LG KS20 VS. Nokia 5530 XpressMusic! Who'll win?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Jovvan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 09. Jun 2009. 20:06

LG KS20 VS. Nokia 5530 XpressMusic! Who'll win?

Post od Jovvan »

Zdravo, hteo sam da kupim LG KS20 ali sam video jos jedan telefon koji mi se svidja, Nokia 5530 XpressMusic (koji ce sada izaci). Prvo sam hteo LG ali sada vise nisam siguran, mislim da je Nokia bolji, sta vi mislite?
Hvala unapred.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Jovvan, i da opet dilema izmedju 2 operativna sistema. Koliko sam ja upucen 5530 se jos nije pojavio u prodaji kod nas (mozda gresim).
Sve zavisi sta hoces od telefona, ali koji god da uzmes neces pogresiti.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Koliko novca posedujes i u koju svrhu bi najvise koristio telefon?Reci pa mozemo da ti preporucimo nesto konkretno.Nemoj da se odmah ogranicis na dva modela.Jedino ako bas hoces neki od pomenuth...al sve je na tebi.
Слобода или смрт

Jovvan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 09. Jun 2009. 20:06

Post od Jovvan »

Imam dovoljno novca.. Max do 230 eura, pa.. LG KS20 mi se svideo zbog izgleda, wi-fija, windowsa itd, ali mi se nije svidelo kod njega jer su zvucnici slabiji, a i nekako mi izgleda kao mali fon, a u futroli veliki... A Nokia ima isto sve to, plus extra zvucnike, bolju kameru. Pa ne znam koji da uzmem...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ne nema, jer Nokia nema WM... Ako su ti kamera i zvucnici bitni, definitivno Nokia, ako ipak gledas funkcionalnost samog telefona (ne kazem da symbian to nije, samo je na WM-u lakse), onda LG.
Nokia E71... Elegant, but deadly

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

5530!A evo i zašto
-Duplo više RAM-a
-Nešto jači procesor
-Accelerometer
-Malo veći ekran mnogo veće rezolucije
-Bolja kamera
-BOlji i jači zvučnici
-Bolji zvuk u sluškama (ako je isti kao 5800's)
-3,5mm ulaz za sluške
-Bolja baterija (wm je vražji potrošač baterije)
-Više ćeš dobiti kad budeš prodavao za nokiju (nokija je nokija :lol: )
-Manji, lepši, praktičniji dizajn (nema otisaka prstiju toliko)

Na strani LG-a su:

-Wm
-HSDPA/3G
-Fensi futrola

8)
Nokia C6

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Uporedjujes 2 modela koja su pravljena za totalno drgacije kupce.LG je pocket pc (dzepni racunar) i glavni adut mu je WM OS i mnostvo programa koje mozes da ubacis.Dok je 5530 muzicki telefon.Panaravno da ce da ima bolje zvucnike kad mu je to glavni adut.

P.S. Nokia je ponovo us... stanje sa ovim tasterima.5800 nisam kupio zbog njih izgleda da cu i ovu nokiu da prosledim zbog istih. 8)

P.P.S. Evo sad sam video Tehno maniakov odgovor.Moj komentar na prednosti LG-a koje je on naveo: STRASNO.

Evo i zasto.Da su stavili 500 mb-a RAM memorije u symbian telefon gde bi ste upotrebili? Da su stavili 1 GhZ procesor u symbian teleofn na sta bi ste ga upotrebili ? Naveo si prednost nokie za zvuk u slusalicam.Pa oticicu i kupicu najbolje slusalice i ustekacu u LG i sta onda ? Da nece zvuk da bude isti ? Ja nemama nista protiv nokie i kad je u pitanju LG prvi sam da pohvalim i da kritikujem ali preterali ste ga nacisto.
Poslednja izmena od dimi89 u Uto, 30. Jun 2009. 19:58, izmenjeno 1 put ukupno.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

dimi89, o kakvim tasterima pričaš? :shock:
Nokia C6

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Tasteri> 2 dugmeta koja sluze kao slusalica na koju se javljas (zelena) i druga je ona na koju prekidas vezu (crvena). 8) Mogu da budu od plastike,metala ili senzori.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

dimi89, e kad sam znao da ćeš samo ti negodovati na moj post...
Kupi slušalice od 200€, pa probaj da ih uštekaš u LG-ev smrdljivi ulaz (a smrd. ulaz to 3,5 mm se uz KS20 ne dobija), a sa tih 64MB RAM-a i 400MHz, a i 2,8 inča nikakav WM, a još džepni kompijuter :lol: .
Nokia 5530 sa svojih 128MB RAM-a i 430MHz ima odličan hardver za symbian....
Nokia C6

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Tehno vidim da nisi ni specifikaciju LG ks20 procitao a kamoli sta ukljucuje oprema uz njega.Ne zelim cak ni da diskutujem sa tobom dok ne procitas barem specifikaciju telefona o kome pokusavas da diskutujes. 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

tehno maniac, malo si se preracunao u vezi Lg-a. Evo ti podataka sa arene: - 128MB RAM and 256MB ROM, microSD expansion slot
- USB to 3.5mm jack adapter

Slazem se da je hardver izabran za 5530 stvarno sasvim dovoljan za symbian telefon i kao takav ce se ponasati kao mnogo jaci WM.
Jovvan, u pravu si sto se tice zvuk slabiji je dosta, kamera i nije mnogo bolja u svakom slucaju slaba na oba modela. Ako si pocetnik sa teleonima koji poseduju OS, onda ti je moja preporuka 5530 iz razloga lakseg snalazenja. da li si nasao negde 5530 i po kojoj ceni jer ga do sad nisam video?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Jerkann mogu da potpisem da ti nije trebalo vise od 2 minuta da izgooglas,procitas i ovde napises to.Neki ne mogu ni toliko. Naravno da je hardwer pazljivo izabran za ovaj telefon zato se nikad nije desilo da Symbian telefoni imaju problema pri radu il ida se dosta uspore.Kao sto sam reko u Symbian telefone se ne stavljaju jace hardwerske komponente jer nije potrebno a i dodatno bi opteretili bateriju.Pogledajte N97 koji procesor ima.Ali garantujem da taj procesor bolje radi nego pojedini jaci procesori na nekim WM telefonima. 8)

P.S. Ne secam se sa kim sam raspravljao o tome da li LG samo krade dizajn od drugih ili to neki proizvodjaci kradu i od njega.Uporedite slike sa ova dva linka a ako pogledate jos koji LG jev raniji model bice vam sve jasno. http://www.gsmarena.com/nokia_5530_xpre ... s-2832.php
http://www.gsmarena.com/lg_km900_arena- ... s-2666.php

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Jovane,kad vec imas 230 evra kupi n82.Garantujem da ce ti zadovoljiti sve potrebe sto se tice jednog mobilog telefona.
N82 win!;)
Слобода или смрт

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

dimi89, pročitaj temu o 5530, videćeš da sam prvi rekao da liči na arenu :wink:
Što se tiče RAM-a na KS20 to sam prevideo jer ne piše na GSMareni, ali i to je opet malo za WM, koji je zahtevna platforma, saam sam imao TYTN II par dana ali sam ga prodao zbog malog ekrana i tromosti slabog procesora... Po meni je minimalac za WM omnia (500+ MHz procesor, 128MB RAM-a i ekran preko 3,2")
I da nemaš LG KS20 mogao bih i da diskutujem, ovako samo mogu da konstatujem da si jako pristrasan :|
Nokia C6

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Nema to veze... Ortakov TyTN II radi kao doxa... Nije uopste spor... Ekran? Zavisi, nekome JESTE malo, nekome nije... I meni ekran na Omniji izgleda malo posle onog na 5800, al to ne znaci da je mali. Dakle, razlozi koje si naveo nisu bas svima problem.

Nego, da ne duzimo pricu, tebi WM ocigledno ne treba, cim poredis ovo, a i kameru i zvuk, dakle 5530.
A ako bas hoces dobru kameru i zvuk, sto na slusalicama, sto na zvucniku, uzmi N82 kako ti je bestboy preporucio, jer ces definitivno napraviti pravi potez sa njim

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Tehno maniac ne mogu da budem pristrasan kad ti "previdis" karakteristike telefon i opremu.Stvar je veoma prosta kad ne znas specifikaciju telefona nemoj da raspravl;jas o tom modelu nesto a jos manje da nekog ubedjujes u nesto sto i sam ne znas.To sto je tebi malo 128 mb-a RAM meorije i 400 Mhz procesor za WM to je tvoja stvar.Uostalom proggoglaj i pogledaj sta sve sadrzi WM OS a kako je pravljen Symbian pa ce neke stvari da ti budu jasnije i neces vise da ih uporedjujes.Sto se tice TS-a mozda ti nije palo na pamet da ja nisam kupio ni iPhone ili 5800 jer ne volim u principu telefone sa velikim ekranom.A sto se tice tvog telefona (5800) kad hoces mozemo da uradimo mini review pa cemo da vidimo ko kako radi i kako se ponasa. 8)

P.S. Nema potrebe da vise idemo u off jer diskusije nikad kraja......Jovane mislim da ce tebi vise da odgovara 5530 ali dobro razmisli izmedju nje i 5800 jer 5530 nema GPS. 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

tehno maniac, nisi u pravu sto se tice WM. 128 rama i 400 Mhz su sasvim dovoljni za normalan rad. Ja koristim qtek s200 koji je sa 200 MHz i savrseno radi. Sto se tice ekrana to je diskutabilno.
Slazem se sa ostalima da je n82 odlican izbor, ali cini mi se da Jovvan, hoce neki touch.
Da li smo ogromnu argumentaciju i sada je na njemu da odluci, dalje prepucavanje ne vodi nicemu.

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Vidis, ja bih npr pre uzeo 5530... :) Na stranu sto je kao model noviji, GPS cak i ne koristim iako ga imam i na omniji, a imao sam ga i na N82... :)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Slazem se sa kapoeristom mislim da neces da budes previse zadovoljan LG-jem i moj predlog ti je da ipak uzmes 5530 .Dizajn nije los a ima i Symbian tako da nije los izbor.Naravno sve zavisi od cene.

Odgovori