гари,
Evindzer, danas mi je ispala 1520-ica sa balkona, srecom prvi sprat, i nije ostala živa...
Naime, skontao sam kako radi otključavanje preko rožnjače. Hvala puno. Drugo, recimo sad kad mijenjam zvukove na telefonu, tipa zvuk zvonjenja telefona, ja kad mijenjam tonove, ja ih ne čujem, a na prethodnoj mi je to moglo. Znači kako mijenjam neki ton (zvuk) tako ga čujem i biram koji mi se više sviđa. Sad opet, možda sam nešto preskočio, ali jbg...
Oba telefona su bila na W10 i kad sam ih neki dan poredio, nisam mogao da kažem da je nešto 950-ica brža. Ne, zaista se to nije primjetilo.

To je moje mišljenje. Ima se tu još ponešto za reći, ali definitivno baterija, kamera i veličina ekrana su na strani 1520-ice (šmrc).
Pri kupovini telefona, vodio sam se sa nekoliko parametara.
1. da mi je telefon pod Win10 ili tako nešto
2. da mi je kamera baš baš dobra a tu je Nokia/Microsoft sa Carl Zeiss optikom nenadmašan
3. u nekim situacijama sam primjetio kako mi je telefon 1520-ica malo prevelik u ruci pa sam mislio da će mi manji ekran u tome pomoći.
Eto, to je neki razlog kojim sam se vodio i mislim da je definitivno 1520-ica bolja od 950-ice. Sad, raja, to je s moje tačke gledišta. Mada, ekran koliko god da je glomazan na 1520-ici je utoliko bolji kad nešto gledaš, tipa novine, mape ili sliku kad uslikaš. Još da ne kažem koliko se 950-ica grije dok radi. No, doduše to su sad neke druge stvari, koje imaju svoje uporište u 3 GB RAM-a ili ti superjakim procesorom.
E sad imam još jedno pitanje, jer možda neko od vas ima Android telefon, a ne da mi se da idem tamo na forum pa da tražim. Supruga mi ima TESLA 6,2 telefon i onda dole tri dugmića (HOME, MENI i BACK) ne svijetle. Treba napomenuti da se oni nalaze na dijelu koji nije ekran ( kako da objasnim, naime dio telefona zauzima ekran i mjesto oko ekrana, e pa ti dugmići su na mjestima ispod ekrana ). Kako ih uključiti da nekad posvijetle jer u mraku se ništa ne vidi...
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!