Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2015. 21:19
:: nemam u nabavci
:: samsung galaxy tab 3

Re: Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)

Post od _Dario_ »

Bosanac, moze da se instalira YouTube ali YouTube aplikacija nije prava vec ti otvara u pretrazivacu YouTube. Skini neku kao metrotube , tubepro , musictube ili tako nesto . Mene jako nervira ovaj YouTube kad mi otvara u pretrazivacu :D

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28

Post od kopitaneskita »

još malo utisaka, kako pozitivnih, tako i nekih manje pozitivnih :):

- touch i dalje radi bez greške (ne ureklo se);

- vidljivost/čitljivost ekrana na suncu odlična, jedna od boljih koje sam imao prilike da vidim (fon ima sun readability opciju da se uključi u postavkama);

- bez obzira na slabiji cpu i grafiku, sve radi fluidno, brzo, bez ikakvog laga, seckanja, zastajkivanja;

- baterija solidna;

a sad malo i o manama:

- već sam spominjao, kvalitet izrade, tj. kvalitet plastike nije na nivou prethodnih modela iz x20, x25 i x30 serije. ne mogu govoriti o hemijskim svojstvima iste, ali imam utisak da je tanja i manje kvalitetna nego na ovim starijim modelima. npr. na levoj strani ispod onog on/off tastera se čuje blago krckanje kad se pritisne taj deo, pa malo prema sredini zadnje maske. gledao sam pod raznim uglovima, nigde nema zazora, odstupanja, nepravilnosti, da nešto nije leglo kako treba, sve je na svom mestu, ali jednostavno izgleda da kvalitet plastike nije na nivou;

- za ekran piše da ima gg3, ali mi se to staklo čini malo tanje nego na nexusu 5 koji isto ima gg3;

- nedostaje neki premaz ekrana, začas se zamasti od prstiju;

- možda je rano za suditi, ali po nekim slikama koje sam pravio, prednja kamera pravi bolje fotografije nego zadnja. jače boje, više detalja, ne mogu da verujem da je tako, ali ispada da jeste;

sve u svemu zadovoljan sam, za 130evra koliko me je došao (sa 2 godine zvanične garancije) apsolutno ispunjava uloženo, nema androida koji može tom cenom ponuditi što nudi ovaj fon.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

kopitaneskita, u vezi slika sa prednje kamere, softver je tako podesen. A najdrasticnije se vidi ako opalis sliku preko Lumia Selfie aplikacije - uporedi sa drugom slikom slikane iz kamera app preko prednje kamere, razlikuju se kao da je drugi uredjaj pravio sliku. Neverovatno!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan

Post od kopitaneskita »

jutros stiglo neko veće ažuriranje preko wifi-a... zna li neko o čemu je reč? ništa ne piše šta je ažurirano.

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

Jesi ga ti azurirao? I meni je stiglo ali nisam hteo da radim update :D mene bas interesuje sta su dodali ali se ne usudjujem jos da updateujem

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan

Post od kopitaneskita »

naravno, ja uvek odradim zvanična ažuriranja. :wink:

pratit ću na windowscentral šta su izmenili.

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

Evo ja sada uradio update i ne vidim neke razlike osim sto mi se cini da touch bolje radi tj mogu vise da se spoje prsti a da prepozna 2

Bombonica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Apr 2015. 19:50
:: Sony Xperia Miro

Post od Bombonica »

@Dario Koju varijantu Lumia-e 535 koristiš, single ili dual SIM?

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

Dual sim :D uzeo sam dual ipak je prednost kada imas dve kartice a cena je ista

Bombonica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Apr 2015. 19:50
:: Sony Xperia Miro

Post od Bombonica »

Naleteh u komentarima za Lumiu 535 da single sim varijanta nema problema sa odzivom touch-a. Tj. imala je, ali je problem rešen prvim update-om, za razliku od dual sim modela, na koji ljudi ne prestaju da se žale.

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

To ne zavisi od toga ja mislim. Ne mozes ti softverski da ispravis neki veliki problem ( mozes ga malo ispeglati ali nedostatak ostaje) ako su i singlesim imale iste delove(sto je najverovatnije) onda i one imaju problem. Jednostavno ako je serija 3 pre kupovine insistirajte da isprobate touch. Ako ne daju da skines aplikaciju a ti slikaj nesto pa probaj da zumiras( uzmi dva prsta i spoji ih pa polako malo po malo udaljavas i postmatras sliku ako krene da je baca na svge strane i ona pocne da igra znaci da telefon ima problem. Isto mozete i na tastaturi uraditi tako sto probate swipe i postavite prste uz ivicu ekrana). Po meni je ovo bestbuy za ove pare ako nema problem sa touchom. Ako te interesuje jos nesto pitaj. Imas u ovoj temi okacene slike kako mi prepoznaje prste.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Imao sam juce u rukama jedan friski komad iz Telenora. Druzili smo se preko sat vremena... Sta reci osim "me gusta". :D
Svidja mi se izrada i cak sam malo poceo da se za to vreme navikavam na velicinu, ali je opet bio jedan problem - prednji dzep od farki. :lol: Imao sam trip da ce puci ako se sagnem. :D

Anyway, sam telefon je ok odradjen, ekran ima prikaz slican 630ki i tu su sa osvetljenjem i bojama, ali fali mu ipak ClearBlack. Touch na ovom komadu je bio katastrofa... Pinch - haos, double tap - pali iz 10. pokusaja. U svakom slucaju me je sad malo zainteresovao za 640ku tako da cu da pratim malo desavanja jer kontam da ce se dosta bolje pokazati od 535, a pocetna cena mi mirise na veoma interesantnu cenu do kraja godine. :D
Tako da iako bih mogao za koji mesec uzeti 535, zaobici cu ga u sirokom luku i uzivati u 630ki dok MS ne izbaci nesto sto mi odgovara po velicini ili ne odlucim da se noviknem na modrice na kuku i butini. :lol:

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ma tripujes za velicinu. Pa to je samo 5". Ja nosim l1520 u farmerkama pa nista. Jest da treba malo veci dzep ali ok je :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Meni iz dzepa viri onako cetvrtina telefona. :lol: A 640ka je jos veca. Ma ima vremena, ja samo volim da unapred bacim pik na uredjaj pa da saznam sve o njemu. Sad i onako sredjujem studio tako da od telefona do daljnjeg nema nista. :dry:

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

psyhound, nije ovaj bas veliki za 5'' i to svi koji ga koriste znaju. Ako si iz ns mozes da pogledas moj ako hoces i testiras ga jos malo. Sto se tice hardverske revizije u gigatron vam je stigla verzija 4 .

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

psyhound napisao:Meni iz dzepa viri onako cetvrtina telefona. :lol: A 640ka je jos veca. Ma ima vremena, ja samo volim da unapred bacim pik na uredjaj pa da saznam sve o njemu. Sad i onako sredjujem studio tako da od telefona do daljnjeg nema nista. :dry:
Kolike ti farke nosis jbt? One decije? Meni u vecinu stane l1520 ali bude bas knap. U par plicih dzepova malo viri ali ne cetvrtina vec samo vrh jedne strane :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Jok, zamisljam da sam u disko eri pa nosim one sto kad obuces izvlacis visoko C koliko su tesne. :lol:
Volim malo uze farke da obucem pa cesto imam problem i sa 630kom da me zulja. No nije ni to toliki problem vrv posle nekog vremena... A s obzirom kako sam krenuo da se gojim moracu uskoro da menjam stajling. XD

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Ptedji na hip hop stajling i mozes da furas i l1520 ili neki tablet od 7" :D

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od _Dario_ »

Psyhound pa i ja nosim uske farke ali nemam problema sa ovim telefonom. Nikada mi nije smetao u dzepu niti me je ometao. Sto se virenja iz dzepa tice nikada nisam primenio mozda nekoliko milimetara ali neprimetno. Nzm sto ali sada mi je krivo sto nisam sacekao lumiu 640xl 5'' mi postaje malo :D

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Izasa naslednik. Lumia 540.

Odgovori