Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
rayatz
Banned
Pridružio se: Pon, 22. Sep 2008. 03:26

Post od rayatz »

mi2scg, izbrises je u Start > Settings > Connections ?
Ja nemam takav problem(jes' da nemam Omniju al imam WinMob)

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

rayatz, ako je izbrise, kako ce se konektovati na Net, Operu, Operumini i sl. ako nije u blizini Wifi hotspota?
Motorola Moto G

rayatz
Banned
Pridružio se: Pon, 22. Sep 2008. 03:26

Post od rayatz »

nick6, ne znam :) Ali meni preko Minima & Opere & other programs kad imam WiFi HotSpot se konektuje preko WiFi-a ;)

kasperr
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Jan 2009. 08:59

Post od kasperr »

Imam iste probleme sa Omniom kao dvojica predhodnika...Naime,ekran zna da mi se ugasi,a telefon nastavlja normalno da radi,i u glavnom mi se to desava posle punjenja baterije,a drugi problem je sto mi se nekada telefon samostalno konektuje na net,i to uglavnom putem 3G-a...Zna li mozda neko kljuc ovih misterija?Hvala unapred,pozz

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

kasperr, gasenje ekrana nije misterija vec normalno ponasanje, pod uslovom da se gasi posle perioda neaktivnosti a ne u trenutku kada ga koristis.

Ako ti se telefon "samostalno konektuje" najverovatnije imas neku aplikaciju koja povremeno zeli da se konektuje na internet. Npr proveri u email klijentu da li ti je zadato da povremeno proverava da li imas poste.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Miloske83
Banned
Pridružio se: Pet, 17. Avg 2007. 18:44

Post od Miloske83 »

Jedno pitanje zanima me kada surfujete netom dali se sadrzaj stranice vidi ful na celom ekranu ili ima neke granice? i koji program je dobar za net?

miroslav78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Jan 2009. 23:01

Post od miroslav78 »

Da li je neko instalirao IGO8 na omniju? Pronasao sam negde da je bilo problema zbog nestandardne rezolucije!
:D "The display resolution can also be considered somewhat of a problem at times. Wide QVGA might be great for watching widescreen movies, web browsing and viewing photos but it does bring up some compatibility issues. For example, we had quite a hard time starting the iGO 2008 navigation software on the Omnia. We guess similar issues will arise with other applications too."

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miroslav78, o tome je vec pricano na prvih par stranice ove teme. Naravno da je moguce instalirati iGO na Omniu. Samo treba imati verziju sa podrskom za wQVGA (240x400) rezoluciju a takva odavno postoji.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

pitanje za vlasnike omnie:
kako ide kuckanje poruka, mislim na brzinu i greske?
ili izgubite zelju pa krenete na voice call?

toni-toni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 15. Dec 2008. 00:35

Post od toni-toni »

ranija meni je bilo muka kad je trebalo da pisem poruke sad kad imam omnia to cesto radim i puno je lakse i dosta brzo otkucam poruku

Miloske83
Banned
Pridružio se: Pet, 17. Avg 2007. 18:44

Post od Miloske83 »

Imam jedno pitanje kako se telefon ponasa ako se malo pokvasi ekran na primer pada kisa ti vadis telefon da pises poruku.. :D ALi nije plljusak!!!

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

tomas.hokenberi , ja imam IGO na Omniji i radi fantasticno. Rezolucija je 240x400. U pravu si kada kazes da sve postoji i da sve moze da se namesti. Sve je u full screen-u u landskape modu. Na srpskom uz glasovnu podrsku nekog zenskog prijatnog glasa. Za navigaciju sto se tice rada nemam nikakvih zamerki sem jedne. Nisu mape uradjene za manja mesta. Po selima znaci nemas ulice ali to mozda i nije neki problem jer se po selima mnogo lakse snaci nego po gradovima.
Ja ne znam sta vec nema za omniju. Na hiljade programa se vrti na netu za WM sa kojima mozete sve, kao na kompjuteru.
Poslednja izmena od banelaki u Pet, 30. Jan 2009. 01:23, izmenjeno 1 put ukupno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, a gde ja kazem da ne radi? :? Citaj pazljivije poruke pre nego sto odgovoris i komentarises neciju "neobavestenost".

Da citiram sebe:
Naravno da je moguce instalirati iGO na Omniu. Samo treba imati verziju sa podrskom za wQVGA (240x400) rezoluciju a takva odavno postoji.

zokalenon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 04:28

Post od zokalenon »

Ljudi pomagajte.... :)

Imam omniu legalno kupljenu kod nas ali na njoj stoji vodafone i to madjarski. Imam i instaliran Garmin mobile xt. Svaki put kad hocu da pokrenem gps pojavljuje mi se poruka da se telefon konektuje na gprs i internet.vodafone.net i da je konekcija nemoguca. Kako da se konektujem na gps i moze li to bez internet konekcije i sta da radim sa vodafone internet podesavanjem. Da li da ga brisem sa telefona?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

zokalenon, apsolutno je NEMOGUCE da si LEGALNO kupio Omniu kod nas a da je na njoj madjarski Vodafone softver.

Ako zelis da imas legalnu Omniu najbolje je da je vratis onima koji su ti je prodali i trazis pare nazad i potrazis zaista legalan primerak.

Ako to nije moguce jedino onda pokusaj da madjarski Vodafone softver zamenis verzijom predvidjenom za nase trziste.

Mozes da probas jos nesto. Otkucaj na telefonu *#1546792*# . Pojavice se administratorski meni.

Jedna od opcija je “Preconfiguration“ u kojoj se bira za koju zemlju i operatora se podesava telefon. Lozinka za tu opciju je *#81230*# . Probaj da izaberes naseg operatera.

zokalenon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 04:28

Post od zokalenon »

tomas.hokenberi, ja uredno kupio telefon a kako je nabavljen nemam pojma, j... ga :cry: . Nista se ne pojavljuje kad ukucam to sto si mi rekao. A mogu li ja koristiti GPS bez tih prekonfiguracija?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

zokalenon, zavisi sta znaci "uredno kupio". Ako si ga kupio kod zvanicnog uvoznika ili njegovih partnera, platio dinarima, dobio ispravan fiskalni racun, uredno overenu dvogodisnju garanciju sa hologramom, dobio kompletno pakovanje namenjeno nasem trzistu u originalnoj kutiji onda si ga uredno kupio. Ako si kupio u "radnji" u kojoj si ga dobio u neoriginalnoj kutiji, sa garancijom od 6 meseci i rukom pisanim racunom onda si ga "neuredno" kupio i sad imas telefon koji je u najboljem slucaju samo skinut sa madjarske mreze i prosvercovan, a mozda je i ukraden.

Kada tako kupujes telefon normalno je da dobijes firmver koji nije namenjen nasem trzistu i da imas probleme.

Po svemu sudeci najbolje resenje je da nadjes firmver koji je predvidjen za Omnie koje se LEGALNO prodaju kod nas (daklem ne za tvoj telefon) i da ga instaliras umesto madjarskog firmvera.

agdaco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 09:23

Post od agdaco »

Dobio sam omniu iz nemacke i nemogu da je prebacim na engleski-VELIKI PROBLEM!!!Pomozite,molim vas.Hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

agdaco, jezik Windows Mobile telefona najcesce nije moguce menjati bez promene firmvera. Resenje tvog problema je da zamenis nemacki firmver sa "engleskim". Npr. firmver predvidjen za nase trziste je na engleskom.

agdaco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 09:23

Post od agdaco »

Hvala na pomoci ali ja sam laik po tom pitanju :smutny: .Gde mogu da nadjem,kupim ili skinem taj firmwer. :roll:

Odgovori