Microsoft Lumia 640
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Re: Microsoft Lumia 640
Drugari,
Potencijalni problem sa navigacijom na 640 DS.
Neko vreme je radila odlično, kad ono cvrc, kada najviše zatreba, nož u leđa.
Koristim HERE navigaciju. Jako dugo sada traži satelit. Merio sam 3 minuta mu treba da nađe poziciju. Nekon toga, iskuljučim - uključim gps i opet ga traži 3 minuta. Baš kada mi treba, nemam vremena da čekam da nađe satelit. Dešava se da prijavljuje kao da je našao poziciju a ne kreće se.
Još neko imao problem/rešenje?
Pozdrav.
Potencijalni problem sa navigacijom na 640 DS.
Neko vreme je radila odlično, kad ono cvrc, kada najviše zatreba, nož u leđa.
Koristim HERE navigaciju. Jako dugo sada traži satelit. Merio sam 3 minuta mu treba da nađe poziciju. Nekon toga, iskuljučim - uključim gps i opet ga traži 3 minuta. Baš kada mi treba, nemam vremena da čekam da nađe satelit. Dešava se da prijavljuje kao da je našao poziciju a ne kreće se.
Još neko imao problem/rešenje?
Pozdrav.
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Što se tiče traženja satelita ima to veze i sa atmosferskim prilikama!
Mozda ti mape nisu apdejtovane, mozda si bio okruzen zgradetinama.. Ja sam je koristio pre neki dan da bih se orjentisao na mojoj 520 i bila je neprecizna zbog zgrada, cim sam izasao na cistinu odmah me je locirao :]
Da dodam, devojka ima 520 i brze nalazi satelit. Probao sam i program Copilot, ista situacija, par minuta mu treba da nađe satelit. Kada ukucam na googlu lumia 640 navigation problem vidim da nisam baš usamljen slučaj sa problemom satelita.
Mape apdejtovane, prostor čist (nema zgrada kod nas na selu)
Mape apdejtovane, prostor čist (nema zgrada kod nas na selu)

E pa jbg, nek te onda malo tesi to sto i druge muci problem i da nije samo tvoj uredaj felerican 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ukljuci net, i radice. Fazon je sto se za mape net ne koristi, ali za pozicioniranje se koristi, aGPS. Protok koji tu postoji je minimalan, ali postoji.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Kada je oblačno vreme kao sad, isto utiče na traženje signala.
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Upravo to, koristim mape i navigacije godinama u nazad, i dešavalo se da izgubim skroz satelit na sred auto puta. Ima tu milion uticaja, ali optička vidljivost je najpresudnija.
Poslednja izmena od znemanja u Pet, 27. Nov 2015. 21:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne citiraj ceo post neposredno iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš.
Rezlog: Ne citiraj ceo post neposredno iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš.
Oko 2-3 min kada nije uključen net. Kada je uključen net, nekad nađe relativno brzo, a nekad isto 2-3 min.
Ako ne mrzi nekog, neka izmeri koliko treba vremenski da se uspostavi veza sa satelitom.
Poz.
Ako ne mrzi nekog, neka izmeri koliko treba vremenski da se uspostavi veza sa satelitom.
Poz.
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 04. Dec 2015. 15:54
Može da bude ali gledaj da ova ima jaču kameru.[emoji1]_Dario_ napisao:Moze i ova da ima problem to se nikad ne zna. Ne znam kako ali lumie uvek u pocetnim serijama imaju neku gresku tako da me ne bi cudilo da i ova ima. Sto se tice ove 535 cena nije niska zbog toucha pa postoji i serija 5 koja nema problem i cena je ista.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Nabacio sam danas ipak Insajdera... Sviđa mi se kako šljaka.
Za sada nisam naleteo na neka usporavanja i probleme. Videću za koji dan da li će opet krenuti da mi se vugli kao na 630 ili 1GB RAM ipak igra veliku ulogu kod 10ke. 
Edit: Našao sam problem sa kontaktima....
U kući imamo da kažem porodični broj i 4 mobilna broja se razlikuju samo u prvoj cifri, isti pozivni, isti nastavak... Problem je što mi uvek pokaže poziv sa istog kontakta koji god broj da me zove... Kako? Zašto? Nemam pojma.

Edit: Našao sam problem sa kontaktima....
U kući imamo da kažem porodični broj i 4 mobilna broja se razlikuju samo u prvoj cifri, isti pozivni, isti nastavak... Problem je što mi uvek pokaže poziv sa istog kontakta koji god broj da me zove... Kako? Zašto? Nemam pojma.
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 08. Jun 2015. 09:05
- :: Nokia Lumia 630 DS
Kaće Win 10 zvanični updejt? Neka je priča bila da je decembar i evo došao ali ništa. 

Procitao sam pre neki dan i pisalo je kako za koje modele, od decembra do nakon nove godine i ostatka januara.
Pre 15 min.,preko web expresa(Mts) sam naručio jednu singl sim,XL,nadam se da je LTE.
Valjda će mi stići oko 5.1 kao rodjendanski poklon...

Microsoft Lumia 640
Da li neko zna kako se mogu poslati poruke grupi? U podešavanjima sam aktivirao slanje poruka grupi, stoji uključeno.
Unapred swe zahvaljujem.
Pozdrav
Unapred swe zahvaljujem.
Pozdrav

To sto si aktivirao ce ti grupne poruke slati kao mms i tarifirati ih tako.
- milan2904
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 08. Jul 2013. 11:45
- :: Microsoft Lumia 640
- :: Nokia E5 00
Da li tel podrzava 4g mrezu ?
LTE verzija podržava. Treba gledati koja se verzija kupuje.
- milan2904
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 08. Jul 2013. 11:45
- :: Microsoft Lumia 640
- :: Nokia E5 00
Ja imam Microsoft Lumia Dual Sim ,da li ona ima 4G?
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Ona nema LTE/4G, kao ni moja 

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica