N79 vs N82

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
djemba87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 15:57

N79 vs N82

Post od djemba87 »

Interesuju me vasa misljenja o ova dva modela N serije.Koji uzeti od ova dva telefona,tj koji se bolje pokazao na trzistu!Hvala unapred ;)

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

N79....noviji je...ima lep symbian sa onim prelazima,imas one maskice,lepsi je od n82,nije cest jer mnooooogi imaju n82..a nadam se da je znatno kvalitetnije uradjen... :disgust:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

djemba87, ..::Bobby::.., po meni sigurno je bolji jer je dosta bolje odradjen od n82 + bolja dodatna oprema...sta ces vise!
D500&E71

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Ja sam za N82 mushki je telefon, a N79 mi nekako vise zenski .. (stvar ukusa) a po prefomansama ne gledam bas dlaku u jajetu isti su... samo sto je sto kaze ..::Bobby::.., N79 noviji (to ga ne cini boljim) glas ide za N82 zato sto ima stereo zvucnike,vecu memoriju ali slabiju bateriju... imao sam prilike da radim sa njim i telefon je super,dok mi N79 lici na plastikanera :S
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

Nema vecu mem...uz n82 ide 2gb a uz n79 ide 4gb... Lepsi mi je n79...u pocetku mi je bio preruzan,a vremenom...sad mi je jedna od najlepsih nokia... :oops:

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

..::Bobby::.., :lol: nisam mislio na karticu nego na svoju memoriju :) To je tvoj ukus ^.^ (o njima se ne raspravlja)
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Telefoni su jako slični, 79ka je ustvari 82ka sa ˝ispeglanim borama˝, koju ipak stižu godine...
Jedino što po meni preteže na stranu N79 jeste FM transmitter. Pitanje je da li i koliko ćeš ga koristiti i da li je vredan razlike u ceni. Ostalo je stvar ukusa, kad budeš oba držao u ruci verovatno će ti biti lako da odlučiš.
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

mladj, Super Sayian, ..::Bobby::.., loki13, Vi zaborivste Xenon blic koji ima N82 ? I nema slabu bateriju ;)
Nokia 5800XM

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Prednosti n79 su noviji i vizuelno lepsi os,navy wheel,fm transmitter,bolji audio kvalitet,jaca baterija,bolje prodajno pakovanje.Sto se kvaliteta izrade tice nisam siguran.
N82 ima nesto bolje performanse procesora sa hardverskim grafickim akceleratorom,nesto vise ram memorije i ksenon blic.
Ovo su bukvalno sve razlike,licno i ja se razmisljam pomalo o n79.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Ja nisam, moja namera je bila da obmanem buduće vlasnike N82, jer ne volim kad puno ljudi ima isti fon kao ja :wink:
istina je da je Xenon ogromna prednost, nisam ni skontao da N79 nema :o
Pre par dana sam slikao nešto po stanu u 2 ujutro,ladno se ne razlikuje skoro nimalo od iste slike po danu
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

uvek pre noviji telefon, znaci n79, napisani su vec osnovni razlozi, plus novi softver i mnogo lepsi fon ! ne znam samo kako ovaj navy wheel funkcionise ?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Po meni xenon je puno veca prednost nego tamo neki fm transmitter i nesto noviji OS, za izgled tog OS-a ne mogu reci jer nisam imao prilike da ga koristim tako da... Sto se tice baterije cisto sumnjam da na N79 moze nesto puno duze da drzi nego na N82 jer ce tu razliku u jacini baterije donekle neutralisati nesto brzi procesor na N79. Sa tim navy wheel nisam imao iskustva i to necu komentarisati da li je prednost ili ne. Sto se tice audio kvaliteta je cini mi se dosta poboljsan zvuk na sluskama kod N82 sa ovom zadnjom verzijom softvera. Interna je memorija malo veca na N82, a isto rade sa karticama od 8GB bez ikakvih problema.
Sve u svemu moje bi opredjeljenje bio N82 iako je to stariji fon od N79 jer je sad licno meni telefon bez xenon-a besmisleno uzimati iako bi imao 10mpx i opticki zoom.......
Ljepota telefona je u ocima posmatraca, tako da o tome ne vrijedi raspravljati. ;)

Moj bi izbor izmedju ta 2 bio N82. pozzz

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

janka_88, slazem se...a ti baterija kod N79 ce malo izdrzati posto kazete da ima mnogo vizualnosti.... ;)
Nokia 5800XM

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Hm,meni dva najruznija telefona ( oprostite vlasnici).Tesko bih se i za jedan odlucio al' ako bas mora onda N79.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Wicker Man, N79 nije ruzan, jel si ga video uzivo??
Na slikama i ne izgleda nesto narocito ali je zato uzivo mnogo lepsi. Dok mi je N82 ruzan pa ruzan (izvinjavam se vlasnicima istog).
N79 deluje mnogo kvalitetnije odradjen (u ruci, live :D ) nego N82.

I zato bih ja pre uzeo N79 a ne N82 (blic i slikanje mi ne znaci nesto mnogo).
and justice for all...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Dream Weaver, Ma jesam,nisam ga cackao priznajem ali jbg,nikako ne mogu da svarim onu prazninu ispd ekrana,misli mogla je biti maaalo manja a i tastatura je zbijena.Mozda je ona komforna u to ne ulazim ali onako na oko...
Ali opet moram priznati, jeste lepsi od N82.
Cudan ukusa ja imam,meni je npr N91 ruzna, a vecina ga obozava.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

N79 uzmi, N82 je nekako bajat.
Kad ti dosadi, imas i one maske. :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

janka_88, NemanjA^, bogme moze,ipak n79 ima za 20% jacu bateriju u odnosu na n82 + 9.3 os koji je mnogo bolje optimizovan pa baterija traje daleko duze....
Evo npr kod mene skinuo sam ga u petak ujutru sa punjaca i do nedelje uvece imao oko 2h razgovora,1h gprs i oko 1 neta preko wi-fi i u nedelju sam ga stavio na punjac,ali tada sam imao 3 crte na bateriji (inace sa dve crte opusteno izgura ceo dan,ako ne njakas previse!)
Kada ovo koriscenje i trajanje uporedim sa burazerovom n82,pa to za njega ostaje pusti san!
I kvalitet izrade je na strani n79,ipak nije toliko skriputav i plastican...
D500&E71

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Brate, meni baterija traje oko 4 dana na N82... :| a negde sat i nest, skoro 2 skupim... i PREVISE PORUKA... za dva dana abnormalna kolicina (a stalno je na vibrejsn)... Ja bi licno uyeo N82... samo crnu :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

vizi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Avg 2005. 22:01

Post od vizi »

I ja imam ovu dilemu i dva pitanja.
Kakva je stvar sa brzinom N79 u poredjenju sa N82 (procesori im se razlikuju + N82 ima neki graficki cip) i da li imaju isto RAM-a ili se i po tom pitanju razlikuju?
"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."

Odgovori