Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
String Of Life
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 24. Feb 2008. 22:56

Post od String Of Life »

Igor88bg,e hvala care na odgovoru :wink: Imam nameru da pre svega formatiram telefon,pa da krenem od 0,jer kao da se malo usporio tj ima sitne bagove u pojedinim aplikacijama posle update-a na v21 FW.E sad,da li da radim hard reset ili soft,tj onaj sto se unosi dok je telefon upaljen?Sta trebam da sacuvam sa telefona pre reseta osim poruka,slika,..?Znam da ce memorija telefona biti obrisana,tj da ce sve valjda biti vraceno na 0,da tako kazem.Ali sta ce biti sa svim onim programima koji su instalirani na memorijsku karticu,sta sa njima,posto mi je 90% stvari instalirano na memorijsku?Da li ce se ti programi i dalje nalaziti na kartici i da li cu moci da ih odmah koristim posle reseta ili cu morati da ih reinstaliram sve ponovo?To mene buni..

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

String Of Life, uradi ovo : formatiraj prvo mem karticu pre toga kopitaj sve bitne borojeve na komp kao i sms poruke i sl potom mem card formatiras potom iskljucis telefon i stisini i DRZI: RED + GREEN + CAMERA dugmice dok se dize sistem aj javi sta si uradio! 8)

MrMoT
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 02. Feb 2007. 15:52

Post od MrMoT »

Ja imam invisible shield, narucio sam sa njihovog sajta, kosta 12$(samo za ekran). Odlicna je folija, fon reaguje na dodir isto kao i bez nje. Evo linka
http://www.zagg.com/invisibleshield/nok ... hields.php

krsma
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 02:46

Post od krsma »

MrMoT, druze koji si nacin koristio za placanje, kako izgleda, za koliko je stigla koja je tacna kranja cena i tako to ako nije problem da nam malo pojasnis jer ja sam veoma zaiteresovan za ovu foliju? :D :lol: :D :lol:

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

MrMoT, i naravno postavis slike svog telefona :wink:

dragang
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Dec 2005. 13:19

Post od dragang »

Narucio sam ZAGG foliju za Nokiu 5800 za ekran. Stigla mi je posle 16 dana. U medjuvremenu sam prodao Nokiu 5800. Ako je nekoga interesuje sve o foliji neka mi se javi na p.p.

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 10. Mar 2009. 01:11

Post od maxo28 »

serbian-boss, imam isti problem kao i ti na c nemam resource , onda sam napravio resource folder i idalje nece , ako neko zna resenja neka pomogne. :smutny:
HTC Legend

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

maxo28, znas na koju foru sam ja nasao C..pa udjes u Modo app koju si dobio uz hack i tu otvori C i imas resource,medjutim sad ne znam kako tu da prekopiram ovo....i pazi necu vise ni da se trudim jer je patch ubagovan...nece da otvara slike iz galerije kad ga pokrenes i tako bolje sacekaj da izadje neki fik patch a c2z pa onda namesti,to ti je moj savet 8)

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od maxo28 »

serbian-boss, hvala na savetu, ali evo uspeo sam i radi extra , jako lepo izgleda . Ako te zanima kako , pogledaj viewtopic.php?t=17152&start=40
tu imas isto jedno upustvo , ja sam kombinovao ova 2 i uspeo . jedna kljlucna stvar ti je potrebna , a to je x plore :wink:
HTC Legend

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

maxo28, a jel ima ozbiljnije bagove,reci mi molim te...sta se promenilo sem interfejsa jel rade sve aplikacije ? meni nisu htele...mada mozda sam ja nesto lose uradio :x
izvinjavam se u vezi ponavljanja
Poslednja izmena od serbian-boss u Uto, 26. Maj 2009. 18:27, izmenjeno 1 put ukupno.

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od maxo28 »

serbian-boss, samo se interfejs promenio , ostalo sve radi dobro pojavile su se neke slike , ali sam ih obrisao i to je to. slusaj sta treba da uradis ono sto je tehno maniac dao to skini. onaj patch c2z.rmp to kopiras iz foldera i kopiras na memorijsku karticu u folder patches. nakon toga otidjes u folder resouce i tamo nadjes SKINS I EFFECTS (to na kompu ) i to kopiras negde na memorijsku karticu gde ces zapamtiti. nakon toga odes pomocu x plore i kopiras SKINS I EFFECTS(sa memorijske kartice ) folder u C resource . taj folder resouce se nemoze videti preko kompijutera , ali on postoji znaci samo to kopiras i odes u ROMpatcher, pa options pa apply, pa onda add to auto . i ovo uradi u x plore:
At the X - Plore application go to Menu( At the bottom left) then tap tools and then tap configuration.
- Tap at Show hidden files , Rom drives , Ram drives and system folders. ovo ti je celo uputstvo.
HTC Legend

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

maxo28, hvala ti....ti si jedini covek koji mi je dao detaljnije uputstvo i resio moj problem :D uspeo sam :lol:

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

jedno glupo pitanje al ajd sad, da li moze nekako da se isprogramira onaj daljinski sto ide u fabricke slusalice, da u Powerpoint-u pomera prezentaciju napred-nazad?
:oops:

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2007. 07:25

Post od morbius »

Provalio sam da se baterija dosta brže prazni kada je memorijska kartica pod naponom. Nemojte ostavljati aplikacije koje drže fajlove na memorijskoj kartici otvorene kada za to nema potrebe.

MrMoT
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 02. Feb 2007. 15:52

Post od MrMoT »

Evo tek sada stigoh da odgovorim... Pa platio sam visa karticom a, posto ja imam visu kod erste banke pretpostavljam da moze bilo koja visa. Nemam slike telefona sada a i mrzi me da slikam :) Ako uslikam postavicu... Cena je 11,95$ za nalepnicu za ekran a postarina je bila oko 2-3 dolara. Upaketu se dobije folija, sprej koji se prska na ekran da bi se folija bolje zalepila, i neka guma kojom se pritiska folija. Stiglo mi je za jedno dve nedelje. Malo sam se brinuo oko tog spreja ali nije nashkodio ekranu, folija moze lako da se skine, osetljivost ekrana je ista kao i bez folije, ma odlicna je. Ko god je kupio ovaj fon bi trebao da je naruci.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Cuo sam negde da se cele serije ovih telefona vracaju u nokiju na servis zbog TS... da li je to istina..
ne bih zeleo posle moje kupovine ove masinice mi se nesto tako dogodi imajuci u vidu da ce mi padati cesto... da li ima telefon nekih nedostataka u TS ili slicno...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Cooomi, pa ako ce ti padati cesto nedostatke ces stvoriti i sam hardverskim ostecenjem. Nije to nokia 5210. :wink:

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

људи јел истина ово што је Cooomi, рекао за серије телефона?
и јел има да су се некоме покварили сензори тј. тс?
да ли фон шкрипи или крцка?
:oops:

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

Godzilla, Senzori i TS nemaju nikakve veze... TS je touchscreen i to je ekran i jos nisam cuo da se nekom on pokvario niti sam cuo da se senzori kvare.... i da telefon srkripucka kad ga malo jace stisnes :lol:

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2007. 07:25

Post od morbius »

Postojao je problem sa slušalicom u ranim serijama 5800, ali ti primerci su davno rasprodati, a problem je ispravljen.

Da malo škripuckaju na stisak je istina, ali to nećeš ni primetiti, osim ako nemaš ništa pametnije da radiš osim da stiskaš telefon. :lol:

Odgovori