HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

mrkixxx, ja sam kupila Tattoo koji je sa VIPa i kutija je bila neotvorena kad sam dobila tel :) prima sve kartice, a pošto je kutija bila zapečaćena onda sam sigurna da je takav stigao iz VIPa i da ga nisu naknadno otključavali :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Ninolina, hvala puno na odgovoru. Ta informacija mi je bila potrebna.Sigurno ga kupujem.
kakvi su ti utisci u odnosu na n97? Mislim kad uporedis OS?
Pozz i hvala jos jednom

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

mrkixxx, pa N97ica je sigurniji uredjaj i znam kako sistem funkcioniše pa mi je trenutno nezamenljiv. Android još uvek istražujem i neke stvari su neuporedive sa onim što imam na N97ici. Ali, android je još uvek svež i očekujem da će biti broj 1 u nekom narednom periodu. Možda je ovakav utisak i zato što Tattoo ima veličinu ekrana i rezoluciju koju sam davno prevazišla.. Verujem da Android mnogo bolje izgleda, a i bolji je izbor aplikacija za Hero, Magic, Galaxy itd. bar preko Marketa. Sve u svemu ne bih za sada mogla da koristim ovaj tel kao prvi i kao uredjaj u koji imam poverenja. Recimo, alarm mi zadaje muke i neće uvek ujutru da zvoni. Zatim, problem mi je i to što je neophodno ručno gasiti pokrenute aplikacije i to me često dovodi u situaciju da nisam sigurna šta smem a šta ne smem da ubijem.. Naravno, kad ga bolje upoznam moguće je da ću promeniti mišljenje.. I tako, sve u svemu to je to za sada..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ninolina, ja sam to sa ubijanjem aplikacija iskusio na malo tezi nacin.Krenuo sam rucno da ubijam aplikacije i procese, i zavrsio za sludjenim telefonom.Srecom,vadjenje baterije je pomoglo. Zakljucak do kojeg sam dosao posle jos malo experimentisanja je da kad se otvori TasKiller, on ima lepo u vrhu ono svoje ogromno dugme sa androidom na sredini, to tresnes, i on sam gasi sve sto sme da gasi i sto mu u setovanju nije podeseno kao exeptions. I nema problema.

Mene isto zeza alarm, tacnije zvoni normalno osim kad je telefon na punjacu.Tada se ne oglasava. A posto rasturam bateriju slusanjem muzike, internetom i emailovima,punim telefon svako vece, dakle svako jutro mi je na punjacu......rezultat je jasan......moram jos da istrazim taj trip, ali javlja mi se da ce neki 3rd party alarm resiti taj problem :wink:

Meni licno rezolucija ne smeta....jeste da je 360x480 na Stormu stvarno bila puna kapa, ali UI to nije bas najbolje iskoriscavao.....ovde mi je nekako sve ok, i pregledno.....Konacno sam uspeo da uklopim na one homescreenove sve kako mi treba,cak imam i malo viska :lol:

Mislim da ces sigurno promeniti misljenje kad krenes vise da se igras sa telefoncicem......skroz je zanimljiv i upotrebljiv 8)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Ninolina, araphel, hvala.

u principu meni je bitno sledece:
1. da lako mogu da idem kroz imenik i da imam naprednu pretragu po bilo kom parametru iz unosa.
2. da mogu da otkucam neki sms bez da brljam po tastaturi. :)
3. da surfujem, a sa tim ekranom od 2,8' mi je puna kapa, s obzirom da E71 ima 2,36'.
4. da ima dosta legalnih programa i igrica u marketu!

tatoo zadovoljava sve ove kriterijume, zar ne?

nisam vishe neki zahtevni korisnik, ali volim da imam u opciji i neku dobru igricu i neku zanimljivu app.
ali pre svega bitna mi je pouzdanost (znaci, da ne koci i resetuje), i da lepo cujem sagovornika i on mene, kao sto je slucaj sa nokiom.

godinama sam na symbianu i mozda je doslo vreme da se ispitaju i neke druge platforme i OS-i!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mrkixxx, mislim da sve tvoje kriterijume Tatto sasvim dobro pokriva.

Sto se tastature tice, qwerty u landscape modu je odlicna, standardna alfanumericka u portrait modu je sasvim ok, jedino sto ne kontam gde se trajno iskljucuje t9. Ima i ona polu qwerty, koja je najbrza za kucanje jednom rukom ali trazi malo navikavanja,za koje ja trenutno nemam zivaca ni potrebe.

Imenik je veoma dobar i prepun opcija. odusevljava me integracija Facebooka u imenik, tako da na odgovarajucoj kartici svakog kontakta imas i Facebook update,slike i ostalo......Odlican mi je i onaj people widget,za brzo pozivanje najbitnijih kontakata.

Surf je sasvim zadovoljavajuci, a browser je brz i dobro renderuje stranice. naravno da bi na vecem ekranu uzivanje bilo kompletno, ali i ovaj ekran sasvim dobro obavlja posao.

Programa i igrica imas poprilicno,nije bas beskonacna lista, ali svaki dan nikne po neki novi naslov....ima i dosta igrica. Ja sam recimo danas ubacio klon popularnog Jewel Quest-a, i odusevljen sam kao detence....to mi je jos iz vremena dok sam imao Treo 650 omiljena mobilna razbibriga :lol:

zatoichi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 11:24

Post od zatoichi »

araphel, probaj Menu>Settings>Locale&Text>Touch Input>Text Input

Tu imas posebno za compact qwerty i standarni dial pad, posebno za full qwerty da podesavas razne opcije, spell correction i prediction..

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Kako da postavim da mi kod vremena stoji stalno beograd na stand by? Cesto mi izbaci cak i neki grad koji ni nemam na listi...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

luca, Problem je u tome što Beograda kao da nema na listama,iako ga ima. Tojest, ako pokušaš kada postavljaš sat na desktop da izabereš Beograd kao grad, izbaciće ti najčešće neki deseti. Ukoliko izabereš Current City, neće ti pisati beogread, ali za svaku drugu lokaciju na kojoj budeš, automatski će se menjati naziv. Tipa, kad sam bio u Pančevu, stajalo je Pančevo....itd. Malo čudna fora, ali meni generalno nebitna jer i ne držim sat kao widget na desktopu. Dovoljan mi je onaj u status baru. Držim vremensku prognozu, i to onu manju verziju, i na njoj uredno piše beograd, mada sam i tu podesio da mi stoji current location.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

desava se cesto da pise beograd ali koliko sam primetio samo ako radim update preko WI-FI... :wacko: :wacko: :wacko: ne znam, cudna fora... ok, thanks... :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ninolina napisao:Zatim, problem mi je i to što je neophodno ručno gasiti pokrenute aplikacije i to me često dovodi u situaciju da nisam sigurna šta smem a šta ne smem da ubijem..
Slobodno gasi sve (TasKiller, AdvancedTask.., ništa bitno tipa "Alarm" neće biti "ubijeno"), sa "rutovanim" fonom je već drukčije (with great power comes great responsibility) ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Vlada Zem, pa ako pogasim sve onda mi ni vRecorder, Missed call i ostali slični programi neće raditi. Baš me nervira taj multitasking koji postoji na Androidu:(

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

OK, recimo kod mene TasKiller ne "ubija" vRecorder (radi, ni ne vidi ga) a AdvancedTK da&kill, jbg, ima li nešto idealno :wink: Meni je recimo "TasKiller bar" vrh za upotrebu (treba paziti na verzije, različito rade) iako me malo "laže" :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, u okviru TasKiller aplikacije imas opciju da postavis programe u Exceptions listu.Sve sto tu oznacis nece biti ubijeno kad kliknes na close all. Meni zavrsava posao. Jos nisam probao da ga izbacim kao widget na neki od homescreenova,koristim standardno ikonicu za program pa kill dugme i gotovo....bez problema.

excess
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 31. Dec 2009. 19:07
:: Samsung Galaxy S III
Kontakt:

Post od excess »

Pozdrav svima. Danas kupljen Tattoo. Danas izgrebana original maskica. Gde ima da se kupi originalna nova? Pozdrav , hvala.

p.s. Vrlo malo je izgreban i ekran odnosno plastika koja ide preko njega ...kako to zameniti?
Sent from Samsung Galaxy SIII GT-I9300 16GB Pebble Blue (Android 4.1.2 Jelly Bean)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

excess, to tesko da ces zameniti jer je taj gornji sloj deo samog touchscreen sistema,tako da se ne da zameniti tek tako lako,kao sto je slucaj sa zastitnom plastikom preko nekih drugih ekrana. Mozda da kontaktiras servis, ali naravno to ce ti naplatiti. Mada, nisam siguran da li moze da se zameni taj deo ili mora ceo ekran....Sto se maske tice, ne verujem da ces naci original masku da kupis negde kod nas.Pojuri nekog kome mozda ne treba ta original jer koristi neku od ovih sarenih.

A sad jedno pitanje, mada mi se vec javlja da ce me opomenuti da premestim u GPS sekciju: Naime, instalirao sam CoPilot, verzija 8.0.0.444 i sve funkcionise, glasovna navigacija na srpskom i bla bla....ali u mapi cele Evrope, teskoj 1,7 gb nema detaljnih mapa za Srbiju, samo glavni putevi. Videh da postoji zasebna mapa i za Srbiju, ali nigde da nadjem da je skinem, pa ako bi neko bio ljubazan da me uputi....bio bih zahvalan :wink:

stankovic82
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 29. Nov 2009. 09:19

Post od stankovic82 »

Ljudi,imam jedan problem.Kada posaljem sms pise mi tacno vreme slanja,medjutim kada mi stigne sms prikazuje mi uvek za jedan cas vise.Da li neko zna u cemu je problem?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Uspeo da nateram Ndrive da radi, i prilicno lepo izgleda i fino se ponasa. Mapa deluje ok, brzo mi je proracunao rutu izmedju dve prilicno udaljene lokacije....za pocetak sam zadovoljan 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Samo ne veruj slepo da ne uletiš u jednosmernu :wink: Za pretragu itd je 5+. Btw mislim da za CoPilot za nas nažalost ima samo ta "basic" mapa. I da, pogrešna tema :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, skontao sam da mi je bolje da pisem ovde jer je problem bio vezan za Tattoo,a ne videh neku ozbiljnu diskusiju o navigaciji za Android na odgovarajucoj temi. Inace, jos uvek sam zvanicno pesak, pa koristim navigaciju iskljuicivo da se snadjem po nepoznatim delovima grada/zemlje. 8)

Odgovori