Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Telefonija i Telenor postavljaju optički kabl dužine 400km

Beogradska kompanija P.S. “Telefonija” a.d. potpisala je ugovor sa kompanijom Telenor d.o.o. o postavljanju i održavanju optičkog kabla dužine od oko 400 km na relaciji Dobanovci – Dimitrovgrad (granica sa Republikom Bugarskom) u vrednosti Fiber Optic Cable Telefonija i Telenor postavljaju optički kabl dužine 400kmod više miliona evra.

Potpisivanjem pomenutog ugovora, P.S. “Telefonija” a.d. nastavlja tradiciju da se najveći, najzahtevniji i najkomplikovaniji poslovi na polju izgradnje telekomunikacionih mreža poveravaju upravo ovoj kompaniji. Kapacitet pomenute telekomunikacione deonice je 144 optička vlakna.

Njenom izgradnjom obezbediće se telekomunikaciona infrastruktura sa većim kapacitetom i brzinom prenosa podataka od postojećih, i obezbediti optička mreža na glavnim pravcima u Srbiji koja menja pristupnu mrežu u mobilnoj telefoniji, sa ciljem da pristup širokopojasnom internetu bude lakši i brži za veći broj građana. Završetak izgradnje i puštanje u rad celog sistema očekuje se u drugom kvartalu 2011. godine.

Izvor
iPhone 6 Plus

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

Finansijski rezultati za četvrti kvartal 2010.

08. februar 2011
– Kompanija Telenor u Srbiji u četvrtom kvartalu 2010. imala je prihod od 9,260 milijardi dinara što je za 14 odsto više u odnosu na isti period u 2009.

Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške grupe, povećan je za 23.000 na 3.007.000, a udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije je 35 odsto.

“Veliko nam je zadovoljstvo što nam je povećanje prihoda od 14% u četvrtom kvartalu godinu na godinu pomoglo da dalje osnažimo našu poziciju na srpskom tržištu. Ovaj snažan rast prihoda , zajedno sa našim konstantnim naporima na poboljšanju efikasnosti proizveli su približno troprocentno povećanje naše kvartalne EBITDA marže. Sa preko 160 hiljada korisnika koji su odabrali Telenor u Srbiji za svog provajdera mobilnih telefonskih usluga u 2010, ponosni smo što možemo da izvestimo da je broj naših pretplatnika premašio 3 miliona, čime je naš udeo na tržištu SIM povećan na preko 35%”, kaže Gabor Kočiš, Izvršni direktor finansija u Telenoru.

Na globalnom nivou, Telenor je u četvrtom kvartalu 2010. godine ostvario prihod od 24,9 milijarde norveških kruna, što je za osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Operativna dobit je dostigla 7,2 milijarde norveških kruna. Tokom četvrtog tromesečja, broj mobilnih korisnika Telenora porastao je za 8 miliona, i sada iznosi 199,4 miliona.

„Telenor potvrđuje poziciju jedne od telekomunikacionih kompanija sa najbržim rastom u Evropi, uz organski rast od 8 odsto i izuzetne operativne rezultate. U 2010. Telenor grupa je ostvarila operativni gotovinski tok od 18 milijardi norveških kruna i odličnu EBITDA maržu“, izjavio je Jon Fredrik Baksos, predsednik i generalni direktor Telenor grupe.

Izvor: Telenor
iPhone 6 Plus

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

evolution napisao: Beogradska kompanija P.S. “Telefonija” a.d. potpisala je ugovor sa kompanijom Telenor d.o.o. o postavljanju i održavanju optičkog kabla dužine od oko 400 km na relaciji Dobanovci – Dimitrovgrad (granica sa Republikom Bugarskom) u vrednosti Fiber Optic Cable Telefonija i Telenor postavljaju optički kabl dužine 400kmod više miliona evra.

...................

Kapacitet pomenute telekomunikacione deonice je 144 optička vlakna
Fantasticna vest. Kad cela Srbija bude protkana optickim kablovima, imacemo mogucnosti kao jedna Holandija, Danska etc. etc.

Samo vas molim da kablove zakopate sto dublje i da obezbedite kabl propisno i sa cak i vise sigurnosnih opcija. Ovde kradu bakar, i bilo koji drugi plemeniti i neplemeniti metal, pa sve razmisljam kad se bude saznalo da je skupi opticki kabl prosao odredjenim mestom, "gladni" ima da pocnu da otkopavaju i maznjavaju deo po deo kabla. Ovo mislim ozbiljno, jer verujem da ne vredi opticki kabl nikome ako je stalno u prekidu. ;)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Zakopaju ga na 5-6 metara, i zaliju betonom... Kraj price. Ili ga ostave na povrsini, i opashi elektrificiranom bodljikavom zicom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Nagledao sam se miodrage koliko su umesni u kradjama. Na okretnici su bili cuvari koje je placao Telekom dugo ( jedno godinu dana bar ) da cuvaju kriticna mesta. Jedno je bilo bas blizu okretnice. To je cudo kako su umesni lopovi. Ne kopaju oni fakticki i ne razvaljuju beton, nego kopaju kod nekih spojnica ( iliti sahtova ) kojih je neminovno da ima, jer je tu najlakse prici.

Opasati bodljikavom zicom ta mesta bi bilo jedno od resenja, slazem se. :D
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

More, ovom narodu ne treba ništa uvoditi baš zbog tih krađa. Kada bi nam uveli golube pismonoše, mi bismo ih obarali praćkama i onda pekli na ražnjićima. Krademo optičke kablove, šahte, nadgrobne spomenike... Rođenu majku bismo prodali... Zato smo tu gde jesmo i zato nam ide kako nam ide. :uhuh:

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

evolution napisao:
Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške grupe, povećan je za 23.000 na 3.007.000, a udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije je 35 odsto.

Samo 35%, šteta, realno koliko se trudi i koliko opcija nude korisnicima zaslužili su mnogo više korisnika.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Biće više mp3mp3. Samo da se uvede MNP, sigurno će broj korisnika porasti 2-3% u kratkom roku. Dugoročno još i više. To su neke moje pretpostavke... Mada, ako novi vlasnik Telekoma uloži u infrastrukturu i ponudi veći kvalitet usluga i niže cene, ko zna šta će biti. Biće zanimljivo od leta. :oops:

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Aleksaboy, nema šanse da bude jeftiniji jer prvo dok povrate novac biće deračina.
Tako je Telenor u početku čak su i prvi uveli zaokruživanje minuta na prepaidu i to 60+60 i 60+1.

A sa druge strane po anketama deluje da ljudi u Srbiji ne žele da se proda Telekom.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Njihova stvar. Ako daju bolje uslove, dobiće više korisnika, ako daju lošije, izgubiće ih. Tako je bilo i do sada, a MNP bi samo trebalo da olakša stvari. Meni MNP nije značio do sad, menjao sam Telenor i mt:s, pripejd, prelazio na postpejd, u skladu sa procenom šta mi najviše odgovara.
Trenutno je Telenor nešto bolji od konkurencije, ali situacija može da se za čas promeni (primer Vip, sa promenama u postpejdu). Po meni, oni su bili tek za nijansu iza Telenora u postpejdu, a sada su daleko iza i Telenora i mt:s-a.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Imam jednu situaciju,broj koji koristim vec duze mi je pod ugovorom uzeo sam tel,na godinu dana i proslo je dva meseca,a pre neki dan sam uzeo jos jedan post paid broj kod Telenora,ali bez ugovora samo broj paket start,uzeo sam ga samo zato sto taj odredjen broj jurim vec dve godine:)..Zanima me da li postojii mogucnost posto sam ja vlasnik i jednog i drugog broja,da se napravi rokada ,tj na ovaj nov da mi se prebaci ugovor,a na ovaj stari na start,zato sto mi je na broju sa ugovorom veliki paket i ne mogu da ga smanjim i ne treba mi drugi broj sa velikim paketom...nastavio bih da placam isto kao i do sada :)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

51Pegasi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Feb 2010. 11:27

Post od 51Pegasi »

Da li je neko aktivirao dodatak Dodaj poruke na postpaidu?
Da li tih 1000 SMS poruka vazi ka svim mrezama ili samo ka Telenoru?
Na sajtu pise ka svim, a u Telenor Kontaktu (februar 2011.) pise da vazi samo u Telenor mrezi...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

51Pegasi, sms vazi ka svim mrezama. Ja koristio dok bio na telenoru. Minuti vaze samo ka telenor mrezi.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

51Pegasi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Feb 2010. 11:27

Post od 51Pegasi »

Hvala! :)
Nije lose za ljude koji koriste sms. Paket Start + Dodaj poruke.
Mnogo jeftinije od bilo koje promocije za sms na prepaidu, za ljude koji ne razgovaraju puno.
Zbunilo me to sto i u Uvodnoj reci u Kontaktu pise da sms vazi u mrezi, a i kasnije u samom magazinu pise ponovo tako - da vazi u mrezi.
Verovato copy/paste od minuta i eto greske...

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

Telenor u Srbiji prvi omogućio preuzimanje WAC mobilniih aplikacija

Telenor Srbija na Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni

16. februar 2011 - Telenor Srbija je prva kompanija u okviru Telenor grupe koja u ponudu operatora uvodi mogućnost preuzimanja WAC (Wholesale Application Community) mobilnih aplikacija. Taj pilot projekat danas je predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije (Mobile World Congress) u Barseloni.

WAC predstavlja inicijativu najvećih svetskih mobilnih operatora da se ujedine sa kreatorima aplikacija radi razvoja što bolje ponude.

„Ulazak u svet aplikacija je uzbudljivi trenutak za nas jer nam omogućava da budemo jedan od prvih mobilnih operatora u svetu koji će tokom godine ponuditi korisnicima širok izbor u ovom segmentu. Telenorovi korisnici u Srbiji prvi će moći da preuzimaju takav sadržaj i to ne samo za pametne, već i jednostavne modele telefona, upravo zahvaljujući saradnji Telenora u Srbiji sa kompanijama Erikson i Opera. Sledeći iskustvo Telenora u Srbiji, Telenor grupa obezbediće prodavnicu aplikacija i na drugim tržištima u kojima posluje“, kaže Marek Slačik, direktor marketinga Telenora u Srbiji.

Kompanija Erikson obezbedila je rešenje za upravljanje sadržajem, dok je Opera omogućila postavljanje aplikacija na mobilni telefon. U okviru štanda kompanije Ericsson na Kongresu u Barseloni predstavljena je Telenorova platforma WAC rešenja - tStore, a svi posetioci Kongresa bili su u mogućnosti da uživo vide kako ona izgleda.

Pokretanje WAC pilot projekta u Srbiji pokazuje posvećenost Telenora u pronalaženju novih rešenja zajedno sa članovima WAC-a i partnerima poput Eriksona. Ipak, ovaj projekat nije ograničen samo na WAC. Prodavnica mobilnih aplikacija će, takođe, nuditi Android, Symbian i Java sadržaje svim korisnicima.

Wholesale Application Community je organizacija osnovana s ciljem da proširi tržište mobilnih aplikacija, podstičući razvoj softvera za mobilne telefone, koji bi omogućio lakšu upotrebu aplikacija na različitim mobilnim aparatima, operativnim sistemima i mrežama. Ova organizacija okuplja 48 članova, mobilnih operatora, a Telenor je aktivni član od 2010. godine.

Telenor će svoje iskustvo iz Srbije iskoristiti da projekat primeni i na drugim tržištima u kojima kompanija posluje do kraja 2011. i početka 2012. godine.

Poslednja izmena od evolution u Sre, 16. Feb 2011. 20:48, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 6 Plus

potraga
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2010. 17:41

Post od potraga »

Pricaj i kuckaj! Za samo 200 din. kupite 200 min. razgovora u Telenor mrezi i 200 SMS u domacim mrezama, koji vaze 7 dana. Za kupovinu posaljite PIK na 1111

ovo je izgleda ponovo aktuelno...

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

potraga, ali kako kada postoji moj meni? Zanimljivo, ispada da imaju desetak promocija + tarifne dodatke :D :D :D :D

potraga
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2010. 17:41

Post od potraga »

@mp3mp3, pa ne znam... Meni je to stiglo sms-om, a i dalje imam moj meni.
Mozda zato sto, taj moj meni, vazi do kraja meseca, pa su poceli da ponovo reklamiraju PIK

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

mp3mp3 ovo čudo dolazi samo sa porukom kao ono 2 nedelje traje bla bla bla.barem je tako bilo meni pre 2 meseca.nije loša stvar...kao...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Evo i meni stiglo 100min+100SMS = 100din a mogu da ih iskoristim 7dana.
Aktivacija PIK na 1111. Bravo za telenor, osim menija ima i ovo kao i tarifne dodatke. Sada im je prepaid ubedljivo najbolji.

Odgovori