Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od iamivan »

Ja imam DLNA (valjda je to ona "kutija" koja ima wifi) koju sam povezao za LG TV preko AllShare i lagano sam pustao klipove, mjuzik i gledao slike.
Jedini problem mi je to sto ne znam kako prevod da stavim kada pustim neki film. :(

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od tomas.hokenberi »

iamivan, Prevod mora biti SRT ili SUB i mora imati identican naziv kao film i biti u istom folderu. Inace DLNA nije "ona kutija" vec standard za deljenje digitalnih medija. Ta kutija je pretpostavljam neki kucni media centar koji podrzava DLNA standard. Moji TV aparati podrzavaju DLNA "As Is", jedino sam morao da dokupim specijalizovane USB WiFi donglove koji bas i nisu jeftini.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Evo primera, .avi fajl sam nazvao "Top Gear, epizoda 1, sezona 7". Isto tako sam nazvao i prevod i stavio ga u isti folder, međutim, nisam mogao da se snađem da ga postavim.

Evo i slika tog uređaja, marka Sony - http://www.dodaj.rs/?2f/ji/1ExryWVo/son ... redjaj.jpg
Ovako izgleda interfejs kad ga upalim - http://www.dodaj.rs/?3a/9b/3v7t7k2l/pri ... g-tv-u.jpg (loša slika zato što sam na brzinu slikao)

Kada ga povežem sa telefonom, tu u ovoj listi gde je YouTube, Billabong, itd. pojavi se sličica telefona.
Ako sam u koloni "Video" (kao na slici), onda kada otvorim tu sličicu telefona, izađu mi svi video fajlovi.
A, ako sam u koloni "Music", onda se pojavi muzika, itd.

I, nikako da se snađem da postavim prevod. :|

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

iamivan, trebalo bi automatski da se prevod pojavi, barem tako radi kod mene (na oba TV-a). Nego sto se uopste zamaras sa tim kada imas USB ulaz na Sony Media centru?

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

tomas.hokenberi, raspitao sam se,Bravia nece da radi bez wifi adaptera,koji usput kosta oko 8000 dinara.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Behemoth, mislim da se ne isplati po toj ceni. WiFi adapter za moj LG 42LD650 je bio ~3000,00 din.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ma kakvi,nisam poludeo.Sony nabija cene samo zvoni,a ovo sam hteo cisto da probam kako funkcionise.Nisam bas neki frik za tim stvarima pa da mi je ovo neophodno.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Behemoth, ako imas "zicani" ethernet port na TV-u isti efekat mozes da postignes za puno manje para. Kupis neki jeftini WiFi ruter koji moze da radi u "Bridge" modu, odnosno moze da bude klijent drugog WiFi rutera i da koristi WPA/WPA2 enkripciju (to sve moras da proveris u specifikacijama wifi rutera), utaknes ethernet kabl u TV i ethernet port na ruteru i to je to. A to zadovoljstvo kosta oko 2500-3000 din.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Da li neko zna za sta sluzi

1. Branding.zip
Data.zip
iGO.apk
Sys.txt
ui_android
ux
svih 6 fajla kopirati u iGO folder+ Content sa gj Gurjon skinom

ovaj Content sa gj Gurjon skinom koji treba da se doda pri instalaciji IGO Primo ? Ja trenutno koristim IGO primo ali bez tog Content sa gj Gurjon skinom ne znam sta se dobija kada se on doda ako neko zna o cemu se radi i da li treba da se kopira u zip formatu ili da se odpakuje hvala .
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

oxigen, pitanje ti je za GPS temu, a ne za SII, ali u svakom slucaju evo odgovora: Nista ne treba raspakivati, ti zip fajlovi sadrze elemente GUI-ja. Content folder sigurno imas posto se tu nalaze i mape.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

tomas.hakenberi hvala na brzom odgovoru,sta sada da radim da li trebam kopirati taj fajl ili ga vec imam u content folderu?
Da li je neko cuo nesto o Jealy Bean 4.1 po mojim saznanjima sigurno ce izaci pocetkom septembra ili pocetkom oktobra oficijalna verzija preko kies,mozda ce ranije izaci za update preko Odina.
vidim da je izasla verzija za update preko recoveria aili meni bas nije jasno taj update preko recoveria pa ne bi bas da cackam kada nisam sto posto siguran, da li je neko radio update preko recoveria i ako moze da napise iskustva i uputstvo za recovery update?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

oxigen, kopiraj sve (i fajlove i foldere). Sto se tice JB, to sto si video je CyanoGen Mod 10 "kuvani" JB. Ja bih ga preskocio posto mislim da isti nije jos uvek upotrebljiv. Kada izadje zvanicni JB za SII stvari sa JB kuvanim romovima ce se ubrzati.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Pozdrav za sve forumase evo jedne dobre vesti spremite se za sve koji su cekali Jealy Bean zvanicno izlazi 29.avgusta update preko kiesa :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

oxigen, mislim da je to datum za S3, JB za S2 se ocekuje koju nedelju kasnije.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Evo upravo gledam na sammobile.com

jeste tomas.hakenberi za s3 nadam se da ce uskoro izaci i za s2 :)
Poslednja izmena od oxigen u Čet, 23. Avg 2012. 06:14, izmenjeno 1 put ukupno.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

oxigen, pa ako je to sto si napisao za S3, sto to nisi ubacio u odgovarajucu temu? Ovako pravis zbrku, ljudi ce se ponadati da je za S2.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Moram da vam kazem da sma prezadovoljan koliko traje baterija na ovom telefonu. Jutros sam ga oko 7h skinuo s apunjaca i sada u 22h je baterija na 70%. Doduse nisam puno koristio telefon, ali na drugim telefonima koje sam imao poput sgs plus, desire-u baterija je drasticno manje trajala s aistim koriscenjem
Note IV N9100 dual

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Na šta se treba obratiti pažnja prilikom kupovine S2 (da li ima neke izražene slabosti (hardverske/softverske) za koje se treba znazi pre kupovine)?
Kakav je kvalitet zvuka na slušalicama kada se sluša mp3?
Koliko baterija izdrži uz neko "normalno/umereno" korišćenje (razgovor, sms, po koja sličica, net i muzika)?

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

IDzO, ja kad sam uzimao "dvojku" nisam obraćao pažnju ni na šta. Samo sam naručio telefon i preuzeo ga, i to je to.
Međutim, u nekom od prethodnih postova je tomas.hokenberi ili možda Behemoth, ne sećam se tačno, pomenuo da se sada kod nekih primeraka S2 kada se gledaju informacije o telefonu posle naziva I9100 nalazi G (I9100G).
Koliko sam ja razumeo, telefoni sa tom oznakom su kao nešto lošiji od ovih bez tog G. Kolika je sad tu razlika i sve to, nemam pojma, samo kažem šta sam pročitao.
Valjda će se oglasiti taj koji je to pomenuo da pojasni. :)

Dalje, kvalitet slušalica. Meni je kvalitet ok, znači lepo se čuje.
Jedino me nervira taj oblik slušalica zbog koga moram da ih skroz nabijem u ušni kanal kako mi ne bi ispadale.
A, kad ih tako nabijem, deluju kao čepići za uši, ne čuješ okolinu. Ali, se zato muzika dobro čuje kada pustiš.

Baterija na mom telefonu traje ~24h. Po malo WiFi, muzika, po koja igrica, SMS, malo razgovori i tako.
Znači, uz umereno korišćenje izdrži otprilike ceo dan. :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

iamivan, ja sam to napisao. "Internacionalni" Galaxy S2 se prodaje u dve varijante "originalnoj" GT-I9100 i "oslabljenoj" GT-I9100G. Postoji zapravo i verzija I9100P koja je u svemu jednaka sa I9100 osim sto ima i NFC podrsku. Prva varijanta se izgleda uopste vise ne proizvodi, a "oslabljena" varijanta se prodaje pod brendom Galaxy S2 bez ocigledne naznake da se radi o drugacijem proizvodu osim onog G u nastavku oznake modela.

Glavne razlike su sledece:
  • Verzija------I9100G---------------------------I91000
    Chipset----TI OMAP 4430---------------------Exynos
    GPU--------PowerVR SGX540-----------------Mali-400MP
I9100 koristi Samsung-ov CPU, a I9100G koristi TI (Texas Instruments) CPU. Oba imaju po 2 jezgra i rade na 1,2GHz.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3621

Kako koriste razlicite cipsetove firmveri im nisu kompatibilni, odnosno flesovanjem I9100G firmvera na I9100 i obrnuto se moze samo brikovati telefon.

Evo proedjenja performansi link
"RAW CPU POWER: The i9100/i9100P Wins"

SlikaSlika
"RAW GPU POWER (2D/3D): The i9100/i9100P Wins Again"

SlikaSlika
The phone with the Samsung CPU and Mali-400MP4 GPU is reputed as being the more powerful of the two, especially when it comes to graphics. And our benchmarks confirm that fact as clear as day. But our study of the operating frequencies helps put these results into perspective.

The version with the Texas Instruments CPU and Imagination Technologies PowerVR SGX540 GPU runs more slowly 6 times out of 8!

Here, the difference is even greater than on the CPU tests we ran, with the i9100G matching the i9100's performance in only 1 out of 8 tests. Sometimes you could fit an elephant between the two results.

"BATTERY LIFE: The i9100G Wins"

Slika
"RESPONSIVENESS: The i9100 Wins"

SlikaSlika
"HEAT: The i9100G Wins"

Heat during regular use---------------------------------------------------Heat during gameplay

Slika Slika
"VERDICT: i9100G for Today, i9100 for Tomorrow"

While the benchmarks clearly declare the i9100 winner, after testing both smartphones and their handling of apps and games, in reality, the i9100 and i9100G are basically the same thing.

So Samsung was telling the truth when it said that the two smartphones were “perfectly similar”. Unless you’re a hardcore mobile gamer or you're thinking of keeping your S II for years and years, you might want to choose the i9100G for its lower heat, in hope that the often underclocked components will reasonably prolong its lifespan. Plus, there’s the extra hour of battery life in video mode, which is a full 20% increase compared to the i9100. And it’s highly unlikely that during use anyone will notice the difference in responsiveness detected in our tests.

But let it be said that Samsung could still have been more forthcoming and presented the i9100G officially as, say, the Galaxy S II “Endurance” version. And it could have mentioned clearly on the packaging and website that the lower clock rate on the newer version reduces the components’ heat and increases the battery life. People would have appreciated the move and understood their reasoning better.

Odgovori