MMC kartica... zamena...

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
ivano
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Dec 2004. 14:08

MMC kartica... zamena...

Post od ivano »

Imam Nokiu 6600 i uzecu danas dodatnu MMC karticu... Sve programe sam tamo instalirao i naravno stavljao sve fotografije... Ima li neki nacin da se sve to kopira, ili se moraju svi ti prog deinstalirati, pa instalirati opet na ovu karticu...

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ako imaš čitač kartica - trebalo bi da može. Jednostavno prekopiraš kompletan sadržaj kartice na računar (zajedno sa sistemskim folderima - zato moraš imati uključenu opciju na računaru da ih prikazuje: My documents/tools/folder options/wiew/hidden files and folders/show hidden files and folders), a posle sve to prebaciš na novu karticu... Ja sam to radio u svrhu backup-a, jer sam u početku korištenja telefona, instalirajući stalno nešto novo, povremeno "sređivao" telefon, pa da ne bih svaki put iznova sve instalirao, jednostavno bih formatirao karticu, a posle toga vratio prethodno bekapovan sadržaj... I sve je funkcionisalo bez problema. U većini slučajeva telefon bi zadržao čak i raniji raspored ikonica... U svakom slučaju, ako već imaš čitač kartica, probaj, ništa te ne košta, a ako nemaš čitač - razmisli o nabavci, ionako će ti vremenom zatrebati. Nije skup - desetak evra...
Kad si već pomenuo kupovinu kartice, moj savet ti je 256 mb. To je optimum - više nego dovoljno mesta za kojekakve zezancije, a telefon radi savršeno.

Renato
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Okt 2004. 19:17
Kontakt:

Post od Renato »

ja kad sam mjenjao mmc karticu ja sam prije toga sve tonove, slike i snimke prebacio na pc putem bluetootha. a sto se tice programa nasao sam ih ponovo na net-u i skinuo i prebacio takodje bluetoothom.
YO HIP HOP FOREVER

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Jednostavno koristi Nokia PC Suite->Content Copier... Uradis Back up,ubacis novu karticu ->Restore i to je to. :wink:

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

ja sam preko citaca iskopirao sve na komp i posle na novu mmc...... i preporucujem 256 mb 8) 8) 8) 8) 8)
Ex Sir_Oliver

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

da li bi trebalo uzeti neki poseban citac za rs dv mmc (i mmc mobile) ili i za njih ide obican za mmc? mozete li da mi preporucite neki?
hvala :)
poz.

p.s. da li opcija "backup" iz PC suit-a prebacuje i aplikacije koje su instalirane na kartici (najvise me interesuje zbog quick office-a koji je instaliran na kartici, a zeleo bih da kupim vecu)

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Ne treba ti nikakav poseban citac isti je i za mmc,rs-mmc,dv rs mmc.(samo koristi nastavak-adapter)Uvek sam prebacivao sa citacem kartica,sve je vrlo jednostavno i lako,ne treba nikakvo novo instaliranje,sve radi bez ikakvih problema.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Hvala :)

koliko sam razumeo, dovoljno je samo iskopirati sadrzaj kartice (direktorijume i sve poddirektorijume) na pc i posle snimiti na novu karticu i tp je to?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

To je to, ništa više ne treba da se radi, samo će ti verovatno položaj ikonica biti totalno istumban i moraćeš ponovo da ih složiš... :wink:

ivano
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Dec 2004. 14:08

Post od ivano »

Bas tako... sve je perfekt, samo ikonice izadju iz foldera kako si ih ti stavio- sve odu u glavni meni... prava metoda...

Odgovori