Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Vesti od Microsofta

Post od Evindzer »

Što biste čekali 960, i za godinu dana će se moći naći dobrih 950-ica, a biće i prilično jeftine, tako da ćete svakako biti zadovoljni.
A novog WP modela neće biti bar do jeseni 2018. Ako ga uopšte i bude, jer sad su iza konkurencije po svemu, ne samo po broju aplikacija.

Dario90
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2016. 16:01
:: Microsoft Lumia 550
:: Huawei P Smart 2021

Post od Dario90 »

Sta nam je raditi, neko neki predlog? :) Da l' prelaziti na Nokia Android kad crkne Lumia, to mi nekako najlogicnije? :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Bez uvrede, ali ja tu ne vidim neku logiku. Po mom mišljenju, softverski, opšti utisak o telefonu čini OS i korisnikov stav prema njemu, a (u svetu Androida) ono što proizvođači ubace preko toga otprilike je neki "šlag na torti" koji može da bude presudni faktor pri odluci o kupovini - ali samo i jedino ako je odluka o izboru OS-a već ranije doneta. Dakle, prvo OS, pa onda sitn(ij)e mirođije. U tom smislu, nove Nokije na Androidu neće ostaviti ni isti, ni sličan utisak na korisnika kao stare, jer u njima rade različiti sistemi.
Izuzetak od ovoga predstavljaju ljubitelji nekog brenda, kojima je najvažnije ime firme čije proizvode vole, a manje bitno ono što se nalazi u tom proizvodu - i to je meni u redu, svako ima pravo na svoj izbor i svoje mišljenje.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ne bih da otvaram debatu, ali ja ipak mislim da je i dalje jedina razlika u aplikacijama, a koje su danas bolje nego što su bile na wp8.1. I ovaj sad sistem - kome god nešto fali, to su aplikacije. Facebook, Hangouts, i razne ta koješta, a i razne aplikacije tipa mbanking i slično. Meni eto ipak ni mbanking ne nedostaje, radi ipak dobro i preko browsera.

Ma samo treba da se poveća broj telefona, brzo bi došle i te aplikacije.

Što se Nokije tiče, jeste, neko će im hteti telefone zbog brenda, ali... Ipak jeste Nokia ta koja je pomerala mnoge granice i davala ostalima domaći zadatak. Da su odmah radili Android umesto Windowsa verovatno bi Samsung i sve ostale ostavili u prašini. Jedino ostaje pitanje da li su zadržali većinu najboljih ljudi.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Nije u pitanju OS jednostavno Nokija zakasnila sa telefonima sa tač skrinom [emoji1]. Ako neko može da uradi hronologiju modela kada je samsung izbacio telefon sa tačom [emoji6] a kad nokia. Sećam se vremena da su svi želeli telefon sa tač skrinom, a da pojma nisu imali koji os pokreće taj telefon (govorim o ljudima koji se slabo razumeju u teh. novotarije). Revoluciju u telefonima je definitivno donela jabuka sa ekranom na dodir i prodavnicom za aplikacije i tada kreće pomama za tom vrstom telefona naravno samsung i android odgovaraju na zahteve tržišta dok nokija kaska za njima ... To je moje neko viđenje. Nokia je imala neki model ne znam tačno ime modela ali je tada u to vreme bio sam vrh ličio na laptop na preklop sa qwerty tastaturom i bio skup do zla boga ali pojam u to vreme, ali priča otišla na drugu stranu iphon je zadao domaći svima i okrenuo celu priču naglavačke ...

Sent from mTalk
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mada, kad je naše tržište u pitanju, tačno se sećam reklama koje su glasale "odaberite svoj Android telefon". Ne smart, nego Android. Nisu ljudi tata ni znali šta je Android, ali su videli touch, i bilo je "hoću Android". Realno, moja mama je recimo još pod utiskom tih reklama. :D

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Sećam da su u telenorovu radnju dolazili ljudi da vide telefone sa tač skrinom [emoji3] poređani su bili u krug na nekim belim pultovima na jednim su bili ti telefoni sa ekranom na dodir, a na drugom nokie i samsung modeli sa tastaturom koje niko nije hteo ni da pogleda, prvi telefon koji sam kupio detetu sećam se bio je neki telenorov beli koji je ličio na iphon [emoji1] ja sam tad još uvek imao neku Nokiu na preklop crnu sa dva ekrana što je bio hit [emoji1] ...

Sent from mTalk
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

гари, nije bas jedina razlika u aplikacijama, ima mnogo toga ispod haube.
Dario90, to je sve samo ne logicno... Evindzer, je lepo objasnio neki redosled biranja sledeceg uredjaja.

Ja konkretno znam da cu sledece ako ne izadje neki prihvatljivi win, uzeti iPhone. Android u moju kucu ni kad bude jedini. Onda cu uzeti neki dumb uredjaj, ako mi se i to ne smuci.

Elem, da se vrnemo na temu...
Sve se glasnije prica da MSFT mora da izbaci neki revolucionaran uredjaj na trziste, i tu neki takav dupli ekran, samo u mnogo zescem pakovanju od pomenutih Nokia communicatora moze da odigra ulogu. Ipak, moja malenkost smatra da MSFT ni tu nece uspeti, osim ako se na tom uredjaju ne bude moglo pokretati sve kao na PC-u. Sto ce reci, treba da izbace redovan PC sa pridodatim mobilnim modulom, u jako lepom, i kompaktnom kucistu.
Kada ce i da li uspeti, ostaje da vidimo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ima ispod haube, ali koliko od toga vide korisnici... Skoro ništa. A ako misliš na stabilnost, mogu oni da naprave sistem da bude stabilan, i da radi bez gašenja i mesec dana. Pokazali su to i na Anniversary Update. Jedino što ih boli uvo trenutno za w10m i njegove korisnike, pa im se može da nam čas daju nestabilan OS, čas ga dovedu u red, pa opet puste nešto manje stabilno, i tako ukrug.

Ono što korisnik vidi je šta može da uradi sa svojim telefonom, a Android koliko god da je napredovao u odnosu na Windows, prosečni korisnici ne koriste Android ni za pola stvari za koje mi koristimo naše Windows telefone. Pored toga vidi i stabilnost, a oko toga je situacija kao što sam je opisao u prvom pasusu.

Bio Windows krš ili sjajan potcenjen OS, aksioma je da ljudi nemaju pojma šta hoće, i da ne vide dalje od svojih noseva. :D Ljudi kupuju šta im se potura, i nemaju ni volje ni vremena da se sami uveravaju šta je NJIMA bolje.

A što se tiče Microsoftovog revolucionarnog uređaja, ako se budu uzdali samo u to - piši propalo. Tako nešto bi baš dosta koštalo, i ljudi ga neće kupovati jer koji će im kad mogu maleni 2u1 ili neki malecni laptopić da stave u ranac. Nekome bi se sviđao taj koncept, ali ne dovoljnom ljudi da bi Microsoft zahvaljujući tome uspeo. Moraju da imaju i jeftine telefone, jer čak je i sa jeftinim telefonima tesno kako bi se proslavili sad opet na tržištu. Ja ću prvi radije laptopčić nositi u rancu nego ljusku od laptopa zvanu lapdock.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Kakvi crni 2u1 i revolucionarni utrđaji. Svaki taj poslovni čovek će radije imati klasičan smartphone sa nekom dobrom aplikacijom nego da sad vuče neke skalamerije na rasklapanje. U smart može da stane sve što nekome treba i poslovno i privatno i zato oni uvek pobeđuju. To što ms zadnjih godinu dana samo o tim "revolucionarnim" uređajima piše, znači da ih boli briga za mobilnu telefoniju i da se tu neće vraćati. Win10m će doživeti sudbinu Symbiana, L950/XL će biti kao sad L808. Sami Smartphoni moraju proći kroz neke promene. Veličina ekrana je dostigla maksimum, 5" prosek, za par godina i jeftiniji smartovi će izgledati kao sada s7-8. Sa druge strane broj jezgara procesora raste, količina interne memorije takođe, raste potrošnja, samim tim i baterija...znači udariće u plafon ubrzo. A ja se nadam nečemu malenom od 4":) pa 'de da ture tolike procesore! Jedino da bude jedno 2cm debljine kućište.

Revolucija je pred nama, samo ne znamo u kom pravcu
sent from wp10 L532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma... Microsoft samo k*nja o nekim revolucijama u budućnosti jer se us*ali s ovim što su trebali da naprave do sad, i to tako već godinama unazad.

Garant će svi ostali da ih preteknu i u Augmented Reality uređajima (Hololens). Jesu počeli prvi da ga rade, ali verovatno zato što su ih us*ali motku u ostalim segmentima, a ne zato što su kompanija koja misli o velikim poduhvatima.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Videcemo sta buducnost donosi. Ja bih iskreno voleo neki takav uredjaj kakav najavljuju, jer zamisli da mozes ceo svoj PC da nosis u dzepu. Da, mozes danas na malim tabletima sve da obavis, ali sa tim tabletom ne mozes da telefoniras, i to opet zahteva nosenje 2 uredjaja. Ja bih voleo zaista da nemam ni to, nego kao one Google naocari, samo sa mnogo vecim mogucnostima. Ja to necu doziveti, ali u buducnosti, ljudi ce, ubedjen sam, dobijati direktno cipove u mozak na rodjenju. Pisao sam nekada o tome.

Elem, гари, nije sve u jeftinim telefonima, njih to ne zanima ni koliko crno ispod nokta. Stos je da preteknes konkurenciju, i potom da taj svoj proizvod prodas i masno zaradis. Na jeftinim uredjajima nema zarade, ima samo omasovljavanja na trzistu, a tu su oni usrali motku odavno, i kakav god uredjaj da izbace, dok god je to obican smartfon, sa njime nemaju sta da traze, to im je cist gubitak.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Dobro, ti gledaš dosta daleko u budućnost, ali ipak... Čak i ako bude moglo mnogo toga da se stavi u naočare, opet će neki malo veći uređaj biti superiorniji. No ko zna šta će biti...

Ali se ipak ne osećam spokojno sa pomisli da ljudi nose nonstop na glavi tako nešto, pogotovo ako je to nešto stalno u mreži. Ne može tako nešto biti zdravo. Čak ni da je samo WiFi, ili možda bluetooth... Šta znam, možda preterujem, ali ipak... Bolje je da taj uređaj po defaultu može da bude odložen tamo s druge strane sobe.

Da, upravo zbog tog omasovljavanja i mislim da im trebaju jeftini uređaji, jer sam siguran da neće pobediti Apple i Samsung u njihovoj igri. Bez toga nema ništa od tipičnih smart phone aplikacija, i to njihovo sokoćalo ne bi bilo ni dobar telefon (što bi bio blam s obzirom na cenu), a ne bi bilo ni dobra zamena za laptop jer je previše sitan.

Telefon i kompjuter može jedino da se bude kao u slučaju sa HP Elite X3 i njegovim lapdockom. Ali kao što sam već pominjao, šta će mi ljuska od laptopa, bolje da imam jeftin maleni laptop sa low end hardverom na koji preko Miracasta mogu da projektujem ako nešto hoću sa telefona. A bez te ljuske džabe su win32 aplikacije/programi na sitnom ekranu. Dakle, treba ti laptop. :) Osim toga, win32 već i sad mogu da se pokreću na Androidu sa nekakvim emulatorima, i očigledno da to ljude ne zanima.

Ali ništa od svega toga. Microsoft nastavlja svojim kretenskim potezima da rasteruje ljude oko sebe, i da upropaštava svoje proizvode.

Sent from mTalk on Windows 10 PC

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Što se mene tiče, neka naprave nešto na preklop, sa jednim 4K AMOLED-om od 5" spolja i drugim 4K AMOLED-om od 8-10" unutra, kamerom od 50MP, i naravno - olovkom, i ja ću biti zadovoljan, više mi ne treba. :D :D

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Ma da, još sačekamo par kodina da mu cena na KP padne ispod 1000€ pa da dižemo revoluciju:)))
Preklop je napušten zbog flat kabla:)))
sent from wp10 L532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Zašto tačno zbog flat kabla? Telefoni na preklop se u Kini prodaju, jedino što ih kod nas recimo nema.

Sent from mTalk on Windows phone

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Flat kabl je najslabija karika preklop telefona. Ima modela kod kojih traje a ima gde se začas pokvari. Savija se, opruža se, savija se opruža se i dođe do prekida. Slično je i sa slide modelima. To je taj mit. Inače nemam ništa protiv, čak sam i koristio preklop i bio jako zadovoljan, samo što riknuo flat posle 7 meseci. SE Z520
sent from wp10 L532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Znam, postoji taj rizik, ali jbg, postoje i matične ploče koje riknu za manje od godinu dana. :P Mislim da tu nije po sredi činjenica da to ne može da se napravi da bude pouzdano, nego je neko štedeo na materijalu.

Sent from mTalk on Windows phone

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Sa nekim 2-u-1 tabletima je pokazano da moze da se naoravi i bez flat kabla, recimo Acer Iconia W700, tastatura i ekran su u BT vezi. Mozda moze nesto tako da se napravi i sa ekranima, ali da izgleda kao jedna celina. MSFT je tako nesto i patentirao, jedino ne znam koja je veza izmedju 2 dela ekrana.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Osvrnuo bih se na priču o tome da je poslovnom čoveku bitan kvalitetan smartphone i da je to dosta. Iz iskustva mogu da kažem da nije. Skoro sam bio u prilici da moram da pregledam i korigujem kompleksan dokument od 30ak strana. Na ekranu telefona je to posebna vrsta pakla, verujte mi.

Po meni, za poslovnog čoveka "on the go" treba nešto što ima bar 7-8 inča ekrana i tastaturu kako bi moglo da zameni laptop za tako neke poslove na kraćim putovanjima. Takođe, adekvatna manipulacija poslovnim mailovima je olakšana na većem ekranu, uz više detalja koji staju u vidno polje.

Koncept većeg uređaja od jedno 6-7 inča sa slide out qwerty sa strane, full windowsom i mogućnošću telefoniranja je nešto što bi po meni bio savršen business koncept na koji bih ja odmah navalio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odgovori