mts-bip pri javljanju na poziv kada ja zovem

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

mts-bip pri javljanju na poziv kada ja zovem

Post od misternobg »

Da li neko ima odgovor, zasto kod mts-a kada nekog zovem bilo na mobilni bilo na fiksni kad se taj drugi javi meni u slusalici odjekne bip sto je jako nerpijatno za uvo, dok mi je Telenor kartica bila u telefonu (nokia n73) to mi se nije desavalo a od kad sam stavio mts karticu, to je stalna pojava koja me jako nervira, pitao sam u korisnickom servisu mts-a oni su mi rekli da je to verovatno do telefona, kao ima opcija da se to ukljuci ili iskljuci, ja to nisam nasao u telefonu, niti sam ista ukljucivao samo sam promenio karticu i sigurno je do mreze. Ima li jos neko takav problem i kako moze da se resi?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa imas opciju da li da ti javlja sa "bipom" da je uspostavljena veza ili ne pa iskljuci to i eto resenja tvog problema :wink:

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misternobg »

Mozda nisi video u mom postu da ja tu opciju nisam nigde video u telefonu, nokia n73, niti sam to ikada ukljucivao, samo je promenjena kartica, ako ti znas gde se ta opcija nalazi u telefonu, reci da tamo proverim da se nije samo ukljucilo kod menjanja kartica.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

misternobg, mogu samo da pretpostavim da se nalazi negde u tools>settings pa tu negde procackaj. Majku mu, pa igraj se sa telefonom,neces nista pokvariti... I da, video sam sta si napisao ali mi se ucinilo da se donekle razumes u telefone pa sam zato onako sturo odgovorio, kad ono medjutim... Sve u svemu, lepo ti baci pogled i bez nekog ustrucavanja cackaj po telefonu, sve je vrlo logicno rasporedjeno, pa ces naci gde se to ukljucuje i iskljucuje. I da, gotovo 100% sam siguran da nije do mreze jer nebi ti bio prvi koji se zali na to...
P.S. Umalo da zaboravim, ovo pitanje si trebao da postavis u odeljku "Nokia", tamo gde se prica o N73...

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misternobg »

Druze, cackao sam ja po telefonu, naravno u settingsu pa phone i call settigs ali kazem ti da to ne postoji, nije da se bas ne razumem u telefone i riba u korisnickom je cackala koja ima isto nokiju samo mnogo slabiji model i nije mogla da nadje.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

I meni se javlja taj "beep" :dry: ....Nije do opcija.Ne znam sta bi moglo biti :unsure:

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misternobg »

Eto vidis da je do operatera, zvao sam Mobisov servis i tamo su mi rekli da je najbolje da proverim tako sto cu da vratim Telenor karticu, ali prvo da izvadim bateriju i da je tako drzim oko 5 minuta i ako mi se ne bude to desavalo, kao sto nije nikad ranije, onda je do operatera, a ako se bude desavalo i dalje onda je verovatno do telefona pa da im odnesem da oni provere sva podesavanja, ali koliko on zna u tom telefonu ne postoji opcija da se taj bip ukljuci ili iskljuci.

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

Meni se cuje taj "beep' posle prvog minuta razgovora...

:wink:

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

misternobg, prisluškuju te, defintivno, gotov si. :ohmy: You can run, but you can't hide!! :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa probaj da resetujes fon, *7370#, pa vidi sta ce da se desi. Meni se ovako sto nikad nije desilo ni na jednom telefonu i ni na jednoj mrezi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Mozda je problem sa predajnikom, tj. sa baznom stanicom. Mozda je slab prijem mreze. Ko zna sta je... Da li si probao sa VIP karticom?

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misternobg »

Nisam probao sa vip karticom jer ne znam nikoga ko je ima, a probao sam sa mojom Telenor karticom i nista se ne cuje, sve je normalno, i posle kad sam vrartio mts karticu kad sam zvao na fiksni lepo se culo bip a kad sam zvao na mobilni mts nije se culo, sto me dovodi do zakljucka da je to nesto u mrezi, kao sto kazes ili je u pitanju predajnik ili slab prijem mreze uglavnom nije do telefona kao sto mi je u Mobis servisu i rekao covek.
cale sigurno nije do opcija kad u n73 i nema opcija da se taj bip iskljuci ili ukljuci kao sto nema ni brojac poslatih sms-a a na mnogo slabijim telefonima ima.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Mislim da je definitivno neki problem s mrezom, mozda ne generalno vec u tvom mestu. Kada budes bio u nekom drugom gradu, ti pozovi pa vidi da li se nesto promenilo. I da, uzmi VIP karticu i probaj i sa njom.

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

bOOdala napisao: "beep' posle prvog minuta razgovora...
I ja imam to, ali ja sam to namerno ukljucio :)

Odgovori