Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Masterokrata veoma lako puca to čudo .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Uby
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 04. Dec 2007. 21:48

Post od Uby »

poshto svi hvale slushke koje dolaze uz W950i, hteo sam samo da pitam da li postoji mogucnost razdvajanja (da dobijem normalnu uticnicu kao kod nekog mp3-ja)... :D

evgenije
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 04. Nov 2007. 23:22
Kontakt:

Post od evgenije »

prokletstvo...danas sam bio u servisu da mi ubace novu verziju softwarea,mislim da je R9GA001 i kad sam dosao kuci,uradim backup podataka i telefon se ugasi i ne moze vise da se upali....poludecu.....ne znam sta da radim dok ovi umjetnici po servisu vezbaju na mom telefonu...... :( :( :(

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Uby, slusalice nema potrebe da razvaljusesh jer su one iz dva dela...Telefon port pa ide kabl i zavrsava se zenskim 3.5mm i drugi deo 3.5mm muski i zavrsava se sluskama

BTW postoje MNOGO bolje sluske od ovih SE ali opet njih dobijesh za dz uz W950 pa su zato i jako dobre

Inace najjkvalitetnije sluske koje idu uz bilo koji multimedijalni aparat u standardnom pakovanju(bilo da je to fon,mp3,PMP uredjaj)
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

evgenije ponovo na stalak drži c i radi update i moli se da će da proradi .
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

Narode, dobio dam jutros mail od Sony ericsson-a(automatski mail server), da je w960 pušten u prodaju na teritoriji Srbije, da li znate nešto o tome...
djurkash

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

video sam ga u nekoliko oglasa ali konkretno ništa.trebalo bi da se ode do deltasitija i da se vidi tamo kako je i da li ima nešto novo

bojanspurs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:10

Post od bojanspurs »

Imam w950. Interesuje me kako da iskljucium 3G mod, koji se sam od sebe povremeno aktivira i tada nemam pristup netu? :?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

bojanspurs imaš to nekoliko strana unazad ali idemo ovako
meni
control panel
connections
mobile networks
more
3g

bojanspurs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:10

Post od bojanspurs »

VeNoM,

Zahvaljujem na ekspresnom odgovoru :wink:

Nisam primetio da je na ovo pitanje ranije odgovoreno. Izvinjavam se.
Nemam vise pitanja, za sada.

totti
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 06. Dec 2007. 14:29

Post od totti »

za jedno 10 dana uzimam p990i i zanima me oko tom tom ...dakle imam oko200 mb...mape itd...
e sad sta fakticki moze da se radi sa tim ...ako nekupim prijemnik onaj dodatni..
dakle samo p990i i tom tom full........ znam da ne moze da me locira...ali dal moze da mi navodi na srpskom........ili da oznacim ..preimer -1 od knez mihalove do slavije....i da on pokazuje gde treba da skrenem .. dakle dal sve to moze samo sa p990i i tom tom ?

ps.najaci forum za p990i na netu.
DO SADA SAM PROMENIO 22 TELEFONA A NITI JEDNU NOKIU .........DA LI MORA DA NAPONENEM DA PREFERIRAM SONYERICSSON ?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ok, ajde da razmislimo logično: šta je poenta lociranja od strane GPS uređaja u civilnim uslovima?

Poenta nije samo da sam sebe vidiš na mapi, nego mnogo više u tome da kada uređaj registruje poziciju, i promenu pozicije, da upoređuje to trenutno stanje sa predviđenom rutiom koju je isplanirao i savetuje korekcije, i daje izvesne statistike tipa: trenutna brzina, strane sveta, predviđeno vreme dolaska, prosečna brzina...... Znači program na bilo kom uređaju koji nema i prijemnik je samo mapa za poneti, a uređaj može da te navodi baš zato što zna tvju lokaciju, tj. promenu lokacije. Da li postoji glasovno navođenje na srpskom ne znam, ali imajući u vidu procenat legalnog softvera na domaćem tržištu (a te podatke ima i firma koja pravi softver), čisto sumnjam da su se mlatili sa nama.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

nexa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Maj 2007. 11:24

Post od nexa »

Imam jedno pitanjce, da li je neko mozda kupio neku bateriju sa vecom amperazom? Interesujeme da li postoji mogucnost da sa nekom jacom baterijom m600i radi duze.

Sto se tice GPS procitao sam da Google experimentise sa triangulacijom koristeci postojeci lokatore na gsm (ono/ ako si u Kneza Milosa pise savski venac). Tako ce google maps moci da se koriste bez potrebe za gprs sto smanjuje troskove a i zvuci odlicno.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Zvuči dobro ali ti to konstantno jede kredu (GPRS), a GPS prijemnik kupiš jednom i ćao (troši samo svoju bateriju). Inače operateri relativno precizno mogu da te lociraju, a to što Google misli da izvede je verovatno AGPS tj. uz podršku operatera i čak će možda biti i dodatna usluga operatera i GoogleMapsa (i svima lepo :oops: ), ali to onda nema veze sa postojećim programima, ali će biti lepo kad konačno i nas ubace u dotični Maps. Ono što je možda i najzgodnije a što je mana postojećih GPSova je što moraš da se ima otvoreno nebo iznad sebe ili uz neznatne prepreke, dok signal operatera uglavnom dosta bolje "dobacuje" (tj. kad može više baznih stanica da nas pokrije zbog pomenute trijangulacije, što je u urbanim sredinama uobičajeno), ali zato u nedođijama GPS ima signal i gde ga operater nema.
Ali najbolje da raspravu o GPSu nastavimo u temi za to, a ovu prestanemo da spamujemo.

nexa, ako nađeš ba(k)teriju javi jer i meni treba.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

nexa baterija kao postoji.probaj u deltasitiju u SE radnji.mislim da su mi sponuli da imaju neku jaču kao.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

He he. hvala VeNoM, ali nisam mislio na varijante koje koštaju po 2k din. Na netu bi trebalo da ima za 5-6 jura. A za 2k ima i u Piramidi u Technomarketu (jako slično Roamingu, samo malo fensije).

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

e ima jedan tip koji se reklamira da za 10e donosi na kućne adrese te iste baterije tako da možda i ima jaču.

nexa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Maj 2007. 11:24

Post od nexa »

VeNoM, Hvala na predlogu. Verovatno cu mozda koliko sutra otici do DCity-a pa cu valjda imati srece. Nego pade mi napamet jedno pitanjce da li baterija sa P1 (li-ion 1120) moze da udje u m600i ili w950i (li-pol 900) i da li ce da radi? :dry:
Prakticno to su isti telefoni (mala razlika u dimenzijama) ali me ralika izmedju Li-ion i LI-pol brine.
Eto teme za razmisljanje!

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

nexa, moze da se ubaci i koristi barem ja koristim BST-34 od 1120 mAh to je ustvari ta baterija koja se nalazi u p1....a razlika izmedju li-ion i li-pol ne treba da te brine obe su bukvalno slicne po kapacitetu samo sto je tehnologija kopd izrade li pol noviaj i modernija i samim tim baterije su manje od starihjih imaju veci ciklus punjenja i to je to za detaljnije infomacije wikipedia...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

evo jedne veoma korisne stvari za sve korisnike p990 i p1, u pitanju je kako da vam bude ukljucen bluc na telefonu u video rezimu (neznam jel ovo vec neko napisao, al ja sam ovo danas provalio dok sam cackao telefon):
prvo stavite da vam "light" opcija bude aktivna u camera rezimu,
dok ste u kamera rezimu stisnite dugme na pola, (tj. samo da se ukljuci blic)
dok drzite dugme napola, uzmite drugom rukom samo prebacite sa jog dialom u video rezim i stisnite da snima, kad pocne da snima slobodno sklonite ruku sa dugmeta koje ste drzali za blic.
8)
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Odgovori