Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Vesti od Microsofta

Post od гари »

Romana, a jel si koristila wp8.1 na toj Lumiji 640? Ako si ga koristila samo na wp8.1, onda stvarno treba imati u vidu da je to sad sistem na zalasku. Ali ako bi bila zadovoljna radom ovih aplikacija na w10m, onda uzmi tu Lumiju 830.

Jeste, Brankisha, ima Lumia 830 podršku za w10m, i podržana je do Anniversary Updata. Jedino znači ne bi mogla na njega da stavi Creators Update bez insajdera, ali big deal. Mada bi i to mogla da uskoči na insajder, instalira Creators Update, i izleti sa insajdera, i nastavi normalno da koristi telefon.

Ali generalno kontam da bi Lumije 830/930/950 bile dobar izbor. Ako budeš htela da staviš w10m na njega, samo pitaj za savet kako i šta.

Da, i ovo je sad malo trulo da kažem, uvek se nađe neki pametnjaković koji kaže "a ako dodaš još malo", ali stvarno mislim da bi bilo super ako bi za malo više novca našla Lumiju 950. Bolja kamera, noviji telefon, izašao zvanično sa desetkom (pa je odmah jednostavnije i reinstalirati softver ako treba), podržava Continuum (ako bi ipak htela i s time malo da se igraš), duža podrška za w10m. Lumia 950 zvanično ima CU, i verujem da će imati i narednu nadogradnju.

Mada mi se čini da je Microsoft počeo da radi paralelno na još jednoj iteraciji Windowsa za telefone koja bi se po optimističnim procenama pojavila oko Nove godine. (Tj. moguće da su u Microsoftu tako planirali, a znamo da oni ne uspeju sve što isplaniraju. Ni blizu.) I kontam da to novo ne bi dobio ni jedan od postojećih telefona, a da je taj Fall Creators Update koji tek dolazi u jesen poslednja verzija w10m koju će sadašnji Windows telefoni ugledati. Ali ovo je moje puko nagađanje na osnovu jednog builda koji je slučajno pušten u nekom trenutku, a Microsoft ćuti, tako da je moguće i da samo taj Fall Creators Update bude poslednji Windows Mobile, i zdravo.

Još jednom: Lumia 830 je zvanično podržana za Windows 10 mobile, i zvanično može da ima Anniversary Update verziju. A dozvolili su i da se na njega može staviti i Creators Update tako što uđeš na insajder Release Preview, dobiješ Creators Update, i izađeš sa insajdera, pa nastaviš da dobijaš nadogradnje sistema i aplikacija kao da si i zvanično podržan. (A Creators Update na Lumiji 730 ne radi nešto bolje nego što recimo radi na Lumiji 650.)

DODATAK: Aleluja, odvojili Nokiju od Microsofta u proizvođačima telefona. :D Još samo da Microsoft objavi i neki telefon. :lol:
Poslednja izmena od гари u Sub, 24. Jun 2017. 09:29, izmenjeno 1 put ukupno.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Odvojili Nokiju od Majkrosofta odavno, vidi se da ulaziš samo preko MT, a preko PC - ništa. ;)

Za cenu od 130€, kome odgovara W10M, valja uzeti 830, ukoliko je nova i sa regularnom garancijom. Mada, imam utisak da je cena mogla biti i malo niža, s obzirom na godinu proizvodnje modela.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Jbt gari, ne kupuje žena Microsoft kompaniju, komentar opet ko epska pesma. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I ja imam isti utisak za cenu. OK, viša klasa od Lumije 730, ali sad vidim - nije po svemu jača od 730-ke... Recimo prednja kamera slabija na 830, ne znam da li je to i ekran lošiji, ali ima više interne memorije.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6640

Ali ako je telefon očuvan, tj. kako sam skontao - skoro pa ganc nov, onda to i nije tako loše možda...

Moram, Green, bar s vremena na vreme da opravdam svoje "a la gari", nisam dugo. :lol:

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Gari ima kuci napisan roman o wp, samo ceka momenat da vadi odlomke :)
Zamisli kad predje na drndroid :)

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017062 ... 4b495c.png[/img]Ali najžešći je deo "ako je nova sa garancijom" a misli se na 830.:)
Stvarno kao da se konsolidovalo dosta toga. Eto offline pretraga, nema više linije po sred ekrana, ne zamrzava gps.... Mislim da novih fonova neće više biti, a i da ih bude verovatno me neće interesovati, osim ako ne bude nešto od 4", u šta sumnjam. 6 godina koristim touchscreen i i dalje ga mrzim kao prvog dana. Još kad vidim ona cigletine od 4.5 , 5", ma da mi poklone ne bih vukao ro čudo za obom. E ovako nešto samo od 4", može i manje

sent from wp10 L532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Polako, i Ana Karenjina je tako pisana, malo po malo. :D

Još ništa ne možemo da znamo da ću će biti novih telefona ili ne, ali kad je u pitanju kupovina novog telefona ili tako nešto, onda bolje računati kao da je to to od Windowsa, tj. da novih telefona na toj platformi neće biti. Do daljnjeg, dok nas Microsoft me demantuje... Ja sam i dalje ubeđen da ako bude neki novi Windows telefon, onda će biti i jeftinijih.

A za veličinu ekrana, imaj u vidu da je recimo Lumia 532 prilično džombast kad se uzme u obzir dijagonala ekrana. Ime džombast, a još i nema na ekranu navigacionu traku, nego tri dugmeta zauzimaju mesto ispod ekrana. Tako da bi nov telefon sa ekranom 4,5 ili 4,7 inča mogao jednako lako da leži u ruci.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Meni je i 532 cigla. Žena ima J3, i on mi je veliki. Imao sam nekada SE Tipo, e to je bilo taman, samo da je malo tanji:) Ne vredi, ostao sam zarobljen u vremenu kada je fon trebalo da bude što manji i laganiji. Zamisli kad sa nokie 6300 ili xpress music 5310, treba da pređeš na skalameriju 140x60x10. Morao bi i torbicu da menjam, to je dodatni trošak:)
sent from wp10 L532ds

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nemate vi pojma, 6 inča je zlatna sredina. :D :D

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Ako je 120cm najveći, a 1.8" najmanji ekran, znači idealno je 21":) Kao u onoj reklami za samsung s20.
sent from wp10 L532ds

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ne, ne - rekao sam "zlatna sredina", a ne prosek - jer, iskreno, malo mi je previše da vučem telefon od 21 inča. :D :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa nije 120cm najveći ekran, imaš ekrane daleko većih dimenzija, meni je zapao za oko jedan od 86", za "tričavih" 10-ak hiljada evropskih novčanica. Ali je fantazija po svemu. Meni za njega fale 2 stvari: Prostor i novac [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

A el win ili android:)
Sad bez šale. Mislim da će se MS sigurno vratiti mob platformi, ali u kom obliku e to ne znam. Ja bih voleo da to budu neki kompaktni modeli, pa makar i android.
sent from wp10 L532ds

neelix
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 22. Maj 2017. 14:40
:: Redmi Note 3 Pro

Post od neelix »

Nema šanse da MS gura android... biće to i dalje W10, ali koliko sam ih razumeo okrenuće se poslovnim ljudima i poslovnim rešenjima...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

MS je Lumiju 650 predstavio kao telefon za poslovne korisnike, HP s druge strane elite x3. Pametnom dovoljno. A MS cak i da gurne Android u telefone nece biti nista jer su odavno izgubili kompas i poslovnoj politici kada su telefoni u pitanju. Nokia ce ih pojesti vrlo brzo, mada koliki je udeo MS nema ni sta da se pojede.

Sent from my F8331 using Tapatalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ko će ga znati, mogli bi možda i ka tome da se okrenu, tj. da se sa proizvođačima dogovore da u telefone stavljaju njihove servise kao Cortanu, pa da se na taj način dobije bolja povezanost Android telefona i Windows telefona. Slično kao što to imamo trenutno između Windows 10 mobile i Windows 10. Po meni bi to naravno bilo glupo, a sve to bi odmah bilo lošije iz prostog razloga što je kod w10m zgodno to što se mogu imati ISTE aplikacije na kompjuteru i na telefonu.

Mogli bi možda i da naprave svoj Android skin. Mada je to i dalje Android, korisnicima bi uglavnom pucalo uvo što je to od Microsofta i šta ti ja znam, a i on već sam po sebi dolazi opterećen Googlovim aplikacijama. Samo još da ga pored Googlovog đubreta zatrpaju i Microsoftovim đubretom.

No sve to džaba i komentarisati kad su oni, kao što Apolo kaže, izgubili kompas. Šta god da izbace u budućnosti, trebaće se pažljivo razmišljati.

Vezano za HP Elite X3, on ipak i jeste odličan uređaj zahvaljujući HP-ovom dodatno uloženom trudu. Oni su se potrudili da umesto 2u1 uređaja naprave nešto što oni reklamiraju kao 3u1 uređaj. I to je fantastično, ali za one kojima su programi iz HPove ponude koji bi mogli da se pokreću preko oblaka dovoljni. Meni ipak nisu, moj rad se ne svodi na Word i Excel. (Barem sam prilično siguran da nemaju u svojoj ponudi te programe koji su meni bitni za posao.)

Za Lumiju 650 i to koliko su štedeli na tom uređaju, šta reći nego: bedno... Za onaj novac mogli su da mu daju 2GB RAMa i bolji procesor, i telefon bi jeo munje i s*ao gromove.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Da izbace 960 meni bi bilo dovoljno [emoji3] dajem im fore još godinu dana jer otprilike tada imam nameru menjati telefon.

Sent from mTalk
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

odorene
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Jun 2017. 10:54
:: Honor 7 Lite

Post od odorene »

Teško da će u narednih godinu dana išta novo izaći iz MS-a :roll: Meni to sve više liči na približavanje klasičnog W10 mobilnom svetu i verujem da će svi budući telefoni biti u opcijama 2u1 i 3u1 sa nekim vidom pravljenja laptopa, kao i da će koristiti uglavnom MS-ove apps :unsure:

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Meni bi odgovaralo sve što se može spakovati u 5 inča
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

TosaNS napisao:Da izbace 960 meni bi bilo dovoljno [emoji3] dajem im fore još godinu dana jer otprilike tada imam nameru menjati telefon.

Sent from mTalk
Ista situacija. :)

Ne znam, i ja sam kontao da neće biti ničega, ali po onome što se procurelo kad su slučajno pustili neke buildove koje nisu hteli mislim da možemo zaključiti da razvijaju novu granu Windows 10 mobile nezavisno od Redstone 3, tj. Fall Creators Update. Pretpostavljam da je baš iz tog razloga i nastao sad raskorak u brojevima buildova između Windows 10 mobile i Windows 10 za PC.

Međutim, niko u to ne bi trebao sa se uzda - ni u to da će objaviti nove uređaje, pa ni u to da će objaviti uopšte tog naslednika sadašnjeg Windows 10 mobike, ali samo kažem da mi tako nekako miriše.

A kada bi bilo očekivano vreme da to objave... Ili sad kad bude FCU, ili kad bude onaj sledeći. Naravno, sve samo spekulacije. :)

Sent from mTalk

Odgovori