Ubacivanje acoustic drajvera i ikona

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ovako,oprostite mi,ali imam jedno pocetnicko pitanje.Kada ubacujem acoustic drivere ili menjam ikonice,da li fon na to reaguje kao flash?Tojest,da li se ponovo brisu svi podaci iz telefona?Hteo bih da vidim koliko je poboljsanje sa tim w880i driverima,pa cisto da znam da backup-ujem podatke s njega...

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

KAd ubacujes ti samo brises stare i ubacujes nove drajvere, i traje manje od flashovanja ;)
Sto se tice ikona, ti ubacujes nove ikone i menjas nov menu.ml za stari, ako budes hteo da vratis original ikone potrebno je samo da ubacis original menu.ml 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Super,znaci koliko sam uspeo da shvatim,nista se drugo ne menja osim tih stvari koje ja sam menjam,i nece se pobrisati podesavanja mreze i ostalo...odlicno,moracu i to da odradim,verovatno veceras,u nocnim satima dosade,posto me ionako muci nesanica vec nedeljama :lol:

Samo da odlucim sta od ikonica da stavim,odoh sad malo na pocetak teme da se informisem i bacim oko opet na ono ikonica sto ste postavili ovde :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

:) tacno tako :) Hehe mnooogo teska odluka, ja sam stavljao jedno 3-4 pa izabrao najbolje :roll:
Najbolje je da posetis ovaj sajt:
http://se.sgh.ru/files/cat22.html evo taj deo gde su svi 240x320 meniji sa ikonicama :) pregledaj pa koji ti se svidi skini :) Ali pazi k790 i k810 menu.ml nece raditi lepo na k800 sw tako nemoj dzabe da se trudis...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ma bez frke,nego reci mi,jedna stvar mi nije bas jasna...napisao si da se u kreirani folder ubaci taj menu.ml i ikonice...to znaci da ikonice dobijem recimo u zip fajlu kao png slicice ili tako nesto,ili sta?taj deo nisam bas najbolje razumeo,pa ako mozes da pojasnis...ili pak vec sve stize sredjeno,samo ubacim u dati folder i pustim xs++ da radi?

modovao sam neku staru temu nachisto i od nje napravio odlicnu temu posvecenu svom predivnom :lol: Cowon plejeru,pa bih da zbudzim i neke fancy ikonice da idu uz to ;)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

U zip/rar dobijes folder u kome su ikonice i menu.ml :) tako raspakovano ubacis u foldere koji imaju putanju tpa/preset/system/menu
Ali neki rar/zip kad skines dobijes folder tpa/ pa u njemu foldere preset/system/menu gde se nalazi sve samo ubacis u folder files_to_upload 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

MilančeBGD, hvala puno!nasao sam par jako interesantnih menija na onom sajtu,samo se pitam koliko dobro ce raditi oni shatro animirani meniji,veceras ce da padne proba pa cemo videti

3eMyH3aKoH
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:04

Post od 3eMyH3aKoH »

evo vam isprobajte meni koji sam ja uradio: http://www.sendspace.com/file/lcbrlf (morate instalirati operu mini i gmail app)

originalni sam skinuo odavde: http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=15441 ali mi se njegov raspored ne svidja, plus ima dosta aplikacija koje zahteva da se instaliraju (od kojih mi pola ne treba da druga polovina ne radi). medjutim ikonice su mu perverzija i morao sam da ih iskoristim.

edit: posto nemam cime da slikam telefon da se lepo vidi meni, evo vam preview iz menuedit-a:
Slika

edit2: ispravljena greskica i jos malo doradjen meni

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Da li postoji neki program kao menu edit, a da moze da edituje k810 menu.ml? ako nema, da li bi neko mogao da okaci neke ikonice i menu.ml za k810?
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ubaceni acoustic driveri,i primetna je razlika,ne drasticna,ali primetna je.Neznam da li ja umisljam,ali cini mi se da su basevi dosta jaci,a cini mi se da se i default zvuci iz menija,tipa klik kad se stiskaju dugmici i to,takodje glasnije uju.Sa ikonicama zasad necu da se zezam,jer nikako da nadjem nesto da mi se dopada,a da ima standardan raspored,tojest da svaka ikonica obelezava standardnu aplikaciju ako na originalnom meniju.Inace,skinuo sam i sav branding sa kucista telefona,i sad izgleda jaaaako lepo i cisto i srebrno....barem je redji nego crni :lol:

MilančeBGD, hvala na detaljnim uputstvima,veoma su pomogla.Ajde ako imas neke zanimljive ikonice ali da prate standardan raspored menija,posalji ili okaci negde,ili me uputi do njih,sa onog ruskog sajta nemogu nista da skinem,nigde ne vidim opciju za download,sto je cudno,posto znam i da citam i govorim ruski prilicno dobro :D

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

:) ma nista :) Ma ja sam drzao ove iphone ikonice i one sa prve strane(mislim najduze drzao :D )
A sa onog ruskog sajta ako hoces da skidas mroas da se registrujes :)

http://se.sgh.ru/index.php?do=register
prvo ti je user, pa pass, pa opet pass, pa email, i upises verf. kod i kraj 8)

3eMyH3aKoH
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:04

Post od 3eMyH3aKoH »

najglasniji acoustic koji sam ja isprobao je ovaj: http://www.sendspace.com/file/rhfqot

mada nisam ih puno probao, ali od onih koje jesam ovaj ubija :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

MilančeBGD, one iphone ikonice su bas ok,ali dal prate originalni raspored stavki u meniju?i da li se mogu koristiti sa nekom drugom temom?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

araphel, da prate original raspored :) naravno da mogu da se koriste sa drugom, bilo koju temu da stavis one su tu 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

MilančeBGD, super,onda cu lepo da probam veceras da ih postavim,posto jako lepo izgledaju,pa cu preneti utiske :wink:

edit: probao sam da na postojeci menu.ml od crystal clear nalepim samo neke druge ikonice,sa istim nazivima,ali nista se nije desilo.Tojest xs je odradio posao,ali meni je izgledao potpuno isto.Nervira me izuzetno sto ima jako lepih menija na onom ruskom sajtu,ali vecina ih umesto video call stavke ima radio,a to mi nikako ne treba i zivcira me.Kako da prevazidjem ovu prepreku?Kako da recimo uzmem samo ikonice i napakujem ih na menu.ml koji ima standardan k800i raspored,tojest video call umesto radija?

Novi Edit:ubacio sam neki menu_elements,i definitivno su najlepse ikonice koje sam nasao...ostavljam njih za sada.Medjutim,primetio sam da otkako imam akustiku od w880i,melodije za zvono pri pozivu zvuce nekako suvise prazno i limeno,neznam kako drugacije to da opisem.Da li je jos neko iskusio ovakav problem?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

hmmmmmmm.....nema Milancheta da da svoje cenjeno mishljenje....Nestao u akciji izgleda :lol:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

araphel, hehe nisam video ovaj edit :D :lol:
Verovatno nesto nisi dobro uradio sa ikonicama :) mozda rezolucija, naziv, opcije u menu.ml :roll:
Pa te koje imaju radio umesto video call stavke to je k790 menu...
Sto se tice ovih akustik drajvera, nisam primetio :D a iskreno uvek mi je telefon u modu necujno, tako da je tu samo vibracija :P

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

MilančeBGD, a kako regulisem uopste opcije u samom meu.ml?I sta ce da se desi ako recimo stavim menu.ml od crystal clear, a ikonice prekopiram neke druge,sa istim nazivom i istim velicinama?

Sto se akustike tice,jasno primecujem da telefon zvoni prodornije ali je zvuk nekako limen i shupalj,dobro se cuju bubnjevi sa neke pesme recimo,ali ostatak je nekako shishtav,nekako slabiji nego ranije,a basova kao da nema...kod slusanja muzike i reprodukcije muzickih fajlova ovako je sve ok,ali recimo ista melodija drasticno drugacije zvuci kad je ovako pustim i kad je postavim za zvono

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

araphel, pomocu notepad-a :) ili programa Menu Edit... Najbolje bi bilo da uzmes original k800 menu.ml otvoris u Menu Edit programu i lepo stavis ikone i ostalo sta zelis da promenis 8) i napravis svoj menu 8)
http://forums.se-nse.net/index.php?s=6b ... ntry105778

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

MilančeBGD, strava,evo sad skidam meny editor i onda cu da se igram i probam da napravim nesto originalno :wink: pa cemo videti koliko cu uspeti u tome :D

Odgovori