Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Fantom31,naravno da ne smeta poruka,poenta citave price je da bi mogao da instaliras poslednji sw za doticni model,ukoliko on vec nije ponudjen za taj Product Code( NSU - Nokia Software Updater tako prepoznaje uredjaj i omogucava update ili reinstalaciju sw),moras neke stvari da odradis.
Ukoliko korisnik zeli da se oslobodi sw "gluposti",u ovom slucaju Vodafone,potrebno je da pre update promeni Product Code telefona u neki drugi (tacno odredjen za taj model),i da zatim pristupi update-u samog sw.
...tamo se spominje da nema veze sto telefon nije original...
Svi telefoni koj izadju iz Nokia-ijinih fabrika su ORIGINAL,to sto je neki telefon brendiran za nekog operatera ne znaci da taj telefon nije "original"... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

SpawN
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Jan 2007. 23:39

Post od SpawN »

cao, poz, oce li neko biti ljubazan da mi odgovori na pitanje koje postavljam vec 3 put! mogu li kako da promjenim produkt kod telefona a da mu ne reinstaliram symbian, da mogu da ubacujem kartice od druge mreze? hvala...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Produkt kod ti ne omogucava koriscenje drugih kartica. Ako ti je mobilni npr.: zakljucan na Telenor mrezu moras ga odneti u neki servis da ti ga dekodiraju i tek onda mozes koristiti kartice drugih operatera.
Na 8. str ove teme imas detaljno uputstvo (i slikovito prikazano) kako se radi apdejt sw-a, ukoliko zelis da se igras pa da probas kako to sve funkcionise.

SpawN
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Jan 2007. 23:39

Post od SpawN »

a idzo reci mi jel postoji mogucnost i ima li teme uopste o tome na ovom forumu da ja sam dekodiram telefon?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

To nije moguce u kucnoj radinosti posto se nema potrebna "masinerija" za to.
Posto ne znam o kojem se modelu radi, pogledaj ovu temu gde postoji spisak telefona koji se mogu otkljucati, a koji ne. Takodje, postavi pitanje o dekodiranju u tu temu ali navedi o kojem se modelu radi. ;)
Tema: viewtopic.php?t=18160

gregor
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 15:33

Post od gregor »

Momci,jel moze mala pomoc?
Koji antivirus predlazete za nokiu e 71, posto cesto preko wireless a idem na net i nakupio sam dosta virusa,pa sam morao da odnesem u servis da mi formatiraju os i instaliraju ponovo. sada sa ne bih igrao ponovo bez anti virusa.
Hvala unapred

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

gregor, kakve veze tema o update-u firmvera ima sa antivirusnim softverom? E71 je Symbian S60 telefon i za pitanja vezana za S60 aplikacije koristi odgovarajucu temu ovde: viewtopic.php?t=8377, za sva druga pitanja o E71 koristi vec postojecu temu ovde: viewtopic.php?t=13773. U podforumu Nokia se ne bavi temama vezanim sa Symbian telefone (cak ni Nokia).

Inace to da si nahvatao gomilu virusa surfujuci na mobilnom mi je jako neverovatno. A da odradis format si mogao i sam, bez servisa, posto je procedura trivijalna (naci ces je u temi o E71).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Ljudi,potreban mi je odgovor hitno!!! Hocu da update-ujem software na V50,a baterija mi nije puna,mogu li to dok se fon puni??? :smutny: :smutny: :unsure:
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Esseker, možeš dok se puni :) Svakako će se puniti dok je tel priključen na komp :) Valjda ti nije baš skroz prazna baterija? Mada sam ja radila Flash na 97ici i kad je baterija bila na samo 20% i sve je prošlo super :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Esseker
Mobil fan
Mobil fan

Post od Esseker »

Probao i nece,ukratko pise da nema dovoljno energije,i da probam kasnije kada napunim bateriju,a baterija mi je inace na 28%. :dry: :dry: :dry:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Esseker, onda je napuni bar do 50% pa probaj ponovo. Ne bi trebalo to punjenje da traje više od pola sata..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Esseker
Mobil fan
Mobil fan

Post od Esseker »

Napunio sam fon i zavrsio update software-a za 5 minuta,za sada vidim mala poboljsanja u UI, to sto vise nemam srpski,ali uglavnom to mi nije ni bitno. Dodat je OVI mail u porukama,ima podrsku i MSN,G-mail i jos neceg. Videcu dali ima jos nekog pobosljanja. Ili ih jos neko zna? :D :D :D

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Koje su konkretno posledice ako se, recimo, prilikom trajanja updatea prekine konekcija, resetuje kompjuter...?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Veza ne sme da se prekine kada se skine apdejt na komp. i kada ti pise neko obavestenje slicno ovome: "narednih 15 minuta ne sme da dodje do prekida veze izmedju kompjutera i telefona". U tom periodu se stavlja novi sw pa ako se tada prekine veza onda je tel. "mrtav" i mora se nositi u servis da se "ozivi" preko box-a.
U toku skidanja sw-a na komp., tj. dok skida cca 130 MB-a apdejta moze se prekinuti veza i konekcija i tu nece biti nikakvih problema.

Najbolje je odraditi apdejt iliti fles preko Phoenix-a.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Hvala IDzO. Nisam znao da se fajl za apdejt prvo skine na kompjuter, pa tek onda apdejtuje. Mislio sam da sve to ide online. Da li to znaci da je moguce da fajl za apdejt skinem kod druga (posto nemam ADSL), pa da ga onda ubacim kod mene na kompjuter, pa sa mog kompjutera uradim apdejt softvera, preko NSU?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

mezzano,mozes da skines update preko jednog programa i da ga zatim preko drugog programa (ne NSU vec program cije ti je ime vec IDzO napisao u svom prethodnom postu),"ubacis" u telefon. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Najbolje je odraditi apdejt iliti fles preko Phoenix-a.

Jos kad biste nam dali link ako je to negde detaljno objasnjeno i ja i mezzano, bi bili zahvalni.

Deni_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 17. Apr 2010. 14:01

Post od Deni_NS »

jel ja mogu opusteno da promenim product code bez obzira sto je moj model E71-2, a ne E71-1 i sto ne pise RM-346 nego RM-357? zato sto mi je telefon kodiran na rogers brand, a hocu da ga skinem jer su zablokirali da moze ringtone da bude samo 600 kb velicine mp3 :cry:

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

E ljudi pomoc !!!! Uradio sam sve kako pise tamo . Otvorio NSS , prikopcao mob sve ok ... ukucao kod , isao write... I na kraju , opet mi ostao stari kod, jer pise da mi je zadnja verzija v50 koju imam . Isao sam na stranicu nokie, kucao kod koji sam probao , pise da je v51 zadnja . Znaci "nije mi se primilo" :(

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

evo probao sam preko jaf, ista stvar... sve uradim, ali ne mogu update uraditi , code isti .. Pretpostavljam onda da je neshto do mene :(

Odgovori