Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

5610

Slika
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Evo jos par slika sa e71,macro je veoma dobar:

SlikaSlikaSlikaSlika

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Phantom Lord, moje slike sa N73 su otprilike takve, mozda za nijansu bolje :wink:
ali, tvoj fon , je po meni, mnooogo ispred N73 u svakom drugom pogledu!!

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

mrkixxx napisao:Phantom Lordtvoj fon , je po meni, mnooogo ispred N73 u svakom drugom pogledu!!
Slazem se i ja mrkixxx,i meni se ovako na prvi pogled cini da N73 ima nesto bolju kameru,ali zato je E71 u svakom drugom pogledu bolji,to moram priznati

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Super slicice iako se ima u vidu da E71 nije camera phone i mislim da ova kamerica moze da posluzi u nekim ne preterano zahtevnim uslovima! ;)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

E ovo mi se vec svidja! Lepe slike. Odlicna kamera. Ali jos uvek dilema traje...kada odem u prodavnicu vidjecu sta mi je ciniti :)
Nokia C6

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Kako objasnjawate owu pojawu?Nisam dodatno preradjivao sliku,bio je ukljucen blic i to je to...
5610...
Slika
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Nerazumem..Kakva pojava?Ja vidim samo malu biljčicu koja kao da je slikana u macro-u :|
Nokia C6

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

vostezmaj, po cenu da se sad pravim pametan, probaću da ti objasnim. Laički to bi bila preosvetljenost blicem (probaj to da izbegavaš ako ti podešavanja telefona dozvoljavaju doziranje blica). A malo stručnije, ono što svi smatraju prednošću - veći broj megapixela, počinje da postaje mana. Kako? Sve boljim pakovanjem elektronike u sve manje dimenzije uslovljava da i senzori imaju sve veću rezoluciju a fizički ostaju istih dimenzija (mnogo je jeftinije razvijanje senzora nego optike). Senzor je analogna naprava i u određenom vremenskom intervalu skuplja količinu svetlosti u pojedinim tačkama i to izražava u naponima, odnosno bojama i nivoima osvetljenosti od 0 do 255. E sad sve manje dimenzije pojedinačnog pixela ulovljava da manja količina svetlosti (ovo posmatrati kao količinu svetlosti po jedinici vremena) dopire do njega, odnosno potrebno je više vremena za pravilnu osvetljanost. Ovom minijaturizacijom je i smanjena osetljivost, tj, dinamički opseg, i pri preosvetljenju kada se dostigne maksimalna vrednost lakše dolazi do "curenja viška napona" u susedne pixele, i to je taj efekat. Na žalost.
Ovo donekle može da ispravi softver, ali naravno ne uvek, a pomoći će i održavanje sočiva čistim, ali naravno ne stalnim brsanje da se ne izgrebe, nego čuvanjem da do prljanja i ne dođe ;)

Jedina prava stvar je fizičko povećanje senzora, i naravno kvalitetna optika. I uprkos uvreženom mišljanju - Veće je bolje 8)
Većina telefona ima 1x1mm senzor. Većina komercijalnih foto aparata ima 5x6mm, dok Nikon D80 ima oko 1,8x2,5cm. Tako da: kol'ko para ...

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Joj pa vidi ti ovo,imam je oko sokolovo(da je tako):D.....Tako je i jedna moja slika ispala,kada sam slikao bebu sa belim odelcetom..ispala je kao anđeo
:?
Nokia C6

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Ako ste gledali prošle nedelje "Žikinu šarenicu" verujem da ćete prepoznati ovo mesto :)

Slika Slika Slika Slika

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

Slika 8)
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Jel ti ruka 50cm :D

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

napalm death, hehe :lol: :lol: tu je negde :D zezam se.nism jos merio obim.vracam se ponovo staom sportu. :) ovo sto koristim je dobra kombinacija 8)
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

peky@n93, chemistry man! :)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07

Post od moonwalker80 »

Ljudi, imam jedno pitanje, da ne bih sada trazio ovde po sajtu: nabavio sam neki k850i pa rekoh da vas pitam je postoji za njega budzenje tipa "ala" k750i :D Hteo bih da mu promenim softver, mozda drajvere za zvuk, za kameru...Jel postoje programi za to, ili to ide preko SEUS-a? Ako postoje programi onda dajte linkove, mislim ako neko zna :) Inace telefon je sa oznakom O2, a verzija softvera je R1CA037 pa se plasim da ga updejtujem preko SEUS-a da se ne bi zakljucao opet ili tako nesto. I jel R1CA037 novija ili starija verzija, jel ima neka novija od nje, ova mi se ponasa ko puz, mislim moj k750i ko zmaj za njega :D Aj dajte neke linkove ako imate :) Pozdrav.

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

moonwalker80, (ovo kazem vec 100-ti put) k850 jos nazalost ne moze da se moduje besplatno ...
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

Dancsi,Pa eto vidis, postavim lepo pitanje i dobijem odmah odgovor :) A kako to u servisu moze a ovako ne moze, mislim sta mu to oni rade tamo :D To ja ovako iz svoje gluposti da pitam :D

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Moze, ali se u servisu placa ...
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

Dancsi, Pa znam da se u servisu placa, sigurno nece dzabe da rade :) Nego mi nije jasno, on u servisu ima kabli i komp sto i mi imamo kod kuce :) pa reko sta je to sto oni mogu da urade a mi ne mozemo :)

Odgovori