iPhone 4 vs combo(tablet + E72)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... -Internet/

Ovo sam nasao danas na Telenorovom sajtu,ne izgleda toliko lose,jeste duplo skuplje nego postpaid ali dobro,nisi vezan ugovorom. 600 mb izadje 600 dinara sto od prilike potrosim mesecno....na telefonu. :) Ovo na mts-u je mnogo skupo... :uhuh:

Sad vidim u cemu je fora sa Telesmorom. Ona imena dopuna, dnavna,nedeljna,mesecna se bukvalno odnose i na trajanje dopune. Recimo ako za 100 din uplatis 100 mb moras isti dan da ih iskoristis,ako uplatis za 300 din 300 mb moras za nedelju dana da ih iskoristis...a 900 din je 1 gb koji mozes u roku od mesec dana da iskoristis.....zasto uvek moraju da imaju neki foru... :dry:
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa lepo sam ti napisao, Control net na Telekomu, 700 din 3GB, ili 1300 din 6GB, + jos 200+ SMS-ova, a sve sto ne potrosis prenosis u naredni mesec. Nema bolje za ove pare. A da, kakav im je net, to je za drugu temu :P
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Da da da,uvek Telenor mora da ispadne najskuplji od sve dece.... E sad to pitanje kvaliteta mts interneta,stvarno nemam iskustva sa njim,ako ima neko ko koristi neka da svoju kritiku. :)
I da,ono najvaznije,da li te kartice mogu da stavljam u tablet? :|
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kartice mogu u tablet, a sto se kvaliteta tice... hmmm, pa ajde da kazemo nije lose, mada ima par mesta gde je ocaj. Najbolje, uzmi prepaid karticu u trafici za 200 kinti, zabodi u tablet i isproveravaj mesta gde bi najcesce boravio. Ako ti je ok, onda ne se mislis.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Tako bih i trebao da uradim. Ovo mi se za sada cini kao neka najbolja varijanta pod predpostavkom da ce PadPhone i Note da budu skupi kao otrov kod nasih ,,preprodavaca''.
E sad imam dilemu,koji tablet uzeti? Po meni u neki uzi izbor ulazi Flyer i iPad (1) 3g. Memorija mi nije toliko bitna,za mene 16 gb sasvim pristojno....
Nokia Lumia 1520

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Samo da se nadovžem u vezi kvaliteta signala na telekom mreži.Već dve godine koristim mt:s modem i jako sam zadovoljan.Na svim mestima na kojim koristim modem hvatam 3G signal i sve funkcioniše odlično.Naravno, podrazumevao sam da je cela teritoriji Beograda pokrivena 3G signalom odnosno HSDPA signalom.Posebno sam bio iznenađen što sam imao HSDPA signal i u zabačenim krajevima, tj. u neki seoskim mestima.
Adams, Što se tiče tabletra, moj izbor bi svakako bio HTC Flyer, android je jednostavno bolji od iOS-a i mislim da je flyer funkcionalniji tablet.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne znam po cemu je Android bolji od iOS-a, i ne znam po cemu je Flyer toliko funkcionalniji. Posto na iPad1 iOS5 radi sjajno, ja bih isao na Apple. Naravno, sve zavisi od potreba korisnika. Mislim da je i surf, i igrice, a i filmovi bolji na 10 nego na 7". Doduse to je samo moje misljenje :D

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Pa prvo da kazem sto se tice OS-ova.
Jos od kako se pojavio Android nije mi se svideo,pa i sad kad gledam telefone nikad nisam uzimao ni jedan u obzir. Ali to je moje licno misljenje,jednostavno mi se nije svideo. To je bilo jos onda dok je imao decije bolesti,sada znam da je svakom verzijom sve bolji i bolji.
E sad,posto je ovo rec o drugacijem gedzetu koji bih koristio za surf,filmove,malo igrica i citanje tu bih svakako mogao da napravim izuzetak. Kad bi se pogledale samo cisto specifikacije,svi bi se pre odlucili za Flyer jer: ima vise 750mb vise rama,ima jaci procesor,ima kameru,kasnije se pojavio....Medjutim znam da nikad ne treba gledati samo tu cistu specifikaciju na papiru i da treba videti i ono nesto sto ne moze da se napise,a to i te kako vazi za Apple proizvode i to niko ne moze da porekne. Posto stvarno nemam prilike nigde da procackam Ipad interesuje me kako radi,kako se bori sa samo 256mb rama i 1gHz procesorom sa ovim dual core tabletima. Takodje interesuju me ogranicenja i za jedan i za drugi. Ono sto znam je da fles zeza za iPad ali stvarno nisam toliko u toku sta moze a sta ne. Druga stvar,pitanje baKterije.Koji moze duze da izdrzi. I sto se tice one olovcice za HTC koliko je ona korisna,da li sa njom stvarno moze lepo da se radi ili je vise tu kao ukras? :)
P.S. I da naravno,kako da zaboravim njegovo visocanstvo i-Tunes! :dry:
Gotovo sve stvari za telefon obavljam kao da je flesh memorija i ako ce ono s**** od programa da me zeza za sve i svasta onda arivederci.... :uhuh:
Nokia Lumia 1520

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

iPad sam koristio neka tri meseca i na kraju se ispostavilo da ga koristim samo za surf, kalendar i organizer, sto je, po mom misljenju, jako malo.
prvo sam imao problema da pustim neku od serija koje gledam jer mi nijedan player sa divx opcijom nije valjao, titlove (bar koliko sam ja uspeo da pročačkam) nijedan ne podržava. o ovim novim mkv resize varijantama epizoda koje su odlične i zauzimaju oko 150mb da ne govorim. posle sam nasao plejer, ubacivanje epizoda ide naravno preko itunesa... a onda... seckanje na svakih pola minuta, stucanje, zrnasta slika... uzas.
da konvertujem video klipove nije mi padalo na pamet.
drugo, naravno da nisam nijednu od tih epizoda uspeo da skinem sa neta samim iPadom, jer za to ne postoji nijedan valjan download manager, tako da megaupload, rapidshare, fileserve, filesonic i ostale možeš komotno da zaboraviš.
napomenuću da sam koristio i jailbreakovan i regularan fw, uključujući i 5-icu.
ono što je pozitivno je dizajn, izrada, jednostavnost korišćenja i izuzetna baterija, tj štedljivost u standby režimu. ali za te pare se očekiuje koliko toliko kompletan uređaj što ipad za mene nije.
pre iPada sam imao galaxy tab od 7" i sada jedva čekam da se pojavi njegova "plus" verzija koja će imati 1.2GHz dualcore procesor, Honeycomb, i najvažnije, slušalicu za razgovore kao kod telefona koju prvi tab od 7" nije imao. inače 7" je sasvim dovoljna veličina za tab a pritom je izuzetno portabilan.
tako da ti preporučujem galaxy tab i bilo kakav telefon
::luv phonez::

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ovako: ovo sto je djoxie naveo je vise-manje tacno. Gledanje raznih video sadrzaja je po meni sjajno na iPadu, ali je njegovo ubacivanje u isti jednako Tantalovim mukama. Naime, sugavije parce softvera od iTunesa tesko da je ikada napravljeno u celoj ljudskoj istriji neprevazidjenih gluposti. iTunes slobodno moze da ponese titulu necega najidiotskijeg, i mislim da jos dugo nece biti skinut odatle :D Ovo vazi zbog toga sto nema drag&drop, copy/paste i sl. Mene to zaista jako iritira, zato i ne koristim iTunes prakticno ni za sta, osim za update uredjaja, i prvo ubacivanje mlatimudije.
Sa "kecom" se nisam puno imao prilike igrati, ali zato je "dvojka" milina. Sto se ubacivanja filmova i ostalih video stvari tice, vidim da mnogi mogu da odrade lepo (znaci stvar je strpljenja), jedino sa titlovima ces imati zesce muke.
Pitanje je za sta ti najvise zelis da ga koristis. Kao sto sam naveo u nekom od ranijih postova, instalacijom SkyFire browsera potpuno nadomestas nedostatak Flash podrske. Glatkoca i rad samog iOS-a, kao i dobra baterija su veliki plus za iPad, a veliki minusi su vec svakako svi navedeni.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

pa da, kao sto smo se vec ranije slozili, svako uzima uredjaj za potrebe koje mu trebaju. mi smo ovde samo da iz licnog iskustva navedemo mane i prednosti koje smo zapazili.
meni je ipad prelep, volim taj hladan osecaj metala na uredjaju. e sad, da zivim negde gde ne zivim i da imam mogucnost da koristim sav potencijal itunes-a, bilo bi super. u svetu je sasvim normalno i logicno da preko itunes-a normalan covek kupuje svu multimediju koja mu je potrebna, ali postavlja se pitanje koliko to sve kosta ako npr svaki dan pogledas po nekoliko epizoda serija, skines nekoliko pesama, albuma nedeljno... mene bi to mesecno kostalo 1000 dolara, dok ovako uz internet koji me kosta 15 eura mesecno i dalje imam sve to za dz, i piraterija ce ziveti jos dugo dugo, bar na ovim prostorima. zato mi je jako zao sto apple proizvodi nisu toliko otvoreni sto se tice transfera multimedije i njenog reprodukovanja...
videcemo kakvi ce vetrovi poceti da duvaju sada kad nema jobsa, ko zna vrlo je moguce da se ti zidovi sruse, jedno je sigurno da je sa softverske strane sve to vrlo izvodljivo.
do tada, tu je android, wp, pa cak i symbian, koji je, ma koliko to zvucalo smesno najvise multimedia friendly, jedini os sa kojim sam uspeo da skidam fajlove sa svih sajtova i pustam bukvalno sve audio, video, titl formate, neverovatno ali istinito

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

djoxie, evo da ti odmah kazem nema sanse da se ti zidovi koje pominjes i zagrebu. Ne znam da li znas, ali najveci prihod Apple ostvaruje upravo od iTunesa. Pazi, 12 milijardi downloada samo aplikacija, gde su tu jos pesme i sve ostalo... Uzmimo za neki prosek da svaki download kosta samo 1$, pa racunica uopste nije teska. Uredjaji donose profit, ali ne ovakav. Drugo, DRM, i copyright koji su za njih svetinja...
Nema ni teoretske sanse da se tu nesto promeni.
Pomenuo si iskoristavanje potencijala uredjaja, pa si se vezao za iTunes... Pa dobro, mozda nemamo sve, ali JB i sve ostalo je tu da sve to zameni. Uz malo vise petljanja, mozes da imas i vise nego sto bi prosecan Amer ikada pomislio da je moguce.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

znam, jailbreakovao sam, ali nije me impresioniralo :( moda je do mene, ali ni cydia ni installous mi se nisu dopali, milion, ali bukvalno milion aplikacija, a opet svakoj nesto fali. i tamo se sad plaća sve ono što vredi, tako da...
ma dobro, otišli smo daleko, nema za džabe apple toliko korisnika/prodatih uređaja.
sve ima svoje prednosti i mane, samo je bitno da izabereš šta ti odgovara.
ja imam sreće pa često dobijam raznorazne gedžete pa sa te strane ne moram mnogo da trošim, a imam mogućnost da ih sve isprobam. čak sam razmišljao da započnem blog na kome ću raditi video testove telefona&co, čak i onih najjeftinijih modela, i to ljudi kupuju, i to masovno (a retko ih testiraju, pogotovo na srpskom)...
verovatno na proleće ali o tom potom, odosmo u debeli off,
Adams, će odlepiti :lol: :P

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Ne ne momci,samo vi nastavite,svi aspekti su ovde vazni,ne kupuje se ovako nesto svaki dan. :)
Pisem poruku sinoc u 4 i ne mogu da se setim kako se kaze ,,drag&drop, copy/paste''...koji najvise koristim. :) Jer kod mene se dosta stvari odvija na juris,znaci samo uletim u stan prebacim nesto na fon dok se spremam i palim odmah. Za to mi je bio odlican moj HD2. Na WM je imao TCMP player preko kog prebacim punu velicinu filma sa titlovima i pici. Nikad nisam nista smanjivao jer kad pogledam jedan film/seriju jednostavno je izbrisem i kraj. Zato ne patim od manjka memorije,medjutim javlja se problem titlova. Ja znam korektno engleski i mogu da gledam film bez prevoda,medjutim posto cesto putujem busom tu se javlja problem,jer bez titlova jednostavno ne mogu da cujem na slusalice lepo sta pricaju. Mislim mogu,ali tipa 70%. Tako da ako bi mi zezanje sa titlovima bilo problem to je onda veliki minus, :chytry:
Ja licno nisam za Galaxy tab,nekako bih pre vise uzeo HTC od Samsunga. A sad sto se tice Androida,jel zna neko kakva su njegova ogranicenja?
Nokia Lumia 1520

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

korisnicki andrid nema ograniceja kad se rootuje, tj kad sam sebi das superuser nalog, sto znaci da pored toga sto softverski mozes sve da uradis, nego i da menjas brzinu procesora, jacinu osvetljenja lampe, da ubacujes tweak-ove za oroduzetak rada baterije itd, za zahvaljujuci dobroj zajednici sve aplikacije su ti na dohvat ruke, tj free 8)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Ooovaj,mene interesuje samo znaci da li moze da pusta .avi fajlove sa .srt titlovima i da li ima ogranicenja za surf na internetu? :) Flyer je 2.3 verzija androida nije Hooneycomb.
Nokia Lumia 1520

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

avi + srt šljaka sasvim normalno, a surf je 90% desktop like. pogledaj na yt klipove za browser dolphin hd, meni je taj browser otvarao bukvalno sve kao na desktop/laptop-u

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Samsung Note kod nas ima za vec 540 eura(u radnji),kad bude zvanicno na nasem trzistu + kod operatera cena ce ici na dole..."Combo" za mene :)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Hmmm,ja bas danas video prvi na malim oglasima za 700 evrica,al to su oni prvi sto sto grabe da prodaju po vecoj ceni sto pre,kao iPhone novi kad izadje pa lupe 1000 evra.
Mislis li da ce kod operatera(pogotovo kod Telenora) cena da ide na dole?! :D :D
Pa oni Flyer prodaju za 47000 na najjeftinijem paketu a Sensation za 41000 na onaj paket od oko 1700 dinara na kom sam ja. Pa na oglasima ga uzmem za 40k bez ugovorne obaveze.... :D
Note ima da racunaju kao telefon + tablet...znaci onda i cena kao cena dva uredjaja.... :roll:
Nokia Lumia 1520

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Nisu mi misli isle u smeru da ce biti povoljan kod operatera,nego kada ga operateri budu prodavali uz pakete,kada ga bude u ovlascenim radnjama uz dvogodisnju garanciju da ce npr. u radnji(oglasima,tezgama,bez kutije,sa mreza,od tetke iz Nemacke :D ) gde je sada 540 bidi dosta povoljniji.

Odgovori