HTC Sensation

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Vidim da nema posebne teme, pa rekoh da je ova tema prikladna za postavljanje pitanja:
:)
Uskoro mi ističe ugovorna obaveza kod Vip-a, pa je prilika da se uz produženje Ugovora uzme i novi telefon, a da se stari ( :smutny: ) Desire prosledi Gospođi na korišćenje.
:roll:
Izbor se sveo na Sensation i Galaxy SII (jel' nije jeres da pominjem taj model na ovoj temi? :unsure: ).
Ono što ja vidim je da oba imaju svojih prednosti i mana.
Molim vaša iskustva, kako bih doneo tu, nimalo laku, odluku.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

nikola987
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 31. Mar 2005. 19:02

Post od nikola987 »

Koji god da uzmes neces pogresiti. Isprobaj oba pa sam odluci.

Generalno su razlike jako sitne, npr (Sensation: bolja rezolucija, 16:9, +Sense, veca podrska igara, bolji GSP, bolja ergonomija, malo bolji kvalitet audio izlaza, cesce se updateuje, dual blic, snima stereo zvuk, za razliku od GS2 ima LED signale), (GS2:po mnogima bolji ekran ali ipak 15:9 i podlozan je burn-inu, malo bolja kamera, malo bolja baterija, vise interne memorije, vise rama).

Takodje mozda bi hteo da uzmes u obzir, iako i nije mana ali je meni npr podjednako vazno, a to je da skoro SVI imaju GS2, i samim tim i nije tako poseban :D

@ nikolay: Ne kapiram tvoje pitanje,ali sto se tice neta moguce da ti mob sam menja izmedju GSM i WCDMA ako si tu opciju izabrao pa se konekcija prekida u tom trenutku (proveri podesavanja i stavi na GSM only, ili WCDMA only u zavisnosti od toga sta ti vise odgovara). Takodje proveri da li su ti parametri za internet dobro podeseni:

Name: Telenor gprs (moze bilo sta, nije bitno)
APN: internet
Proxy: 217.065.192.033
Port: 8080
Username: telenor
Password: gprs
Server: http://wap.telenor.rs
MMSC: ostaje prazno
MMS Proxy: ostaje prazno
MMS port: ostaje prazno
MMC:220
MNC: 01
Authentification Type: PAP
APN type: upisati default ili izabrati internet
Poslednja izmena od nikola987 u Čet, 03. Nov 2011. 23:28, izmenjeno 4 puta ukupno.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

m@c|-|oR, imaš vrlo sličnu temu u odeljku Poređenje modela pa tamo nastavi o tvojoj dilemi...:)
Galaxy S2, HTC Sensation ili nešto treće?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Hvala Ninolina, i tebi i nikoli987.

Ja, bre, nisam uspeo da nađem tu temu kad sam tražio, a evo sad vidim da je ima... Inače ne bih zloupoterbljavao druge teme.
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

nikola987 napisao:Sensation: bolja rezolucija, 16:9, bolji GSP,
Rezolucija mu ništa ne znači kada SGS2 ima bolji i jasniji ekran.
Što se tiče GPS opet je na strani SGS2, pogledaj koliko brzo pronalazi SGS2 signal:
http://www.youtube.com/watch?v=u-_5ft7P ... re=related

nikola987
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nikola987 »

Rezolucija je uvek, ali uvek > ekrana. Da znam kako se ukljucuju potpisi ovde tvoju glupost bih svakako citirao tu.

Ja ove stvari ne izvlacim iz dupeta i trudim se da budem maximalno objektivan:
The LG Optimus 2X got hold of between 7 and 9 satellites and used 7 of them most of the time. The reported accuracy settled at 5m and mostly stayed there with the occasional jump to 10m.

The HTC Sensation spotted 9 satellites and used them all (more satellites potentially lead to a better lock). Accuracy started at around 8m but quickly reached 3-4m and held steady. Note that this is reported accuracy, but actual accuracy should be proportional to these readings.

The Samsung Galaxy S II performed worst in this test, using all of the 6 satellites that it managed to detect. Reported accuracy went between 18m and 20m but varied quite a bit during the test (even though the phone was completely stationary).
Izvor gsmarena.. Cak i u testu koji si ti nasao vidi se da je GPS skoro 3x precizniji na HTCu nego na Galaxy2ci

PS. Slobodno odahni, svi ovde vec znaju da si troll, tako da ne moras vise da se mucis i da se dokazujes. Uzivaj u svom fonu i pusti nas da uzivamo u nasem. :P

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Na video klipu se jasno vidi koliko brze sgs2 hvata gps signal. Meni je to bitno, vozis se a ne znas gde da skrenes jer telefon jos nije uhvatio gps, uhvatice kad stignem na odrediste.
Izvini, necu vise trolovati.

nikola987
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nikola987 »

Cak ako se hvatas za slamku i tu je o5 HTC bolji. Onaj noob je GPS testirao u kuci, a ne napolju. Takodje se vidi i da je GS2 blizi i okrenut ka prozoru umesto da ih je okrenuo oba ka njemu.

Samsung nikad nije blistao sa GPSom pa ni GS2 nije izuzetak.

PS. http://www.youtube.com/watch?v=-6PmnN2Zc70

PS2. Evo i dopuna na to koliko je rezolucija 'ne bitna':

http://i52.tinypic.com/33zelpi.jpg

Naravno sa ovako umanjenih slika ne moze da se vidi razlika u samom tekstu (ipak je jasniji u odnosu na GS2), ali se zato jasno vidi da Sensation napakuje vise stvari na ekran od GS2ke.

Ps3. Evo i "katastrofailnih" razlika izmedju kamera ova dva telefona:

Slika 1 - HTC Sensation

Slika 1 - GS2

Slika 2 - HTC Sensation

Slika 2 - GS2

Slika 3 - HTC Sensation

Slika 3 - GS2

nikolay
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 17. Jun 2009. 06:02

Post od nikolay »

@Nikola987

Moje pitanje sto se tice SMS poruka. Npr. cuvam sve poruke meni drage osobe, i sad zelim sve te poruke da sacuvam, exportujem, sklonim, u krajnjem slucaju, odstampam. Da li postoji neki program, konvertor ili sta vec koji bi mogao da poruke iz telefona prebaci u word ili neki slican dokument, da se odstampa kao konverzacija.....Bilo kakva pomoc bi mi znacila, jer mi je poprilicno bitno da to uradim.... Unapred hvala

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

nikola987
ako sam dobro zagledao fotografije, meni su boje od GSII prirodnije.
Razlike svakako nisu dramatične, ali postoje. Ili je sama optika u pitanju, ili obrada signala.
Pitanje o Senzaciji, povezano sa iskustvom sa Desire - da li je i dalje prisutno intenzivno grejanje?
Kineska Poslovica

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

nikolay, to je inače pitanje za temu o programima i aplikacijama za Android ali evo daću ti kratak odgovor: app se zove "SMS to Text" i imaš ga besplatno na Marketu...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Zna li neko gde mogu da se kupe orginal HTC slusalice .
Uz Sensation sam dobio HTC Innovation slusalice. Pokvarile su se tj jedna ne radi. Ne mogu da se cimam da ih vracam, hocu da kupim nove.

Gde da se kupe kod nas u Beogradu?

Hvala unapred
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Prodavale su se na limundu, tako da prati tamo.
Pozdrav !

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

dakiza, hvala puno :)

A jel neko zna gde mogu da kupim CRADLE za Sensation?

http://www.htcaccessorystore.com/uk/p_h ... x?i=219001
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

@ Layne_Staley - koliko ti drzi baterija? sta sve koristis, na kojoj mrezi tj da li je na dual mode-u itd...?
kazu da baterija jedva izdrzi do uvece a mene to mnogo nervira...
pozdrav

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ovako :) :

Uradio sam mnogo stvari za bateriju.. Cak sam i napisao guide "kako do najboljeg "zivota" baterije". Tu imas i podesavanja i sve vezano za bateriju. Ovaj guide je isproban na mom Sensationu, na kom su
Rom : Insert Coin 3.4.0
Kernel : Bricked 1.45

Guide je na engleskom, nadam se da cete razumeti, ako ne, prevescu ga.. Licno sam ga pisao, kao sto rekoh, i licno testirao :

Moj licni guide, koji je na forumu xda-developers

Nadam se da ce pomoci.. Meni radi 100%.

Baterija mi drzi i do 24+ sata kada ga koristim bez MObile Networka(najveci ubica baterije). Za internet koristim wifi, igram igrice, dosta pricam i saljem poruke.. Znaci tada baterija drzi i preko 24h.
U standby trosi za 6 sati jedva 1-2% baterije

Kada koristim mobilni internet, baterija umire veoma brzo.. To znaci, skinuce od 80% na 50% za 2 sata aktivnog surfovanja preko MObile Networka (pod tim smatram i update, non stop surfovanje po internetu, skidanje applikacija itd,., ali sve preko MObile Networka).

Dakle, da sumiram, uz moj guide, baterija, kada ne korstim Mobile Network, traje mnogo dugo..

Pozdrav :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Layne_Staley, na koliko % si stavio osvetljenje ekrana? Koliko moze sati da reprodukuje film pre gasenja?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

da li postoji mogucnost da sve sto radim, a tice se interneta, radim preko wi-fi koji mi je na svakom telefonu stalno ukljucen? znaci, ukljucim wi-fi a ugasim mobile network i pichi... :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

luca, naravno da postoji, ne samo na senzaciji već na svakom androidu koji ima integrisan wifi. Jedino je problem što tako bakterija neće dugo držati.
Layne_Staley, koliko se greje senzacija kad je uključen wifi bar sat vremena?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

mislio sam da i ako je ukljucen a ne koristis se, ne utice na bateriju mnogo... :dry: :dry: :dry:
meni je dosta da izdrzi dok ne legnem... znaci, aktivnog koriscenja oko 16ak sati prosecno dnevno... ako to moze - onda smo na konju 8)

Odgovori