Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Re: Vesti od Microsofta

Post od staff »

Ljudi, nije ovde bitna igrica i ne radi se ovde o aplikaciji koju je neko napravio u svojoj sobi pa sad odlučio da je povuče. Ovde je problem što vlasnik platforme odustaje od aplikacije jer mu se više ne isplati da je održava. Nije Janko ili Marko, već onaj od koga vi očekujete da sutra zakuva nešto veliko, on kaže: Nama se više ne isplati da razvijamo igricu za sopstveni sistem ali ima da je razvijamo za druga dva sistema. Jasno da jasnije ne može biti.
Poslednja izmena od staff u Pet, 20. Jan 2017. 13:20, izmenjeno 1 put ukupno.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

staff, džaba se trudiš da objasniš... Sutra da se kompletan Microsoft ugasi ovi bi se još nadali napretku sistema. [emoji38]

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

TosaNS napisao:.....tako da ja tu ne vidim mesta nekoj priči o odustajanju windowsa od mobilne telefonije,....
To je već neka druga priča. Mobilna telefonija je izuzetno profitabilna delatnost u kojoj je M$ sa WP-om uspeo da izgubi ogroman novac. Posle tako katastrofalnih rezultata je i samom Microsof-u postalo jasno da takav WP nema šta da traži na tržištu i odavno su digli ruke od njega. To je završena priča i tu se ništa neće promeniti samo zbog toga što ti nisi u stanju da sagledaš činjenice.

Ako M$ i reši da opet pokuša sa ulaskom na tržište, to sigurno neće raditi sa WP-om koji je doživeo katastrofu, jer bi u suprotnom opet doživeli isto. Dakle, moraće da naprave potpuno novu platformu da bi imali bar neke šanse....

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

sugarcoated_ass napisao:staff, džaba se trudiš da objasniš... Sutra da se kompletan Microsoft ugasi ovi bi se još nadali napretku sistema. [emoji38]
Nadao sam se i ja ranije da će wp nešto da napravi. Ona silna očekivanja od win10 i univerzalnih aplikacija, pa su kupili Nokiu... Imali smo osnova za neku nadu. Ja sada stvarno ne vidim šta to može da pokrene windows. Lumiu su ugasili a novih proizvođača ni na vidiku, univerzalne aplikacije nisu zaživele kao što se mislilo i sada MS povlači sopstvene aplikacije. Taj famozni Surface ako se i pojavi i ako bude mogao da pokreće programe za komp biće to kul ali zašto bi to pokrenulo developere da razvijaju mobilne aplikacije? Nema razloga a jeftinije lumie i ako se pojave one sigurno neće moći da pokreću aplikacije za računare tako da ostaju s ovim što i mi danas imamo.

Voleo bih i ja da zaživi windows ali nema nikakvih osnova da poverujem u to.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Za telefone, pa i za Surface telefone ima smisla samo praviti aplikacije koje će imati interfejs koji će dobro raditi na telefonu, dakle univerzalne aplikacije, tako da svaka novija aplikacija za Surface telefon će raditi i na w10m telefonima. Kad su u pitanju već postojeći win32 programi, to je druga priča. I nije ni bitno koliko će Surface telefon privući kupaca nego kolikom broju ljudi će se svideti takav koncept, i onda da dođu jeftinije flagship alternative, i jeftinije alternative za nas sa još slabijim budžetom.

I ne priča Staff džabe. ;) Slažem se ja s njim, jedino što sam optimističniji. I jeste, sad nema uverljivih indikatora da će sigurno biti sve onako kad bilo ja mislim da će biti, kao što rekoh - ja sam samo optimističniji. Postoje indikatori i za i protiv, pa sve zavisi kako gledamo na stvari, a šta će biti, ko to zna.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

E sad mi tek nije jasno. :D Ako win32 programi nisu toliko bitni čemu onda tolika frka oko Surface telefona? Biće malo lepši i jači od 950xl i šta onda? Ako ove sadašnje lumie nisu pokrenule developere da razvijaju univerzalne aplikacije, zašto bi to onda Surface?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Bitni su win32 programi, ali oni ovakvi kakvi su su najzgodniji da se pokreću preko Continuuma (na TVu, lapdocku, drugom kompjuteru... svejedno). To je barem moje viđenje. Super bi bilo da mogu da se pokrenu i nevezano od Continuuma, i verovatno će moći, glupo bi bilo da ne može, ali to su programi koji imaju prilagođen interfejs za veći ekran, i morao bi malo da zumiraš, pa ovo, od ono. Logično, pretpostavljam.

Zato kažem - nakon što bi izašao Surface telefon - koji bi zbog win32 bio super stvar, bitno je da se to svidi korisnicima, pa da i ostali proizvođači krenu da prave svoje Windows telefone (bilo te Windows 10 on ARM, bilo Windows 10 mobile).

Ali i nevezano od te priče, super je w10m i sad ovakav kakav je, ali je baš bezveze što nisu ni jedan telefon izbacili sad ove jeseni ili zime. Ko će ga znati šta im je u glavama.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Od tog vašeg Surface nema ništa. Microsoft pustio veliku buvu opsednutim uspavanim lepoticama, ne bi li ih još malo držao u buretu nade, a sve u cilju da se o Microsoft-u i dalje zbori kao nekakvoj "ozbiljnoj" firmi, kada je reč o mobilnom sektoru. Neverovatno na kakve budalaštine i jeftine trikove ljudi padaju. Kaca za kiseli kupus bi privukla više developera nego tupavi Windows.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ko što rekoh, ja te stvari oko Surface telefona ni ne pratim toliko, nema šanse da dam gomilu para na neki telefon. A i da imam toliko para za telefon, odakle mi... :D

Mogli bi oni i sad da poguraju sistem, w10m je dovoljno dobar, ali eto još ništa.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

гари napisao:....Mogli bi oni i sad da poguraju sistem, w10m je dovoljno dobar,....
Za šta je dovoljno dobar,.... za pravljenje finansijskih gubitaka? Izgubili su već silne milijarde $ i ti misliš da bi trebali još toliko da izgube (kad već imaju) samo zbog šačice vas koji mislite da je dovoljno dobar. Tuđe milijarde gubitaka ti nisu važne, ali zato stalno pominješ kako je tebi mnogo da potrošiš 200€ za smartphone. Lako je tuđim Q....m gloginje mlatiti,.... :uhuh:

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Jos uvek nisam nigde procitao da je MS odustao od wp platforme niti su to najavili za sad kako stvari stoje u martu ili aprilu bi trebao da se pojavi kreator apdejt sa nekim novinama itd ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

1808 napisao: Za šta je dovoljno dobar,.... za pravljenje finansijskih gubitaka? Izgubili su već silne milijarde $ i ti misliš da bi trebali još toliko da izgube (kad već imaju) samo zbog šačice vas koji mislite da je dovoljno dobar. Tuđe milijarde gubitaka ti nisu važne, ali zato stalno pominješ kako je tebi mnogo da potrošiš 200€ za smartphone. Lako je tuđim Q....m gloginje mlatiti,.... :uhuh:

Glupo je polemisati šta i koliko MS troši. To je njihov problem, mene ne interesuje, ako misle da su u problemu mogu ugasiti ceo projekat. Šta mene treba da interesuju njihovi gubitci, nisam njihov akcionar, čak i ne mirišem nešto MS. A nešto ne verujem da jedan takav gigant zbog mene i šačice zaluđenika trpi tolike gubitke.
Ali mi se njihov OS sviđa i to je to.
Čitam da su pokrenuli desktop Windows 10 na ARM procesorima. To će biti zanimljivo da se vidi kako radi. Realno, ako dovedu da bar 80% desktop okruženja na mobilnu platformu, to će promeniti budućnost smart telefona u budućnosti.

Sent from mTalk

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Da dodam, iščekuje se i creator update i predstavljanje novih modela od marta, pa će mo videti šta su i da li su skuvali našto dobro.

Sent from mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To je super, nisam znao da se očekuju neki novi modeli od marta. Vreme je bilo. :)

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Kupio sa nokiu asha 200 te 2013 godine. Imala je mail aplikaciju, nokia Express browser koji je odlično radio i recimo neku Social aplikaciju koja vam objedini naloge sa društvenih mreža pa vas obaveštava. Tri vrlo cool funkcije za dum phone. Od polovine 2014 sam počeo da dobija info da će te app prestajati sa radom od tog i tog dana. Bez veze je osećaj kad imaš nešto što ti se sviđa i polako počnu da ga gase, nekako izigrano se osećaš. To polako počinje na win 8.1, biće i sa win10, garant, nisam optimista.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Znam, baš to iskustvo sam i ja prošao sa Ashom 202. Evo mi i sad taj telefon na metar i po od mene, na polici, u super stanju, malo je spor (jeftin telefon, šta očekivati), ali odličan. I to je telefon touch & type. Opera Mini mi je za neke stvari bila bolja od Xpress browsera, ali je Xpress browser bio bolji baš za taj tip telefona, Opera Mini je nezgodna sa upravljanje preko touch ekrana, i to mislim da ni do danas nije dovodeno u red. (S tim da je moguže tasterima pomerati sliku unutar browsera, pa se tako nema problema sa preosetljivim skrolovanjem.)

Ali ipak ovo nam sad nije slučaj, Srđane. Čak i ko ima nepodržanu Lumiju za w10m još ne mora da menja telefon, a mi koji imamo podržane telefone - aplikacije će nam ostati, i između ostalog jer te aplikacije sad nisu tu samo za nas, nego i za PC i tablete. Jedino će na wp8.1 uskoro prestati Skype da funkcioniše - što stalno spominjem da je trulo od strane Microsofta, svoju wp8.1 platformu nameravaju da ostave bez svog servisa koji je jedan od najvažnijih. A svi telefoni koji su objavljeni pre dve godine i malo više dobijaju w10m. Lumia 630 recimo neće imati Skype, ali ona je već sad skoro tri godine star telefon.

Mada, kroz sličnu stvar prolaze i ljudi na Androidu. Dok ovde neko jednostavno neće imati taj neki servis, mamin HTC Desire C koji je na Androidu 4.0.3 će imati još dugo vremena i Skype, i Viber, i mejl, i mape, ali ako bi hteo nešto s njim na brzinu da obaviš dobio bi triper dok ti telefon ne otvori to što ti treba, džaba... Tako da, i jedni i drugi telefoni zastarevaju, samo što će wp8.1 telefoni zastariti na jedan način, a Androidi na drugi.

Takvo je barem moje mišljenje, iPhone najsporije zastareva, Androidi zastarevaju na svoj način, a Windows na svoj... E sad, da li će situacija oko zastarevanja kod novijih jeftinijih Androida biti bolja (da li telefoni neće usporiti posle nekog vremena), kao i da li će i situacija kod zastarevanja Windows telefona biti bolja (da li će ovo sad biti to to - ono konačno, nakon čega će Microsoft da nastavi da razvija svoju platformu bez naglih zaokreta), to ostaje da se vidi.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

knezevic76 napisao:Da dodam, iščekuje se i creator update i predstavljanje novih modela od marta, pa će mo videti šta su i da li su skuvali našto dobro.

Sent from mTalk
Ko će da predstavi? Zar MS nije odustao od lumia brenda?

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Ja sam digao ruke od WP. Znaci kao jedan od retkih, koji je sve moje u okruzenju navukao na wp, a startovao sam od htc s710, pa hd2, pa lumia. Kazem to je djokara a bogme i gnjurci.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Da W10m nisu vezali za W10 davno bi ga ugasili.
Sto se tice uredjaja, mrka kapa. Microsoft je jedini donekle mogao povuci prodaju, al oni se odluce da ubiju Lumiu i da odustanu od telefona. Ne racunam taj famozni surface za kojeg imam osjecaj ni oni sami ne znaju sta bi trebalo da predstavlja. Ostali proizvodjaci ne mogu iznijeti projekat. Acer imao dva modela koja niko ziv ne spominje. Hp ima taj x3 koji je drama skup a nije nasao prolaz ni kod korisnika kojima to sto on nudi k'o fol treba. A povrh svega glasine da ce izaci SP koji ce tjerati pravi W10, pa cemu onda kupiti HP?
Alcatel ima interesantan model al se odluce prvo da je samo za Ameriku. Nema tu buducnosti

Sent from my iPhone using Tapatalk

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

knezevic76 napisao:.... i predstavljanje novih modela od marta,....
A koje godine??? :lol: :lol: :lol:

Odgovori