Nokia best-buy? (novija generacija aparata)
Ljudi pa 6630 je top class model a 3230 to nikako nije... ne mogu se porediti... nisam ja rekao da je 3230 los telefon, daleko od toga...ali ipak sacekajmo kad dodje...
i niko ne odgovori za EDGE
I ono poredjenje, razlika ima, to je ocigledno, e sad koliko su one nekom bitne to ne znam...
i niko ne odgovori za EDGE
I ono poredjenje, razlika ima, to je ocigledno, e sad koliko su one nekom bitne to ne znam...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
- mi2scg
- Redovni učesnik

- Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
- Kontakt:
...
Pa, i za 7710 pise "coming soon", a vec je u radnjama.
Po onom uporednom testu na nokijinom sajtu razlike u spcifikacijama su neznatne, glavna razlika je G standard kod 6630, 3230 ima 6 preinstaliranih igara, razlika je i u zum funkciji (6630- 6x, 3230- 3.3x), interna memorija 3230 je manja, u paketu je manja memorijska kartica, 3230 ima radio i infra red, a sve ostalo je isto!
Za EDGE nisam siguran, ali bi trebalo da je to isto kao i EGPRS. Za oba telefona u specifikacijama stoji EGPRS, ali je 6630 sa duplo brzim protokom podataka. Ipak, ne verujem da ce neko preko telefona prevlaciti ogromne kolicine podataka. Ipak je z to mnogo komforniji i isplativiji PC. Sto se tice podrske za mejlove, oba telefona podrzavaju iste sa svim attachment-ima.
Pozdrav svima!
Marko MI2
Po onom uporednom testu na nokijinom sajtu razlike u spcifikacijama su neznatne, glavna razlika je G standard kod 6630, 3230 ima 6 preinstaliranih igara, razlika je i u zum funkciji (6630- 6x, 3230- 3.3x), interna memorija 3230 je manja, u paketu je manja memorijska kartica, 3230 ima radio i infra red, a sve ostalo je isto!
Za EDGE nisam siguran, ali bi trebalo da je to isto kao i EGPRS. Za oba telefona u specifikacijama stoji EGPRS, ali je 6630 sa duplo brzim protokom podataka. Ipak, ne verujem da ce neko preko telefona prevlaciti ogromne kolicine podataka. Ipak je z to mnogo komforniji i isplativiji PC. Sto se tice podrske za mejlove, oba telefona podrzavaju iste sa svim attachment-ima.
Pozdrav svima!
Marko MI2
Poslednja izmena od mi2scg u Čet, 10. Feb 2005. 14:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Stop the madness!
Ja koliko znam nokia 7710 made in FInland izlazi zvanicno 20. februara, e sad kakve su ove to ne znam...
Sto se tice EGPRS-a i EDGE-a koliko sam ja googlao ispada da je to isto jer se koriste kao sinonimi, samo ne kapiram zasto je onda EGPRS 118.4 a ovaj EDGE dosta brzi... i zasto negde pise EDGE a negde EGPRS...
Verovartno je razlika u class... Ali bih voleo da neko ko zna da to objasni, neko ko stvarno zna a da ne nagadja!
Hvala
Sto se tice EGPRS-a i EDGE-a koliko sam ja googlao ispada da je to isto jer se koriste kao sinonimi, samo ne kapiram zasto je onda EGPRS 118.4 a ovaj EDGE dosta brzi... i zasto negde pise EDGE a negde EGPRS...
Verovartno je razlika u class... Ali bih voleo da neko ko zna da to objasni, neko ko stvarno zna a da ne nagadja!
Hvala
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
- mi2scg
- Redovni učesnik

- Kontakt:
GPRS, MMS i 6630 >>>
Da li je istina da na vecini aparata 6630 ne mogu da se podese parametri za GPRS i MMS za nase mreze?
Pozdrav svima!
MArko MI2
Pozdrav svima!
MArko MI2
Stop the madness!
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak

- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
Meni samo jedno nije jasno evo npr. kod 7710 nekima samo smeta što je ružan
: Ludak par puta si pominjao ružnoću 6670 slažem se ja da je ružniji od 7610 ali možda si malo preterivo ,6670 ti verovatno ne bi bio tako ružan da je prvi izašao.Konkretno kako bre nikome nije ružan 3230 deluje tako jednostavno ,i
uopšte se ne uklapa u dosadašnji dizajn serije 60(ne računam ngage/qd).
uopšte se ne uklapa u dosadašnji dizajn serije 60(ne računam ngage/qd).
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak

- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak

- mi2scg
- Redovni učesnik

- Kontakt:
Ali zasto?!...
Kako vam 6630 moze biti ruzan?! Nije najlepsa Nokia, ali ne moze se reci ni da je ruzan. Pa, sta je onda 3650?!
Za 3230 sam po prvim slikama mislio da je "slider" telefon, ali isto tako nije nimalo ruzan. Po meni najlepsi Nokia telefon je 6230 - elegantan, kompaktan, ne napada dizajnom.
Ipak je dizajn stvar ukusa, ali u poslednje veme mu se poklanja toliko paznje da se sve ostalo stavlja po strani...
Pozdravljam dizajn, koji je u skladu sa jednostavnijom upotrebom telefona.
Pozdrav svima!
Marko MI2
Za 3230 sam po prvim slikama mislio da je "slider" telefon, ali isto tako nije nimalo ruzan. Po meni najlepsi Nokia telefon je 6230 - elegantan, kompaktan, ne napada dizajnom.
Ipak je dizajn stvar ukusa, ali u poslednje veme mu se poklanja toliko paznje da se sve ostalo stavlja po strani...
Pozdravljam dizajn, koji je u skladu sa jednostavnijom upotrebom telefona.
Pozdrav svima!
Marko MI2
Stop the madness!
Neko je spomenuo osvetljenje, odnosno SVETLOSNI SEMZOR na 6630. Mislim da je La Dur. Čoveče, pa ne reguliše samo osvetljenje tastature, nego i kontrast ekrana. Ako imaš taj telefon, ne mogu da verujem da misliš da je ono što vidiš sa uključenim senzorom najbolje što tvoj telefon može da prikaže... Samo podesi kontrast na maksimalno, pa vidi šta je ekran... Ovaj senzor ga samo ubija.
EGPRS i EDGE su sinonimi za jednu te istu stvar. Nema nikakve razlike, EGPRS se koristi kako bi se korisnicima približio EDGE.
EGPRS i EDGE su sinonimi za jednu te istu stvar. Nema nikakve razlike, EGPRS se koristi kako bi se korisnicima približio EDGE.
U susret novim izazovima...
- mi2scg
- Redovni učesnik

- Kontakt:
Ipak - 6230 >>>
I, posle svega sam uzeo 6230. Jednostavno mi se dopao. Mozda sam pogresio, ali videcemo taj 3230, pa ko zna, ako je ok, bice i to!
Pozdrav svima!
Marko mI2
Pozdrav svima!
Marko mI2
Stop the madness!