Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Elektro, drago mi je, što ti ne bih verovao na reč :) Pitam za memoriju jer sam svojevremeno svašta skidao za Omniu, pa su mi se za IGO i mape pojavljivale različite, a nemam aparat da proverim šta je.., plus milion raznoraznih komentara...
Screenshot možeš lako postaviti, mislim da Omnia čak ima i preinstaliranu app za to (ako ne, ima ih za "skinuti"), snimiš, upload na recimo photobucket.com, kopiraš image link ovde i kraj.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Čačkao sam telefon u radnji prije neki dan i oduševio sam se kako izgleda!!! I kako radi! Odlična brzina, dosta out-of-the-box preinstaliranih aplikacija. Ta rezolucija ekrana jeste donekle slaba, ali je opet sasvim zadovoljavajuća. Nije čista slika kao na N80, ali je zato duplo veći ekran! Imao sam smiješnu situaciju: slučajno sam prokomentarisao kako je telefon neuporedivo bolji od iPhonea, a ispostavilo se da je prodavac die-hard Macovac, te me počeo ubjeđivati kako to nije sasvim tačno, on je od svog iPhonea napravio čudo od telefona, samo se treba malo pomučiti, po njemu je mnogo bolji od Omnije, Windows je sranje, Mac je zakon (on je batalio Win i samo koristi Mac), iPhone tuče Omniju na svakom koraku (na moj komentar za kameru odgovor je bio: "Eh, uzeću digitalac.") i sl. Kao, samo je stvar koji OS čovjek preferira, a iPhone je skroz upotrebljiv (mislim se ja, "da, ako si haker zadnjih 15 godina") i tako. Donio mi je svoj iPhone 3G sa "brdom" aplikacija, koje su uglavnom bile neke igrice, Word čitač (editor ne postoji) i sl. Ali moram priznati da je radio podjednako brzo kao da je prazan... Te ja ne ulazih u raspravu, kad je neko ekstreman treba ga pustiti neka uživa na sopstvenoj žurci u glavi... Doduše, odličan je prodavac i serviser. Ja zamalo kupih Omniju, al' nije to do njega, nego do nje. :) Ali Omnia me totalno oduševila, to je zaista jedan od najljepših telefona koje sam vidio, a WM pruža brdo mogućnosti. 465€ full pack 8GB verzija...
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Koliko vam je potrebno da napunite batt. na Omni-i?
Znaci od 0 do 100%
8)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Battery Life:
-Close Programs: Install Waku WkTask, Touch Taskmanager or something similar that makes the x-button close apps, not minimize them...
-Auto Brightness Off: [Settings > System > Backlight] Set to manual and keep it as low as possible..(On my omnia, the auto-setting doesen't adjust the brightness at all..
-Don't use Enhanced Gps' Auto Download: [Settings > System > Enhanced GPS > Auto Download disable ] This saves your phone from regularly downloading satellite position info, and also saves you some gprs traffic costs.
-Disable HSDPA [Settings > Connections > HSDPA > Disable ] This disables the HSDPA/3G+ connection, but edge/3G is still activated. This also gives better battery but slower download speeds when using gprs internet.
And of course... Disconnect all connections when you don't need them. Under [Settings > Personal > Buttons > End Key tab > Disconnect data calls] you can bind the red end-key to disconnect your data calls.

Performance:
-MemMaid: Handy little program that cleans up in the registry, lets you manage startup items, compacts ram and other tweaks. This comes in handy both performance-wise and storage-wise.
-XCPUscalar : This app can overclock / set your cpu-speed and disable auto powersaving of the cpu. This can make the phone a lot snappier, but also drain the battery faster.
If battery is no.1 priority, you can use this to underclock your cpu and make the phone slow, but conserve battery...

8)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Imam link sa preko 50 MUST HAVE applikacija proverene na Omni-i.
Postavio bih ga,ali...banovaće me bzvz.
Steta sto ne dozvoljavaju :dry:
Okačiću bar ovaj free Omnia Software package
8)
Poslednja izmena od cale u Sre, 17. Dec 2008. 22:26, izmenjeno 2 puta ukupno.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Elektro, sjajno, svaka čast za trud :D Urađeni su i 3D objekti (nazire se kula na Gardošu :) )? Ponovo sam na putu da pazarim Omniu...
cale, niko ti ne brani da postaviš na PP, ili bar ovde da navedeš tačno ime app :)

toni-toni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 15. Dec 2008. 00:35

Post od toni-toni »

Pitanje za elektro, koji softver imas instalirano za navigaciju i dali ima mape za Makedonija hvala unapred

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2008. 01:14

Post od Elektro »

toni-toni, koristim Nav N Go iGO 8 (ceo naziv programa), a kartu Makedonije imam, ali su ucrtani samo glavni autoputevi, dakle detaljne mape gradova nema (bar ih ja nemam). Pretpostavljam da se negde moze skinuti i to.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Koji program bi ste mi preporučili za vremensku prognozu?
Kako vam iGo 8 sljaka kad je
Supported Screen Resolution:
• 320×240 or 240×320
• 240×240 or 320×320 is not supported currently

8)

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

Meni iGO shljaka u fullscreen modu, ne znam odakle ti ti podatci.

A to za vremensku prognozu sam se i ja bio naprzio, ali nisam siguran koliko bi me drao, tj. pretpostavljam da bi on morao svaki chas da se konektuje na net, e sad ne znam koliki su ti podatci koje vuche sa neta...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Podatci su mi odavde viewtopic.php?t=16884
A ako naidješ na neku app. za prognozu postavi je na viewtopic.php?t=16884
8)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

cale, igo podrzava i 240x400 i 240x240 i 320x320 i jos neke rezolucije (kod mene radi na I780 na 320x320). Imas podatke za neku zastarelu verziju.

Ako zelis da proveris koje rezolucije podrzava Igo koji imas otvori (ili raspakuj) Data.zip i pogledaj u folderu ui_igo8 koje podfoldere imas. Za svaku podrzanu rezoluciju tamo ces imati odgovarajuce foldere. Npr. kod mene postoje 240_240, 240_320, 320_240, 320_320, 400_240, 480_234 i 480_272.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

tomas.hokenberi, Da da.U pravu si.Pobrkao sam nešto.
8)

MilanDC
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 19. Dec 2008. 01:18

Post od MilanDC »

Par pitanja kao neko ko bi ovih dana trebalo da postane vlasnik ovog telefona:

1. Citajuci neke testove ovog telefona, kao jedna od glavnih prednosti, navodi se upravo kamera, koju bas svi maksimalno hvale i cak koriste recenice kao "najbolja kamera na mobilnom telefonu". Opet vidim da vi ovde dosta olako prelazite preko kamere i da govorite da je losa. Ja sada ne znam sta da ocekujem. Na ovom linku stoji nekoliko slika koje su po mom misljenju fenomenalne. Ne znam sada sta da mislim jer ove slike su stvarno odlicne, a opet vi govorite kako kamera ne valja.

2. Nije mi jasna ova rezolucija posto vidim da se svi nesto zale na nestandardnu rezoluciju, pa me interesuje sta to konkretno znaci u praksi i da li uopste mogu da koristim programe od drugih "standardnih" wm telefona, ili zbog rezolucije to nije moguce?

3. Kao korisnik iphone 3g sta mogu da ocekujem od touch screen-a? Citao sam negde da dosta slabije reaguje na dodir od iphone-a i da ima dosta slucajeva kada bez stilusa nije moguce pokrenuti nesto.

4. Iphone-ove (tri komada) sam promenio - prodao jer su svi novi iz fabrike imali jedan ili vise stuck/dead piksela. Kakava je situacija kod samsung-a po ovom pitanju? Ako i on ima istu vrstu problema, onda ne bih ni uzimao telefon. I procitao sam negde da u windows folderu postoji neki lcdtest.exe koji radi nesto sa ekranom, ali ne znam sta, da li ga testira za mrtve piksele ili sta?

5. Da li kod samsunga postoje neke oznake koje govore za koje trziste je telefon namenjen? Znam da kod nokije prema tim kodovima moze da se vidi za koje trizste je telefon namenjen, sto opet moze dosta da govori o nekom kvalitetu.

6. Znam da je nezahvalno pitanje, ali sta mislite koliko cu izubiti na vrednosti telefona, ako uzmem neki samsung, konkretno omniu? Dakle koliko samsung kao brend i ovaj konkretan model moze da drzi cenu? Interesuje me kada ga budem prodavao, da li cu i koliko izgubiti na njemu?

To su neka standardna pitanja. Ako mislite da ima jos nesto sto bi kao korisnik symbian telefona trebalo da znam, molim vas da mi napisete. Takodje vas molim da odgovorite na ova pitanja sto pre, posto treba da odlucim za dan ili dva da li uzimam omniu, a od ovih stvari koje sam napisao zavisi da li cu je i uzeti ili ne.

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

Kao relativno nov korisnik cenjene Omnie :D pokushacu da ti odgovorim na pitanja

1. Nisam neshto primetio da se neko ovde zalio na kameru, ali naravno da nije "najbolja kamera na mobilnim telefonima". Kamera ima 5Mpx, i daje sasvim korekte slike. Evo poredjenja radi, slike sa mojim Canon A530 digitalcem (isto 5 Mpx) i slike sa omniom se ne razlikuju, chak mi se chini da sa omniom ispadaju malo i bolje (mozda i greshim)... Mislim da bi mogao da dobijesh kvalitet slike kao shto su na onom linku koji si naveo.

2. Ekran je rezolucije WQVGA (240*400), i to jeste mala smetnja, ali to nije razlog da ti programi ne rade. Postoji mogucnost da ne rade u full screen-u, ali ima i omnia programe prilagodjene za nju... :D

3. Od touch screen-a ochekuj shta hocesh (subjektivno mishljenje), jer je skroz ok. Ako bih ti rekao da sam do sada stilus upotrebio kao misha samo na pola sata, i to da vidim kako to radi, to bi ti verovatno govorilo neshto. Sve radim prstima, u retkim sluchajevima tu je olovkica.

4. Ovde ti ne mogu puno pomoci, trenutno nemam problema sa mrtvim pixelima (da kucnem u drvo), a da li ce ih biti.... Pa nadam se da nece. Test koji si naveo nisam uspeo da pronadjem.

5. Ne razumem se dovoljno da bih ti dao odgovor i na ovo pitanje... Znam da ima nekih oznaka u samoj verziji software-a koji se koristi, ali mislim da nisi za to pitao. Sry...

6. Izgubicesh sigurno... Chim kupish neku stvar kao novu necesh vishe nikada dobiti iste pare za nju. E sad koliko cesh izgubiti... Pa mislim da necesh puno, mada to zavisi od mnogo stvari. A to koliko samsung drzi cene mislim da ce ti najbolje opisati chinjenica da se do pre neki dan chuveni model D500 prodavao po ceni od 150 evra. Sad ga vishe nema u prodaji (bar koliko sam ja primetio).

Omnia dobija moju toplu preporuku. Ni u chemu me nije razocharala. Sve shto sam ochekivao, to sam i dobio.

Eto toliko od mene. Nadam se da sam ti bar malo pomogao. Pozdrav. :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Elektro napisao:3. Od touch screen-a ochekuj shta hocesh (subjektivno mishljenje), jer je skroz ok. Ako bih ti rekao da sam do sada stilus upotrebio kao misha samo na pola sata, i to da vidim kako to radi, to bi ti verovatno govorilo neshto. Sve radim prstima, u retkim sluchajevima tu je olovkica.
Stilus = Olovkica

Pretpostavljam da si mislio na "Finger mouse" odnosno "opticki touchpad"

MilanDC napisao: 5. Da li kod samsunga postoje neke oznake koje govore za koje trziste je telefon namenjen? Znam da kod nokije prema tim kodovima moze da se vidi za koje trizste je telefon namenjen, sto opet moze dosta da govori o nekom kvalitetu.
Postoje oznake na osnovu kojih mozes da utvrdis za koje trziste telefon ali napamet nisam u stanju da ti napisem tacne kodove. U principu izaberes Start->Settings->System->Version i u kod verzije deo informacije je trziste kome je namenjen telefon,
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

tomas.hokenberi napisao:Stilus = Olovkica

Pretpostavljam da si mislio na "Finger mouse" odnosno "opticki touchpad"
:oops: :oops: :oops: Pa ja ispadnem glup a da se chak ni ne trudim... :oops: Eee, ne moze ni to svako...

Hvala na ispravci Tomas, da mislio sam na Finger mouse, tj. mislio sam da se to zove stilus... :oops:

No, to opet ne menja moje mishljenje o ekranu, ja sam prezadovoljan...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

MilanDC napisao:cak koriste recenice kao "najbolja kamera na mobilnom telefonu"
Jeste to korišćeno nekada, ali kao "najbolja kamera na Windows mobilnom telefonu".
iPhone prednosti su ekran (sam UI, rezolucija, veličina, CAPACITIVE), Safari browser (možda još uvek najbolji) i (možda) mp3 kvalitet reprodukcije koji mene i nije baš očarao. SVE ostalo - Omnia, puno je toga, može i taksativno...
Koliko ćeš izgubiti na vrednosti Omnie? Ja mislim dosta, cena nove je ionako visoka (jer i nema neku konkurenciju), u međuvremenu će kod nas izaći Nokia 5800xm... moje mišljenje ;)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

MilanDC, Elektro, Samo da dodam.Što se tiče tih,stuck/dead/not awake bla,bla pixela.
To se može desiti svakom telefonu,LCD/Plazma televizoru,monitoru itd.
Nema pravila.
Čak za monitore se tolerišu do 5 takvih pixela i ne spadaju u garanciju.
Znači,žali se na 4,no no garancija,javi se kad budeš imao 5.Smatraju ih neprobuđenim :disgust:
8)

Odgovori