Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
Ibrahim Gueye
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Okt 2007. 06:10

Post od Ibrahim Gueye »

Koliko kosta ciscenje dzojstika na K800i, koliko vremenski traje, i da li ta intervencija ulazi u garanciju? Hvala
Galaxy Spica Eclair + Sennheiser MX 560

ahim
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Feb 2008. 03:56

Post od ahim »

Imam problem sa Nokiom 3510i (očevoj),gasi se sama,loše očitava stanje baterije, očistio sam kontakte za bateriju,baterija je sigurno OK (skinuta sa 3410).Da li je problem u kontaktima, softweru ili nečem drugom.Unapred hvala na svakom savetu!

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Dali je moguce ugraditi kameru u N-Gage classic? Dali je moguce povezati je sa onom eksternom kamerom koju Nokia proizvodi?
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

G-Man
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 26. Mar 2008. 05:27

Post od G-Man »

ljudi treba mi pomoc oko k800i...prosle godine sam bio kod ortaka na rodjendanu...i ja uzeo fon da snimam neke likove u bazenu...i isprskaju mi fon slucajno (vodom :P ) ... i sad cesto mi se desi da mi se pojave neke roze linije ili neki zeleni krug...tj slika se uopste nevidi vec ti "bagovi"... najcesce se desava kada je kamera ukljucena duze vreme (nekih 20 sekundi) ili kad krenem da snimam nesto pa se posle odredjenog vremena pojavi to... :chytry: :dry:

e sad...sta mene interesuje... da li neko zna da li je to hardverski kvar (sto mislim da jeste) ili softverski...dok ga ne odnesem u servis cisto da znam... i ako je hardverski kvar koliko bi kostala 'opravka istog...tj da mi zamene kameru...

hvaa unapred :) :D
Now that you've arrived,Please stay a while,And I promise I won't keep you long,I'll keep you forever!!!

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

aaaaaauuuuuuu,G-Man, to ce skupo da te koshta,oni u serwisu ce sigurno sa nekog polownjaka da skinu ekran i kameru,ali to ti se sigurno ne isplati,bolje qpi drugi k800i,a owaj sachuwaj za delowe ili prodaj... :wink:

a.d.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Mar 2008. 04:38

Post od a.d. »

Potrebna pomoc oko "budjenja" potpuno mrtvog SXG75! Hardverski ispravan, softweski - mrtav. Pomoc!

tomas.hockenberi

Vidim da je i KUSHJA na str 10 foruma imao isti problem se EF81 kao ja sa SXG75. Znaci nakon pokusaja sa flashovanjem sa nekom ruskom verzijom, dosao je do otprilike 2/3 flasha, ugasio se i od tada je mrtav. Ne pomaze pokusaj paljenja sa # i crvenom slusalicom, nece u service mod. U servisu su mi rekli to isto, da ga racunar ne vidi ni na jednom portu. Cak se ne cuje karakteristican zvuk kada ga povezes na kabl. Znaci istovetno iskustvo kao KUSHJA, samo drugi telefon. U servisu su mi ga vratili kao beznadezan slucaj, ali se ja jos uvek ne mirim sa tim. U medjuvremenu sam kupio drugi SXG75 koji koristim. Any advice, help? Something, please? :blinky:[/code]

Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje.Koristi opciju "Izmeni"

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

a.d., Ako nece da predje u service mod onda, nazalost, mora u servis na BOX. Nije da nema sanse da se sredi samo je problem sto vecina servisera nema podatke i potreban softver za njega. SXG75 se razlikuje od drugih simensa (npr. od S75, S65) posto je zasnovan na drugacijoj softverskoj platformi pa standardne metode i softver za S-Gold i E-Gold Siemense ne funkcionise.

E sada ako pitas ko to radi nemam pojma. Ako ima neko ovde da to radi mozda se i javi.

Da li se nesto desava kada ga stavis na punjac?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

a.d.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od a.d. »

t.h.
Sto se tice punjaca, na njemu je vec 36 sati, ne pokazuje nista, ali osecam da je topao (ako to nesto znaci). Sta se ustvari desilo: prebacio sam jednu temu putem bluetootha i izgubio sve SMS poruke, ceo inbox kao i mogucnost primanja i citanja poruka. Nakon toga sam pokusao da ga standardno flashujem/update cemu se on "opirao" nekih nedelju dana. Napokon je prihvatio, stigao do 2/3 i stao. Ekran crn, telefon mrtav. I da, to sam radio u "service mode". FW je bio ver.26 skinut i instaliran sa nekog ceskog sajta. Da je uspelo, ovo bi mu bio IV flash. Sada se sa ovim novim ne usudjujem vise nista da petljam. U jednom servisu su me otkacili kao beznadezan slucaj, u drugom ga nisu ni pipnuli, u trecem se mucili bez rezultata, navodno nije zavrsio "soliter" u 3/3. Upucen sam na jedan servis na Autokomandi koji je navodno ovlasteni servis za Siemens.
andevest

WeeBad
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 03. Apr 2008. 03:06

Post od WeeBad »

Help Wanted!Keva ima Siemens AF51 i potpuno je ispravan?hardverski!a softverski..hm...Recimo samo da ne moze fon ni da radi 10 sec..Znaci,stalno se gasi...Nosio sam ga u servis,kazu da nije do softvera,ni do baterije? vec ne-znam-ti-ni-ja-sta i traze 35 evra?Je l' neko imao sl. problem ili da li neko zna gde je povoljno da se fon popravi?

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

neshto slichno mi se desilo davno sa m55, neki kontakt je bio u pitanju i uzeli su mi neku sitju za popravku .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

WeeBad,

Odakle ti ideja da je hardwerski ispravan ? Ako ti se tako gasi a nije do software-a znaci samo jedno.....riknuo CPU,klasican problem djubreta zvanog Siemens ili Benq-Siemens.....

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

drgrga, nisam struchnjak za telefone ali jesam za kompjutere i znam da kompjuter kojem je riknuo cpu ne mozhe ni da se upali a ne da radi 10 sekundi
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

darkado,

Druze mobilni telefon i kompjuter nije isto.Evo malo detaljnije......Kod Simensa mozes na primer zbog CPU da nemas sliku na LCD-u a da telefon radi,da ti ne rade tipke to jest ne mozes nista da ukucas,da nemas mrezu nikako,a da sve ostalo radi........itd da ti ne nabrajam....

Molim vas da ubuduce ako hocete da vam se pomogne savetom,ne koristite svoje znanje o racunarima jer su ovo dva razlicita sveta......

WeeBad
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 03. Apr 2008. 03:06

Post od WeeBad »

dobro ljudi ne znam,pretpostavio sam da je ok hardverski... :oops:
zna li neko u koji servis da idem u bgd-u?Posto sam bio u par,i neki ne mogu da ga poprave(zadrzali su ga bili mesec dana!),neki su mi trazili mnogo,a neki cak nisu ni hteli da se bakcu,nego su me savetovali da kupim novi! :?

a.d.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od a.d. »

Prosto pitanje za sve koji ista znaju o radu sa softverom na Siemens SXG75: da li neuspelo flashovanje moze da uzrokuje ostecenje CPU? Da li takvo neuspelo flashovanje moze da uzrokuje bilo kakvo hardversko ostecenje? U slucaju da comp ni na koji nacin ne vidi mrtav telefon, kako se pristupa takvom telefonu, kako se ozivljava, budi?
andevest

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

a.d.,

odgovor na prosto pitanje je NIKAKO !
odgovor na "kako se budi ako je totalno mrtav" isto nikako ako je hw u pitanju,koliko ja znam to je Qualcom platforma i ako ti je riknuo CPU zaboravi na telefon...najkrace....... :cry:

jejena
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Feb 2008. 09:07

Post od jejena »

imam nokiu n95 8gb kojoj apsolutno nista ne fali osim sto joj se izlizala tastatura i to me jako nervira pogotovo kad svetli!
da li se isplati to menjati tj cacakati i otvarati tel koji odlicno radi pritom i da li neko zna gde bih to mogla da uradim,neki servis da mi predlozi?
hvala unapred na odgovoru...
pozz :)

TechnoGroup
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Jan 2008. 07:42
Kontakt:

Post od TechnoGroup »

@jejena
Ima tastatura za tvoj telefon, ako se do sad nisi snasla javi s ena PM pa da resimo problem

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

Pitanje u vezi nokia 6600 naime svaki put kad udjem u meni i pocnem da radim neku operaciju dakle nebitno koju cesto zna da mi izbaci nesto tipa "app clossed ..."i napise koja je zatvorena aplikacija,napominjem da sam probao i sa formatiranjem telefona i formatiranjem mem kartica i nisam uspeo da resim taj problem,tako da ne znam da li je sada softverski problem ili hardver...??

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

Problem sa E900, ima samo osvetljenje ne cuje se zvuk kad boot-uje, ne pale se senzori. Sta je problem?

Odgovori