Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

janka_88 moja greška mslio sam na 014 verziju a pr je 1.2.znam da mi je verzija pre ovog produkta bila 013 ili već šta i nije htelo ništa da radi...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

janka_88, haha kako se po tebi vidi koliko zeljno ocekujes taj update da vidis sta ce da donese... Samo da ne bude kao sa N97 i njenim update-ima :(
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

zavodnick, ma polako odustajem od iscekivanja... :dry: Nebi trebalo da bude kao sa N97 ako nista drugo iz razloga sto to nece biti update samo za N8, vec za sve modele na S^3 koje rade tako da ne vjerujem da bi takav luksuz dopustili, tj. da ih korisnici "zamrze" jer ja prvi nebi vise nikad uzeo nokiju poslije toga a siguran sam da nisam jedini. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, ne bi bio jedini :) bilo bi nas dvojica u tom slucaju :) Drugo, htio sam da pitam sta bi Anna OS donijela novoga u poboljsanju samog rada? Da li ima naznaka o tome ?! :D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Pa s obzirom na cekanje koje su korisnicima ponudili to bi moralo biti nesto nevidjeno u svijetu mobilnih telefona ali treba biti realan da osim qwerty tastature u portrait modu koji je njima nesto revolucionarno a android i iOS to imaju od pocetka i nesto boljeg browser-a i novih ikonica koje oni hvale kao da ce one samo ubrzati radi i donijeti ne znam ni ja sta novo ne vjerujem da ce biti nesto ekstra. Istina najavili su i nesto bolju autonomiju baterije mada je to sve nesigurno sto se mene tice.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, pa onda to i nije "nekakav" napredak imajuci u vidu kakav je NOKIA brand... Doduse, odavno je NOKIA izgubila primat u mobilnom svijetu... S druge strane, koliko tebi traje baterija na N8?!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Dali je moguce na ^3 selektovati vise poruka kao sto je moglo na s60v3 pritiskom tastera #.
Naime dali je moguće ako se zele obrisati izabrane 10 poruke odjednom ali da se prvo svaka selektuje jednim dodirom. To na s60v5 nije moglo samo jednim dodirom pa me zanima dali su to ovde popravili.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Iskreno se nadam da situacija sa update-om za symbian^3 neće biti ista kao i za update n97/n97mini.Zaista, nokia je krenula jedan korak napred izbacivanjem odličnog N8 modela, tu su i C6-01, C7 i E7 koji su takođe dosta dobri, mada po meni N8 je ipak broj jedan, bilo bi zaista šteta da to upropaste ne izbacivanjem redovnog update-a.
Šta će famozna Anna doneti, to ne znam, ali ako će to biti samo qwerty tastatura u portret modu, onda bolje da ništa ne izbacuju.Nadam se da će biti dosta toga rešeno "ispod haube", ono što sam do sada video (pomenuta qwerty tastatura u portert modu, nove ikonice, i sl.) ne predstavlja mi nikakav napredak.Treba da se usredsrede na popravljanje brzine interfejsa, da isprave eventualne bagove, odnosno da ceo GUI bude brži i fluidniji.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

deksicom, za poruke koliko mogu skontati ne ide tako jednostavno jer kad prvu pritisnes da markira i kad kliknes na sljedecu on otvori kao prozorcic i onda opet moras ici na mark pa onda mark all ili samo mark ili unmark. Sa mail-ovima je druga prica jer nakon sto jedan markiras onda svaki sljedeci cim pritisnes on je markiran.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

janka_88, znaci isto je kao na s60v5, to je po meni mana. Mnogo mi je lakse brisati poruke na s60v3 kada ih obelezim tasterom # izabrane poruke i priticnem C i gotovo.
A mogli su staviti opciju (obelezi vise) onda da se obeleze, pa u opcijama obrisi i to je to, ali ........

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

deksicom ili odeš u onaj konverzejšn i obrišeš tamo po korisniku poruke koje ti se ne svidjaju.ne mora da lutaš.mislio sam da ako obrišem tamo da će poruke ostati jer me konverzejšn nervira ali sam se malo zeznuo...kako se obrišu tu brišu se i iz inboxa
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, bas sam na to i mislio... I slazem se apsolutno da ne moraju nista da izbace ako su se samo bazirali na qwerty portrait modu :angry: jer to neki telefoni odavno imaju ...
deksicom, eh da je samo to mana na NOKIA-i ovih godina, mislim da bi se to lako rijesilo... :(

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, jako lijepo ali u sustini nista novo ... Doduse, nove su ikonice, nesto malo unapredjenija GPS navigacija ili tako nesto, i u portrait modu qwerty... KAKAV NAPREDAK... :blinky:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, nemoj tako... imace i novi browser koji vjerovatno opet nece ni prismrditi opera mobile browser-u. :D

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

necemo mi koji vec imamo S3 telefone da ih upatujemo tad, vec tad poinje isporuka S3 modela sa anna sistemom, a mi koji smo vec kupili S3 telefon mocicemo da ga updatujemo krajem avgusta :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

rudulan, po zadnjim informacijama, vec krajem jula izlazi Anna update, ali kao sta janka_88 sa malo vecom dozom cinizma rece "imace novi browser koji vjerovatno opet nece ni prismrditi opera mobile browseru.:D" :D jako lijepo janka_88 :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, ne znam sta drugo da napisem nego tako. :) U isto vrijeme i tuzno i smijesno i zalosno, jer toliko da se odgadja update koji iskreno ne vjerujem da ce unijeto revoluciju u koristenju symbian telefona je postalo smijesno. I onda ne znam jel zvanicno saopstenje i smijesno gdje kazu "Mi smo odgodili update samo jednom i to iz Q2 u Q3" :o I onda jos procitam neki iz nokie izjavio "If you like android, you will love symbian belle"... :disgust:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, evo sad sam negdje procitao da ce tek konacna verzija Anna OS-a izaci krajem augusta... Zamisli konacna verzija! :shock: :shock: Pa nije ovo serijski program pa da pustis jednu pilot seriju pa da vidis kako ce ljudi da reaguju na to... Jednostavno, politika NOKIA-e mi se ne svidja u poslednje vrijeme... :(
Nevjerovatna cinjenica je i to da prave i N9 na MeeGo-u a ni S^3 nisu "pokrpali", a evo blizi se i 2012.godina u kojoj moze da se ocekuje WM7 na NOKIA-i... Da li je preteska rijec "uzas" ? :x :?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ok ljudi mislim da malo previse dramite oko tog update. Ja bih razumeo da telefon ne radi dobro pa da ne mozete bez update. Bukvalno sve stvari koje sadrzi update mozete odraditi i sami i to bez malo problema.
Kod ranijih Nokia modela bio je problem sto previse cesto izlaze update i onda je isla prica da nesto nije u redu sa telefonima.
zavodnick, sta treba da se "pokrpi" na S^3? I da vidim da cesto komentarises S^3 telefone pa me interesuje koji telefon posedujes?

Odgovori