Izvini, ali samo da pitam... Šta si otprilike menjao u dokumentu? Postoji ona opcija da se tekst svede u jednu kolonu, pa tako sam tekst da se mnogo lakše čita i uređuje, tj. da se ispravljaju na primer štamparske greške, ili da se neke rečenice preformulišu. Ali ako bi trebalo neke slike pomerati, pa onda u skladu sa njima podešavati ostatak dokumenta koji se tim prethodnim činom često pokarambusi, onda bi to svakako bilo problematično. Tako mi se makar čini.
Mada bi Windows mogao biti dobar i za te stvari ako bi ga povezao sa bluetooth mišem, s obzirom na to da na njemu možeš da promeniš skaliranje, pa da ti sve bude sitnije, ali celina preglednija. U tom slučaju nešto veći telefon od Lumije 950 XL bi ti uradio posao.
A možda bi i Microsoft mogao da poradi malo na ideji da učini ekran istovremeno touchpadom i ekranom. Kako vam se ta ideja čini, nadam se da je jasno na šta mislim? No i to ja opet samo lupetam, ali naravno da od toga nema ništa.

Inače je moje mišljenje da za tako nešto što ti opisuješ nema ničeg boljeg od 2u1 uređaja sa Windowsom 10. Telefon može da se napravi tako da se softverski pomogne korisniku, ali ništa od tih fora "pomoću štapa i kanapa" nije bolje od ekrančića i dobre stare tastature sa touchpadom, a možda i mišem.
Mada bi i ovo što ti opisuješ bilo nešto slično 2u1 uređaju, samo još malo mobilnije - tablet sa slajd tastaturom.
A i da se vratim na telefone... I dalje bi mogla da bude zanimljiva fora kod koje bi se recimo telefon ubacivao u masku na preklop sa tastaturicom sa unutrašnje strane. Međutim, sa time se Microsoft samo busa kroz kao neke patente, i kroz svoje epohalne najave, a od toga ništa. A moglo bi da se izvede - bilo sa standardnom silikonskom maskom, bilo da taj poklopac sa tastaturom bude u komadu sa leđima telefona kao one razne Mozove maske na preklop. Taj drugi sistem bi na elegantan način repio i problem povezivanja tastature.
Ali opet, sve kad se sabere, to mi ipak deluje kao preveliko investiranje od strane korisnika (kroz kupovinu tako nekih dodataka koje kupujete samo za taj telefon), ali dobro, ko voli nek izvoli.
Sent from mTalk on Windows 10 PC