GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Korun, nemam pojma koliko imas od kuce to teretane i natrag, mislim vremenski. Ako je, a jeste, oblacno, onda mu treba malo vise da uhvati signal kad se prvi put pali. To se zove hladan start. Za njega je potrebno nekad minut i manje a nekada i 5-6 minuta. Vrlo je moguce da si je GPS ostao ukljucen i dok si bio u teretani bez obzira sto si izasao iz aplikacije pa da je zato odmah uhvatio signal i doveo te do kuce.
Sto se tice brzinomera, proveri da li ti stoji da ides kolima/busom/bajsom/avionom/peske ili kako vec i mora da radi :wink:

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Sep 2009. 14:10

Post od Korun »

stoji kao da idem kolima, danas sam isao na 5 destinacija nije ni jednu uhvatio, jeste jednu ali totalno netacno isao sam ruzveltovom a on poce da mi pokazuje pancevacki most kaze idite 1,5km pa se prebaci na neku drugu ulicu pa sto puta skreni levo skreni desno ovo ono i na kraju kaze nema signala, sta moze da bude

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Prvi put cujem da je nekom iGO poblesavio i govorio "ovo ono...
Ne znam, a da proveris da li ti je risiver ispravan? Ne znam sta moze biti u pitanju... Koji telefon uopste imas? :?

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

omniu i900 16gb, kupljena u roamingu. samo mi je jednom poblesavio, ne znam kako ne moze odma da provali gde se nalazim

kako da proverim risiver? pa nije rekao bas ovo ono ( nego skreni levo pa skreni levo pa skreni desno ali ja se nisam nalazio tu gde je on pokazivao

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Kako se pali a kako gasi AGPS na garminu i gde mogu da proverim sta je upaljeno. Stvarno sam pretrazio sve opcije i nigde nisam nasao to tj ima opcija taman na pocetku kada se udje u garmin u gornjem levom uglu odmah do naziva Mobile XT pa kada kliknem na njega imam dve opcije
Use Bluetooth GPS i Use Attached/Built-in GPS, pa da nije ova druga opcija kojim slucajem AGPS? :chytry:

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

danas je radio ok, ali ako sam u pokretu sa kolima i hocu onda da napisem gde da ide ne moze da uhvati satelit?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Poz kolege.Konacno imam neki komp pa sam sam pokusao da ubacim garmin u E61i i sve sam nadam se uradio ok.Sada se javlja jedan "mali" problem kada je ubacivanje mapa u pitanju.Ja sam instalirao adriarote 2.2 i scg 1.9 i ubacio sam u folder garmin na C na kompu one fajlove od gunlockera,i kliknuo na onaj faj all.bat i otkljucale su mi se mape.Problem je sto kada udjem u map source ne vidim te mape sto trebam da ubacim u tel(vidim samo slike mapa),tj ne znam kako da ih ubacim.Smesno,ali me razumite jer mi je ovo prvi put da radim.Sta valja ciniti? :) @Kokorajko,ako tebi ili nekome drugom treba gps modul B-Speech gps2 neka mi se javi na pp
Note IV N9100 dual

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

da li je bolji navi i go8 ili garmin, samo me zanima pronalazenje satelita a ne aplikacije jezik boje i tako te stvarcice znaci samo pronalazak satelita

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

toda81
Брате, иди само на Map tool(иконица неправилног облика) па када означиш мапе transfer to device и то је то! :wink:
Korun
За win je бољи igo8.
Слобода или смрт

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

bestboy,hvala brate,uradicu kao sto si mi ti napisao.Nadam se da cu uspeti.Javljam ti sta sam uradio
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Korun, proveri u podesavanjima na koliko ti je namesteno ponovno racunanje rute tj nove rute. I daleko je bolji iGO od Garmina...
toda81, a mozes i jednostavno da ih copy/paste. Ja tako uradio i radi mi savrseno :D
Ali mape Garmina su u najmanju ruku katastrofa. Kao da su ih lenjirom crtali, sve neki uglovi Boze sacuvaj...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Azimuth, i sad ga pa pretera. Mape su sasvim solidno odradjene posebno na vecim putevima. Igo je precizniji, ali nije mnogo bolji od garmina.

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

ako mislis na restore lock-to-position 30sec, vrhunski je igo samo da malo brze uhvati signal

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

bestboy,uspeo sam da ubacim mape! :) Hvala ti puno majstore.Jedini problem mi je bio taj sto nije garmin hteo da se poveze na gps modul,ali sam onda obrisao garmin sa E pa sam samo prekopirso sa kompa stari folder garmin koji je vec bio registrovan i uradio ono sto mi je bestboy rekao sa mapama i sada sve radi kako treba.Hvala jos jednom puno bestboy!Bar sada znam da ubacim mape.Jedini mo je problem da ubacim garmin ocigledno :(
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

jerkann, pa zar ne izgledaju kao da su lenjirom crtane? :) Sve je u nekim uglovima, nema onih krivina lepo nacrtanic, zaobljenih i tako to. Mislim, nije da je to sad nesto ne znam kako bitno ali ono, bode oci. Mozda zato sto sam do pre nedelju dana njakao iGO a sad Garmina pa mi je jos uvek sveze sve ali nema veze, bitno je da radi :wink:
A sto se preciznosti tice, iGO gresi u nekih 1-10 metara dok mi je Garmin preksinoc promasio za nesto vise od 100m :D Mislim, nasmejao sam se slatko ali me je doveo u svakom slucaju.
Nego, jel zna neko od kad je ta SCG 1.9 mapa? Iz koje godine? Cisto da znam da li su ucrtane i ove nove ulice sto su napravili...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Azimuth, nke jesu, ali vece ulice i putevi su pristojno odradjeni. To mi je dosta znacilo kad sam isao nocu po kanjonu Morace, gotovo svaka krivina je odradjena precizno i lakse mi je bilo za voznju.

Garmin hoce da gresi po nekad ne znam sto? Nekad samo nekoliko metara a nekad i do 50 (meni nije nikad preko toga) dok mi je IGo pokazivao u centimetar skoro.
1.9 je izasla decembra 2008. godine.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa dobro, znaci da je relativno sveza. A karte ostalih okolnih zemalja? BiH, HR, Madjarska, Austrija, Slovenija i CG ? Jel neko koristi neke od tih mapa i kakve su? Koje verzije?

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Azimuth, ja kada sam isao za slo na letnjem raspustu sam koristio Adria rute 2.2 i mogu reci da bas i nije tacna u sloveniji.. mnogi auto putevi se trenutno grade u sloveniji tako da prvo sajcekaj da sve izgrade pa onda kad izbace novi adria rute onda instaliraj a dotad nemoj ici autoputevima a i naravno tamo ti treba vinjeta da bi se kretao tim zadovoljstvom.... :D

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Zna li neko kada se može očekivati SCG 2.1 mapa?
Čini mi sa da su starije verzije mape/programa bile preciznije (govorim o kombinaciji 4.x.x i SCG 1.6) dok ovaj noviji Garmin vileni strašno, bira neke nelogične rute i non stop "preračunava" :dry:
Ajde neko koga nije mrzelo da isproba sve moguce kombinacije verzija programa/mape da mi preporuči jednu, častim piće na sledećem okupljanju :wink:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Phantom Lord, ja sam pokusavao skoro sve kombinacije pocevsi od 1.4 mape scg i garmin xt 4.00.20
Za sada najbolja kombinacija je scg 1.9 i garmin 5.00.40/50. Sto se tice rutiranja kada idem na duzi put rute obavezno napravim na kompu pa ih prebacim i tako nema greske.

Zaključana tema