N - Serija? Koji???
N - Serija? Koji???
Pozdrav svima!
Evo ja danima razmisljam koji bi mi telefon bio pogodan za kupovinu.
Ja sam covek koji voli da telefon ima dobar dizain i kvalitet i da je funkcionalan.
Kupujem telefon, koji, pa ce mi trajati minimum 1 godinu.
Meni se posebno svidjela Nokia N95 pa hocu da vas pitam za misljenje.
Telefon bih trebao da kupim do kraja novembra jer se moja Nokia 6600 poprilicno unistila.
Ja mnogo kuckam poruke - do 200 poruka na dan.
Takodje slusam dosta i muziku, pa mi je i to bitno.
E sad, mozete li mi reci da li bi mogao da kupim N95 do kraja novembra / decembra po cjeni od 300 - 350 eura MAX, da je nova?
Ako ne, onda mozete li da mi preporucite neki drugi telefon.
Eto toliko i hvala!
Evo ja danima razmisljam koji bi mi telefon bio pogodan za kupovinu.
Ja sam covek koji voli da telefon ima dobar dizain i kvalitet i da je funkcionalan.
Kupujem telefon, koji, pa ce mi trajati minimum 1 godinu.
Meni se posebno svidjela Nokia N95 pa hocu da vas pitam za misljenje.
Telefon bih trebao da kupim do kraja novembra jer se moja Nokia 6600 poprilicno unistila.
Ja mnogo kuckam poruke - do 200 poruka na dan.
Takodje slusam dosta i muziku, pa mi je i to bitno.
E sad, mozete li mi reci da li bi mogao da kupim N95 do kraja novembra / decembra po cjeni od 300 - 350 eura MAX, da je nova?
Ako ne, onda mozete li da mi preporucite neki drugi telefon.
Eto toliko i hvala!
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Blazeme, neverujem da ce do kraja godine cena n95 pasti,jer je vreme praznika i kupovine poklona....
Sto se tice tvojih potreba,sa 200 sms i 1h mp3 dnevno baterija od n95 ce izdrzati jedno prepodne,a ako neces koristiti gps,onda je o n95 dalje iluzorno pricati.....a i kvalitet sastavljanja nije na nivou...
Za kucanje poruka nije pogodan ni n73 (jako male tipke)
Ja bih ti preporucio n91,prvo zbog muzike(4-8 gb hard),a zatim i zbog vrhunskog kvaliteta sastavljanja...
Sve u svemu,suzi malo izbor,pa cemo ti onda pomagati,ovako tesko ide.....
Sto se tice tvojih potreba,sa 200 sms i 1h mp3 dnevno baterija od n95 ce izdrzati jedno prepodne,a ako neces koristiti gps,onda je o n95 dalje iluzorno pricati.....a i kvalitet sastavljanja nije na nivou...
Za kucanje poruka nije pogodan ni n73 (jako male tipke)
Ja bih ti preporucio n91,prvo zbog muzike(4-8 gb hard),a zatim i zbog vrhunskog kvaliteta sastavljanja...
Sve u svemu,suzi malo izbor,pa cemo ti onda pomagati,ovako tesko ide.....
D500&E71
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
A N80? Meni baterija sa oko 1h price i oko 50tak sms-ova uz malo cackanja (slikanja, igrice i sl.) izgura 2,5 dana bez gasenja. A cena ja oko 280e trenutno. Po meni, i mojim potrebama, je jedan od najkompaktinijih telefona. Umalo da zaboravim, one price oko slajdera kako se rasklima i sl. ne piju vodu..
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Pozdrav ljudi !!!
Ovako, da fino se ispricamo
Prvo, hvala svima na odgovorima.
Inace, eto, 200 poruka dnevno je neki prosjek, sta znam, uglavnom je do 50 manje ali je 100 minimum minimuma
(ako odem ispod, onda nesta nije uredu
)
Ovako, sto se tice suzavanja izbora, pa sta znam, ja reko prvo da cujem neko vase misljenje mada je meni i dalje N95 - favorit
Dalje, N73 ME je mnogo cool. Moja drugarica ima taj phone i ona je zadovoljna.
Zvuk je cool.
E sad, GPS, pa nisam ni znao da N95 ima to???

Da li uopste radi na nasim prostorima?
Sto se kamere tice, i to da dodam, pa koristim je prilicno rijetko ma se i zbog toga razmisljam da li ovaj N95 da uzmem...
Dalje, sto se tice monoblok telefona, uh, pa sta znam, meni se mnoooogo svidjaju slajderi.
I sad kad bih uzimao phone, vjerovatno da bih uzeo neki slajder...
Takodje volim i da surfujem po netu (GPRS do sad na mojoj dragoj Nokijici 6600, sa operom mini),
tako da bih sad volio da uzmem neki 3G telefon.
Sa mogucnoscu Video poziva.
Sad rekosmo bateriju...
E ovako, ja phone koristim najvise nocu..
Odem u krevet u nekih 11h (sta cu, kad imas 14 godina ne mozes u to vrijeme da ides u grad
), i fino prikljucim tel na struju.
Prakticno, jedino tel kad je bez struje je kad negdje izadjem i kad sam u skoli.
Tako da ne vjerujem da bi mi baterija pravila problem.
I da dodam kad sam u skoli cetvrtkom, na precasu i 1. casu se ubijam od slusanja muzike, pa bi bilo cool kad bi tel koji mi preporucite da ima neke slusalice da dodju uz njega.
Mislim, eto, sta znam...
I da, jos jedna stvar:
zivim u Pljevljima (CG), tako da ne mogu bas da odem u neki veliki shop gdje ce me pustiti da probam da kuckam
Btw, i da imam neku malu ruku, pa i nemam
~188cm / ~85 kg
loki13, reci mi, sta mislis kad ce pasti cijena ovoj N95 ?
(pitanje se odnosi i na ostale
)
Ovako, da fino se ispricamo

Prvo, hvala svima na odgovorima.
Inace, eto, 200 poruka dnevno je neki prosjek, sta znam, uglavnom je do 50 manje ali je 100 minimum minimuma

Ovako, sto se tice suzavanja izbora, pa sta znam, ja reko prvo da cujem neko vase misljenje mada je meni i dalje N95 - favorit

Dalje, N73 ME je mnogo cool. Moja drugarica ima taj phone i ona je zadovoljna.
Zvuk je cool.
E sad, GPS, pa nisam ni znao da N95 ima to???

Da li uopste radi na nasim prostorima?
Sto se kamere tice, i to da dodam, pa koristim je prilicno rijetko ma se i zbog toga razmisljam da li ovaj N95 da uzmem...
Dalje, sto se tice monoblok telefona, uh, pa sta znam, meni se mnoooogo svidjaju slajderi.
I sad kad bih uzimao phone, vjerovatno da bih uzeo neki slajder...
Takodje volim i da surfujem po netu (GPRS do sad na mojoj dragoj Nokijici 6600, sa operom mini),
tako da bih sad volio da uzmem neki 3G telefon.
Sa mogucnoscu Video poziva.
Sad rekosmo bateriju...
E ovako, ja phone koristim najvise nocu..
Odem u krevet u nekih 11h (sta cu, kad imas 14 godina ne mozes u to vrijeme da ides u grad

Prakticno, jedino tel kad je bez struje je kad negdje izadjem i kad sam u skoli.
Tako da ne vjerujem da bi mi baterija pravila problem.
I da dodam kad sam u skoli cetvrtkom, na precasu i 1. casu se ubijam od slusanja muzike, pa bi bilo cool kad bi tel koji mi preporucite da ima neke slusalice da dodju uz njega.

Mislim, eto, sta znam...
I da, jos jedna stvar:
zivim u Pljevljima (CG), tako da ne mogu bas da odem u neki veliki shop gdje ce me pustiti da probam da kuckam

Btw, i da imam neku malu ruku, pa i nemam

~188cm / ~85 kg
loki13, reci mi, sta mislis kad ce pasti cijena ovoj N95 ?
(pitanje se odnosi i na ostale

auuuu pa ti i kad odes na wc kuckas poruke
ako malo slikas i gps neces koristiti sta ce ti onda n95, zasto da trosis tolike pare, ako bas volis slider, imas n80 za manje para.
ps: kupi onaj koji ti se vise svidja, ali vodi racuna i o ceni i o karakteristikama, nadji neku zlatnu sredinu. koji god da kupis neces pogresiti, svi su dobri.

ako malo slikas i gps neces koristiti sta ce ti onda n95, zasto da trosis tolike pare, ako bas volis slider, imas n80 za manje para.

ps: kupi onaj koji ti se vise svidja, ali vodi racuna i o ceni i o karakteristikama, nadji neku zlatnu sredinu. koji god da kupis neces pogresiti, svi su dobri.
E sad, pogledao sam neke telefone koje ste mi preporucili i evo:
Ovo nije neki moj izbor, samo review sa moje strane, ne mojte mi ove preporucivati, vec sam ih pogledao.
N80: Ok je telefon, ali nije za mene. Ja kao sto sam rekao, volim da slusam muziku, a:
N91 4GB: Mnogo fin telefon, ali mu je design... Pa.. Uh.. Nije nesta
.. Dalje, tipke za moje potrebe (toliko poruka), pa definitivno nisu dobro resenje...
N73 ME: Ako ne budem u mogucnosti da kupim neki jaci, ovaj uzimam. Zvuk extra i sve to, sta znam... Valjda bih se navikao na tipke...
I dalje cekam predloge...

Ovo nije neki moj izbor, samo review sa moje strane, ne mojte mi ove preporucivati, vec sam ih pogledao.
N80: Ok je telefon, ali nije za mene. Ja kao sto sam rekao, volim da slusam muziku, a:
mi i ne odgovara previse.Zvučnici : mono
Melodije : polifone,
N91 4GB: Mnogo fin telefon, ali mu je design... Pa.. Uh.. Nije nesta

N73 ME: Ako ne budem u mogucnosti da kupim neki jaci, ovaj uzimam. Zvuk extra i sve to, sta znam... Valjda bih se navikao na tipke...
I dalje cekam predloge...

Poslednja izmena od Blazeme u Čet, 08. Nov 2007. 02:47, izmenjeno 1 put ukupno.
od ta 3 bi ti preporucio n73.
sto se tice n80, naravno da podrzava mp3, nemoj da te buni to sto pise samo polifone (mozes cak da gledas divx film na njemu, kao i na svakom symbian telefonu).
zvuk preko slusalica je odprilike isti na n80 i n73.
n73 ima stereo zvucnike koji su jako glasni, dosta glasniji od n80.
sto se tice n80, naravno da podrzava mp3, nemoj da te buni to sto pise samo polifone (mozes cak da gledas divx film na njemu, kao i na svakom symbian telefonu).
zvuk preko slusalica je odprilike isti na n80 i n73.
n73 ima stereo zvucnike koji su jako glasni, dosta glasniji od n80.
markog, aha... Pa mogu vam reci da mi je zvuk prilicno vazan, kako cistina tako i jacina
.Zasto? Da bih fino i kulturno mogao da se po skoli qurcim
.
I eto, rekoh i razlog sto mi se svidja N95 (izmedju ostalog)
Za sve koji nisu shvatili, ovo je bila samo sala...

I eto, rekoh i razlog sto mi se svidja N95 (izmedju ostalog)

Za sve koji nisu shvatili, ovo je bila samo sala...
Poslednja izmena od Blazeme u Čet, 08. Nov 2007. 19:10, izmenjeno 1 put ukupno.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Blazeme, cena n95 ce po mojim nekim procenama pasti tek negde od polovine januara,jer se do tada dosta smanjila kupovna moc gradjana,a i postace masovniji n95 8gb,sto ce vuci nize cenu oba modela.....
Po meni n95 nije resenje za tebe,jer ces platiti neke stvari koje neces uopste koristiti,kao npr gps,kamera.....
A da pogledas nesto iz SE w-serije,npr w850 slajder sa extra zvukom,extra baterijom,ok ekran i prosecna kamera (da uz njega ide 1 gb kartica.....),a ima i extra brovsver za gprs (u rangu opere mini)
Po meni n95 nije resenje za tebe,jer ces platiti neke stvari koje neces uopste koristiti,kao npr gps,kamera.....
A da pogledas nesto iz SE w-serije,npr w850 slajder sa extra zvukom,extra baterijom,ok ekran i prosecna kamera (da uz njega ide 1 gb kartica.....),a ima i extra brovsver za gprs (u rangu opere mini)
D500&E71
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
Blazeme,po svemu sto si rekao,za tebe je najbolje resenje n80.
Kvalitetno kuciste,dobra cena,solidan mp3.Nemoj da te odbijaju mono zvucnici,to je ionako beskorisno...znam sta govorim,kvalitetniju reprodukciju dobijam sa e61 nego na n73 preko zvucnika,malo tisu,ali definitivno kvalitetniju (nije flejm).Ko ne veruje neka dodje na skup
PS. koji paket koristis kad kucas toliko poruka leba ti?
Kvalitetno kuciste,dobra cena,solidan mp3.Nemoj da te odbijaju mono zvucnici,to je ionako beskorisno...znam sta govorim,kvalitetniju reprodukciju dobijam sa e61 nego na n73 preko zvucnika,malo tisu,ali definitivno kvalitetniju (nije flejm).Ko ne veruje neka dodje na skup

PS. koji paket koristis kad kucas toliko poruka leba ti?

Phantom Lord, ma vidis da malo preteruje i da je zeljan dokazivanja... Pa i sam kaze da hoce n95 da se ku**i po skoli... Mislim, imas 14 godina, i vec razmisljas o tome da ce neko da gleda kakav telefon imas... Eeee, kakvih ljudi ima...
A, ako ti je bitna muzika, sta se onda dvoumis uzmi n91 i gotovo... Ako hoces za poruke uzmi p990 zbog qwerty-ja, a i ima bolji zvuk od bilo koje nokije sem n91...(mislim na kvalitet) Imas i e61, ali je ona losija po zvuku...
A, ako ti je bitna muzika, sta se onda dvoumis uzmi n91 i gotovo... Ako hoces za poruke uzmi p990 zbog qwerty-ja, a i ima bolji zvuk od bilo koje nokije sem n91...(mislim na kvalitet) Imas i e61, ali je ona losija po zvuku...
iPhone + CX300
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49