Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

tomas.hokenberi, ako se sacuvaju slike kontakata kako kazes super. Uradicu ovu varijantu sa cuvanjem i My Documents i to je to. Googlao sam malo. Sto se tice duplikata kontakata programcic DupeDeDupe (malo smesan naziv - za nase okruzenje naravno) je savrseno odradio posao.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

banelaki, ja bih i preporucio da svakako odradis i sinhronizaciju sa Microsoft Outlook-om (Obrati paznju: Outlook-om iz Office-a 2003/20072010 - ne Outlook Express-om!!!). Tako ce slike biti sigurno sacuvane.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

A sad Rom. Koji? DZIA5 ili PUJA1 ili DXIA2 ili DXIF1 (za koji na Modaco-u kazu da je naj uravnotezeniji) ili neki drugi.... Sada imam i900XXHJ4/MSHJ1. Da li sa ovog moze da se uradi neki od ova dva i sta savetujete. Mislim da je DZIA5 original, mada ovaj PUJA1 dosta hvale sem sto ubija bateriju.

P.S. Posto 2 dana niko nista nije napisao, odradio sam DXIF1. Za sada radi solidno. Videcemo ...

butjack003
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 07. Apr 2008. 02:49

Post od butjack003 »

zdravo svima ! imam jedan problem sa samsungom i900 pa ako neko ima resenje bio bi mu zahvalan,a problem je zaboravio sam password za tel. pokusam da ubacim neki password i stisnem unlock i nista se nedesava pokaze da je stisnuto dugme ali nereaguje,pokusao sam hard reset isto nece nereaguje,ugasi se i upali tel. i opet isto trazi password.
hvala!

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

tomas.hokenberi napisao:dimi89, pri (SPB) bekapu se slike kontakata cuvaju..
Ja ovo potvrdjujem, ja sam vise puta radio hard reset i menjao rom i kad vratim kontakte uvek su i slike na kontaktima tu

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

butjack003, znas onaj vic kada je bosanac bio u zatvoru da bi rekao sifru. Međutim on ni nakon više sati teških batina ne odaje šifru. Bacaju ga u ćeliju i posle par dana ga nalaze kako nervozno šeta gore-dole i govori sebi: Seti se šifre budalo, seti se šifre.
Sto brate ubacujes sifru ako ne mozes da je zapamtis. Ti ko ovaj bosanac.
Bice da ti nisi radio hard reset nego soft reset.
Probaj ovo 1. Poke the soft reset hole beside your power button(Poke and Release)
2. Press and hold the Call and Cancel Button together(Do it immediately after Step 1)
3. Do not release Call and Cancel button, the Samsung Omnia Screen Appear
4. The Reset Screen will appear as below
Moze i ovako:
There is another method to Hard Reset, just key in the following code on your Dial Pad
*2767*3855#
ali ti ne mozes.

After keying in the code, the Phone will restart itself.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, a moze jednostavno i da iskljuci telefon i da ga ponovo ukljuci tako sto ce drzati i "Call" i "Cancel" prilikom ukljucenja (pomocu power on/off dugmeta naravno).

Saxon26
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 18. Feb 2010. 05:32

Post od Saxon26 »

Da li neko zna zasto preko wifi omnia nece da skida punom brzinom?Skida samo po 12 do 20 kb po sekundi..

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa to sigurno ima neke veze sa samom konekcijom,jer koliko znam omnia podrzava b/g standard tako da je velika brzina za up/download sasvim moguca.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

Zdravo svima..
Dosla sam na ideju da flashujem telefon na 6.5
trenutno je verzija 6.1 nekada davno sam trazila odgovarajuci Rom ali nisam uspjela naci..
Pa me interesuje da li neko zna koji rom da ubacim da sve bude ok,bez bug-ova, i kako se 6.5 pokazao ?
Hvala svima

radnaskela
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Maj 2010. 14:34

Post od radnaskela »

E ovako. Iam mali problem ... na display-u imam info kao da iam jednu sms poruku u inboh ali kada udjem u inbox nema nicega , kao ni u ostalim folderima 0.o imam SPB shell ... ne znam u cemu je stvar. Ako neko ima resenje bilo bi lepo da to podeli samnom.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

radnaskela, ako si ukljucio raport da ti stize i nisi ga otvorio da ga procitas zato imas ikonicu za poruku.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

jaca_85 Sumnjam da ce ti na to pitanje neko direktno odgovoriti jer je svaki 6.5 rom za Omnia i900 model "kuvan", odnosno, ne postoji oficijalni 6.5 rom vec su sve to "hakerska posla" :)
Ono sto ti ja iz iskustva mogu reci je jasno i glasno - zadrzi 6.1. Kopkao je i mene taj 6.5 o kome svi pricaju i isprobala sam dosta nekih hvaljenih verzija raznoraznih "kuvara" i jednostavno, moje iskustvo je da ne postoji stabilan 6.5 rom, uvek tu nesto fali, nesto radi bolje nego na 6.1 ali je zato na necemu drugom debelo zakinuto, osetno je sporiji od 6.1 i takodje osetno slabija responzivnost ekrana, sto opet zavisi od toga ciji rom ubacis ali iz iskustva kazem da stabilniju i sigurniju kombinaciju od 6.1 (sa kojim god implementacijama tipa shell, manilla, flo i sl) neces naci, mada uvek mozes isprobati :) Ako si jos uvek za eksperimente, kucni nesto na PM dacu ti par predloga za ono sto ja isprobah.

radnaskela SPB Shell zahteva da, kada posalje notifikaciju o novom dogadjaju (poziv, sms, mms, mail), ista bude otvorena sa Home strane i oznacena kao 'read' ili ce u suprotnom stajati na ekranu dok ne resetujes telefon. Nije bitno koliko puta ti otvoris sms recimo iz inboxa, ako je na home screen-u ne oznacis kao procitanu i primljenu k' znanju, ostace tu ;) Uvek idi na mark read, jos je teze otarasiti se kada se nagomilaju (3/4/5 sms poruka), ume da zablokira i trazi soft reset.
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

mala91
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 12. Mar 2010. 23:39

Post od mala91 »

ja imam problemcic :(
ekran je odjednom prestao da reaguje na dodir i sad sve moram onom strelicom:)
moze pomoc kako to da sredim gde ima da se kupi ili sta vec ... hvala punooo

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

"Otisao" digitizer.
Moja iskrena preporuka-pravac service.
Popravka,generalno nije skupa.
Srecno!
Slika

Majchek
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 14:19

Post od Majchek »

Koji telefon bi bio dobra zamena za Omniu? Koji bi bio dovoljno dobar da ga zameni??? :) :D Hvala unapred ;)
Samsung i900 Omnia

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Po nekoj,"mojoj logici",ja sam posleo Omnia-e pazario Omnia II.
I nisam se razocarao.Medjutim,"batalio" sam WinOS i pazario Desire,kao primarni telefon,sa Android OS,i HTC S730 sa WinOS.
Ali,sve prema anfinitetima.
Slika

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Ubacio sam PUJA 1 Rom. Sve radi koliko toliko OK samo kamera ne radi kako bi bas trebalo. Ako u pozadini imam bilo kakvo svetlo (prozor) sva slika je puna belila. Ako slikam iz ladovine a u pozadini je nebo opet se sve jako zabeli. Taj npr prozor se manifestuje kao da sam kameru uperio u neki reflektor od 1000W. To sam i na prethodnom Romu imao pomalo ali daleeeko manje. Ima li spasa, ili novi Rom?

moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 16:59

Post od moukoko »

pojavio mi se bas cudan problem, pa molim za pomoc..
pre nekih mesec dana odjednom je prestao da mi radi active sync na omniji, iz cista mira.. sta god da sam probao jednostavno nikako nije mogao da se poveze fon preko media centra, iako je to zadnjih godinu dana radio bez ikakvih problema i povezivao se. Mass storage mode je sve vreme radio najnormalnije. I pre par dana odjednom fon vise nije hteo da se puni - ni preko punjaca, ni preko USB-kablica, ni preko auto-adaptera.:chytry: Reda radi probam hard reset, ne verujuci da ce mu to pomoci, ali pomoglo je - i najnormalnije je punio, ali active sync i dalje nije radio. medjutim, danas opet nije hteo da konstatuje punjac, ni USB kabl. Opet uradim hard reset i opet radi punjenje, i slucajno probam active sync na drugom racunaru (koji retko kad koristim) - i tamo i to radi!:shock:
Ima li iko ideju sta se desava, i sta bi moglo biti u pitanju.. :smutny:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

moukoko, Active Sync ti ne radi zbogneko problema na PC-u, ne na mobilnom. Probaj da promenis USB port.

Odgovori