Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Vesti od Microsofta

Post od гари »

Dobra je zemlja, treba samo malo bolje da je nađubre. :D Al stipse, ne oplemene dobro zemlju, a onda kao odustaju jer nije bila dovoljno dobra zarada. :D

A i na kraju krajeva, možda izbace još jednu iteraciju w10m ne iz logičkih razloga, nego usled svoje haotičnosti. :P

Sent from mTalk on Windows phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

upravo pusten apdejt za windows PC i mobile uredjaje ........
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

TosaNS napisao:@green loša implementacija čega? Da li pričaš o aplikacijama ili neki problem sa os?

Koliko mi je poznato na android telefonu mogu aplikacije da naprave problem isto kao i na wp.
Tošo, nije uopšte bitno, loša implementacija bilo čega je loša. I Android ima masu loše implementiranih stvari, neke aplikacije su đubar teški. Eto Samsung na primer, je jako loše implementirao bateriju na Note 7, pa se telefon palio ko hepo kocka. Je l' naišlo na oštre kritike javnosti? I te kako. Primera ima na pretek.
Jedino gospodin miodrage smatra da se Google-u, Androidu i proizvođačima Android telefona sve gleda kroz prste.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

apsolutno se slažem sa tim da se greške nikom ne praštaju to kompanije najbolje osete kroz svoje finasije i gubitke koji im se iskažu na kraju fiskalne godine, ali o tome ne pričaju glasno da ne bi imali još veće štete. Fora je u tome što se poprilično peglaju stvari (zataškavaju se propusti) i to u velikoj tišini što opet zavisi od dinamike kojom se peglaju greške pa je time nezadovoljstvo korisnika manje ili veće. Kod svih je priča ista niko nije imun na greške, pitanje je samo kojom se brzinom one saniraju, ništa što već nije poznato širom auditorijumu. Ljudi mi govorimo o strategiji ogromne kompanije koja ima budžet jedne osrednjo razvijene zemlje, šta god da urade imaju veliki prag tolerancije i mogu sebi da priušte šta god, mislim da gubimo vreme na priču o MS i njhovoj strategiji o wp kako prošlom tako i nekom budućem vremenu.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Kompanije ne pricaju glasno o svojim propustima, ali ih i te kako uzimaju za ozbiljno, jer je zajednica korisnika ogromna. Sa izuzetkom Microsofta, naravno. Jer, da su tamosnji magarci iole ozbiljni s mobilnim sektorom, sve bi bilo mnogo drugacije.

Njima spasa nema, cak i da naprave neki znacajniji pomak (verovatnoca ravna nuli), ljudi su izgubili poverenje i da je sistem 10 puta bolji od konkurencije. S druge strane, treba i developere ponovo zainteresovati da prave dobre aplikacije. Kako stvari stoje, nemoguca misija, koju jedino pojedini "sladokusci" smatraju ostvarljivom.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Sve je to ostvarljivo, ali je pitanje kako bi Microsoft u budućnosti pristupio.

Za sad što se w10m tiče, tačno je da je Microsoft dopuštao da se problemi i godinu dana vuku, ako ne i više, da ljudi kukaju na te probleme, a oni da ih ne rešavaju. Čekati da Microsoft reši problem ma w10m je kao da čekaš mesiju. :P Ali ako oni sami promene stav prema tom sistemu, sve bi bilo drugačije.

Mada i proizvođači Android telefona imaju svoje propuste u svojim skinovima (ili kako ih već zovemo), a ispravka može da stigne samo kupovinom novog telefona (u najčešćem slučaju). Ili možda rutom...

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Revolucija u mobilnoj telefoniji je bio ekran na dodir, sada imamo operativni sistem koji je u velikoj zavisnosti od aplikacija bez kojih bi on praktično bio beskorisan uređaj. Jasno je da WP ne može da se takmiče sa androidom i ios-om na njihovom terenu, ali ukoliko na tržište izbace neki proizvod koji neće imati sličnosti sa tim operativnim sistemima mogu pomeriti priču u drugom pravcu (ne tvrdim da će tako biti 100% ali postoji verovatnoća). Ne očekujem od MS-a da izbaci neki novi sistem sličan android ili ios-u (oslanjajući se na third party app) svakako mislim da će to biti nešto drugačije i inovativnije jer otkako nema Stiva Jobsa imam osećaj da se u svetu mobilne telefonije tapka u mestu, a po obimu kapitala jako je malo kompanija koje bi mogle da izbace nešto zanimljivo pri čemu ja tu ne isključujem i ostale IT kompanije ...

Za primer uzimam surfejs uređaje od MS koji hteli mi da priznamo ili ne ipak pronalaze put do kupaca i da su u ovom trenutku poželjni na stolu ako ne isto, a ono bar približno koliko i neki mackbook. Naravno ne umanjujem značaj jabuke ali mislim da u ovom trenutku nije više 10 mesta ispred konkurencije ...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Za Surface se i ja slažem, a i ne samo Surface nego i za brojne druge uređaje iz te kategorije.

A za aplikacije, prilično sam skeptičan da bi mogli bilo šta bez third party aplikacija i programa. Šta god da bude, deluje mi da će aplikacije u ovom ili onom obliku, i na ovaj ili onaj način biti ključne, pa makar one bile negde u pozadini. Tako je za sve, za konzole, za računare, za smart telefone, za bilo šta kompleksnije. Jedino su stare Nokije mogle bez third party aplikacija kad su ti telefoni i bili namenjeni za mali broj stvari.

Ako budu hteli da uspeju u mobilnim sektoru ili onom sledećem, moraće opet da stanu Androidu i iOSu na crtu.

Banking aplikacije, i razne druge manje i više bitne... Bez toga ništa, i nema zaobilaznog puta.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Samo neka izbace ogroman fablet sa ekranom na preklop i integrisanom olovkom, i ima da dignem kredit da ga uzmem, kao naša forumska drugarica Deana za svoj novi IP6. :D

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Mozes i kreditnom karticom, na rate bez kamate :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Report: HP is experimenting "intensively" with Android for HP Elite X3 successor - MSPoweruser

Ovaj deo na kraju mi je vickast...
Without enterprise mobility customers like HP, one wonders if there is really any point in another attempt at trying to squeeze Windows once more into a mobile form factor, given that the mobile app issue will never really go away.

We propose a better solution would be to release their own distribution of Android (with the Google Play store) that place their own services as much as possible front and centre, and offer a virtualized Windows environment when connected to a big screen.

Let’s not call it capitulation, let’s call it Embrace and Extend.
To bi valjda bio Android Microsoft Fanboy UI. :D Ono kad toliko želiš da koristiš nešto od Microsofta da ni na Androidu ne možeš da se odvojiš od njih. :P

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

To je bio veoma dobar model u vreme kad je izašao, i ne čudi da njegovog naslednika žele da opreme Androidom. Da je i on izašao sa Androidom (i nešto boljom kamerom), umesto sa W10M, ne sumnjam da bi imao 10 puta bolju prodaju.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Pa i ne bi bas, jer je HP skroz nebitan u Android svetu, takoreci egzotika. A egzotika se debelo placa. I ovi poznati naplacuju boga oca za svoje flagship modele, a kamoli ovi. Nisu bas svi korisnici idioti.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Čak mislim da bi taj HP sa Androidom lošije prošao. Ovako su mogli da se priključe uz Microsoft koji razvija Continuum, ovako bi morali sami to da prave. I da vidim kako bi HP naveo developere da razvijaju aplikacije tako da se prilagode većem ekranu. Možda tek Samsung uspe u tome s obzirom na svoju ogromnu bazu korisnika.

Tj. ili bi HP morao mnogo više da uloži u razvoj, ili bi taj telefon bio još jedan u moru Android telefona.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Nece HP na kraju nikako proci, koji god da je OS uzeo jer su izbacili jedan model da vide kako ce da prodje i onda status kvo, aka Microsoft. Da su uzeli Andorid bili samo zrno peska u moru drugih proizvodjaca. Drugo, imaju prosecnu kameru kao i gomila drugih, a isto tako nabili cenu koja je neopravdana. A ni sa W10M nece nista uraditi jer developeri nece razvijati ja 1 ili 2 brenda, vec kada prica postane ozbiljnija. A koliko je postala ozbiljna jeste da su neki povukli svoje aplikacije sa W10M. Jedino ko bi mogao da razvije eventualno 3. konkurentni OS jeste Nokia ako pokrene neki od svojih ranijih projekata, mada sumnjam.
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Zapravo sa pristupačnijom cenom bi mogli da uspeju sa w10m... (Ako zažmurimo na činjenicu da nema novih telefona, i da neki developeri već sklanjaju Windows aplikacije.)

Da je taj telefon sam po sebi imao normalnu cenu, i da onaj lapdock ima cenu koju bi zapravo trebao da ima, onda bi to bilo dobro. Konkretno, telefon koštao 800€ u startu ako se ne varam... A lapdock 300€... Za 300€ kupiš laptop ili 2u1 koji će sve ono moći, uključujući i Continuum... Dakle, lapdock da košta 100-150€ maksimum (jer šta on ima, tastaturu, touchpad, ekran i bateriju). Onda bi to imalo nekog smisla.

Super je ono stvar - kucaš nešto na lapdocku, hoćeš ti da proslediš nekome na brzinu kasnije, izvadiš telefon, i uradiš sve bez da uključuješ laptop. Jer to je sve tu, ti si zapravo na telefonu to i radio, ne treba čak mi da se sinhronizuje!

Pa i win32 programi sa servera... Mada bi meni lično više odgovaralo da mogu moj kompjuter od kuće da koristim kao server za Office, za Corel Draw, za bilo šta...

Za korisnika kome to treba je i ovakav Windows 10 mobile bolji nego Android ako bi ovo gore omogućio.

Ali, ako taj lapdock ne košta značajno jeftinije od lapdocka (što nikad ne bi bio slučaj), onda od cele te ideje nema ništa. Što bi neko sebe stavljao u položaj da bez potrebe zavisi toliko od neta. Maleni laptop ili 2u1, USB kabel, telefon, i vozi... :)

A da, i nedostaje to da Microsoftov softver zapravo bude pouzdan. :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

гари, shvati jednu stvar, tržište više neće Windows telefone! HP i bilo ko drugi može da stavi cenu od 100 dolara, masa će radije dati tri puta više za Android. A danas čak i oni najjeftiniji lepo rade. To smo već rekli 1000 puta.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

гари, nije poenta to cene, HP je anonimus na ovom polju u odnosu na druge, W10M je OS koji ima ucesce na nivou statisticke greske, samo hazarder bi ista ulagao u takav OS, dovoljno govori sto ni MS vise ne izbacuje nove telefon. U firmama se koriste Surface uredjaji ili Apple-ovi, jos nisam video nikog da koristi telefon sa lapdockom, dakle korisnicima nije potreban telefon sa lapdockom ili ostalim bakracima koji kostaju ko svetog petra kajgana kad za te pare mozes kupiti Surface i imas sve. Sto kaze Green, trziste prosto ne zeli Windows telefone, a trzisni udeo govori u prilog tome, samo ko nece da vidi. Mami sam kupio nedavni LG K8, telefon radi perfektno bez bugova, tako da vise ne pije vodu ni da su midrange Lumije bolje od Androida.
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, Green, ali ne zato što se ljudima ne sviđa w10m i cela ta ideja, nego jer se Microsoft ne trudi dovoljno. (Što se vidi po sporom ispravljanju grešaka u sistemu i aplikacijama, i neobjavljivanju novih modela.)

I slažem se, Apolo, da lapdock jednostavno nije potreban (dovoljno velikom broju ljudi). Lapdock bi jedino bio dobar onome ko bi da uštedi, pa eto da kupi lapdock umesto laptopa, ali ko ima pare za flagship telefon neće trčati na lapdocku da uštedi.

Samo kažem: da je Microsoft bio posvećeniji w10m, sve to bi bilo drugačije. Ali to je ono: da baba ima mu*a bila bio deda... Ne bi oni bili Microsoft da su se nečemu posvetili. :P Microsoft recimo nije posvećen ni Edgu, svom novom browseru NA DESKTOPU koji je tu već dve godine, a još ne može da zameni ni Chrome, ni Mozillu...

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

гари napisao:Da, Green, ali ne zato što se ljudima ne sviđa w10m i cela ta ideja, nego jer se Microsoft ne trudi dovoljno
Kako si ti nerazuman i tvrdoglav čovek to je neverovatno. Pored svih pokazatelja koji ne sumnjivo govore da ogromna većina tržišta nije prihvatila takav OS, ti večito izmišljaš neke razloge jer sve posmatraš kroz svoj lični stav. Ako već komentarišeš stanje na tržištu, onda je relevantno jedino mišljenje većine, koje je potpuno jasno opredeljeno i nikoga ne zanima šta TI i još vas nekoliko mislite o tome. Ko ti brani da budeš peder ako hoćeš, ali nemoj da ubeđuješ većinu normalnog sveta kako je to super, jer većina to definitivno neće.

Odgovori