Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
pedjolino11
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 11. Feb 2009. 21:49

Post od pedjolino11 »

carov napisao:nisam promenio kod jer nemam pojma ni to kako da uradim...mislim nasao sam na nekom forumu ali zasto se menja kod phona....
Produkt kod se manja, ako nemas srpski u telefonu, a hoces da ga imas. Listaj malo pa ces naci postupak, ja sam ga okacio i naravno isprobao i radi odlicno. A i jednostavno je. Kod za 5800 red je 0559299, a i to ces naci ako listas.
Evo ti Blu i Red kod
0559395 Balkans BLUE

0559299 Balkans RED
Poslednja izmena od pedjolino11 u Sub, 14. Feb 2009. 03:16, izmenjeno 1 put ukupno.

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

pedjolino11, necu srpski jer po meni je to nesto najgore sto mogu da uradim... vise volim engleski i bolje se snalazim na engleskom nego na srpskom... na prosli fon sam imao srpski ali ga nisam koristio...nego jer taj code sluzi za jos nesto osim za promenu jezika

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Foncic nije los ali je izgubio symbian draz nekako mi nije to to ja ne znam kako pr u meniju da napravim folder nema na options new folder ili mora da sam slep koriscenje bez okovke je OCAJ,kucanje poruka SMRT znaci ja kazem da ni privikavanje ne pomaze sem kada stavim standardno kucanje kao na svim telefonima vise puta klik! dalje okovcica je dole sto mi se ne dopada,ekran je ok ali iphone je mam sto se ekrana tice (Realno) bas mi je tel skros vuce na S40 uredjaj u opste nema onu Symbian draz i ako jeste ali sve mi je jednistavno uradjeno sto ja bas i ne volim :-) inace tel je ok ali definitivno ne vredi vise ok 250evra znaci spor odziv na komande ma bas i nisam odusevljen uredjajem izgled je ok,zanimljivo je uraadjen adapter gde se ubacije kartica na prvi pogled deluje ka IC :-) haha sve u svemu ne vredi 300e bar ja nebi dao za ovaj uredjaj te pare kazem 250 maximalno moj savet nigde se ne zalecite nije tel bas sjajan! Sve u svemu zelim da kazem tj da sumiram utiske iskreno ocekivao sam mooogo vise od ovog uredjaja al sta je tu je!
Poslednja izmena od Igor88bg u Sub, 14. Feb 2009. 03:23, izmenjeno 1 put ukupno.

pedjolino11
Novajlija
Novajlija

Post od pedjolino11 »

carov:
Mislim da dobijes neke aplikacije. Ja sam dobio kada sam promenio kod, recnik, pdf, azuriranje aplikacija. E da li je to sada samo do koda ili updejta neznam sigurno. Mada mislim da je do updejta, posto sada na kameri pri slikanju mozes da koristis i sekundarnu kameru, ako ti treba da slikas sam sebe.

pedjolino11
Novajlija
Novajlija

Post od pedjolino11 »

Igor88bg
Pa i nije da bas ima spor odziv na komande. Pogotovo posle nove verzije fw, dosta je brzi. Za cenu si u pravu. Sto se tice poruka meni ide lepo pogotovo standardno kucanje ili kada uvecam qwerty tastaturu. Nemam velike ruke tj prste pa mi to nije problem. Uvazavajuci tvoje misljenje samo sam izneo svoje. Pozdrav

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

pedjolino11, ok nemam ni ja extra velike prste ali normalne muske znaci nisu kao cevapi i opet mi je tesko kuckanje bez olovzice sa kojom ima bolji odziv inace dvoklik ne treba za sve zamo u settings itd ali kada npr otvarate player dovoljan je jedan klik ! kazem nije los ali cena je visoka za to sto nudi! i ne znam gde mu je C dugme npr ocu da ugasim app bez da je "Podignem??"

carov
Banned

Post od carov »

Igor88bg, folder se pravi u organise pa new folder.... a sto tice kucanja i meni je prvih mesec dana bilo straobija da skontam kuckanje ali sam se naviko i kad kucam kucam na obicnu tastaturu ne qwerty i sad vec ide laganica vec sam se naviko na velicinu virtualnih tastera i nemam problema da kucam a da ne gledam u phone

pedjolino11
Novajlija
Novajlija

Post od pedjolino11 »

Dvokli treba na svaku ikonu koju bi mogao recimo da obrises. Recimo obelezis je i onda u opcije i npr brisanje. A koje nemogu da se brisu se otvaraju se samo jednim dodirom. A dugme C nema nego iz aplikacije se vracas korak unazad tako sto je uvek sa desne stane "back dugme" ili u opcije Exit. A da u porukama za vracanje ili brisanje ima kao na kompu Back ikona

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

pedjolino11, to je isto jedna od mojih zamerki nema C dugme nego moram uci u app da bi je ugasio glupost bar po meni umsto c dugme imam popaljenih 5 aplikacija i svih 5 ugasim za 2 sec a ovako za 15 sec sto je izgubljeno vreme a i ume da nervira... bar mene!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Igor88bg, danas sam ga bas iscackao u delta city-ju na telenorovom standu.I pre svega,pisanje poruka je odlicno!Stavio sam full qwerty u horizontalnom polozaju,i ne da lepo ide,nego leti!\jako sam bzo iskuckao prosecan teksto od stotinjak karaktera.A sto se upotrebe prstom tice,i tu sam zaista odusevljen,sve sam zivo probao.Skrolovanje,i po ekranu i po scroll baru,otvaranje menija,kuckanje brojeva,poruka,sve sto mi je palo na pamet...i utisak mi je bolji nego prvi put kad sam ga na brzinu pogledao.Neznam kako ili zasto,ali utisci nam se uopste ne slazu :wacko:

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

araphel, ne znam alu utisak je razocaravajuc kod mene bas nisam odusevljen mozda jer sam imao iphone i znajuci kako i sta on radi mozda sam suvise ocekivao od ovog uredjaja sta ja znam ali ekran i rad kroz meni je mnogo bolje uradjen na Iphoneu realno stvarno mozda sam mnogo vise ocekicao!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Igor88bg,pa moguce...mene recimo taj famozni Iphone nije ni malo odusevio...Pogotovo tastatura koja ne moze da se razvuce na horizontalni qwerty,sto recimo kod 5800 moze....Da se razumemo,nije no ovaj fon nesto specijalno,ali od svih resistive touchscreenova koje sam imao ili probao,ovaj je po reakciji medju najbrzima.Stvarno sam se iznenadio kako se ponasa.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

araphel, moguce da sam ocekivao vise i smesno je kada sam zumirao sliku na 400% i vratio zum slika je bila negde dole pojma nemam kako sam je vratio :-) zanimljivo :-) inace efekti su krs u odnosu na iphone cak 6220 ima lepse uradjeno to do duse slicno je ali ne znam i da kada npr stisnem OPTIONS pa onaj meni znaci nije bili sili prstima da ubodem nesto :-) 4 x sam omasio da ocu numeric a ne qwerty i svaki put sam kliknuo na qwerty uzas :-)

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

apahel e ja i igor bili pre mes dana.

Igore kako se zove onaj lik iz telenora ?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Igor88bg, markosvaba, ma ne kazem ja da niste u pravu...eto recimo,ja se tog zumiranja slike nisam ni setio.....jeste,Iphone ima dosta te sminke,ali ovo je ipak nesto sasvim drugo.kao sto sam na forumu nekome rekao,nikad ja je bih menjao svoj n78 za 5800.

Stvarno sam imao dosta TS telefona,i M600 i P990,pa P910,Imate JasJam,Treo 650....I prijatno me iznenadilo da ovako dobro radi jedan resistive TS.Za ostalo ne mogu da tvrdim.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

markosvaba, nema mes dana a i tamo nije bio 5800 a inace Jovan se zove zasto? ?
Poslednja izmena od Igor88bg u Sub, 14. Feb 2009. 04:17, izmenjeno 1 put ukupno.

carov
Banned

Post od carov »

jeste zoom malo zeza pogotovo kad je slika velika tj jedine slike koje su meni jedva zumirane su one koje sam slikao sa panmanom one po 10 slika u jednoj...ali kad gledam slike preko photo flow-a zoom radi mnogo bolje

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 21:08

Post od dachakg »

Da li postoji neko podesavanje,da ti telefon upozorava na propustene pozive i pristigle poruke kada je telefon u stend baju,kao kod na primer 6300 (led diode sa strane) ili kod ostalih simbijan telefona,na onoj trekici gde pise datum!?
Jer kada je iskljucen ekran,moram prvo da ga upalim,pa tek onda da vidim da li je stiglo nesto!

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jun 2008. 22:45

Post od bjela »

bio sam danas u telenoru da kupim telefon i rekli su mi da su sve prodali, i da ce nova tura da dodje 20. :(( a bio sam tako srecan :((
NOKIA 5800

carov
Banned

Post od carov »

dachakg, imam ja jednu aplikaciju koja pali i gasi dugme za meni ali je ne koristim... oustalom kad stigne poruka ili sta drugo dugme za meni se automatski upali ali se ugasi posle 5 sekundi i ne pali se vise

Odgovori