Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Vesti od Microsofta

Post od Baraba »

Dosta ljudi se kleli u WP, dok nije istekla ugovorna obaveza i uzeli nešto drugo, tako i taj iz IT struke. I šta to govori o ljudima? Realni do koske. Objektivnost nula.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ja se nikad nisam kleo u WP, a koristim ga i dalje jer ga nisam uzeo na ugovornu obavezu. :D Prošle godine, kad je Čvoruga pitao da li da uzme 830, predložio sam mu da preskoči, i šta to govori o meni: realan sam do koske. :D :D

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Predložio si mu da preskoči jer nema olovku, priznaj. :-D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

To što je neko iz IT struke ga ne čini ekspertom u korišćenju telefona. Mnogo bug-ova je na Androidu lako otkloniti, ako se čovek malo potrudi.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Zadovoljan sam i ja sa wp, ali ne pada mi napamet da uzimam modele stare 2-3 godine pa neka su flagshipovi i mint polovnjaci 100 puta. Novih modela nema ni u najavi. Da ima izbora kao pre dve godine pa da i nekome savetujem, ovako neću nikome preporučiti wp. A android ću uzeti samo ako budem morao zbog posla, a pošto sam vezan za kancelariju teško da će mi BAŠ trebati.
sent from wp10 L532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

ciklon napisao:Predložio si mu da preskoči jer nema olovku, priznaj. :-D
Iz tog razloga samo sebi preporučujem preskakanje nekih telefona. :D
Inače, negde sam čitao da MS planira otpuštanje novog kontigenta radnika. Znači, ništa od SP telefona, neće im ostati niko da ga napravi. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Green napisao:To što je neko iz IT struke ga ne čini ekspertom u korišćenju telefona. Mnogo bug-ova je na Androidu lako otkloniti, ako se čovek malo potrudi.
Tako ako gledaš, i na Winowsu sve probleme možeš prevazići na ovaj ili onaj način... Bagovi treba da se ispravljaju, a ne da korisnici treba da se trude nekako da ih ispravljaju. Mnogi nemaju predstavu ni kako. Baš zato što je IT stručnjak verovatno nema vremena da se *ebe u životu sa tamo nekim telefonom.

Po meni, ako neki problem na uređaju ni reinstaliranje softvera ne rešava, onda bi on trebao da se smatra nesaobraznim (kako to sad govore), i da se taj uređaj lepo vrati proizvođaču. Bilo da je to Samsung, ili da je Microsoft.

A što se tiče ljudi koji su se kleli u Windows... Pa jednostavno ljudima dosadi pasulj da jedu svaki dan. :D A Microsoft im nije ponudio ništa novo što bi im zadovoljilo njihove potrebe, pa samim tim ti ljudi prelaze na Android. Što bi se ljudi žrtvovali. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Gari: Meni ne radi tako kako ti kažeš. Odmah čuva u kompu i ide upis na OneDrive. Dokument koji me zanima otvaram uvek iz Office programa i radi mi besprekorno. Doduše ja sam vrlo nezahtevan korisnik, jer mi trebaju samo rasporedi dežurstva na svim uređajima, oni su mali i u Excellu. Što se drugih stvari na OneDrive tiče, uvek prvo sve snimam u komp i odakle uradim upload preko njihove app.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A da li si ulogovan sa svojim Microsoft nalogom u Microsoft Officu?

Sent from mTalk on Windows 10 PC

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Guru, ne smaraj sa oblacima i ostalim apstrakcijama, nego piši o telefonima. Jeste da nema novih, ali je zato i starih sve manje. :D
Gari, Grine, i ostalo društvo, znate da volim da čitam žučno polemisanje :D ali dok bude ljudi, uvek će biti pristalica ovog ili onog koncepta, takva nam je priroda, tako da će se nekom više dopasti Android, a nekom WP.. bar još godinu-dve, dok ih svi ne zamene za iOS. :D :D :D
A sad ozbiljno: stvarno ne znam zašto većina WP vlasnika ne može da smisli Android, ali im je iOS sasvim OK.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To ni meni nije jasno. Ja oba ne mogu da smislim. :lol: I to mi ima više smisla. :D

Ali da moram da biram, išao bi na Android. Njega bi barem mogao koliko toliko da namestim da mi bude po ukusu.

Sent from mTalk on Windows phone

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

гари, naravno da može masa stvari i na Windows-u da se ispravi. Opet, ako se čovek malo upusti u rabotu. Bug-ova će uvek biti, protiv toga ne možeš. Na korisniku je da li želi da ih prouči i otkloni. Najlakše je reći da je nešto smeće, jer nešto ne radi kako treba, a u suštini je problem manji. Nema to veze sa vremenom, vremena se uvek može naći.

Dario90
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2016. 16:01
:: Microsoft Lumia 550
:: Huawei P Smart 2021

Post od Dario90 »

Kako bih voleo da Mcsft nastavi sa telefonima tipa L550 ili L520, sasvim solidne masine, kvalitetna izrada, jedino sto ne radi za prosecnog korisnika su off mape, sve ostalo moze da prodje. Stvarno mi se ne prelazi na Android jer citam i da je nova Nokia 3 krs, bar po komentarima.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Evo, sinoć sam prebacivao sa ženinog j3 na komp preko usb kabla nekih 2,4GB slika i video zapisa, samo fajlovi bez goldera i trebalo mu 18 minuta. Onda sa moje L532 nekih 106MB prebacivao 13 minuta. Na kompu mi je win7 enterprise. Znači mnogo brže prebacuje sa androida neko sa svog wp. A možda se win7 ljuti što sam na win10m. MS kao da ide u stečaj, zatvara radnju... Bar kad bi dali neki popust...
sent from wp10 L532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Green napisao:гари, naravno da može masa stvari i na Windows-u da se ispravi. Opet, ako se čovek malo upusti u rabotu. Bug-ova će uvek biti, protiv toga ne možeš. Na korisniku je da li želi da ih prouči i otkloni. Najlakše je reći da je nešto smeće, jer nešto ne radi kako treba, a u suštini je problem manji. Nema to veze sa vremenom, vremena se uvek može naći.
S tim se slažem, pogotovo ako neko na forumu može odmah da ti kaže šta da probaš da uradiš.

Dario, probaj Sygic.

Srđane, to ipak sigurno nije zbog Windowsa, more biti samo zbog modela telefona. Kontam da jer kod tebe tu sad u pitanju to što se gomila sitnih fajlova kopira duže nego isto toliko megabajta krupnih fajlova... Ili tako nešto...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ili što je 106 MB na Nokiji veće od 2,4 GB na Samsungu. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Možda čak i nije povezao te telefone istim kabelom, ili preko istog USB priključka na kompu.

...a može i to da bude da su Nokijini megabajti veći i jači. :D

Poslednja izmena od гари u Uto, 04. Jul 2017. 14:10, izmenjeno 1 put ukupno.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

гари napisao:Možda čak i nije povezao te telefone istim na belom (...)
O kakvom belom pričaš? Nemoj da forumsku omladinu navlačiš na nedozvoljene supstance. :D :D
Nego, niko da kaže nešto za to najavljeno otpuštanje radnika? Kad su pootpuštali onih 20-tak hiljada koje su nasledili od Nokije, svako je skočio u zaštitu proleterijata, a sad ništa - samo Nokijini radnici su bitni, a? :D :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hehehe, hteo sam reći kabelom. :D

Više to nikog ne tangira, pomirili se ljudi sa činjenicom da Microsoft ne zna gde udara, i navikli se na takve njihove odluke. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

гари, svuda sam ulogovan, na kompu, office, telefon, skype, ali ama bas sve.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori