Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Vesti od Microsofta

Post od гари »

Da, vidiš, bolesni ljudi, ili sa takvim problemima mi nisu pali na pamet. Pored ljudi koji imaju takve poslove da su im često obe ruke zauzete. Ja sam recimo dao primer majstora koji treba stajući na merdevinama nešto da podešava gledajući u telefon.

Ali ko će to nešto napraviti nije ni bitno, bitno je da napravi bilo ko, i da taj podigne standarde ostalima. I u ovom konkretno slučaju, i da Microsoft ovo loše implementira u svoj neki telefon ili drugi neki uređaj, i to je dobro. Neko drugi će im posle "ukrasti ideju", nazvaće je revolucijom, neko će biti i besan, ali mi kao korisnici smo tako u dobiti.

Sent from mTalk on Windows phone

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Zato sam ja rekao da sve što ne škodi - koristi. :D
I još nešto: dobra ideja je svaka ideja koja je dobra. [emoji14] :D :D
-_-_-_-
Neka ovu ideju nekako povežu sa Kortanom - a ostali sa svojim asistentima - i moglo bi u specifičnim slučajevima da bude korisno i veoma zanimljivo.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

miodrage, uglavnom da, sve od Microsofta u poslednjih nekoliko godina je budalaština. Ti možeš da se nerviraš koliko hoćeš, ali je činjenica da Microsoft nije u stanju ni mnogo jednostavnije stvari da uradi kako treba, a sad želi i bolesnicima da ponudi epohalno računarsko korisničko iskustvo. Da, da, čuveni Stiven Hoking je pravi svedok kako tehnologija može da koristi invalidima. Od jadnog bogalja napraviše "celebrity-ja", najgenijalnijeg teoretskog fizičara, kome, vidi čuda, računar (verovatno Windows :roll:) uspeva da čita misli i pretvara ih u reči. :o
A masa ejakulira li ejakulira. No dobro, od mase se i ne očekuje da misli svojom glavom.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nije sve njihovo od poslednjih godina budalaština, naprotiv, ali treba manje da budu muva bez glave.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

U pravu si, nije sve. Odluka da se stane sa proizvodnjom telefona i razvojem operativnog sistema za iste je bio pametan potez. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

*razbijam dno pivske flaše o sto* :lol:

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

MS ima puno poluproizvoda, a nijedan kompletan. To je moj utisak nakon dosadašnjeg iskustva sa WP.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ali zato Mozo ima odlične kožne maske za 950xl. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala za video, Tošo. Lepo izgleda, red bi bio da dobijemo i na telefonima te opcije koje već neko vreme postoje na PCu.

A što se Microsofta tiče, retko šta neko zabrlja kao što su oni zabrljali sa Windows mobile. Ali da ti se toliko provlače neki problemi, da isprave bag koji bode oči tek posle godinu dana, deluje mi da to može samo kad ti nije bitno da li će to nešto uspeti. Da li će w10m kao ovakav sad uspeti.

Sad mi deluje da im w10m nije od početka bio bitan, i da je sve išlo ka ovome.

What's next for Windows 10 Mobile and existing Windows phones

Ali ko zna, videćemo tokom 2018. šta će biti. Jedino što nas sad mnoge više baš briga šta će biti.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, nisi u pravu. Imaju neke odlicne ideje, to sto su ih lose implementirali, to je drugi par rukava. A ti gori fanboy od mene.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Kao po starom dobrom običaju, braniš kompaniju koja više ni sama sebe ne brani. Po tebi loša implementacija ideje nije budalaština. :roll:
Pogotovo što se radi o ogromnoj firmi ogromnog budžeta. A od tebe većeg fanboya u istoriji civilizacije nije bilo. Bil Gejts da urami tvoju sliku u svojoj dnevnoj sobi.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Vi se još uvek raspravljate o davno završenoj priči zvanoj WP. A rezoni su tek sjajni.... neki ovde zaključuju da im taj projekat nije bio toliko bitan, a M$ uložio silne milijarde u taj posao i na kraju zabeležio gubitak oko 20 milijardi dolara. :o

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hteo sam reći da im je w10m kakav postoji danas možda od početka unutar Microsofta gledan kao samo prelazna faza (tokom koje bi bio mišljen napravljen kakav takav skup UWP aplikacija), a da je krajnji cilj mobilni OS koji bi pokretao samo UWP aplikacije, i na koji ne nameravaju da nadograde ni jedan od postojećih telefona.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Gari, recimo da si u pravu i da je to bio cilj MS, sada mi reci koja kompanija tj. rukovodstvo koje kompanije bi pri zdravoj svesti donelo odluku da na nedovršenom proizvodu gubi milijarde i milijarde dolara samo da bi napravil tranziciju ka OS sa UWP?
To sto ti navodiš je ravno samoubistvu a to je MS i uradio.
Jedina pametna odluka MS je da se kompletno povuče iz branše pravljenja OS za mobilne uređaje jer su do sada bezbroj puta pokazali da ne znaju da naprave takakv OS.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

neelix
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 22. Maj 2017. 14:40
:: Redmi Note 3 Pro

Post od neelix »

Koliko sam ja shvatio spremaju se da potpuno pređu na OS koji će podržavati x32 aplikacije i biće napravljen uglavnom za poslovni svet. Bilo kakav drugi pokušaj bi bio potpuni promašaj kao i ovo do sada...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Oho, rasplamsala se bitka, i to ništa dok Miodrag ne uskoči, Gari im više nije zanimljiv, mene ignorišu, a ostali WP-ovci su ili pobegli sa foruma ili pobegli od Lumija. :D :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, da li ti razlikujes ideju od implementacije? Po meni je recimo otkljucavanje telefona pogledom fenomenalna stvar, ali je MSFT to na svojim uredjajima traljavo odradio. Nasuprot tome na Surface Pro 4 radi savrseno! Ideja odlicna, implementacija losa. I onda je to po tebi sveukupno glupost. Nisi u pravu.
Ideja je jedno, rezultat te ideje moze da bude manje i vise uspesan. Na kraju, ne zaboravi sta je ko ovde od kompanija napravio uzevsi tudje ideje, koje su bile lose implementirane, pa je to dodatno razradjeno, obradjeno, sredjeno i dobijen odlican proizvod. Pogledaj malo zadnjih 10 godina, pa onda da sednemo da razglabamo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Miodrage, fantaziras. Losa implementacija je losa stvar, bez obzira na dobru ideju. Sta vredi Microsoftu koji u sustini ima (pardon, je imao) dobar sistem, kad je budilnik funkcionalniji od istog.
neelix napisao:spremaju se da potpuno pređu na OS koji će podržavati x32 aplikacije i biće napravljen uglavnom za poslovni svet.
Ne znam ko se to iole ozbiljan iz poslovnog sveta nada da bi M$ mogao nesto novo doneti, kad i Android i iOS nude skoro sve, sto se poslovanja na mobilnim uredjajima tice.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evi, jbg, ništa dok im Miodrag ne zagolica tabane, na nas su oguglali. :lol:

Znemanja, pokušavamo logikom da objasnimo šta Microsoft želi, a u stvari ili ne znamo dovoljno, ili prosto i ne može da se napravi logička veza između svih njihovih poteza jer se po mnogo čemu Microsoft ponaša kao haotična masa - i kao celina u datom trenutku, a i kroz vreme kako im se šefovi smenjuju.

Što se novca tiče, više bi zaradili samo da su imaju više Lumia modela, ali očigledno to nisu ni hteli. A tako bi imali i manje gubitke. Realno, mogli su u potpunosti i da obustave razvoj w10m, a ni to nisu učinili. A to bi im bila najrentabilnija odluka da su hteli smo da se povuku.

I naprotiv, sa wp8.1 su dokazali upravo suprotno - da mogu da naprave mobilni OS bolji od Androida.

A mobilni OS im treba. Kako je krenulo, možda se u bliskoj budućnosti dogodi i to da sve manje kuća ima kompjuter, ili da cela porodica ima tačno jedan kompjuter. U takvoj budućnosti bi im bilo krivo što nisu napravili i mobilni OS.

DODATAK:
Green napisao:Ne znam ko se to iole ozbiljan iz poslovnog sveta nada da bi M$ mogao nesto novo doneti, kad i Android i iOS nude skoro sve, sto se poslovanja na mobilnim uredjajima tice.
S ovim se slažem, previše je Microsoft nemaran prema svojim nekim proizvodima da bi imao poverenje poslovnog sveta.

Evo, pre par dana se pojavio problem sa prikazom slika u komentarima u Explorer for 9gag aplikaciji, i za par dana je developer rešio problem. Da je to Microsoftova aplikacija, čekali bi mesecima da reše problem. Konkretno, pretpostavljam da problem sa nesinhronizovanjem flagovanih mejlova (koji se pre mesec - dva pojavio) u Outlook aplikaciji još ne radi.

Odgovori