Jeste, Brankisha, ima Lumia 830 podršku za w10m, i podržana je do Anniversary Updata. Jedino znači ne bi mogla na njega da stavi Creators Update bez insajdera, ali big deal. Mada bi i to mogla da uskoči na insajder, instalira Creators Update, i izleti sa insajdera, i nastavi normalno da koristi telefon.
Ali generalno kontam da bi Lumije 830/930/950 bile dobar izbor. Ako budeš htela da staviš w10m na njega, samo pitaj za savet kako i šta.
Da, i ovo je sad malo trulo da kažem, uvek se nađe neki pametnjaković koji kaže "a ako dodaš još malo", ali stvarno mislim da bi bilo super ako bi za malo više novca našla Lumiju 950. Bolja kamera, noviji telefon, izašao zvanično sa desetkom (pa je odmah jednostavnije i reinstalirati softver ako treba), podržava Continuum (ako bi ipak htela i s time malo da se igraš), duža podrška za w10m. Lumia 950 zvanično ima CU, i verujem da će imati i narednu nadogradnju.
Mada mi se čini da je Microsoft počeo da radi paralelno na još jednoj iteraciji Windowsa za telefone koja bi se po optimističnim procenama pojavila oko Nove godine. (Tj. moguće da su u Microsoftu tako planirali, a znamo da oni ne uspeju sve što isplaniraju. Ni blizu.) I kontam da to novo ne bi dobio ni jedan od postojećih telefona, a da je taj Fall Creators Update koji tek dolazi u jesen poslednja verzija w10m koju će sadašnji Windows telefoni ugledati. Ali ovo je moje puko nagađanje na osnovu jednog builda koji je slučajno pušten u nekom trenutku, a Microsoft ćuti, tako da je moguće i da samo taj Fall Creators Update bude poslednji Windows Mobile, i zdravo.
Još jednom: Lumia 830 je zvanično podržana za Windows 10 mobile, i zvanično može da ima Anniversary Update verziju. A dozvolili su i da se na njega može staviti i Creators Update tako što uđeš na insajder Release Preview, dobiješ Creators Update, i izađeš sa insajdera, pa nastaviš da dobijaš nadogradnje sistema i aplikacija kao da si i zvanično podržan. (A Creators Update na Lumiji 730 ne radi nešto bolje nego što recimo radi na Lumiji 650.)
DODATAK: Aleluja, odvojili Nokiju od Microsofta u proizvođačima telefona.