"Nov telefon" u radnji bez originalne fabricke kut

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

LittlePrince, pa taj k610 je 100% uzet preko telekoma ili telenora,otud otvorena original kutija....
A zvanicni uvoznik za SE je strong&uniqe
D500&E71

primus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Maj 2007. 20:29
:: Xperia T
:: K800i

Post od primus »

sta? originalna kutija! full oprema :lol: :lol:
kod nas u Kraljevu telefoni (lepo raspakovani) stoje po rafovima
Dobar dan
Dobar dan
posto je k800
220 evra
'fala...mogu li da ga pogledam
moze (daje mi ugasen fon)
(obrcem ga ja i smejem se) a mogu li da pogledam kako radi, upalite ga molim i recite mi zasto bih trebao da kupim bas njega (pitam, iako sam kompletni test prezvakao milion puta, cisto da vidim iz prve ruke kako sve to funkcionise, koliko je brz,...)
STAAAAAA! (cudi se prodavac) da palim telefon? gazda bi poludeo. moze samo ako ces da ga kupis odma' (i gleda me zabezeknuto). u ostalom...sta ima da gledas. telefon k'o telefon. al' ovaj ti je super. svi ga kupuju :D

izadjem ja i odem u sledecu radnju...isto
u jednoj mi prodavacica kaze: evo, vidi kako je lep!
u jednoj gledam onako ugasen telefon, prevrcem ga i mislim kako bi u Evropi igrali oko mene i prodali mi ga, mozda, i jeftinije nego ovde. prodavacica pije kafu i ne ferma me 5%. pomerim zastitni poklopac kamere, a ono, zastita sociva ispala i nekako se izuvrnula...ne mogu ni da opisem kako je ono cudo na 'onako lepom telefonu' izgledalo.
uglavnom, samo u jednoj radnji sam dobio karticu u telefon...

i posto nisam mutav, a i pomirio sam se sa 'pakovanim' telefonima jos 2001. dodjem lepo u Bg i kupim za 40 evra manje. dobro svercerima, dobro meni.

mnogo ce jos vode proci Ibrom dok drzava ne obrati paznju na mnogo vaznije stvari, a kamoli na prodavce mobilnih telefona

'ostajte ovde...'
xe-xe

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Moj bivsi k750 je bio iz rucno sklepane kutije, ali full oprema i sve je bilo ok ;)
Inace video sam da covek vadi iz original kutije i stavlja u njihovu, i mogao sam da upalim da pogledam :roll:
Kad sam uzimao k800 isao sam u radnju koju svima preporucujem :) lepo covek izvadi original kutiju, izvadi telefon i stavi ga na sto, pitao sam da li mogu da upalim kaze nema problema slobodno... Nisam ni zeleo da otvaram kutiju i da proveravam da li nesto fali i da me mozda nije zeznuo ;) Dobio sam fiskalni racun, dobio garanciju na sw i na hw 6 meseci, plus za male pare 8)

Licno mislim da ne treba kupovati od nekih nepoznatih radnji jer sad svako moze da otvori radnju sa mobilnim telefonima, da pakuje u njihove kutije, da prodaje skidane sa neke mreze...
Ja se licno jezim na telefone sa mreze, ali opet oni mogu da promene masku(stave neku kinesku) flashuju telefon i imas original telefon :dry:
I posle radi update preko SEUS-a i onda dobijes zakljucan telefon...
Dosta radnji prodaje telefone sa mreze i one "original", i razlika je 10e :|
Pa ko zeli dekodiran telefon, sa neke mreze, pa takvi telefoni bi trebalo da budu 50e jeftiniji...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

Post od tekt »

au cime se sve sluze ovi nasi prodavci mobilnih prodaju cak i originalne kutije.smesno i zalosno
znaci trba obratiti paznju da ti ne uvale "navodno" nov ali polovan

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

aa.. kad se sve sabere i oduzme.. nebi sad da preuvelicavam danasnju situaciju kupovine kod nekih prodavnica ali.. dali je recimo naj sigurnije onda od operatera uzeti telefon ?

recimo ja sam sada Z3 uzeo kod svoga operatera (na zalost ne mogu da kazem koji) i dobio sam fenomenalnu slide kutiju (z3 je slide telefon pa je kutiju napravljena u tom fazonu.. naravno, njegova originalna kutija) koju kad vidis kao da stoji u njoj vertu od 1000€ a ne prosecan telefon, uz aparat ide 64mb ili manja kartica a ja sam dobio 128mb i godinu dana garancije a kod ostalih su i po 6 meseci

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

Ti telefoni kod operatera su kupljeni od uvoznika (mislim da operater nemaju sopstveni uvoz), tako da, da, najsigurnije je kupiti od operatera, isto kao i kod zvanicnih uvoznika - telefoni stizu istim kanalima.

mareg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 22:25

Post od mareg »

ej ljudi, planiram da kupim nov telefon, i sve sto vise citam komentare sve mi se manje kuppuje!!! :shock: da li neko od vas zna sta ide uz se k800i u full varijanti??? kako da prepoznam da li je skinut s mreze??? sta da radim??? hvala unapred....

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

10000 puta prežvakavano, ali ajde i 10001 put. Telefon je sa mreže ako:
1. Ima neke nalepnice sa logom operatera (3, vodafone, o2,...)
2. Ako im se glavni meni (i ikonice u njemu) drugačiji od običnog (umesto play now ikonice stoji vodafone live, planet 3, t-zone,... ili tako nešto.
3. Ukucaš >*<<*<*<* ideš u service info, pa u total call time.
Uz telefon se dobija punjač, usb, uputstvo, cd, kožna trakica za nošenje oko ruke. Uz telefon se NE dobija memorijska (znam da je madness dobio, ali ga je on nabavio iz Nemačke)
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

ja sam 2 meseca trazio p990 po raznim radnjama cisto da nadjem full pakovanje i naravno nisam nasao...zbog toga sam kupio p990i od zvanicnog distributera i po prvi put nisam zalio pare za fon jer sam dobio sve zivo cak uputsva su na srpskom jeziku a u debeloj knjizici ima dosta drugih jezika i to mi se svidja i najlepse je po prvi put mi se IMEI na kutiji poklapa sa onim iz fona i na garanciji...i jedva cekam da se donese zakon povecaju mizerne kazne i sve te lepe trafikice s telefonima zatvore,zatim da se smanji porez na tehnicku robu(telefone) marza treba da bude manja i moci cemo i mi da kupujemo legalno uvezen telefon kao i u zemljama u okruzenju... :oops:
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Mr One
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Dec 2006. 16:44

Post od Mr One »

primus napisao: u jednoj mi prodavacica kaze: evo, vidi kako je lep!
u jednoj gledam onako ugasen telefon, prevrcem ga i mislim kako bi u Evropi igrali oko mene i prodali mi ga, mozda, i jeftinije nego ovde. prodavacica pije kafu i ne ferma me 5%. pomerim zastitni poklopac kamere,
Hehehehe mitovi o Evropi. Mogu da ti prenesemo svoje iskustvo iz Barselone:
Tražio sam M2 kartuce za Sony Ericsson telefone:
U prvoj radnji je bila ogromna gužva i nisu me fermali ne 5% nego ni 1%, maltene sam morao da ih molim da mi kažu da li uopšte imaju te kartice ili ne, i nisu imali,
U drugoj radnji lik me je začuđeno gledao i nije imao pojma šta su to M2 kartice, morao sam da mu pokazujem ono M2 na poklopcu za karticu na svom K800i;
U trećoj radnji dočekao me je neki matorac koji je žurio na pauzu za ručak i nervozno me isterao iz prodavnice jer je u Barseloni radno vreme velikog broja prodavnica od 9 do 13:30 pa onda ide pauza za ručak i nastavak radnog vremena od 16 do 20 sati. Malo debilno, ali sam se posle nekoliko dana boravka tamo navikao na takav režim (ne) radnog vremena kod njih.

Na kraju nisam ni kupio M2 karticu tamo nego ovde i to tako što sam otišao u prodavnicu Sony Ericssona koja je otvorena skoro kod nas.
Samsung S8000 Jet 2GB + 8GB microSD
SE K800i + 1 GB Sony M2

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

[quote="b+"]To se zove kutija!!! :o :o :o

Videh danas tu kutiju u jednoj radnji u BG, sta znam, obicna providna kutija sa lepo nasaranim kartonom iznutra. Verovatno cena od oko 35000 din. negativno utice na moj utisak ;)
w810 + 8GB

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

OK djape48,
na tebe je ostavila negativan utisak - na mene pozitivan! O ukusima se ne raspravlja, no i sam si priznao da na njoj ima i nesto lepo (lepo nasaran karton :) ).
Ako je na tebe cena ostavila negativan utisak (koja btw nije tacna!-za taj telefon) moras znati da svaka roba ima svog kupca i da neko vise voli da kupi (npr.) mobilni u full-u za 35000 a neko ce isti taj kupiti od narkomana na cosku za 3500 (bukvalno iz dzepa)! Ipak ja se vodim onom "oteto-prokleto", nekako sam mirniji! 8)

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

b+ napisao: cena (koja btw nije tacna!-za taj telefon)
Ne razumem sta to znaci? Hoces da ti posaljem na pp u kojoj radnji sam video w910 u originalnom pakovanju, pa ti idi tamo i reci da im cena nije tacna za taj telefon :lol:
w810 + 8GB

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 01:32

Post od LesaTheGreat »

Ja sam u jednoj radnji pitao zasto telefone ne daju u original kutiji, na sta mi je prodavacica rekla da je razlog tome to sto je tako jeftinije i za nabavljaca i za njih i za krajnje korisnike, tj. nas. Kaze dobiju sve na gomili pa uzmu za prodavnice kome koji fon treba. A kao primer mi je navela CD. Kaze isto ti je tako sa diskovima. U kutiji je 35, a na stapu 15 dinara...Tuzno ali je tako...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Dajte mi 5 k800 na stapu :lol: :D Kako je nasla primer, bas je ubola ko prstom u... Ali pazite sad situaciju sto se desilo jednom liku pa je na drugom forumu pisao o tome... Kupio covek u nekoj radnji w880, kaze kutija originalna neotvorena, cena OK, sto da ne kupi kad mu daju garanciju, papire sve regularno. Za par dana zovu ga panduri da se javi zbog doticnog telefona. Sta je bilo u pitanju? Iz magacina u CT(znate koja prodavnica je to) nestalo je par neotvorenih kutija w880 i neko je lepo isao kroz BG od radnje do radnje i nudio po dobroj ceni za otkup, a prodavci alavi naravno da ce uzeti i eto frke a pakovanje novo neotvoreno. Telefon su naravno zaplenili a lik je uspeo da dobije pare nazad u doticnoj radnji jer je imao garanciju i slicno. Ne mozes znati sta kupujes ipak je ovo Srbija ljudi su skloni svemu i svacemu, ali ako imate neki dokaz sta ste i gde kupili moze srecno prica da se zavrsi u slucaju nekog kvara ili nesporazuma kao sto je ovaj.
5130+Koss the plug....

mareg
Novajlija
Novajlija

Post od mareg »

Dancsi, upravo sam kupio k800i, nema nigde nalepnicu da je sa neke mreze ali kad uradim ono sa zvezdicama nigde mi ne izbaci servis info!!! ima "model info" gde mi kaze da je k800i, "software info" gde ima nesto o softveru, "sim lock" i "configuration" gde je imei i tako to!!! nigde ne mogu da proverim pravi call time, a uz telefon sam dobio sve sto si rekao samo su mi dali u nekoj sh kutiji! jel mogu jos nekako da proverim da li ga je neko upotrebljavao pre mene?? inace stvarno extra izgleda, mislim bez manifestacija koriscenja. HVALA!!!
e da, posto sam korisnik mts-a umesto s mi izbaci smajli kao logo! jel to znaci nesto?? a ovo ostalo mislim da je kao kod ostalih telefona, ima i play now, nema oznaka da je sa neke druge mreze.

Izmenio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Koristi opciju IZMENI!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

E ovako,IMEI proveravas tako sto ukucas *#06# :wink:
Da bi proverio ukupno vreme koriscenja telefona (razgovaranja) odes na "life timer",odnosno "total call time" koji ti se nalazi u "Service tests" koji imas kad ukucas >*<<*<* (> desno ; < levo)!
A smajli ti izbaci jer se logo mts-a ovako pise mt:s,a kod SE telefona :s je smajli pa zato!
Bas glupa fora,al srecom postoji nacin da to skines pa ako te zanima samo reci! :roll:
Valjda si ukapirao sve sto sam napisao! :wink:

mareg
Novajlija
Novajlija

Post od mareg »

McLaren F1, u svakom slucaju puno hvala, nakon restartovanja telefona izbacio mi je sve, mada pre toga je izbacio samo "servis info" bez "servis testa" i ostalog sto se nalazi pored, stvarno ne znam zasto. ako je to pravo vreme razgovora onda sam kupio stvarno nov telefon!!! jupiiiiiii :D

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Dakle, ukljucujem se na momenat sa pitanjem, konstatacijom i sugestijom.

Pitanje: Vise puta sam na ovom sajtu pisao komentare za razne telefone koji su se ljudima kvarili, savetujuci im da ipak kupuju aparate od ovlascenih distributera/prodavaca, jeste da su skuplji, ali original pakovanje, prvi vlasnici, pouzdan(ij)a garancija i legalni - sasvim dovoljna teza u prilog.
Konstatacija: Od drveca ne vidi se suma (ili vice versa): potpuno su sterilne sve price na temu nema kutiju, skupa je, zato je telefon jeftiniji, i slicno. Nazovimo stvari jednom pravim imenom: sve te "prodavnice" koje to rade sva je prilika da zaobilaze propise drzave Srbije (da ne iskoristim neku tezu kvalifikaciju), i u takvim mutnim radnjama ucestvuju i svi koji kupuju te aparate prosvercovane u Metro kesama ili boksericam, dekodirane u Beogradu, ko zna koliko puta ispadale, gnjecene, pokisle, i onda nama valjane (upravo valjane, koliko puta ste samo dobili ne fiskalni isecak, nego BILO KOJI racun kad ste kupili telefon kod divljaka?) u kutiji od Noblica sa garancijom na toalet papiru, koja ne pokriva 30% garancije u normalnoj radnji. Sto je jos i prihvatljivo dok se pre ili kasnije ne integrisemo u Interpol i u toj oblasti, pa kad pocnu sluzbena lica u civilu da vas presrecu na ulici i otimaju ganc nove npr.N95 8GB povoljno nabavljene za 500 evrica, sa kojima se pozdravite. A drzava cuti. Vazno je da smo svi srecni i veseli sto smo z...b.li sistem. Umesto da kupimo legalno i budemo srecni zbog toga, redovno kupujemo ilegalno i srecni smo zbog toga.

Sugestija: ako ikako mozete, kupite legalno telefon kod ovlascenog uvoznika, ja npr. to iskljucivo tako radim. Na stranu eventualne nepovoljnije finansijske strane takve transakcije, kad jednom postanete prvi vlasnik, prvi otvorite kutiju, prvi osetite miris novog (za razliku od onih drugih koji se osecaju na znojavi donji ves), zaboravlja se 30-40% veca cena.

Pozdrav.

Odgovori