Samsung i900 Omnia
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Cao, moze li neko da mi pomogne. Iskljucio sam telefon i kada sam promenio karticu i ponovo ga ukljucio izaslo mi je odma da (neznam tacno kako se kaze) podesim ekran sa onim krsticima... i koliko god puta da pritiskam te krstice uvek me vraca na pocetak i tako u nedogled i nemoze telefon da mi radi. Zna li neko do cega je i kako da resim ovaj problem. Unapred se izvinjavam ako je vec bilo reci o ovome ali trazio sam preko pretrazivaca ali nisam nasao. Pozdrav i hvala
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
mladen_bgd, Na drugi mobilni ih sinhronizujes pomocu odgovarajuceg softvera (ako je WM opet WMDC/Active Sync) kada telefon povezes sa PC-om.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Ivke1974 koliko sam ja tebe razumeo ti imas problem sa kalibracijom ekrana.Napravi prazan fajl na PC pod nazivom WELCOME.NOT.Znaci napravis obican textualni fajl (obavezno prazan) i samo mu promeni ime iz na primer New Text.txt u welcome.not ! i kopiraj ga direktno na memorijsku karticu.Zaobices kalibraciju.A posto kazes da ti tipkas i stalno ti se vraca na pocetak to znaci da ti je Touch ekran ispravan,pa uradi moj postupak.
Win6.1x hvala ali meni to nije uspelo ili ja nesto nisam uradio kako treba. Otvorio sam notepad na kompijuteru i snimio prazam file pod nazivom welcome.not. Zatim sam taj fail prekopirao iz kompa na memorisku karticu telefona preko microsoft active sync-a... ali opet mi se isto desava stalno mi vrti u krug tu kalibraciju...
e pazi ! dobro pogledaj da li si promenuo dobro ime fajla.Slusaj pazljivo.Kad napravis prazan dokument (ako nisi u opcijama windows stavio vidljive ekstenzije),nece ti se videti ono .txt ,tj videcemo se samo New Documents.Ako ne vidis ono txt (da te ne mucim previse) ,idi u Total Commander,pa mu tamo promeni ime u welcome.not .Zasto ? Jer u Windowsu ti si mozda pravio Welcome.not.txt.Nadam se da si me razumeo sta sam ti rekao.Drugi nacin je da u bilo kom folderu odes u Tools pa Folder Options ,pa View ,pa ODCEKIRAJ ono Hide extension for known types.onda ce ti se kod onog fajla pokazati i nastavak .txt (100% ovo treba da ti radi,jer sa ovim svaki windows telefon prodje kalibraciju,meni je proslo i na crknutim ekranima na dodir).
- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
U pitaju je nokia n95 i onaj stari samsung u600. Znaci ja mogu preko njihovog ovi-a za nokiu da sihronziujem sve te kontakte u njega, sto sam prebacio sa omnie na komp tj sihronizovao? Nema veze sto je ovaj symbian a ovaj wm?tomas.hokenberi napisao:'''.
Jer sam ja mislio samo da ih sve prebacim na memorijsku karticu i onda tek na n95 i u600, a ne mogu nikako da ih nadjem na kompjuteru a ima ih u outlook-u.

I hteo sam samo jos da pitam ne mogu nikako da nadjem ovde a zaboravio sam. Kako se zove program za bluetooth, da instaliram da preko njega odredim gde ce mi biti smesteni file-ovi sto prebacim sa bluetooth-a? Jer sam ja menjao u telefonu nesto ali on mi i dalje prebacuje u my documents...
U svakom slucaju hvala ti na pomoci. Pozz
Izmenio tomas.hokenberi: nije dozvoljeno citiranje celih poruka (sa iste strane)
- tomas.hokenberi
- Moderator
mladen_bgd, nema veze sto su razliciti modeli i operativni sistemi. Bitno je samo da softver ima mogucnosti sinhronizacije sa Otulookom (mislim da cak i Samsung PC Studio za U600 ima tu mogucnost).
Sto se tice bluetooth-a program imas opisan medju WinMobile aplikacijama, ja sam se nesto blokirao, nikako da se setim kako se zove.
Sto se tice bluetooth-a program imas opisan medju WinMobile aplikacijama, ja sam se nesto blokirao, nikako da se setim kako se zove.
mladen_bgd najbolji su ti Persian Blue , Ex Obex,imas i verziju MoBlue... Najbolje se pokazao (najbrze) Persian Blue.
@Ivke_1974, drago mi je da ti je pomoglo moje resenje za kalibraciju,sad odradi jos hard reset,posto mozes da odradis backup.Sacuvaj eventualno imenik i poruke,te odradi hard reset,kalibracija ce se vratiti na default.poz.
@Ivke_1974, drago mi je da ti je pomoglo moje resenje za kalibraciju,sad odradi jos hard reset,posto mozes da odradis backup.Sacuvaj eventualno imenik i poruke,te odradi hard reset,kalibracija ce se vratiti na default.poz.
- mladen_bgd
- Mobil fan
Instalirao sam taj ObexInboxEx, za njega sam i mislio nego nisam mogao da se setim kako se zove.
Jel mozes samo sad da mi kazes kako mogu da preko njega odredim, gde hocu da mi se skladisti to sto prebacim preko bluetooth-a? On sad sve automatski prebacuje na memory card, a ja hocu da stavim da mi bude u my storage.
Jel mozes samo sad da mi kazes kako mogu da preko njega odredim, gde hocu da mi se skladisti to sto prebacim preko bluetooth-a? On sad sve automatski prebacuje na memory card, a ja hocu da stavim da mi bude u my storage.
- tomas.hokenberi
- Moderator
mladen_bgd, trebalo da sada pod settings negde imas ikonu za ObexInboxEx. Tamo treba da uneses folder u koji zelis da smestas fajlove.
- mladen_bgd
- Mobil fan
@Ivke1974 vrlo cudan problem.Mogu te samo posavetovati da probas drugi ROM sa sajta XDA Developers (nije tesko kuvanje,pogledaj upustva).Ako se problem nastavi,bojim se da je problem hardverske prirode.Mada ako imas oficijalni ROM,tek onda ne bi smeo da postoji problem.Ono sto sam ti dao je da zaobidjes kalibraciju,mozes nastaviti tako da koristis fon,mada nije ni to resenje,zbog preciznost (kao sto si i sam rekao)...
@mladen_bgd drago mi je da smo ri pomogli
poz
@mladen_bgd drago mi je da smo ri pomogli

- mladen_bgd
- Mobil fan
- tomas.hokenberi
- Moderator
mladen_bgd, pa to je vec pitanje za Nokia softver - da li i kako vidi Outlook, odnosno sta treba da se podesi. Ako podrzava Outlook sinhronizaciju onda sigurno moze da se to odradi. Pitaj na temi za odgovarajucu Nokiu da li neko zna kako se vec postojeci kontakti iz Outlooka mogu uvesti u Nokiu.
Uostalom pogledaj ovohttp://europe.nokia.com/support/downloa ... ok-express
Uostalom pogledaj ovohttp://europe.nokia.com/support/downloa ... ok-express
mladen_bgd gomila backup softvera backapuje konrakte u *.xml ,pa uradio na Omniji backup u *.xml fajl,zatim isti taj fajl uradis restore u Nokiji.Napomena : Za obe ove stvari trebace ti 2 programa.1 za Nokiju ,1 za Omniu.Oba OS-a imaju aplikacije za backup/restore kontakata.Lako ces naci po bar 5-6 za oba.