Nokia N80

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Zemljače Lomnica_siti ako si ti zadovoljan sa tim telefonom za mene je to ozbiljna preporuka jer cenim tvoje mišlenje kao poznavaoca a malo sam sa zasitio N 70! POzdrav!!! 8)
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

shaner
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 00:32

Post od shaner »

do skora sam koristio n80 a pre par dana sam uzeo n80 internet.. imam problem.. kada ukucam *121# za proveru kredita on pocne reqesting i onda nista.. mislio sam da je do mreze.. ali pokusao sam i sa 064 i 061 i opet isto.. jel zna neko sta treba da uradim i sta da podesim ako treba da bi mogao da vidim stanje?? nemojte samo da mi kazete da predjem na postpaid ;)))
i jos jedno pitanje za one koji se razumeju.. na n80 sa istom ovom karticom sam mogao da ostvarujem video call ali na ovom telefonu kaze mi "no suported by network" pa molim sve one koji znaju u cemu je problem da mi pomognu.. hvala dobri ljudi :cry:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

sve ti je to do mreze koju koristis... kontaktiraj njih i sve ces srediti...pozz 8)

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

@shaner, cuo sam da se takvi problemi javljaju na pojedinim telefonima. Dakle, nije problem do MTS niti VIP, vec je aparat u pitanju. Na 064 stanje mozes proveravati i pozivajuci 777, a za VIP ne znam. Sto se tice video poziva, proveri u podesavanjima mreze da li je telefon na dual modu, ili na gsm. Mora biti na dual modu, a u trenutku kad zelis da obavis video poziv, ispod oznake za jacinu signala mora pisati "3G". :)
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

shaner
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od shaner »

fala pilgrim ali to sam i sam shvatio juce uvece na kalisu :D kada sam dobio 3g domet u dual modu :) ali devojka mi nije bila u dometu 3g-a i onda opet nista :cry: samo me nervira ovo oko provere kredita.. tako isto mi je bilo pre 3god i sa 6630 prvih nekoliko dana i onda sam ja dzarao nesto i odjednom jet o moglo da se vidi.. i kasnije je sve bilo ok.. da ga j**** ne znam sta da mu radim :? .. software da menjam nema svrhe jer ima v 4.0707.0.7. kapiram da je to poslednja edicija :unsure: ?? nemam pojma..

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

vidim da nema bas puno postova o n80 sto mi govori da bas nije popularan,al ima sve
na papiru je bolji od n73,jedino ta kamera je mozda losija ali sve ostalo je bolje,ja stvarno vise nemam ideju sta da kupim,mislim koju nokiju
posto sam se zasitio k800,pre tacno godinu dana(sutra ce biti 1 god.)sam ga kupio i super me je sluzio,nema primedbi,nikakvih,vise nego dobar,a onda kad mi je buraz pozajmio n95 na par dana osetio sam sta je symbian i da ima mnogo vise da se cacka i da je zanimljiviji,pa sad nemam pojma sta da uzmem,n73 -ocajna plastika,n80-los slajder(i po gsm areni se vise ne proizvodi-znaci vec je star),e65 -cr5kava pozadinsko svetlo(a najlepsa je nokia u poslednje 3 godine),e61i-puno para,a cigla je,n91-osetljiv hd,los ekran,6120-jeftin symbian fon i znam da cu biti ravnodusan prema njemu,a i nema wlan koji bi voleo da imam
lomnica je uzeo n80 a on je jedan od najvecih strucnjaka za fonove ovde,tako da sigurno n80 nije los....tesko mi je da se odreknem kamere od 3.2 mpx,ali zato hocu wlan,veci ekran,symbian,bolji video,svi imaju neku falinku koja a svaka mi je bitna,idealni bi bilo kad bih nasao monoblok da ima display od minimum 2.2 incha,sumbian,kvalitetno kuciste,wlan i minimum 2 mpx kameru ali pozeljnoi je 3.2,a najblize tome je n80
nokia c7

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Mali off - prvi put od tebe cujem da na E65 crkava pozadinsko osvetljenje. Svi za koje znam da koriste taj fon, imaju samo reci hvale za njega. Da to nisi cuo od nekog lika koji ne zna da postoje senzori koji regulisu osvetljenje tastature i ekrana, i pale se, tj. gase u zavisnosti od spoljasnjeg osvetljenja? Inace, ako volis slajdere, bolje uzmi E65, jer je brza od n80, ima vise slobodnog RAM-a, odlicno odradjen slajd, veci ekran i mnooogo jacu bateriju. N80 ima samo bolju kameru.

pmzg10
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 27. Dec 2004. 04:27

Post od pmzg10 »

Pitanje vezano za bateriju kod N80 - kupio sam nov novcat mob, i to krajem petog mjeseca, a već mi je treći put na servisu zbog kratkog vijeka baterije!! Izdrži mi u vrh glave 10tak sati!!! A koristim ju sasvim prosječno, 30tak poruka, do 10 min razgovora, i možda dvije tri fotografije dnevno!! Nedavno sam ju napunio bez namjere da ju koristim, i trajala mi je ravno od 22:15 do sutra 17:00!! Da li je to normalno i šta da radim? Uz sve to mi punjač zuji dok punim mob, i to u trenutcima kada se očekuje uspostava poziva ili slanje primanje poruke... Pa nije valjda da baterija stvarno traje tako kratko, niti dan..?

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Ne znam sta ocekujes sa bednom baterijom od 820 mAh na takvom potrosacu kakav je N80... Vecini zahtevnih korisnika tog fona koje poznajem, baterija traje dan ili manje, mada bi uz malo koriscenja mogao da izdrzi i 1.5 dan. Verovatno mozes poboljsati autonomiju ako izvrsis update sw, malo su sredili taj problem u novijim verzijama.

shaner
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od shaner »

meni baterija najopustenije traje 1 dan.. a pricam oko 2-3 sata.. oko 50tak poruka i mailova.. i jos malo dzaram po netu.. 8)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

shaner napisao:... software da menjam nema svrhe jer ima v 4.0707.0.7. kapiram da je to poslednja edicija :unsure: ?? nemam pojma..
Uh,star ti je taj softver sine,ja imam 5.7.19.02 ako se ne varam,a pre njega sam imao v4.063... i onda vidis koliko je tvoja verzija daleko od najnovije!!
Pozdrav 8)
llulle napisao:...lomnica je uzeo n80 a on je jedan od najvecih strucnjaka za fonove ovde,tako da sigurno n80 nije los....tesko mi je da se odreknem kamere od 3.2 mpx,ali zato hocu wlan,veci ekran,symbian,bolji video,svi imaju neku falinku koja a svaka mi je bitna,idealni bi bilo kad bih nasao monoblok da ima display od minimum 2.2 incha,sumbian,kvalitetno kuciste,wlan i minimum 2 mpx kameru ali pozeljnoi je 3.2,a najblize tome je n80
Vidi,ja sam vec opisao svoj primerak,ako si citao mozes da vidis da je sladjer skoro odlican,znaci u zatvorenom stanju ima mozda delic milimetra setnje levo-desno,dok u otvorenom stanju ne mrda,a onog klackanja gore-dole kao kod recimo 6280 kod mene NEMA!!Mozda je to od primerka do primerka,mozda je do serije (noviji klimaju manje recimo) ili nesto trece,uglavnom kako sam se plasio da ce biti ovo je skoro odlicno,za 5-!!
Sto se svega ostalog tice ja sam odusevljen,ekran cista perverzija,kao pravljen za moju saku iako mi je na prvi pogled delovao kao debeljuca :) brzina rada mi je osetno veca nego na N70 pa i N72,opet mozda je do vrlo sveze verzije softvera (mislim da je izasla pocetkom Juna) i smatram da autonomija od dan i po-dva nije losa za ovakav smartphone i ovakav ekran (cini mi se da otkako imam najnoviji softver baterija brze ode,a da ga ne koristim vise nego pre,evo sad ce da mora na punjac a ne prodje puna dva dana)!!
Mislim da se u ovako malom pakovanju ne moze ocekivati bolje,ipak je nemoguce spakovati sve u ovolicno pakovanje i jos bateriju BL-6C bateriju (gde bi onda antena stala) a kvalitet izrade samog kucista je vrh,plastika bolja nego na N70,u poredjenju sa N73... HA HA,ne moze se porediti,ono cudo,a bogami i N95,izgledaju suvise plasticno nekako,a meni najbitnije je da nista ne skripi i da je tastatura jako meka i prijatna za rad,zasad ovaj malisa od mene ima jako visoku ocenu!! ;) I ne znam otkud ideja da se vise ne proizvodi te je kao takav zastareo!?!? :?
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Drugar ima N80 IE, već tri puta ga je nosio u servis zbog zvučnika i još uvek mu prekida periodično. Rekli su mu da je to loše urađeno i da u principu ne može trajno da se sredi. To mi je potvrdio i Milan iz Info tima, uz još neke detalje oko famoznog tananog flet kabla na kome je prekidač za paljenje i još neke stvarčice. Zaključak je bio - kad jednom krene da se kvari i kada se prvi put otvori - nikad to više neće biti to...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Miškoni, bilo bi lepo kada bi u temi o n95 takodje prokomentarisao kvalitet flat kabla - onako kako ga trenutno vide serviseri(i uopste koliko je osetljiv ovaj fon, tj. njegove slabe tacke) . :)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne mora da znaci,sta onda ti da kazes kad si vec 3 puta otvarao svoju N91!? ;) Razumem da postoje neke dizajnerske mane koje se provlace kroz vecinu proizvedenih primeraka,medjutim ja nisam cuo za te koje si upravo pomenuo na svom telefonu,zvuk je KRISTALNO cist i ne prekida!!
Mislio sam u pocetku da je mozda problematican sto se tice mreze jer mi se desavalo da dosta varira a onda sasvim slucajno u razgovoru burazer pomenu da i njega zeza N93,kevu cesto ne mozemo da dobijemo na njen Samsung... i ispostavilo se da je samo budjava mreza problem,sto je u neku ruku sreca,a inace imam jaci signal nego na N91 sto sam imao (znao sam da sidjem da cackam pribor za pecanje u suterenu i da niko ne moze da me dobije po sat i duze,dok ne izadjem napolje ili ne odem na sprat,a zivim na brdu inace i suteren je ukopan manje od metra)!!
Iskren da budem ovako nisam skoro bio zadovoljan nijednim telefonom,,posle update-a mi se cak solidno pojacao zvuk tako da sad i ne moram da drzim na maksimumu ton zvona,cujem ga bilo gde,stvarno sam prijatno iznenadjen,ovaj malisa ce biti mine for a loooong time!! :D :oops:
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

pilgrim, N95 je još mlad i potrebno mu je vreme da se dokaže u mehaničkom smislu. Čuo sam da neke prodavnice ne žele da ga prodaju pod izgovorom "kako da dam garanciju na spravu koja toliko košta i urađena je tako kako je urađena"...

Lomnice, naravno da ne mora da znači i sve to može da ima veze i sa načinom na koji se neko ophodi prema telefonu. Ali činjenica je da su neke stvari u njemu odrađene tako "tanano" da iole nervozniji serviser može da napravi još veću štetu.

Ja sam N91 otvarao 2 puta, prvi put da vidim kako je urađen i drugi put da očistim prašinu. Mob sa te strane (unutrašnje) izaziva strahopoštovanje. :wink: A slažem se da mu je nešto slabiji prijem signala, primetio sam i ja to na nekim mestima ali samo kada je uključen 3G.

nik2yu
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 24. Avg 2007. 17:09

Post od nik2yu »

ljudi aj nek mi neko napise completan walkthrough za gasenje ove male plave lampice iznad ekrana, na engleskom meniju po mogucstvu, kupio sam ga juce pa dok se ne uigram nista, a hteo bih da ustekam bateriju sto vise. i ako neko zna kako da povezem fon za wlan koji imam u kuci, bio bih vise nego zahvalan
hvala unapred :)

tazman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 07. Avg 2007. 09:39

Post od tazman »

da li software koji inace radi na drugim 9.1 s60 3.0 telefonima, tipa n73, n93, e65 i sl. radi i na ovom telefonu posto je rezolucija ovih telefona 240x320 a na n80 je352x416 ? posto ja mislim da ne moze i da mora verzija programa bas za ovaj model al' reko ajde da pitam ?

zox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 17. Mar 2005. 16:44
Kontakt:

Post od zox »

većina softvera će da radi bez problema bez obzira na rezoluciju to ti je jedino za igrice problem.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

nik2yu napisao:ljudi aj nek mi neko napise completan walkthrough za gasenje ove male plave lampice iznad ekrana, na engleskom meniju po mogucstvu, kupio sam ga juce pa dok se ne uigram nista, a hteo bih da ustekam bateriju sto vise....
A otkud ti ideja da ce gasenje one lampice povoljno uticati na trajanje baterije!?Jedini nacin za njeno gasenje je da iskljucis sleep mode u podesavanjima a to onda onemogucava gasenje ekrana pa posto ce on stalno da radi (screensaver) trosice sigurno vise baterije nego ona mala LED lampica!
Pozdrav 8)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

nik2yu napisao:i ako neko zna kako da povezem fon za wlan koji imam u kuci, bio bih vise nego zahvalan
hvala unapred :)
Pa nema tu puno mudrovanja, jednostavno kad hoces da se konektujes na net usmesto wap-a tj. gprs-a ides na opciju Search for WLAN i kad ti izbaci nadjene/i odaberes i to je to..
Jedina situacija kad moze da ti brlja tj. kad nece da se konektuje jeste ako je signal ispod 15%.. :dry:
Imas i koristan programcic na http://www.nokia.com HotSpot Finder cisto da vidis jacinu mreze na koju se kacis i tako te podatke ako te bas zanimaju ;)

Odgovori