drugoj prodavnici, ali znaš šta kupuješ. A i nije ni preskupo.

Uzgred, koliko si ti platio svoj poklopac za L950? Nagađam da je bilo nešto do 2 hiljade?

A, Kinkel, vidim da si ga lepo picnuo! 8)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Kinkel jos samo cipele da uparis sa maskom [emoji2]

Sent from mTalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I kožnu jaknu! A mislim da bi kožna jakna bila prioritet, mi muškarci i ne gledamo toliko ljude u cipele. :P

Sent from mTalk on Windows 10 phone

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Post od banet64 »

гари,са доставом толико,повољно и оригинално :)

kinkel,ако није тајна колико је коштао Mozo? Баш ме овакав мучи већ дуже времена

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

:) ... Slaze mi se uz boju ociju, ono fensi ..
@Banet pp

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Da li iko ziv koristi Continuum na lumiji 950... u praksi, ovde na ovom forumu ? Jel moze x86 programe da pokrene? Zar nije to bila glavna prica veznan oko 950 serije? Zato i jeste valjda 3GB ROM umesto 1GB :|

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Video sam u komentarima dosta ljudi koji govore da koriste Continuum. Ja bi ga koristio da imam l950.

Kako ja to gledam, nije da samo telefon zameni laptop - možeš ga koristiti na TVu, na monitoru, na lapdocku, na drugom kompjuteru koji ima bar Redstone 1... I ovo poslednje nije bezveze - zakačim se kod nekog na komp, odmah sam ulogovan u svoj mejl, u svoj OneDrive, Skype, Viber, šta god da mi treba...

Laptop ipak ne može da zameni u potpunosti, nema win32 programe, mada po meni može i ovako da mnogima olakša posao. Neko nosi laptop samo da bi unosio nešto u tabelu recimo...

A biće vremenom sve više univerzalnih aplikacija, ako ne zbog telefona, onda zbog kompjutera i tableta, pa će i Continuum biti korisniji.

EDIT: A iako je 1GB RAMa dovoljno za Windows telefon da odlično radi, bilo bi glupo da ne ugrade tih 3GB RAMa, pa za šta god bilo potrebno. Što zbog igara, što i zbog toga što rade na tome da dodatno poboljšaju Continuum. Recimo, do sad nije moglo da se koristi više prozora u njemu, sad su najavili da će više prozora podržati u Redstone 2.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Pih nista to nije onda. Ja sam Nokiju n8 koristio kao komp povezivajuci je putem HDMI kabla na monitor i TV. Mogla je da se nakaci i tastatura i mis. Ista prica je isa 808 njega sam kaci i bezicno i putem HDMI-a. A korak dalje mi je bilo na Motoroli XT910 RAZR gde sam dobio ceo kit sa sve tatsturom usb-om i HDMI kablom i postoljem kao i opcijama za lako povezivanje na stampac. Njega kad povezem mogu da igram igre i gledam filmove u HD, koristim office i razne druge prakticne programcice za obradu slika, filmova i dokumenata...

Glavna prica je bila da ce Continuum da ti donese puni punokrvni Windows 10 za poneti odnosno punokrven win32 x86 programe na telefonu... To je nesto novo i inovativno....

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Suštinski, da, to je to, ali Continuum treba da ti pruži taj osećaj kao da radiš za kompjuterom - aplikacije da ti izgledaju kao na kompjuteru, i sve da bude prilagođeno veličini tog ekrana. Dakle, ne da projektuješ sliku sa telefona, nego na tom ekranu da koristiš telefon kao kompjuter.

Nisam probao to o čemu ti govoriš sa 808 ili tom Motorolom, nisam ih ni imao, :D ali sam siguran da je ovo znatno bolje - i bolji hardver, i treba da bude i bolji izbor aplikacija, a pre svega ta prilagođenost. Skroz je drugačije koristiti univerzalnu aplikaciju na većem ekranu nego da ekran sa telefona samo baciš na TV. Probao sam recimo na kompjuteru razne emulatore za Android - ni aplikacije za tablet ni za telefon ne deluju baš dobro na monitoru.

Tako da ja i ovako kako je - dajem prednost Windows 10 Mobile sistemu sa Continuumom. Ne znam da li i dalje postoji plan da se napravi telefon koji bi pokretao i win32 aplikacije, to je sad trenutno sve na nivou spekulacija. U nekom trenutku će biti i to, ali za sad izgleda još nema tehničkih mogućnosti za tako nešto (što se procesora tiče). Ko će ga znati, možda je i to razlog tolikog odlaganja Surface Phona. A možda i nije... :)

Uzgred, ne znam jel si koristio Windows 10 univerzalne aplikacije na kompjuteru? Pitam čisto, šta znam, mnogi nisu ni hteli da nadograđuju kompjutere, a i ja sam među njima. Samo sam nadogradio kompjuter na poslu. :) Recimo, ako si video onda kako radi mTalk univerzalna aplikacija na monitoru, i možeš pretpostaviti kako bi Tapatalk radio tolikom ekranu. Da, bilo bi izvodljivo, ali ipak nije isto.

Odgovori