Posle nesto vise od nedelju dana “mucenja” moje l950 – tice, mogu slobodno da kazem … nisam pogresio sa kupovinom. Za moje pojmove, odlican Windows telefon. Neki od vas znaju da posedujem i Mi4 na kome je bio w10m (kazem bio, jer sam flesno miui8 pratim sta kinezi rade na tom polju) i nekoliko dana sam poredio ta dva modela, o tome malo kasnije.
Prvo, da ne gnjavim sa specifikacijama vec je to sazvakano, “mator” je ovo model, napisacu samo ono sto mi se dopalo i ono sto mi se ne dopada na 950-tici.
Dimenzije meni odlicne, lepo lezi u ruci, minus .. oescaj nije premijum. Obican plastikaner.
Ekran .. prikaz i odziv su sjajni .. nemam zamerki.
Brzina .. pa brz je, minus .. jos nije prelezao sve decije bolesti, zna da stucne ponekad, ali mislim da ce to ispeglati nekim sledecim firmwerom.
Baterija .. u mojem rezimu rada (lte, surf, razgovori sinhronizacija dva e-mail naloga) od 100 – 30% za oko 24h, rekao bih solidan rezultat, u najmanju ruku neki prosek za danasnje uredjaje. Brzo punjenje od 30 – 100% za 1:15 min .. odlicno!! Punjenje preko USB je solidno ubrzano.
OS .. kao sto sam rekao, zna da stucne, ono zto bih zamerio je brzina glance-a .. znaci, izvadim iz dzepa .. protekne sekunda (mozda i vise) i tek onda se ukljucuje glance .. ranije je to bilo trenutno ako se ne varam. Ono sto bih pohvalio je DT2W funkcija .. brzo reaguje za otkljucavanjie, a I DT2S na navigacijonoj traci radi bas kako treba.
Telefon sam koristio i kao insider fast .. nisam bio zadovoljan, boot dosta duze traje pa sam se vratio na regularni rom. Nisam primetio neke anomalije osim tog boot-a.
Ono sto cu sad da napisem, mozda neke fanove windows-a pogodi, ali mogu da kazem iz licnog iskustva ..
W10M BOLJE I BRZE RADI NA Mi4. OK, rom za L950 je skoro 3GB, a za Mi4 oko 1G .. Mi4 nema sve funkcije koje ima 950-tica (glance, DT2W, DT2S, ekvilajzere, podesavanje “topline” ili ti boja ekrana, network servis i jos neke sitnice, a takodje ima samo kineski i engleski od jezika), ali ono sto ima radi brzo i bez seckanja, na svim mogucim varijantama w10m (RS1 ili na fastu RS2) .. znaci ni da stucne. Kinezi su stvarno dobro odradili posao i stvarno je glupo sto nisu omogucili jos neke funkcije. Ono gde je mi4 inferioran je kamera .. Mnogo bolja je na L950.
Moj glavni telefon ostaje L950-tica i pored malih sitnica koje mi zasmetaju, bolji mi je utisak kada koristim njega nego mi4. Mozete to nazvati kako zelite, za sada Windows
Molim clanove sa drugim “boljim” OS-m da ne koriste ovaj tekst kao povod za neke komentare koji nemaju veze sa L950. Hvala